Alokace: všechny barvy duhy

Alokace: Všechny barvy duhy

Jaké alokace jsou považovány za normální?

Alokace mohou být pozorovány u každé zdravé dívky nebo ženy. Je to způsobeno vylučováním, že sliznická membrána pochvy je vymazána z mrtvých buněk, bakterií a hlenu. To je normální, pokud váš výběr:

  • Transparentní nebo bělavý, smetanový nebo lehce nažloutlý
  • Kapalina (vodnatý) nebo mírně protáhnout (podobně jako hlen)
  • Necítí
  • Alokace nejsou hojné: už ne více lžičky denně

Jaké alokace nejsou normální?

Vaše alokace jsou abnormální a jsou příznakem onemocnění, pokud:

  • Výběr žluté, zelené, hnědé nebo jiné barvy
  • Alokace jsou velmi silné, jako pěna nebo mají jakýsi tvaroh
  • Izolace mají nepříjemný zápach (kyselý, shnilý, vůně shnilých ryb, vůně cibule, nebo něco jiného)
  • Alokace jsou hojné: více než jedna lžička denně
  • Jakýkoliv vypouštění, pokud na svém pozadí máte svědění, zarudnutí v oblasti genitálních orgánů, pocit suchosti a nepohodlí v pochvě, bolest v břiše, zvýšení tělesné teploty, bolesti a spalování během močení a Bolest během sexu

Proč se zdá abnormální vypouštění?

Hlavním důvodem abnormálního vaginálního výboje je zánět. Zánět vagíny nebo dělohy vzniká v důsledku sexuálně přenosných onemocnění, jakož i porušení složení mikroflóry vagina (Bakteriální vaginóza). Příčina neobvyklého výboje může být nedodržení Základní intimní hygienická pravidla.

Je možné určit jejich příčinu?

bohužel ne. Gynekologové jsou známy více než 100 příčiny vaginálních sekrek a mnoho z těchto důvodů se projevují stejnými příznaky. To je důvod, proč pouze na základě vzhledu výboje, ani nejzkušenější gynekolog nebude schopen diagnostikovat.

Jak určit příčinu výběru?

Pouze s stěrkou na flóře. Stěr na flóru - Je to stěr z sliznice pochvy, která je natřena a studuje pod mikroskopem. Pod mikroskopem, většina bakterií a hub je patrný, což způsobuje výběr.

Mám hojné transparentní nebo sliznice, což je a co dělat?

V některých situacích se naprosto normální transparentní nebo sliznice stávají příliš bohatými (více lžičky denně). Jedná se o normální vypouštění, pokud:

  • Alokace se objevily v důsledku sexuálního excitace
  • Výběr se objevil během několika minut nebo hodin po sexu
  • Alokace se objevily uprostřed menstruačního cyklu a trvalo ne více než 3-5 dní

Kontaktujte svého gynekologa, pokud:

  • Hojné alokace se objevují na začátku nebo na konci menstruačního cyklu a trvá déle než 3 dny
  • Máte více než 40-45 let a máte hojné vodnaté nebo sliznice alokace
  • Kromě transparentního výboje máte následující příznaky: Výběr krve z pochvy Zdá se, bez ohledu na menstruační cyklus a po pohlavním styku, měsíčně trvá déle než obvykle, máte bolesti zad, hubnutí. Výše uvedené příznaky mohou nastat, když rakovina děložního hrdla.

Mám bílé alokace (Beli), co to je a co mám dělat?

Bílý výběr může být normální nebo indikovat zánět sliznice membrány.

Normální bílý výtok se objevuje v malém množství krátce před měsícem a několik dní po menstruaci.

S drozdami Bílé vrcholy jsou doprovázeny svědění, mají nepříjemný kyselý zápach, konzistence bavlny.

S bakteriální vaginózou Bílé alokace nejsou hojné, mají nepříjemný zápach ryby, doprovázené suchem v vagíně a svědění.

S pohlavně přenosnými onemocněním se objevují bílé vrcholy po několika hodinách nebo dnech po sexu, jsou také doprovázeny silným svědění, tlustý, mají velmi nepříjemný zápach. Pokud je kromě těchto symptomů také bolest a spalování v močení, pravděpodobnost infekce je velmi vysoká.

