Proč hrudník bolí po menstruaci?

Bolestivé pocity v hrudi jsou známé mnoha ženám. Fyziologické změny spojené s procesem ovulace a výstupem nepřerušovaného vejce se projevují menší nepohodlí v orgánech provádějících reprodukční funkci. Ale co dělat, když hrudník bolí po menstruaci? Tato podmínka je agónie a vyžaduje komplexní průzkum.

Co je považováno za normou?

Malé prsa Ovulační proces se vyznačuje zvýšením hladiny estrogenu a progesteronu, což přispívá k růstu buněk mléčných žláz. Zvyšování v objemu žláz stisknuto nervové zakončení umístěné uvnitř jejich, čímž způsobuje bolest. Jedná se však o cyklický proces, který zmizí jako menstruace skončila.

Fyziologická norma je považována za následující příznaky:

  • Malá bolest mamarchových žláz, jejich zvýšení za 5-7 dnů před očekávaným datem zahájení menstruace;
  • Malé tahání bolesti v dolní části břicha a bederní oddělení;
  • Výběr krve nepřekračuje hraniční rychlost a trvání (ne více než 7 dní);
  • Tělesná teplota zůstává v rámci normálního rozsahu;
  • nepřítomnost jakéhokoliv vypuštění z bradavky;
  • mírný pokles výkonnosti a akutní pozornosti;
  • Snížení libido.

Fyziologie nebo patologie?

Mastalgie během puberty Pokud týden po měsíční bolesti přetrvává, je to důvod pro setkání s gynekologem nebo mammologem.

Rozlišují se následující příčiny bolestivého stavu mamárských žláz:

  • Vysoká úroveň ženských pohlavních hormonů jako zbytkového fenoménu;
  • Mastalgie během puberty;
  • těhotenství (plné nebo ektopické);
  • mastopatie;
  • Klimakterický syndrom;
  • Porušení hormonálního pozadí kvůli endokrinním onemocněním;
  • infekce;
  • chirurgický zákrok;
  • poranění marmárských žláz;
  • maligní vzdělání;
  • Použití drog;
  • Rovnováha mastných kyselin v tkanině;
  • parazitární invaze;
  • stres;
  • Dědičný predispozice.

Pokud měsíční skončil, uplynulo určité časové období a hrudník bolí, může znamenat přeplnění ženských sex hormonů. Jejich zvýšená formace přispívá k růstu tukové tkáně obsažené v mléčných žlázách. Označte nerovnováhu mastných kyselin do tkáně. Zvýšení objemu způsobuje bolest. Během tohoto období stojí za to přemýšlet o změně podprsenky na velikosti více.

Správně vybraný model s modelovacími šálky, odolnými kostmi a širokými popruhy umožní toto období pohodlnější. Korektivní prádlo odstraňuje bolest nejen v prsnících svalech, ale také v poli lopatek.

Mastalgia během puberty přináší spoustu zkušeností s mladými dívkami, ale tento časový interval musí čekat. Pokud bolest intenzivní, není odstraněna běžnými léky proti bolesti, pak návštěva doktora není lepší odložit. Riziko přijetí neoplazmů je přítomno v každém věku.

Těhotenství je jedním z hlavních důvodů, proč hrudník bolí během očekávaného měsíčního. Úroveň progesteronu se zvyšuje, je vytvořeno příznivé prostředí pro navigaci plodu. Hrudník se zvyšuje ve velikosti, bobtnání, což vede k vzhledu bolesti.

Zvýšené a bolestivé prsní žlázy jsou pozorovány a Pro ektopické těhotenství, Co vyžaduje hospitalizaci. Střední krvácení, tahání bolesti na dně břicha a v oblasti vaječníků proti pozadí nárůstu objemu prsu může být přítomna v časném těhotenství. To komplikuje její identifikaci.

Hormonální poruchy pozorované během menopauzy, ve většině případů způsobují zvýšení a supersenzitivitu hrudníku.

Doma, můžete použít test k určení těhotenství. Horionový gonadotropin přítomný v těle - hormon těhotenství - potvrzuje předpoklad až do návštěvy ženské konzultace. Pokud je test negativní, můžete potřebovat konzultaci s mammologem.

Pokud menstruace prošla v normálním režimu bez odchylek, a hrudník bolí bez přestavení, pak můžete podezření na mastopatii. Všechny těsnění v hrudníku vyžaduje radu pro úzký profil specialisty. Další vyšetření (ultrazvuk, MRI, pneumocystografie, histologické vyšetření) poskytne přesnější výsledek. Doma, můžete samostatně provádět palpaci hrudních žláz, aby se zabránilo.

