Šedá alokace - příčiny a léčba

Podívej se vždy přitažlivě, žena se o sebe postará. Pro zachování zdraví je důležité, aby všechny systémy organismu fungovaly normálně, zejména ženskou sexuální sféru. Jedním z zdravotních ukazatelů žen jsou vaginální výtok. Je důležité být schopen odlišit výběr z pochvy a včas kontaktovat lékaře.

Alokace jako volba

Šedý výběr - příčiny a léčbaKaždá zdravá žena je normální tam je šedý výběr kapaliny . Nejsou si všimli, protože tvorba výboje a absorpce mozkované vlhkosti se navzájem vyvažují. Většina kapalného výboje je absorbována zpět a část se vypařuje pod vlivem tělesné teploty. Sliznická membrána je neustále samočistící a pouze malé množství hlenu zůstává na povrchu. Všechny šedé alokace u žen bez zápachu jsou považovány za normální a nevyžadují odbornou konzultaci.

V závislosti na cyklu fáze mohou být šedé sekce odlišné v množství. Zpočátku jsou hojné, aby ovulace se stane maximem, a pak děsí. Jejich počet je individuálně pro každou konkrétní ženu - někdo má tento proces nesmírně, a některé šedé alokace z pochvy jsou tak hojné, že mohou potřebovat těsnění. Během menstruačního cyklu se změní objem i vzhled. Bezprostředně po menstruaci jsou lehké barvy mléka, uprostřed cyklu jsou šedé vodnaté alokace, pak jsou husté a stávají neprůhlednými.

Žena často čelí příchodu krátkodobých šedavě hnědých sekretů během těhotenství (během implantace, po dobu 7-8 dnů od koncepce dítěte) . Pokud nejsou doprovázeny bolestivé pocity, pak není důvod k obavám. V této době je připojeno hnojené vejce a přidělení malého množství krve je zcela přirozený proces. Vzhled šedého výboje během těhotenství v časných obdobích je dán restrukturalizací těla, když se hormonální pozadí mění.

Normální zahrnuje výběr:

  1. V předvečer a v prvních dnech po menstruaci. Důvodem je městnavá jevy, zvyšující propustnost cévních stěn.
  2. Během intimního kontaktu. V tuto chvíli se zvyšuje průtok krve do orgánů, mučení jde ven a činnost poutka poutka.
  3. V důsledku emocionálních nákladů.
  4. V procesu zrání a výstupu vejce.
  5. Když vzrušený sex.

Šedý výboj během těhotenství, který není doprovázen k jídlu, svědění nebo bolestivé pocity v oblasti genitálních orgánů, nevyžadují velkou pozornost a konzultaci s lékařem. Šedé alokace po porodu vznikají 4. týden po narození dítěte. Ihned po narození dítěte je vnitřní dutina genitálií vyčistěna LOY. Nejprve jsou šarlatová krvavá, pak jako jejich barevné změny na nejjasnější.

Nemoci jako příčiny

Šedé alokace s nepříjemným zápachem u žen nejčastěji ukazují přítomnost bakteriální infekce. In asi třetina pacientů je pocit pálení, neexistuje žádná bolest. Normální jsou považovány za vrcholy lehkého stínu bez zápachu, ale jakékoli jiné ukazují přítomnost infekce.

  1. Nejčastějšími onemocněním zahrnují bakteriální vaginózu, ve kterém je pozorován výskyt bílých výbojů s pachem ryb kvůli chovu patogenních bakterií na sliznici. Není přenášen pohlavím.
  2. Druhé onemocnění je drozd, nebo urogenitální kandidóza. Toto zánětlivé onemocnění se objeví nejen u žen, ale také mezi zástupci silného pohlaví. Patogen - houby rod rod candida.

Externě, onemocnění se objeví:

  • vaginální tlumení bílé nebo šedé;
  • svědění v oblasti genitálních orgánů;
  • Jízda a bolest při močení.

Známky, které by měly upozornit:

  • V oblasti pánve nebo břicha je bolest.
  • Existuje vysoká teplota.
  • Časté močení.
  • Tmavě šedá nebo krvácení během těhotenství.

Druhy a rozdíly

Šedý výběr - příčiny a léčbaŠedé alokace u žen se rozlišují:

  • hnisavý;
  • pěna;
  • s hlenem;
  • Mucus spolu s hnisem.

Podle typu zápachu:

  • s ostrým nepříjemným zápachem;
  • s vůní shnilých ryb;
  • s kyselou vůní.

Příčiny výskytu

Šedý výběr - příčiny a léčbaJedním z nejčastějších příčin je výskyt šedých výbojů, když přijímají antikoncepci . Ženy nezávisle předepisovat hormonální pilulky, které v případě neexistence kontroly nebo zvýšení žádosti vyvolávají hormonální selhání v ženském těle a vedou k vývoji vaginální dysbiózy.

