Když hrudník začne ublížit po menstruaci

Bolest v hrudi cyklického typu, vznikající při regulovaném a několika dny před nimi, lze považovat za normou. Ale když hrudník bolí po menstruaci, mělo by být zřejmé, že může vyvolat nepříjemné pocity různých druhů nemoci. Lékaři doporučují pravidelně podstoupit mamografické vyšetření a ultrazvuk, aby identifikovali příčiny nepohodlí.

Proč po menstruaci bolí mléčné žlázy

Přirozený důsledek bolesti - Změňte koncentraci hormonů v těle ženy v procesu ovulace. Tato podmínka nevyžaduje terapii a příznaky opustí nezávisle jeho průchodem.

Když je týden už měsíc, a hrudník stále bolí, můžete předpokládat začátek období gestace, t. E. Žena těhotná.

Zjistit proč Bolavý hrudník před měsíční Z odkazu na odkaz.

Patologické příčiny symptomů

Pokud po menstruaci jsou hrudníky nemocné, nádor a spalování se objevují příčina může být patologické a hormonální změny v různých druhů. Hlavními faktory vyvolávajícími nepohodlí:

  1. Hormonální nerovnováha
  2. Snížení nebo zlepšení hladiny prolaktinu a estrogenu provokuje bolest v mléčných žlázách.

Změna koncentrace látek v těle ženy je možná v takových situacích:

  1. Vzhledem k hnojení vejce a výskytu těhotenství.
  2. V období před vrcholem.
  3. V procesu puberty, kdy žlázy začínají své výšky ve věku 12 až 19 let.
  4. Po využití perorálních antikoncepce.
  5. Při nedostatku jódu a porušení štítné žlázy.

Vývoj Mastopatie

Mastopatie se nazývá patologie, která vzniká kvůli zvýšení objemu ferruginózních a převratových konstrukcí.

Příčiny onemocnění zahrnují:

  • Umělé předčasné zastavení těhotenství;
  • Překlad dítěte na směs;
  • nervové šoky před měsíčně a v procesu celého menstruačního cyklu;
  • Nepravidelné nebo neuspořádané pohlaví kontakty, v kontaktu s infekcemi;
  • Poruchy v práci endokrinního systému.

V mastopatii vyskytuje vysoká citlivost před tím, než se období šlo, a po menstruaci, hrudníku bolí slabší. Jeden z důvodů Proč hrudník bolí a během menstruace Také je Mastopatie. Symptom je dobrý charakter a lokalizuje v horní části orgánu. Někdy v hrudi existují zhutněné oblasti, z bradavek jsou průhledné nažloutlé vypouštění. K vážným komplikacím, které se vyvíjejí proti pozadí onemocnění, zahrnují rakovinu. Proč, pokud byla prsa nalije kvůli mastopatii, měla by být terapie prováděna na povinném.

Porušení duševního zdraví

Časté stresu a poruchy vedou ke zhoršení obecného stavu ženského organismu. Nedostatek pravidelné rekreace, problémy se spánkem a neustálým napětím příčina, porušení hormonálního pozadí a, tedy bolest na hrudi. Měsíční cesta je nepravidelná: začátek dopředu a nekončíte ji po dlouhou dobu.

Poškození prsu kvůli zranění

S silným dopadem, stlačení nebo tlak na mléčné žlázy může dojít k bolesti a modřinám. Žena se musí postarat o pohodlí hrudníku během menstruace, před a po nich.

Teplo a Sunshine

Přehřátí nebo dlouhotrvající osvětlení může způsobit migrénu a nevolnost. Pokud spolu s těmito příznaky, hrudník bolí v týdnu a dříve po menstruaci a tělesná teplota stoupá, můžete podezření na tepelnou ránu. Během opalování musí být mléčné žlázy pokryty látkou a procesem s opalovacím krémem.

Nesprávný výběr mozku

Spodní prádlo musí být pohodlné, nestiskněte žlázu během menstruace, ani během běžných dnů. Často busta bolí a nabobtne po použití push-apa nebo zvedák s repelentovými kostmi. Pak by měl dát preferenci pevným ložním prádlem bez pěnových vložek.

Onkologické vzdělávání

Bolestivost prsu po menstruaci může být způsobena maligním nádorem. Popsaný symptom však není vždy přítomen. Protože pokaždé na konci kritických dnů je žádoucí zkontrolovat mléčné žlázy pro přítomnost formací metodou palpace.

Porušení srdce a neuralgie

Často, pokud bezprostředně po měsíčních hrudnících bolí, pak může být důvod neuralgických poruch nebo srdečního selhání. V prvním případě je spazmus vylepšen, když se snaží hluboko dýchat a může se zobrazit nebo zmizet při změně polohy těla. Patologie kardiovaskulárního systému je doprovázena arytmie a skoky krevního tlaku. Někdy je vzhled symptomu spojen s porušováním ve struktuře páteře.

