5 Příčiny bolesti bradavek před, po a během menstruace

Když jsou bradavky zraněny před menstruací, dochází k úzkosti. Může příznak mluvit o zdravotních problémech nebo je jen projevem PMS? Všechny možné odpovědi na tyto otázky budou v tomto článku zvážit.

Co řekne citlivosti bradavek

Bradavky - jeden z nejcitlivějších lidí lidského těla (obě podlahy). Kromě toho je to také nádherný ukazatel zdravotního stavu ženského organismu, který stojí za to pravidelně věnovat pozornost. Někdy může pomoci při včasné diagnostice závažných porušení: hormonální změny, onemocnění mamarchových žláz, hypotermie, dědičná a onkologická onemocnění. Všichni uvedli agery jsou nějakým způsobem ovlivněni bradavkami a někdy se projevují jako bolest, svědění nebo deformace.

Před menstruací mohou být citlivé bradavky a to je zcela normální odezva těla, která je dříve nebo později, každá žena se objeví. Je cítil se různými způsoby: jak lehké svědění a otok bradavky, brnění nebo změna barvy halois. Kde jsou účinky v takové situaci pocházejí? Všechno v hormonech. A pokud přesněji, v estrogenu.

Estrogeny jsou skupina hormonů, které ovlivňují reprodukční funkci. Připravují tělo k hnojení, pomáhají při vylíhnutí dítěte, a pak v obnově těla po porodu.

V procesu trénování vejce k hnojení se vyrábí zvýšená dávka estrogenu (v 2, a dokonce 3krát vyšší než průměr). V hrudi rozšiřuje clearance cév, bobtnají se, zvyšuje se velikost a stává se hustším hustším, což je dobře cítil, když palpace. V důsledku toho je dodatečný tlak na bradavkách a mohou reagovat na to bolest světla nebo jednoduše rostoucí citlivost. Celý tento proces je nezbytný pro přípravu ženy k krmení a vyskytující se na 12-15. den menstruačního cyklu ve skutečnosti ve svém středu. To je, když dva týdny před měsíčními bradavkami bolí - je to normální a přirozené.

Existují však výjimky z této normy a problém může být mnohem závažnější, pokud:

  • Hrudník velmi výrazně bolí;
  • Existuje neustálé dotěrné svědění;
  • Bolesti se objeví uprostřed cyklu, ale pár dní před začátkem menstruace a zdá se, že projevem premenstruačního syndromu;
  • zranění z jakéhokoliv doteku, zejména látky.

Klinické příčiny pacifiků a prsou

Mohou být rozděleny do dvou velkých skupin:

  1. Nemoci přímo související s výskytem problémů v mléčných žlázách. V hlavní hmotnosti se jedná o onemocnění rakoviny prsu.
  2. Nemoci ostatních orgánů, které ovlivňují stav celého těla a způsobují nepohodlí v prsu a bradavcích. Jedná se o poruchy vaječníků, onemocnění reprodukčního systému, zánětlivých procesů v těle, změna v hormonálním pozadí a mnoho dalších.

Druhá skupina stojí za to zvážit více - je mnohem rozsáhlejší a vyžaduje důkladnou studii před diagnózou.

Mastopatie

Když bradavky bolí během, před a po menstruaci, pravděpodobnost je projevem mastopatie. Jedná se o specifický zánět pojivových tkání prsu. Cítí se a fixuje jako těsnění v hrudi. Může zabírat jak významný povrch a být velikost hrachu.

Příčiny takové onemocnění spočívají v dysfunkce endokrinního systému, tj. Hormonální nerovnováha v těle (estrogen by měl produkovat 3krát více než dva týdny před menstruací a je vyráběna v 9 a neustále). Který specificky hormon selže, lze říci pouze analýzy.

Zánět

Pokud brání bradavky po menstruaci, může být také příznakem zánětlivých procesů vyskytujících se jak v celém těle, tak v mléčných brýlích. Nejčastěji jsou tyto procesy způsobeny hypotnem a manifestem jako nachlazení.

Určete Provocateur v tomto případě může pouze kvalifikovaný specialista po několika studiích a analýzách.

