Sliznice při těhotenství

Ženský organismus je obdařen se zavedeným mechanismem pojetí a má dítě. Mucus z pochvy v tom hraje spíše významnou roli. Zároveň mnoho budoucích paniky matek, kdy jsou sliznice zaznamenány během těhotenství. Tentokrát je charakterizována řadou procesů, které obvykle způsobují podobný příznak. Existují však situace, kdy se hlen stává prekurzorem nebo známkou zánětlivého procesu.

Toto téma je populární pro diskusi v síti. Velký počet požadavků způsobuje podrobnou diskusi na tomto účtu. Níže se pokusí odpovědět na nejzajímavější otázky žen.

Příčiny tvorby hlenů

Catherine, 24 let: "Ahoj. Teď mám devátý týden. V posledních dnech si všimli tlusté sliznice ve formě SNOT. Možná někdo ví, proč se mohly objevit a je to normální?"

Marina, 30 let: "Ahoj všichni. Řekni mi, že během těhotenství je výběr, podobný Snot a zápach, je nebezpečný?"

Hormonální perestrojika

Samotné, sliznice transparentní výboje jsou produkovány žlázami, které jsou v děloze a kolem krku. Jejich počet se liší přes menstruační období. Tak se děje před pojetí. Po něm se všechno změní mírně, protože hormonální pozadí se stane závislými z fáze cyklu, ale rostoucím způsobem těhotenství. Takže sliznice u těhotných žen jsou výsledkem vyztuženého produkce hormonu.

Tento proces začíná od okamžiku ovulace. V této době má sexuální tajemství vodnatá konzistence a je odlišen hojností. Podobné změny vytvářejí příznivé prostředí pro hnojení. Po přímém pojetí pro výběr hlenu reaguje pomocí progesteronu. Je to tento hormon, který je zodpovědný za bezpečnost a vývoj plodu. S jeho nevýhodou je přiřazena vhodná terapie. Estrogen se zapne do středu těhotenství. Tento hormon mění intenzitu a konzistenci hlenu.

Je třeba mít na paměti, že uvedené procesy nejsou doprovázeny žádné nepohodlí pro ženy pocity. Patří k řadě přírodních a neudržovaných.

Zánětlivý proces

Výběr ve formě hlenu během těhotenství se může také objevit v důsledku zvláštního zánětlivého procesu. Mezi nimi jsou zvýšená reprodukce patogenních mikroorganismů, onemocnění genitourinarinárního systému, infekcí sexuálního traktu, systémových a některých chronických onemocnění a t.D.

Známky, které doplňují specifikovaný příznak, spolu s výsledky analýz, mohou dát jasnějšímu obrazu stavu budoucí matky.

Podrobněji v tom, jak rozlišovat normální vypouštění z patologického v barvě, konzistenci a samozřejmě, období těhotenství.

Normální sliznice v různých obdobích těhotenství

Barvitý Výběr během těhotenství, Podobně jako Snot, nejčastěji ne předem.

Stejně jako Snot
Průhledný

Jsou výsledkem dopadu hormonů na těle. Samozřejmě je nutné sledovat obecný stav. Normálně by takový hlen by neměl být doprovázen jinými symptomy (nepříjemný zápach, svědění, vypalování).

Výběr s pachem během těhotenství by měl upozornit ženu. Naučte se, co by mohlo být důvody pro změnu vůně odkazu.

Je však nutné vzít v úvahu, že průhledné sliznice s krevními přípravky se mohou objevit po pohlavním styku bez použití antikoncepce. Tento fenomén Někteří odborníci jsou považováni za nejčasnější znamení hnojení. Změny, které jsou pozorovány v následujícím, závisí přímo v období těhotenství a některých jednotlivých rysů těla.

První a druhý trimestr

Vera, 26 let: "Zaznamenal bohaté alokace v 9. týdnu těhotenství jako transparentní hlen. Nic jiného ničeho. To může být normální?"

OLYA, 31 let: "Dívky, někdo měl alokace po dobu 14 týdnů těhotenství tak jasně, téměř transparentní?"

Victoria, 22 let: "Ahoj. Na 21. týdnu těhotenství byly průhledné alokace. Za pár dní začal břišní tah. K gynekologovi šel, říká, že všechno je v pořádku, a obávám se. Zdá se, že nic nebolí, ale nikdy nevíte ... Pomozte Radě!"

Elena, 22 let: "Prosím, řekni mi to. Objevil jsem se 24. týdne hlenem těhotenství bez barvy a vůně, ale bývalý. Často měnit denní těsnění. Co by to mohlo být?"