Příčiny bolesti prsní žlázy mohou být obezita, selhání s odstraněním kapalin, jakož i přítomnost destruktivních zvyklostí (kouření, pití alkoholických nápojů, kofeinu, sycené vody).

Prevence bolesti na hrudi

Aby se zabránilo bolesti, je důležité dodržovat jednoduchá preventivní opatření. Pravidla jsou žádoucí následovat jak v období kritických dnů, tak během celého menstruačního cyklu.

Každá žena má hodnotu:

  1. Vyberte vysoce kvalitní pohodlné spodní prádlo s odpovídající velikostí a tvarem šálku.
  2. Zbavte se návyků, jako je kouření, alkoholismus a pravidelné jídlo rychlým občerstvením.
  3. Vyhněte se vlivu na tělo nízkých a vysokých teplot.
  4. Sledujte zůstatek vitaminu v těle.
  5. Odstranění náhodných sexu kontaktů.
  6. Když byl měsíčník ukončen nebo byl získán, stres plavat v teplé koupelně a vzít bylinného uklidňujícího čaje.
  7. Vyvážení potravin, snížit spotřebu fyziologického roztoku, mastných, kyselých pokrmů a potravin s kořením, zvýšení objemu čerstvé zeleniny a ovoce ve stravě.
  8. Před zahájením kritických dnů ke snížení množství čokolády a kofeinu.
  9. Pravidelně navštívit mamologové a gynekologa.

Pokud, po menstruaci, hrudní žlázy a dno břicha nebo nemovitostí a preventivních opatření a preventivní opatření, musíte hledat pomoc gynekologem. Lékař určí příčinu otoku a v důsledku toho jmenuje vhodnou léčbu. Ignorovat neustálý příznak nebezpečný pro zdraví.

Když potřebujete naléhavě jít do gynekologa

Pokud se po měsíčních oteklých mléčných žlábcích, stejně jako bolest v hrudníku vznikne, nejlepším řešením bude povinnou návštěvou lékaře.

Existují náznaky, jehož vzhled vyžaduje naléhavé odvolání specialisty:

  1. Bolestivé pocity nepřestávají obtěžovat 10-15 dní, postupně zvýšené nebo zvyšující se lokalizace a nalití hrudníku se během tohoto období snížil.
  2. Během palpace, žena slaví zhutněné vzdělání v hrudi a po menstruaci bolí bradavky.
  3. Kůže vzniká zánět, který stále roste.
  4. Spasm se projevuje pouze na jednom místě, bolestivá bolest dává oblast podpaží.
  5. Nobuchla hrudník po menstruaci a přítomnost bolesti se vyznačuje ostrým řezným charakterem.
  6. Hrudník je nemocný a bradavka teče tekutina s krví nebo mléčnou nečistotou.
  7. Jeden hrudník asymetricky zvyšuje nebo snižuje.
  8. Pokrytí kůže svědění a vločky, pokryté kůrou.
  9. V oblasti kůže nebo bradavky.
  10. Pacient trpí zvýšenou teplotou a konstantní únavou.

Vzhledem k tomu, že těhotná žena léčí s extrémní opatrností, se symptomy intoxikace, neobvyklé pocity ve spodní části břicha a onemocnění žaludku před tím, než půjdete k lékaře, musíte provést test lékárny pro HCG.

Citlivá prsa po menstruaci není vždy známkou patologie nebo hormonální selhání. Pravděpodobnost rozvojových onemocnění je však poměrně vysoká, pokud příbuzní ženy identifikovali zhoubné nádory v oblasti mamarchových žláz. Taková kategorie pacientů je důležitá pro pravidelné podstoupení průzkumu i bez příznaků.

Kontrola u gynekologa a principy léčby

Hlavním pravidlem terapie je včasné odvolání k doktorovi. Jmenování závisí na příčině vyvolané vzhledu symptomů.

S pravidelností nepříjemných pocitů, specialisté doporučují psát s daty vzhledu spazma, úrovně jeho závažnosti, trvání a související symptomy. Takový deník pomůže reprodukovat úplný obraz patologického atributu na recepci lékaře.

Typicky začíná výlet k gynekologovi žádat o pacienta o povaze bolesti. Doktor pak provádí palpaci mléčných žláz a podpaží k identifikaci nepřirozených deformací a těsnění. V přítomnosti takové ženy jsou posílány do mamografie nebo ultrazvukové vyšetření a také požádat o testy.

Benigní neoplazmy jsou odstraněny chirurgicky. Jednotlivé malé cysty nepodléhají extraktům, ale jsou pozorovány. Maligní nádory podléhají chemoterapii.

Mastopatie se zpracuje se speciálními léky ve formě tablet a hormonů obsahujících masti.

Tak, že poprsí přestane pronásledovat, používat léky, které snižují bolest - ibuprofen nebo naproxen.
S přijímáním léků k návštěvě lékaře, musíte být opatrní, protože někdy hrudník po měsíčních bolí kvůli nadcházejícímu těhotenství.