Pokud mají bílé zvýraznění známky abnormálního, musíte co nejdříve přijít do gynekologa. Gynecolog lékař bude zkoumat vaginu, dělat šmouhy na flóru a říct vám, kdy přijde k výsledkům průzkumu. Na základě výsledků smear bude gynekolog informovat vás o důvodu výběru. Pokud máte zánět, gynekolog předepíše zacházení.

Měl jsem žluté alokace, co to bylo a co dělat?

Normální alokace mohou mít mírně nažloutlý odstín. Pokud má výběr intenzivní žlutou barvu - to není normální výběr. Zdravé ženy a dívky se nikdy nestají. Je to vždy známkou zánětu.

Pokud se po nechráněném sexu objevil žlutý výběr, pak je pravděpodobnější, že jsou způsobeny infekcí. Kapavka a Trichomoniaz To jsou nejčastější příčiny žlutého výboje. Výběr sexuálně přenosných onemocnění, mít nepříjemný zápach, jsou téměř vždy doprovázeni svědění, suchost a nepohodlí, stejně jako hořící během močení a pohlaví.

Pokud nebudete žít sex, pak může být žlutý výboj způsoben zánětem vagíny, který se nazývá Bakteriální vaginóza.

Když se zobrazí žluté pokračování, musíte kontaktovat gynekologa. Gynekolog bude mít nátěr na flóru a vytvořit příčinu výběru. Každá onemocnění způsobujících žluté zvýraznění se zpracovává různými způsoby. I když zjistíte, jaká příčina žlutých sekrecí nebude léčba účinná.

Mám zelené alokace, co to je a co dělat?

Zelený výběr je vždy známkou infekce. Zdravé ženy nemají zelený výtok.

Vypouštění ze zelené pochvy se nachází v sexuálně přenosných onemocněních: Kapavka, Trichomoniaz, chlamydia, Mykoplazmóza a někteří jiní. Takové výboje se objevují krátce po nechráněném pohlaví a jsou doprovázeny svědění, bolesti, když moč, suchý a nepohodlí ve vagíně.

Pokud nebudete žít sex, může znamenat zelený výběr Bakteriální vaginóza.

Když se zdá zelené selementy, je nutné co nejdříve přijít do gynekologa. Gynekolog bude mít mrtvici na flóře a na základě výsledků nátěry doporučují léčbu.

Měl jsem růžové alokace, že to a co dělat?

Růžový barevný výtok dává nejmenší krevní kapky. Izolace růžové barvy může být normální, pokud:

  • Objeví se (objeveno) několik dní před začátkem menstruace
  • Přijímáte Antikoncepční pilulky (OK), a růžové alokace se objevily uprostřed menstruačního cyklu
  • Po rychlém sexu se objevily růžová těsnění
  • Krátce po vzhledu těchto alokací jste se dozvěděl, že těhotná

Růžové zvýraznění, které se objevují často nebo pokaždé po sexu může být symptomem Eroze čarže nebo dokonce rakovina děložního hrdla.

Pokud se brzy po vzhledu růžových světel, máte neplánovanou menstruaci, s největší pravděpodobností je to selhání menstruačního cyklu.

Pokud růžové výboje mají nepříjemný zápach, zažíváte bolest v dolní části břicha a máte zvýšenou tělesnou teplotu, pak můžete mít endometrit (zánět vnitřní membrány dělohy).

Růžový výtok může být příznak a závažnější onemocnění: jako je ovariální přestávka, mimoděložní těhotenství. S těmito chorobami je růžový výboj často doprovázen velmi silnou bolestí břicha.

Pokud výboj růžové barvy není vhodný pro popis normálního výboje, pak musíte přijít do gynekologa. Gynecolog lékař bude zkoumat děložní, vezměte si smear na flóru a může jmenovat Uzi vaječníka a dělohy. Všechny tyto analýzy pomohou navázat příčinu růžových sekrek a přiřadit léčbu.

Mám výběr hnědé nebo černé barvy: co to je a co dělat?

Izolace tmavá barva (hnědá nebo černá) je krvavá - to znamená, že obsahuje krev. Tento problém je určen Samostatný článek Na našich webových stránkách.