Žlutý výběr a měsíčně: před jejich a místo nich

Menstruační cyklus předpokládá průchod nejchudších procesů v těle ženy. Je instalován s nástupem reprodukčního věku a končí menopausózou. Cyklus zahrnuje přechod několika fází, pravidelně navzájem nahrazují v průběhu věku dítěte. Každý z nich je integrálně doprovázen přítomností určitého výboje. Každý ví, že menstruační fáze je charakteristická pro krvácení, která trvá 3 až 7 dní. Ženy mohou po menstruaci detekovat žlutý výběr, a to i místo nich. Jak dokazuje takové znamení, a jak rozpoznat patologii, - pojďme mluvit v tomto článku.

Žluté alokace po dobu 1-2 týdnů před menstruací: normální

Premenstruální fáze je charakteristická pro skokové hormony estrogenu, v důsledku toho změny jsou pozorovány v náladě ženy, zvýšená únava, závratě, slabost, zvýšení množství transparentního uvolněného hlenu, někdy získaných nažloutlý odstín. To znamená, že přípustná norma je považována za mírnou světle žlutou nebo žlutou výbojku týdně před menstruací a bezprostředně před nimi. Zpravidla, bez sraženin, bílých proudů, zatímco barva zůstane nasycena, která může být vysledována na spodní prádlo.

By neměly vytáhnout spodní část břicha, ruší svědění a spalování a nepříjemný zápach. To je vysvětleno tím, že pod vlivem hormonů, se vylučovaná sliznice mění jeho složení.

Proč se mohou žluté sekrece objevit před menstruací?

Nalezení nažloutlých alokací před měsíčně se ženy zajímají, jestli je to znamení patologie. Nicméně, není nutné se obávat, alespoň před získáním výsledků testů, protože stopy této barvy povlečení často hovoří o hrozícím začátku "kritických dnů" nebo o zbytku urinu po návštěvě toalety.

Hormony

Taková sekrece je zcela přípustný fenomén v důsledku změny složení hormonů v těle. Ale rovnováha estrogenu a progesteronu může být narušena a vzhledem k vnějším faktorům: fyzikální a emocionální zatížení, nesprávný životní styl a nesprávně vybrané lékařské přípravky pro léčbu nebo antikoncepci. V tomto případě se "neplánovaný" porucha vede k vzniku neobvyklého výboje, včetně hlenku světle žluté barvy, která má těžké. Tento druh děložního čípku by nemělo vůbec cítit, ale bolest není vyloučena ve spodní části břicha.

Cervikální erozi

Žlutý výběr před menstruací - znamení ektopie děložního čípku. V tomto případě mucus mírného objemu, homogenního a adpisivní krve.

Myom Uterus

Mioma dělohy, pokud je umístěn v děložních trubkách, může ovlivnit výběr, z nichž barva může být charakterizována jako hnisavá nebo bílá a žlutá. Symptom se projevuje intenzivně před měsíčně a je velmi znepokojující signál.

Cysty a nádory

Další důvod, kdy Premenstrual Mucus získává takovou barvu, přítomnost novotvarů. Může pociťovat tahání, rostoucí bolest na dně břicha.

Alergie

Takové znamení způsobuje alergickou reakci vyvolanou léky, intimní hygienickými nástroji a dokonce syntetickými, nízkodobě kvalitním prádlem.

Zánětlivé procesy

Častá příčinou různých výbojů jsou zánětlivé procesy v genitáliích. Vznik takového spojeného s SuperCoolingem, pádem virů, mikrobů as zahájeným infekčním onemocněním.

  • Kolpit - zánět sliznice membrány. Kromě charakteristického výboje je to několik dní, než menstruace začne narušit svědění a otok vnějších genitálních orgánů, bolestivé močení. Může vytáhnout a kňatku pod břichem s pohybem nepříjemných pocitů v sedadlech nebo spodní části. Toto onemocnění je schopno vyvinout jak na pozadí infekčních onemocnění a kvůli patologickým mikroorganismům. Často způsobuje zpoždění.
  • Adheseitida - zánětlivý proces, postihující vaječníkové a děložní trubky způsobené infekčními činidly. Chronická forma této nemoci přívěsků je vyjádřena pouze podrážděním vnějších genitálních orgánů a akutní - vzhledu hnisavého hlenu před měsícem.
  • Salpingitida - šíření patogenních mikroorganismů z děložní dutiny do vejcovodních trubek, v důsledku nichž jsou zapáleni a vyprovokují husté nažloutlé tajemství před menstruací, doprovázené silnou bolestí a běžnou chudou pohodu.