Brzké těhotenství

Jak bylo uvedeno výše, sliznicí membrány během těhotenství v časných lhůtách by měly být bez zápachu a charakteristické. Jejich strukturou mají rádi protein kuřecího vejce v surovém podobě. Mucus v prvním trimestru je tedy tlustý a bezbarvý. Přípustné malé zářivé síní.

Téměř všechny procesy v těle v počátečních obdobích jsou plně závislé na vývoji progesteronu. Kromě skutečnosti, že tento hormon pomáhá udržet plod, se také podílí na procesu tvorby sliznice zátky, což je zástrčka hlenu v cervikálním kanálu. Představuje nějaký bariéra pro infekce a bakterie na cestě k ovocnému plášti. Proto se periodicky objevuje Transparentní želé práce Během tohoto období neposkytují tok negativních procesů, to jsou jen částice sliznice.

Wasy mucus
Hustý

Samozřejmě, že tyto procesy mohou způsobit malé hygienické problémy pro ženu, ale tady přicházejí do záchrany a sprchy ráno a večer. "Snotty" vypouštění během těhotenství by nemělo být normální. V případě, že se hlen začal změnit barvou, musíte to nahlásit svému gynekologovi. Měli byste také udělat, když vzhled netypických symptomů a znaků.

Po 12 týdnech těhotenství

Do poloviny pojmu se povaha pohlaví postupně mění. Slipový výběr během těhotenství ve druhém trimestru se stává více kapaliny.

Vodnatý
Vodnatý

Takový proces je vysvětlen dopadem na estrogenský organismus. Nebojte se hojnosti tajemství. Většina žen v této době nemohou dělat bez použití denních těsnění. Ale s nimi by měly být opatrné. Je důležité změnit hygienické nástroje v čase, aby nebyla vytvořena příznivé prostředí pro reprodukci mikroorganismů.

Věnujte pozornost intenzitě a povaze publikovaného intervence. Vzhled netypických zbarvení, vůně nebo konzistence by měly budit budoucí mámu.

V pozdějších podmínkách

Olga, 27 let: "Pro 38 týdnů těhotenství, sliznice alokace - toto korkové listy? Nemůžu pochopit, jak by se mělo stát. Řekni mi to."

Maria, 30 let: "Ahoj. Pomoc, sliznice příděly po dobu 40 týdnů těhotenství znamenají začátek porodu nebo ne?"

Daria, 21 let: "Dívky, SOS! Intenzivní výběr ve 39 týdnech těhotenství. Ihned to vyšlo. Nyní menší. Co by to mohlo být?"

Tajemství výboje během těhotenství ve třetím trimestru v přírodě připomínají stejně jako ve druhém trimestru. I když jsou možné některé změny.

Pokud vás kromě tlustého hlenu neobtěžujete, nemůžete se obávat. O všech negativních změnách potřebují komunikovat v čase.

Na konci těhotenství je norma považována za vodnaté tajné a tlusté a viskózní. Stín by měl být transparentní nebo s malými bílými šplouchá. Přítomnost malých krevních sraženin ukazuje možný odloučení placenty, ale tento jev je doprovázen tahem bolesti v břiše a následné krvácení z vagíny. V tomto případě naléhavě zavolejte sanitku.

Odeslání sliznice trubice

Během těhotenství v pozdních obdobích, a to i v případě neexistence jakýchkoli problémů. Tak, blíže k konci tělo připravuje narození způsob, jak přijímat dítě. Pokud byl během celého období krční kanál pokrytý sliznicí pro ochranu dítěte, nyní se musí připravit na objev. Takže sliznice na 37 týdnech těhotenství a pozdějšího signálu o rychlém porodu. Budou podobnou konzistencí, jako dříve, ale s růžovým a červeným odstínem.

Pink Mucus
Růžový výtok

Pokud jde o hojnost, je nemožné přesně říci, protože některé ženy mají zástrčku s jednorázovou a jinými postupně. V souladu s tím, že množství hlenu závisí na průběhu tohoto procesu. Pokud si podobný fenomén všiml, nemusíte se obávat, narození může přijít a po týdnu. Výstup sliznice je jen jejich časný předzvěst, který není ani všiml.

Ohýbání amniotické tekutiny

Někdy výběr během těhotenství jako snotes je známkou úniku akumulační vody. V tomto případě jsou tekuté a charakteristickou sladkou vůni.

Amniotická kapalina
Olej zaplavil vodu

Tento stát až do období 37-38 týdnů je považováno za nebezpečné pro dítě, protože říká o porušení plynu plynu. Diagnostika využívá jak speciální testy na recepci u testů gynekologa a lékárny. Taktika léčby jsou vybrány v závislosti na termínu a doprovodných symptomech.

