Příčiny a povahy výběru po odstranění dělohy

Odstranění dělohy (hysterektomie) je nezbytnou činností pro ženy s řadou nebezpečných gynekologických onemocnění. Často se vyhýbá malignímu znovuzrození endometria nebo vzhledu metastáz na jiných orgánech. Důvodem jeho holdingu může být pouze nemoc, která již není přístupná známým způsobem léčby. Výběr po odstranění dělohy je jedním z nejčastějších pooperačních důsledků. Když jsou považovány za normální odezvu těla na chirurgické intervenci, a když komplikace - pochopíme níže.

Výstup po amputaci dělohy

Období rehabilitace po hysterektomii trvá 4-8 týdnů v závislosti na metodě odstranění, objemu provozu, jakož i individuální vlastnosti těla. Během obnovy žen je pozorováno až do plné hojení, existují bolestivé pocity v oblasti švu a uvnitř břicha. Kromě toho je pooperační období doprovázeno krvácením, což je považováno za ukazatel normálního léčivého procesu.

Chirurgický vrchol: Co dělat po odstranění dělohy? >
Co pít s kliknutím tak, abyste nezestárli? >
Vyvrcholení a deprese: Efektivní léčba >

Podobný příznak je způsoben skutečností, že jakýkoli chirurgický zákrok je doprovázen zraněním krevních cév, žil a tepen, které jsou vybaveny malými pánevními orgány ve velkých množstvích. Vlastně porušení jejich integrity a způsobuje charakteristický krvácení.

Samozřejmě, že největší plavidla během operací lékařů uzavřou. Je nutné, aby žena netrpí hojným ztrátou krve. Malé plavidla a kapiláry jsou v průběhu času obnoveny. Drogy, které jsou předepsány pacientovi, aby se vyhnout trombóze, jsou v tomto procesu dodatečně ovlivněny. Ten, který zabraňuje rychlému uzdravení ruské akademie věd, takže intenzivní výboje krve v prvním dni poté, co je děloha odstraněna - normální jev, který nezpůsobuje obavy z lékařů. Postupné zrušení antikoagulantů významně urychluje hojení tkání.

Navzdory přirozenému výtěžku krve, někdy existují situace, které vyžadují okamžitou kontrolu zdravotnickým personálem. To zahrnuje častý vzhled v krvi svazků. To se může stát v případě přestávky kultovní nádoby instalované na místě dělohy. Stává se nejčastěji v důsledku zvýšeného tlaku, nedostatečné ukládání velkých cév nebo vad při použití švů.

Rehabilitační období

Doslova v prvním dni po operaci se pacient snaží dát na nohy. Extrémně motorová aktivita umožňuje zvýšit krevní oběh v orgánech malé pánve a vytvořit práci střeva. Asi deset dní, žena zůstává v nemocnici pod dohledem lékařů.

Po 2-4 dnech po odstranění dělohy a vaječníků se výběr stává méně hojný a získaný red-burgundský stín. Vzhledem k tomu, že se pacient začíná pohybovat, sraženiny v normy by neměly být.

Po dobu 5-10 dnů by měly být pozorovány non-lidské burgundské a hnědé vypouštění. O 1 další dny později, oni jsou trochu rozjasní a stávají se složitějšími. 20 dní po operaci Výběr získá transparentní sliznost S příměsí Sukrovitsy.

Je nemožné určit normální barvu a populace hlenu v určité ženě. Recovery přechází postupně. Výše bylo uvedeno pouze přibližný plán obnovy. V tomto případě by měla způsobit úzkost intenzivním, hnilentní nebo jasně červená S velkými sraženinami. Přítomnost komplikací může také říci temný hlen s ostrým zápachem hniloby. Podobné příznaky by měly být okamžitě sděleny vašemu lékaři pro další průzkum.

Pokud během operace byl chráněný děložní hrdlo zachováno, a v rehabilitaci se hlen stává hojnějším (těsnění se mění častěji než dvě hodiny), je nutné naléhavě odstranit vývoj zánětu nebo infekčního onemocnění. Je třeba věnovat pozornost počtu sekrencí. Velké alokace dva týdny po děloze amputace - alarmující znamení. Je možné, že budete potřebovat jinou operaci.

Při absenci komplikací a normálního léčivého procesu je pacient napsán z nemocnice. Další léčba je v ambulantním režimu pod kontrolou gynekologa. V této době jsou stále pozorovány slabé alokace. Jako uzdravení tkání, stávají se více. Asi za měsíc po operaci je sexuální tajemství opět čisté a transparentní.