Infekční a plísňové nemoci

Hlavními příznaky infekčních sexuálních onemocnění jsou specifické vypouštění. Jsou znatelně vylepšeny nebo se objeví pouze před kritickými dny.

Chlamydie je běžnou příčinou, podle které kapalina zvýrazněná od vagíny je podobná hnilobě, doprovázené svědění, spalování, bolesti při močení a sexuální kontakt. Explicitní znamení nemoci je rotační vůně.

Trichomoniasis - infekční onemocnění, které může také exacerbate před menstruací. Pozorovaný Výběr z nažloutlé až zelené, mají konzistenci pěny a nepříjemný. Spálení, spalování a bolest, když moč, je otok a zarudnutí genitálií.

Kapavka - pohlavně přenosná onemocnění, výběr, ve kterém nejen popsané odstíny mohou mít, ale také zelené. Symptomatics je doplněna uvolněním hnisu, bolesti, svědění. Současně existuje pravděpodobnost zpoždění.

Candidiasis nebo Thrush. Sekrece s nemocí může změnit stín od světle žluté až intenzivně bílé. Má kudrnaté složení a kyselý, mléčný zápach.

Nejedná se o celý seznam patologií a onemocnění, které mohou takový symptom vyvolat, pouze hlavní z nich.

Žlutý výběr po menstruaci bez zápachu

Všechny výše uvedené obtisky a patologie mohou způsobit vzhled nažloutlé sekrece a po menstruaci, protože toto období, kdy je tělo oslabeno, a všechny druhy rukou se samy ojímat se speciální silou.

Dalším důvodem této funkce, která může být přičítána kategorii "normální", je to částice mikroflóny vagina. Dávají žhaví tajemstvím, jejichž hojnost je posílena po nařízení. Zbytky odvozených částic epitelu a jiných buněk mohou změnit svou barvu při interakci s kyslíkem a pak bude pozorováno světlo Hnědý výběr bez zápachu po menstruaci.

Pokud takové projevy nejsou doprovázeny bolestí v dolní části břicha a v dolní části zad, spalování, hrdlo a svědění se sexuálním činem, s největší pravděpodobností hovoříme o normálním procesu samočistého čištění těla, spíše než o patologii.

Zpoždění měsíčního a žlutého výběru

Žluté alokace namísto měsíční

Často se ženy zajímají o to, zda existuje spojení mezi zpožděním měsíčních a žlutých alokací. Pokud se na druhý den zpoždění objevily žluté alokace, může být taková sekrece přípustná norma a hovořit o hrozícím začátku menstruace a může uvést takové porušení:

  1. Hormonální nerovnováha, díky nimž je menstruační cyklus zaklepán a složení slizovorní sliznice mění genitální orgány.
  2. Rokty a nádory.
  3. Zánět a infekční onemocnění.

Pokud se sekrece, která se objeví, není doplněna dalšími příznaky a zpožděním jen pár dní, není důvod k obavám. Pokud nařízení chybí týden a dva, měli byste se obrátit na konzultaci s ženskými.

Když žlutý výběr místo měsíčního zpoždění hovoří o těhotenství?

Tento druh sekrece není typický pro těhotenství znamení, zejména pokud mluvíme o jednom z týdnů prvního trimestru. Proto předpokládat koncepci pouze na takové cervikální tekutině nestojí za to. Pokud menstruace nezačala včas, a místo toho byla zjištěna popsána symptomem, je nutné naléhavě konzultovat lékaře pro diagnózu. Samozřejmě existuje fenomén jako mužský muž v zavádění fetálního vejce do děložní dutiny, ale má jiné vlastnosti a není doprovázeno nepříjemnými pocity. Věnujte pozornost tomu, co se stane Implantisní výtok, Signalizace o konci.

Stručně o hlavní věci

Jak se ukázalo, žluté výboje před a po menstruaci, bez zápachu, bolesti a jiné nepříjemné symptomy jsou zcela přípustnou normou v důsledku změny kompozice a kvality sliznice, měnící se pod vlivem pohlavních hormonů v určité fázi menstruační cyklus. Ale často tento jev může být jedním z hlavních příznaků souboru gynekologických onemocnění. Proto je to velmi důležité, s sebemenšími změnami sekrece, konzultovat se specialistou.