Pokud prsa bolí dlouho před začátkem menstruace, během a po menstruaci, pak nevylučují infekci. V laktačním období jsou nejzranitelnější ženská prsa. Podráždění a zranění bradavky způsobuje jejich zánět.

V případech, kdy hrudníku bolí a frekvence bolesti nezmizí po menstruaci, můžete předpokládat dopad adheze vytvořených po operaci. Nejen na hrudi samotné, ale i v orgánech a tkáních umístěných vedle.

Použití některých léků (hormonální antikoncepce, antidepresiva) může narušit rovnováhu hormonů, takže prsa během měsíčních citlivých.

Pokud po menstruaci začala poprvé zasít hruď, pak by parazitické infekce neměly být vyloučeny, zejména v případech, kdy byly pozorovány předpoklady pro infekci (použití infikované vody a potravin).

V dědičné predispozici k tvorbě patologických změn je nutné pečlivě vztahovat k jakýmkoliv modifikum v oblasti žláz a bradavek. Definování oncomarckers může potvrdit přítomnost maligních útvarů. I v případech, kdy je zkouška negativní, je povinným postupem komplexní zkoušky těla.

Zvláště vzrušující, když bradavky ublíží, po menstruaci jsou hnilentní nebo krvácení. S takovými příznaky nevylučuje vývoj impozantních onemocnění, ohrožující život. Maligní vzdělání může způsobit amputaci úřadu. Biopsie propíchnutí potvrzuje navrhovanou diagnózu.

Jak odstranit syndrom bolesti?

Hrudník stále kořen Pokud skončí minulý menstruační cyklus a hrudník pokračuje v zranění, identifikace příčiny, která způsobuje pocit nepohodlí, je určující.

Tradiční terapie

Tradiční léčba zahrnuje následující položky:

  • Užívání léků proti bolesti, aby zmírnil bolest;
  • Použití hormonálního znamená stabilizační vyvážení hormonu;
  • použití sedativ;
  • Přidání denní stravy s vitaminovými minerálními komplexy a biologicky aktivními přísadami.

Je třeba poznamenat, že jmenování jakékoli drogy je úkolem navštěvování lékaře. Samoúprava je nepřijatelná.

Finanční prostředky tradiční medicíny

Léčivé rostliny se úspěšně používají k usnadnění nepříjemných příznaků v menstruačním období a po něm.

Je-li každý měsíc v menstruačním období žena zažívá bolest v hrudníku kvůli hormonální nerovnováhy, pak můžete použít primární olej získaný v lékárně. Mělo by být vzato uvnitř, aby zmírnil bolest na hrudi. Gamma-linolenová kyselina obsažená v ní přizpůsobuje tělo ženy na hormonální restrukturalizaci, umožní měsíčnímu průběhu projít bezbolestně.

Je-li pozorována ultra citlivost mléčných žláz Když je pozorována ultra citlivost mléčných žláz, a hrudník nikdy nepřestal, pak pacient může vzít bylinné infuze vyrobené z rostlin s protizánětlivými a uklidňujícími vlastnostmi: lampa, máta, heřmánku, listy, květenství, malinové bobule , Lingonberries, Holice. Na sklenici vody trvat 1 h. L. Sbírka a vařená v termosku. Infuze může být spuštěna pít ve formě čaje od prvního dne menstruace a celé následné období, dokud není cyklus u konce.

Pokud hrudníku bolí, zánět se po menstruaci nepředstavuje dlouhou dobu, pak gynekologové často doporučují rektální čípky Vuribol. Fytockompozice tohoto homeopatického činidla jemně eliminuje syndrom bolesti a podporuje rychlou obnovu těla.

Jakékoliv léky musí jmenovat specialisty, seznámit se s historií pacientovy choroby, společného stavu těla, jeho jednotlivých charakteristik. Použití symptomatických léků nebude eliminovat příčinu vážných patologických změn vyžadujících radikální metody léčby: chemoterapie, radiační terapie, operace.

Každá žena je schopna zajistit bezpečnostní režim ve formě vyvážené výživy, odmítnutí špatných návyků, používání pohodlného prádla z přírodních materiálů, racionálního užívání antikoncepce a pravidelného sexuálního života.