Ne klinické příčiny sorcelas

Bradavky mohou být bolí po dobu 5 dalších důvodů:

  1. Alergická odezva těla. V moderním kosmetickém průmyslu je obrovský počet široké škály. Hlavním nebezpečím alergií na kosmetiku je, že je nemožné přesně předpovědět reakci a některé účinky se projevují pouze po dlouhodobém používání. Stejně jako alergie způsobují a prostředky pro mytí prádla nebo samotné tkaniny, ze kterého je vyrobeno. V tomto případě všechny individuálně - skutečnost, že jedna žena nebude nezpůsobit žádný zájem, druhá povede k pravidelným bolestem a zlepšenou citlivost hrudníku.
  2. Pravidelné nervové napětí. Zdůrazňuje často selhání v práci celého organismu, ale nervový systém je většinou utrpení. Výsledkem je, že hladina estrogen může zvýšit spontánně, bez ohledu na menstruační cyklus. Proto se zobrazí nerovnováha hormonu. To je poměrně znepokojující symptom, alespoň v obvyklém případě a není patologie. Přítomnost pravidelných napětí přispívá k vývoji a zhoršení nerovnováhy.
  3. Příjem specifických léků. Drogy, v jejichž součástí existují hormony nebo stimulanty pro léčbu určitých problémů, mohou znamenat zvýšení produkce estrogenu, mimo menstruační cyklus. V tomto případě je nutné hlásit na svých pocitech lékaře, který předepsal drogy. Na přestal mít hrudník před menstruací Orální antikoncepce jsou jmenovány.
  4. Příležitostné intimní spojení. Sex - nejsilnější nástroj v boji za reprodukční zdraví. Pravidelný sexuální život s osvědčeným a spolehlivým partnerem pomůže nejen vyvažovat výrobu hormonů, ale také se zabývat stresem.
  5. Fyzický dopad na prsa nebo bradavky. Dalším důvodem, proč bradavky jsou neuty, a menstruace již prošla - mechanické poškození. To, co mohou být způsobeny? Cokoliv - od příliš intenzivní masáže nebo poškození prsních svalů na intenzivním tréninku, na nepříjemné prádlo nebo podprsenku z nekvalitního materiálu.

Bolestivé bradavky během těhotenství

Samostatně, stojí za zmínku, že těhotenství může také způsobit vysokou citlivost bradavek. Během tohoto období, tělo začíná restrukturalizovat a kromě nedostatku standardních symptomů PMS a přítomnosti zpoždění může vypadat bolest, lehké svědění a spěšně ztmavnutí. Pokud kritické dny nedorazily včas, a bradavky se staly super-citlivé, stojí za to koupit těhotenský test v lékárně. Je pravděpodobné, že se jedná o první známky. Tělo se tedy připravuje na krmení dítěte - mléčné žlázy přizpůsobit se výrobě mléka, změny tvaru a velikosti a zvýšená citlivost chrání prsa sama před zbytečnou stimulací.

Kdy je třeba se poradit s lékařem

Pokud bradavky ublíží jen týden před menstruací, ale bolest je rychle světla a pozadí než ostré a obsedantní, pak to není obzvláště obávat. Situace se stává kritickou, když:

  • silně a ostře bolí;
  • Problém se opakuje několik měsíců v řadě;
  • Existuje trvalý svědění;
  • Nepříjemný pocit pokračuje více než dva dny a neprojde;
  • Citlivost bradavek a brnění se vyskytuje během menstruace nebo bezprostředně po jejich dokončení;
  • bolest se stává významně hmatatelnou a přináší vážné nepohodlí;
  • Vypouštění z bradavek s nečistotou krve;
  • měsíčně skončila a bolest - ne;
  • Oleols jsou tmavé nerovnoměrně, skvrny;
  • Hrudník je zhutněn a odstraněn ne úplně, ale zonálně a doprovázeno syndromem bolesti po celém povrchu.

Pokud je ještě spousta času před kampaní pro mamologa (a musíte ji navštívit alespoň jednou za rok), můžete se obrátit na gynekolog a terapeutovi. Každý z nich bude schopen poskytnout primární konzultaci a napsat směr pro testy a další vyšetřovací metody.

Nesnažte se nezakačit samostatně jmenovat léčbu a aplikovat drogy, obsah, který nevíte, a samotné použití - není schválen vaším lékařem. S opatrností je nutné odkazovat na metody tradiční medicíny - použití kostek ledu nebo "lámání" hrudník může být zhoršen a dokonce vytvořit problém, kde to nebylo.