Proč bradavky nemocné před měsícem

Ženský organismus je navržen tak, aby všechny změny zdraví nepřicházeli bez zavření. Když jsou bradavky zraněny před menstruací, stojí za to věnovat pozornost stavu sexuálního systému: Ve většině případů tento příznak znamená pouze sbližování menstruace. Pečlivé sledování zdraví a dalších současných projevů pomůže najít příčinu.

Mohou bradavky prasnout před měsícem

Téměř každá žena zažívá nepříjemné pocity s výskytem menstruace. Hrudník je považován za nejvíce zapojený orgán, který může reagovat na změny a hormonální poruchy. Citlivé bradavky před menstruací - špatný jev. To je považováno za normou, pokud nejsou žádné další známky jiných patologií.

Proč bradavky nemocné před měsícem

Pozornost! Nejčastější příčinou takového symptomu je zvýšená produkce estrogenu, která způsobuje nepohodlí.

To může také zahrnovat onemocnění štítné žlázy a mléčné žlázy, ale pouze lékař na základě pečlivě plánované diagnostiky může být uveden na tuto diagnózu.

Příčiny bolesti

Estrogen vyrobený tělem se zvyšuje v krvi s výskytem menstruace. Hrudník se stává hustou, mírně bobtnatým, bradavky reagují na každý dotek. Důvody bolesti v bradavkách jsou několik: v závislosti na fázi menstruačního cyklu, pocit nepohodnění může být způsobeno různými faktory.

Bradavky bolí dva týdny před menstruací

Charakteristická bolest se může vyskytnout za 2 týdny před údajnou menstruací. V tomto případě ne jen bradavka bolí, ale celá prsa. Svojí a stává se solidnějšími. Žena zažívá nepříjemný pocit v době doteku, stejně jako po odstranění podprsenky. Příčiny tohoto symptomu mohou být:

  • hormonální poruchy;
  • Fibrozno-cystická mastopatie.

Proč bradavky nemocné před měsícem

Chcete-li problém odstranit, musíte navštívit gynekolog a mammolog. Přihlaste se k recepci na zadané lékaři potřebují 5-7 dnů menstruačního cyklu. Gynekolog bude kontrolovat, utratí ústní konzultaci a bude stále poslat k mameše. Tento lékař udělá ultrazvuk: Pokud ukazuje přítomnost malého cysty, v budoucnu bude léčba předepsána.

Bolavé bradavky týdně před měsícem

Přibližně 10 dní před zahájením měsíčních bradavek se mohou stát citlivými. Během této doby, prolaktinové hormony a estrogen ovlivňují mléčné žlázy. Pod vlivem estrogenu se zvyšuje tukové tkáně, což může poskytnout bolestivé pocity v bradavkách.

Proč bradavky nemocné před měsícem

Pod vlivem prolaktinu týdně před menstruací jsou pozorovány citlivé bradavky. To je způsobeno tím, že prolaktin ovlivňuje železný epitel, což způsobuje bolest. Narozený epitel má více vody v kanálech, takže se může zdát, že prsa otoku byl nalil a nemocný. Kromě toho se zvyšují krevní cévy, dodávají bolest. Takové jevy jsou považovány za normou v izolovaných případech. Když se často opakují, stojí za to poradit se lékařem.

Proč bradavky zranění během menstruace

Časnost bradavek v období menstruace není často považována za patologii. Jedná se o individuální funkci období dívky. Ale s silnou a často opakující se bolest, to nestojí za zpomalení: Takový jev může způsobit patologii. Existuje několik dalších předpokladů pro vzhled tohoto symptomu:

  • nedostatek správné hygieny hrudníku;
  • Příjem antibakteriálních léčiv;
  • Nosit nekvalitní prádlo.
Varování! Při použití určitého typu léčiv může bradavky nejen špatně, ale také.

To bude signál o alergiích a nádechu přerušení léčby lékařské přípravy. Pindly syntetické spodní prádlo provokuje praskliny na bradavkách, takže je lepší dát preferenci prokázaných výrobců. Také nezapomeňte na každodenní hygienu mléčné.

Proč bradavky bolí po menstruaci

Pokud jsou bradavky mačkovány před měsíčně, není to patologie. Další věc je projev bolesti v bradavkách po skončení menstruace. Příčiny tohoto fenoménu jsou:

  1. Vzácný sex činí. Pokud je žena zřídka pohlaví, hormon estrogen se hromadí v těle a zpožděná v mléčných žlázách, což ovlivňuje tukovou tkáň. Současně obě bradavky začnou v období po menstruaci zranit.
  2. Hormonální selhání. Jakákoliv změna zdraví je plná sbírkou hormonálních pozadí, následované neustále monitorováním, zejména v dospělosti.
  3. Endokrinní porušení. Některá patologie štítné žlázy provokují zvýšenou produkci hormonu.

