Vodnatý výtok během těhotenství: norma nebo patologie?

Období opékání dlouho očekávaný kluk je jedním z nejvíce zodpovědných fází života ženy. Ve svém světě vyskytují kardinální změny zejména - v těle. Jakékoliv změny jsou alarmující budoucí máma. Nejčastějším jevem, který je doprovázen četnými otázkami, jsou různé druhy výboje z vagíny. Norma a zároveň patologie je vodný výtok během těhotenství. Pojďme pochopit v jakých případech by měl být vzhled takového znamení obavy a v čem.

Příčiny vodného výboje během těhotenství

Gynekologie-porodnictví argumentují, že převážně transparentní a Bílý výběr kapaliny během těhotenství - jsou normou, za předpokladu, že nejsou blond a nejsou doprovázeni bolestivé pocity. Mohou být bez zápachu nebo s jeho přítomností, drigi nebo jako řidič. Ten jsou nejčastější.

Nalezení toho by mělo okamžitě vyloučit Pull amniotická kapalina. Určení vody má specifický sladký zápach a výrazný žlutý stín. S těmito vlastnostmi musíte okamžitě konzultovat lékaře, protože zde je o hrozbě pro plod a máma. Ne všechny ženy jsou schopny identifikovat únik amniotické tekutiny, takže pokud jste odhalili intenzivní alokace pro čtení článku "Jak odlišit akumulační vodu z běžného bohatého výboje"

Slipová membrána zakrývají ženské genitálie produkuje hlen v průběhu života. Takový hlen, který je produkován tajemstvím čípku, se nazývá cervikální. V různých obdobích mají tyto alokace jinou konzistenci.

Tak například první den menstruačního cyklu je charakteristický tekuté zvýraznění jako voda. Je to ten, kdo přispívá k penetraci spermií pro hnojení vejce. S nástupem ovulace, to je již hustější transparentní výboje, které provádějí bariérovou funkci, chrání vnitřní prostředí před mikroby, různé infekce a bakterie, které umožňuje chránit budoucí embryo.

Alokace v různých fázích těhotenství

V závislosti na rozšiřujícím období plodu mají vodnaté alokace během těhotenství místo, které mají být a změna jejich charakter. Normální zvážit transparentní výtok během těhotenství v celém období dětského nástroje. Všechny tyto změny jsou způsobeny vysídlením bilance hormonálního pozadí a dominance určitých hormonů.

Tekuté tajemství v prvním trimestru (1 - 12 týdnů)

Je pod aktivním dopadem hormonu progesteronu Brzké těhotenství mít tak těžký. Tajemství od 5 a 10 týdnů těhotenství se díky tomuto hormonu stává hustší a viskózní.

Vodnaté alokace v časných termínech by neměly být příliš kapalné. Ženy, které mají vodný výboj během včasného těhotenství, by měly vědět, že přítomnost takového může znamenat zánět nebo jiné. V této fázi by se tajemství neměly lišit od obvyklého, necítí ne viskózní, nemá kudrnatou konzistenci, dost dobře. Přítomnost tohoto symptomu je důvodem pro otáčení na gynekologa.

Všimněte si, že první měsíc těhotenství někdy může být ještě doprovázen krvavým výbojem. V 8% případů je možné zachovat menstruaci na pátý - sedmý týden této situace.

Přidělení odpadu ve druhém trimestru (13 - 27 týdnů)

Ale výběr během těhotenství ve druhém trimestru se stává více kapalinou v přírodě a není nutné se o to obávat. Mucus v týdnu 13 začíná být generován tajemstvím již pod aktivním vlivem estrogenu, který je mimozemšťany a vodnaté. To necítí, zpravidla nejsou doprovázeny bolestivými pocity a dalšími nepohodlnými příznaky. Přidělování tajemství pod vlivem hormonální změny, aby je více vodnatý a je to normální.

Nezapomeňte, že jedenáctý a 25 týdnů těhotenství - dva nejdůležitější, soustružení, a to je právě v těchto okamžicích věnovat pozornost povaze tajemství.

Výběr ve druhém trimestru obvykle nemá specifický zápach. Pokud existuje nepříjemná vůně, je lepší se poradit s lékařem.

Alokace jako řidič ve třetím trimestru (28 - 40 týdnů)

Ve třetím trimestru se počet sekrecí produktů nadále zvyšuje. Vyrobený hlen je stále řízen estrogenem, jejichž úroveň obsahu se zvýší téměř dvacetkrát a posílí množství kapalného výboje na 35-37 týdne těhotenství.

Tento hormon ovlivňuje děložní hrdlo, kde jsou umístěny sliznice. V důsledku toho se hlen stává kapalinou a více podobným urinu, protože se stane trochu žlutým stínem.

Alokace na 25. týdnu těhotenství a všechny následné - výsledek aktivní produkce estrogenů. Jsou hojné a dosahují maximálního výboje na 38-39 týdne.

Když je hlen pro vodu patologií?

Výše uvedené změny v povaze vylučovaného hlenu ve všech termínech "zajímavá pozice" jsou normou. Pokud si všimnete jakékoli odchylky nebo změn, může to být znamení gynekologického onemocnění nebo patologie.

Mucus lze chápat jako určitý charakter a doprovázený takovými znaky:

  1. Získávání specifického stínu. Může být tmavě žlutá, hnědá, zelená, červeno. Transparentní výboje během těhotenství je normou, po celý zbytek - důvod apelovat na specialistu.
  2. Změna konzistence a struktury. Je-li patrný Lepkavý výtok, pěnivý, Curl nebo s hrudkami jsou známky patologie.
  3. Nepříjemný zápach (shnilý, sladký, Ryba, mléko) může znamenat infekci.
  4. Bolestivé pocity, otoky, svědění, spalování, podráždění, neoplazmy v sliznicích také označují odchylky v normy.
  5. Bolest s močením, tahání pocity v dolní části břicha, zvýšení tělesné teploty může také sloužit jako důvod pro aplikaci pro lékaře.

Hygiena s intenzivním kapalným výtokem

Během nástroje dítěte je ženské tělo obzvláště zranitelné pro útok infekce, bakterií a mikrobů. Je nesmírně důležité varovat, že dovnitř, které se nejčastěji dějí přes genitálie. Pokud jsou tedy v průběhu této konkrétní polohy instalovány transparentní přidělení, nezapomeňte dodržovat následující pravidla hygieny:

  1. Udělejte si sprchu alespoň dvakrát denně. Protože výběr blokuje a zpožďuje zahraniční organismy - potřebují spláchnout a eliminovat co nejčastěji. Pokud neexistuje možnost používat sprchu, pak byste měli alespoň jít každý 3-4 hodiny.
  2. Jak často může změnit spodní prádlo.
  3. Použijte speciální intimní hygienické výrobky s přírodními komponenty, které podporují pH rovnováhu kůže a sliznice.
  4. Doporučuje se používat denní hygienické podložky. Ale jejich volba by měla být oslovena se zvláštní pozorností. Měli byste si vybrat produkty nejvyšší kvality, které neobsahují umělé impregnace a syntetické materiály.

Pozorování těchto jednoduchých doporučení se vyhnete problémům ve formě infekcí.