Typy a prognózy:

  • Šedý výběr s zápachem ukazuje infekci. Vůně připomínající ryby, shnilé vůně, kyselý, je tvořen v důsledku reprodukce patogenních bakterií, které zdůrazňují plyn s nepříjemným zápachem. Výběr kyseliny nastane, když kandidióza dojde a doprovází svědění nebo spalování.
  • Tmavě šedé alokace u žen jsou pozorovány, když infikované trichomonovoy, gonokokem, chlamydií atd.
  • Během porážky gonokoků se objevují hnisavé alokace. Pacient cítí bolest v dolní části břicha.
  • Tmavě šedé alokace, které se podobají hnisu o přítomnosti trichomoniázy, Gonorona. Doprovázený svědění a pocit nepohodlí, bolesti v dolní části břicha nebo v dolní části zad.

Do důvodů výběru zahrnují:

  1. Atrofická vaginitida, kterou ženy trpí menopauzy nebo s nízkou hladinou estrogenního hormonu.
  2. Chlamydia, kapavka, Trichomoniaz a další infekce.
  3. Červené ploché lišejník.
  4. Helminty.
  5. Porušení směnných procesů.
  6. Alergie na prací prášek, kondomový materiál, různá maziva nebo gely.
  7. Mechanické poškození (časté sexuální kontakty, aplikace cizích předmětů).
  8. Chemický dopad (nadměrné užívání chemických antikoncepčních).
  9. Zpracování vagíny s horkými řešeními, umírání.
  10. Cervikální rakovina nebo vagina.

Metody léčby

Uzi Malé pánevní orgányChcete-li vybrat léčbu patologických šedých těsnění, gynekologové nejprve provádět ženu vyšetření, která stanoví:

  • Setí stěr přivedl z pochvy.
  • Analýza materiálu pod mikroskopem.
  • Podložka smear.
  • Uzi Malé pánevní orgány.

V závislosti na získaných výsledcích se lékař předepisuje terapeutické lázně, svíčky nebo prášky. Nejčastěji být zacházeno nejen ženě, ale také jejímu partnerovi. V tomto případě bude léčba účinná a vyloučena re-infekce. Pokud uvažujeme o všech specifických onemocnění, bude přístup k léčbě mírně odlišný.

V případě bakteriální vaginózy se provádí průzkum na stanovení kyselosti pochvy, analýzu malovaných a nenatřených smearů. Diagnóza je potvrzena, pokud je vagina alkalická. Léčba cawnawnózy se skládá z několika stupňů - antibakteriální terapie a restaurování normální vaginální mikroflóry. Během léčby musí pacient dodržovat dietu, zdržet se sexu kontaktů. Pokud je podezření na drozd, pak se na identifikaci houby provádí mikretologická studie.

Léčba je komplexní:

  • Místní použití mikroflóny zotavovacích léků (masti, tablety, svíčky).
  • Systémové přípravky (pilulky, kapsle).
  • Léčba střevní dysbióza - dieta, napájení.
  • Restaurování normální vaginální mikroflóna probiotika.

Pokud dojde k jakékoli choroby, je velmi doporučeno zapojit se do samostatného léku, je vhodné okamžitě se obrátit na lékaře. Pouze lékař bude schopen jmenovat správné léčebné režim s přihlédnutím ke všem nuancím.

Nejúčinnější způsob léčby

Vaginální svíčkyChcete-li léčit, je žádoucí dát přednost svícenům nebo tabletám. Jejich popularita je vysvětlena jednoduchostí při použití, při které je dosaženo maximálního rychlého účinku, minimální absorpce do krve a snížený dopad na vnitřní orgány a systémy. Pro obnovu je dostačující k provádění terapie po dobu 7-10 dnů. Dobré výsledky ukazující chlorhexidinový sprej nebo část Gexicon svíčky, 2% krém nebo svíčka Clindamycin, metronidazol gel. V některých případech není nutné provést bez antifungálních léků v kapslích - flukonazol, ketokonazol a antimikrobiální (levivesity, natamycin), které jsou předepsány pouze svědectvím.

Druhý stupeň - zotavení mikroflóry, pro tento účel používají eubiotika a probiotika, jako je Bifidumbacterin, Acilakt, Lactagel. Oni obnoví sliznickou membránu po antibakteriálním léčbě.

Léčba šedého výboje během těhotenství zajišťuje použití pouze lokálních prostředků, systémové léky jsou kontraindikovány.

Závěr

Použijte bavlněné oblečeníPatologický výběr je schopen dodávat spoustu nepříjemných pocitů a bude vyžadovat dlouhodobou léčbu. Takže je to tak důležité zapojit se do včasné prevence. Zahrnuje:

  • Shoda s čistotou a suchostí vnějších pohlavních orgánů.
  • Snížení frekvence příjmu sprchy - extra vodní postupy umyjte prospěšné bakterie na slizniční membránu.
  • Doplnění dietních užitečných bakterií během recepce antibiotiky.
  • Ochranné kondomy pro ochranu proti pohlavním onemocněním.
  • Použijte bavlněné oblečení, zkuste nosit spodní prádlo z hedvábí nebo nylonu.
  • Použití těsnění během výběru.