Proč bradavky nemocné před měsícem

Když jsou tyto příznaky detekovány, několikrát se opakují, doporučuje se hledat poradenství. Lékař jmenuje kontrolu hormonálních ukazatelů, po kterém doporučí léky, aby se odstranily nepohodlí.

Proč bradavky nemocné uprostřed cyklu

Norma je také považována za bolest v bradavcích uprostřed cyklu. Existuje citlivost papillarů u žen před menstruací v průměru po dobu 2,5 týdnů. Tato funkce není považována za patologii, protože signály o ovulaci. Co se děje v těle:

  1. Výstupní vejce.
  2. Zvyšte průtok krve žlázy.
  3. Pocit gravitace v hrudi a nepohodlí v bradavcích.
  4. Bolestivé reakce na dotek.

Tyto funkce se vyskytují na konci druhého týdne menstruačního cyklu, pokud jeho trvání není více než 28 dní. Malý hormonální splash nepřináší negativní následky.

Zpoždění menstruace a bolestí v bradavkách

Ženy si často stěžují na takové příznaky: žádné měsíční, testované negativní a nemocné bradavky. To indikuje drobné změny stavu těla. Příčiny takového fenoménu jsou:

  • Změna klimatického pásu;
  • Nedávno zažil stres nebo závažné zkušenosti;
  • Existují různé chronické onemocnění;
  • Žena nedávno utrpěla operaci;
  • Jsou odebrány hormonální přípravky;
  • Existuje ostrá ztráta hmotnosti.

Proč bradavky nemocné před měsícem

Díky těmto důvodům může být bolest v bradavcích se zpožděním. Zpoždění trvá více než 2 týdny a měsíčně se vyskytují. Pokud menstruace nepřijde, stojí za to navštívit gynekologa diagnostikovat možné těhotenství.

Jak eliminovat bolest

Když je příčina nepohodlí vyjasněno, můžete pokračovat v usnadnění bolestivého stavu. Pokud existují vážné patologie, lékař jmenuje příslušné léky, bude to užitečné provádět další akce:

  • koupit pohodlnou podprsenku bez švů;
  • Děrování pod bradavkou před menstruací pomůže odstranit použití teplé topné podložky na hrudník před spaním;
  • Užívané lázně s přidáním aromatických olejů;
  • Normalizace stravy;
  • Mísy budou sníženy syndromem bolesti, ibuprofen.

Proč bradavky nemocné před měsícem

Umyjte bradavky s mýdlem - to bude uschnout a přispěje k prasklinám.

Možná patologie

Většina z těchto důvodů není patologie, ale když jsou bradavky velmi zraněny před měsíčně Pokaždé, tyto patologie se mohou stát předpokladem:

  1. Porušení hormonálního zázemí - jakékoli změny v počtu hormonů vedou k poruchám menstruačního cyklu.
  2. Poruchy v práci nervových a endokrinních systémů: Intercostální neuralgie a adrenální dysfunkce - nejzávažnější problémy s tímto symptomem.
  3. Přijímací hormonální tablety. Pokud nejsou určené antikoncepce vhodné, doporučuje se zastavit recepci a nahradit léky jinými osobami předepisováním lékaře.
  4. Stres. Nervózní poruchy přímo souvisí s hormony.
  5. Uši. Dokonce i malé poškození prsou má negativní důsledky.

Vážná patologie způsobující bolest v bradavcích před měsícem, je nádor prsu. Je doprovázena určitými příznaky, ve kterých je nutné se okamžitě přihlásit k konzultaci s lékařem.

Když stojí za to poradit se lékařem

Několik dalších příznaků, které naznačují, že v těle existuje vážný problém:

  • vypouštění z bradavky;
  • změnit jeho barvu a tvar;
  • nepohodlí a bolesti kresby v podpaží;
  • objevené těsnění v době samočinné diagnostiky;
  • Bolest je pozorována pouze v jednom z mléčných žláz.

Proč bradavky nemocné před měsícem

Uvedené funkce mohou znamenat přítomnost nádoru, takže okamžité odvolání k lékaři, který pomůže vyhrát čas.

Přečtěte si více o bolesti v mléčných žlázách, můžete se naučit z videa:

Prevence

Preventivní opatření k odstranění bolesti v bradavcích před menstruací zahrnují takové činnosti:

  • Pečlivá hygiena s mléčná;
  • vyhnout se stimulaci prsu;
  • Správný výběr spodního prádla;
  • Žádný stres a nutričnost.

Ženy, které si stěžují, že bobtnou bradavky před menstruací, doporučuje se vést aktivní životní styl a bude pravděpodobnější, že bude v přírodě.

Závěr

Pokud bradavky bolí před menstruací, doporučuje se věnovat pozornost doprovodným symptomům. Výběr, nesnesitelná bolest, deformace kmene, zarudnutí a edém se mohou stát prekurzory závažných onemocnění. Včasné odvolání k poradenství odborníka pomůže zabránit negativním důsledkům.