Měsíční alokace po hysterektomii

Uterus je orgán přímo zodpovědný za menstruační období. Po hysterektomii se obvykle neobjeví měsíčně: přichází Chirurgický vrchol. Pokud však vaječníky byly zachovány během odstranění, pak se v dnech údajného kritického může objevit menší mistrovství. A pozorován Výběr krve místo menstruace Možná každý měsíc až do nástupu Klimaks.

Když potřebujete hledat pomoc

Po propuštění z nemocnice má žena samostatně kontrolovat svůj stav. S normální obnovením těla by se nemělo zvýšit bolest a počet sekcí. Mezi nejvíce znepokojující příznaky rehabilitačního období lze přidělit:

  • krvácení z pochvy;
  • Akutní nebo nová bolest v dolní části břicha nebo v oblasti švu;
  • Pohyb požití nebo vzhled nepříjemného zápachu;
  • Zvýšená tělesná teplota;
  • Bolest hlavy, nevolnost, závratě a další příznaky obecné malátnosti.

Pokud jste si všimli ve vašem stavu, některé z výše uvedených značek je nutné naléhavě požádat o lékařskou pomoc. Tyto jevy mohou naznačovat vývoj pooperačních komplikací.

Možné komplikace po operaci k odstranění dělohy

Každý chirurgický zákrok je plný nebezpečných pro následky těla. Ihned po vyjmutí dělohy se někteří pacienti sledují:

  1. Zčervenání nebo otok kůže v oblasti švů nebo v oblasti břicha.
  2. Hnisavý výtok nebo krvácení z ran.
  3. Bolest a jiné problémy s močením.
  4. Zánětlivý proces v břišní dutině - tento jev vede k porážce vnitřních orgánů, někdy se vyvíjí do sepse.
  5. Plicní tepna tromboembolismus - nejtěžší komplikace vedoucí k ucpání krevních cév může končit i s fatálním výsledkem.

Pokud je v prvních dnech silný krvácení považován za normou, pak o dva týdny později je to patologie. Nepříjemná sekrece malware je také důvodem k konzultaci s lékařem. Takové znamení může mluvit o zánětu v pochvě. Pokud spustíte takový fenomén, neexistují žádné případové případy peritonitidy a sepse. Silné krvácení z vagíny vyžaduje naléhavá lékařská opatření.

Zvýšená tělesná teplota a obecná zhoršení pohody - známky infekce pooperačního švu. Pro zastavení této reakce je nutné pít průběh antibiotik a periodicky zpracovat ránu do speciálního složení.

Vývoj peritonitidy, jako jeden z nejzávažnějších komplikací hysterektomie, také přispívá k celkovému výrobě a zvýšení teploty na 40 ° C a vzhledu podráždění dutiny břišní a bolestivý syndrom se vyskytuje.

V každém případě je léčba stanovena s přihlédnutím k pokroku primární operace, restaurování a hojení tkání, jakož i anamnéza a individuální charakteristiky těla (přítomnost současných onemocnění, alergií atd.).

Doporučení pro rychlou obnovu

Odstranění dělohy a přívěsek - vážný stres pro tělo. Výsledkem takové operace je dlouhá doba využití, která je doprovázena řadou omezení pro pacienta:

  • Dva měsíce nemůžete plavat v lázni, bazénu nebo nádrži, abyste navštívili saunu a koupel;
  • V období separačních těsnění je možné použít pouze těsnění, tampony pod zákazem, t. na. může být nesmírně negativně ovlivněn hojením tkáně;
  • Sex Life je dovoleno žít pouze po měsíci a půl po odstranění dělohy, v případě komplikací - a to déle;
  • Během rehabilitace se doporučuje dodržovat dietu.

Správná výživa po operaci předpokládá vyloučení škodlivých potravin ze stravy (mastné, pečené, uzené), stejně jako alkohol, káva a čaj. Použijte lepší produkty s obsahem vysokého tkáně, t. E. Zelenina, ovoce, produkty mouky z pevných pšeničných odrůd. Vysoké kalorické jídlo k jídlu lépe před večeří. Obecně byste měli řídit standardní principy řádné výživy. Některá další omezení by se měla vyjádřit zúčastněným lékařem.

Tak, alokace po hysterektomii mají přirozenou povahu, pokud nejsou doprovázeny jinými negativními rysy. Kolik by měly trvat normálně, žádný specialista neodpoví na den. Předpokládá se však, že toto období by nemělo překročit měsíc. Zároveň se výběr sám po dvou týdnech získá sací znak. Dodržování všech doporučení pro rehabilitační dobu umožní procesu hojení jít rychleji.