Je velmi obtížné určit průběh patologického procesu. Zde potřebujete kompetentní konzultace odborníka a odpovídající zkoušky. Musíte být však informováni o možných diagnózách a kdy je nutné naléhavě požádat o pomoc.

Co dělají různé odstíny sliznice během těhotenství

Elena, 25 let: "Allocations pro 32 týdnů těhotenství Některé žluté tupé barvy. Plus je na dně mírné podráždění kůže. Někdo měl takový? Šel k lékaři?"

NADEZHDA, 24 let: "Měl jsem alokace na 26. týden těhotenství, bílý, ale docela tlustý. Tam trochu popáleniny. To je Thrush?"

Karina, 23 let: "Ahoj všichni. Potřebovat pomoc. Po celou dobu nic neublížilo, všechno bylo v pořádku. Po 39 týdnech těhotenství šly sliznice alokace. Zdá se, že čte, že korek by měl být venku, ale jak se to stane, nevím. Vysvětlit prosím!"

Marina, 33 let: "Vím to Hnědý výběr v 36 týdnech těhotenství - špatné znamení a musíte jít k lékaři, ale možná někdo řekne, kdo to měl, že jste byli propuštěni, jak se ošetřili, a obecně, protože začíná?"

Absence barvy hlenu, jak jsme se již rozhodli, je docela normální pro zdravé tělo. Na toku zánětlivého procesu musíme jít, když tajemství získá nějaký nepřirozený stín. Důvody pro to jsou velká sada: reprodukce mikroorganismů, infekcí, onemocnění orgánů malé pánve atd. Řekněte podrobněji o různých barvách sexuálního tajemství.

Bílý

Bílé sliznice při těhotenství - jeden z možností pro normu, ale pouze tehdy, když nejsou doprovázeni jinými nepříjemnými značkami. Pokud je konzistence spíš jako hlen, ale na váhu tvaru bílé, pak s největší pravděpodobností tah.

S drozdami
Kučera

Toto onemocnění samo o sobě není tak nebezpečné, ale během porodu přispívá k infekci dítěte, takže vyžaduje povinné léčbu.

Žlutá

Sekrece žluté barvy je častým symptomem spuštěných zánětlivých procesů, někdy i hnisavých, stejně jako vaginální infekce (gonokokci, stafylokokové a jiné bakterie).

Purulentní
Světle žlutá

V případě, že hlen získal jasně žlutý stín, musíte okamžitě kontaktovat lékaře. To je nejzřejmější příznak zánětu děložních trubek nebo vaječníků. Tento fenomén je docela nebezpečný svou povahou pro zdraví těhotné ženy a vyžaduje rychlou léčbu.

Hnědá a červená

Hnědá nebo krevní tajemství by měly upozornit budoucí mámu, pokud tomu tak není odhadovaný čas měsíčního nebo konce těhotenství.

Hnědý
Odeslání sliznice trubice

V prvním případě by stanovená funkce neměla trvat déle než dva dny a doprovázeno bolestí, vypalováním a jiným nepříjemným jevem. Ve druhém případě to může být výstup sliznice. V jiném čase, vzhled symptomu by měl okamžitě vyprávět gynekologa, protože přítomnost krve v hlenu může znamenat hrozbu potratu, který vyžaduje naléhavá opatření a nejčastěji hospitalizací.

Zelená

Alokace jako snot Během těhotenství s nazelenalý odstín - výsledek dopadu na tělo genitálních infekcí. V případě, že mají pěnovou konzistenci, je nutné hovořit o infekci gonorů nebo trichomoniasisu.

Zelená
Zelená žlutá

Zelený sliznice během těhotenství Vždy pozoroval s ostrými bolestmi, když močí a svědění v oblasti genitálních orgánů.

Růžový

Na přítomnosti krve v sexuálním tajemství také říká vydání růžového stínu.

Růžový
Narůžovělý

Měli by upozornit, kdyby se objevili spolu s jinými negativními příznaky a pokračují několik dní.

Růžové alokace na pokládání
Spojenec

Jestliže temnější přijde nahradit takovou sadu, objeví se krev - naléhavě zavolejte sanitku. S největší pravděpodobností, to je hrozba potratu.

Nezapomeňte, že o ostrém vzhledu jednoho nebo jiného netypického symptomu, ať už je to propuštěné nebo bolestivé pocity, musíte okamžitě komunikovat gynekologa. V každém případě je lepší být omezen a projít neplánovanou zkouškou, než ohrožovat své zdraví a zdraví vašeho dítěte.