Žaludek bolí během menstruace

Ženy často čelí situaci, kdy žaludek bolí před měsícem. Tyto příznaky poloviny dívek jsou předpoklady menstruace, protože všechny změny v těle jsou úzce spojeny. Normálně, s nástupem měsíčního nepohodlí, to jde, ale pokud bolest pokračuje - existuje důvod přemýšlet o vážných problémech.

Může žaludek prasnout před měsícem

Když ženský organismus projde stupeň puberty, všechny změny jsou doprovázeny drobnými vibracemi hormonů. Zejména tyto výbuchy jsou patrné s výskytem menstruace. Vzhledem k individuálním charakteristikám a fyziologii může žaludek trpět před měsícem.

Žaludek bolí během menstruace

Známky jsou také připojeny k bolestivým pocitům v předvečer menstruace:

  • závrať;
  • slabost;
  • nevolnost a možné zvracení;
  • úzkost;
  • apatie.

Předpokladem pro bolest v žaludku před měsícem může být nadměrné řezy v děloze a zvýšit citlivost na ně. Ačkoli některé ženy spojují nepohodlí s použitím některých produktů v Evě. Intestinální podráždění nesnesitelných výrobků organismu může způsobit odezvu od hlavy gastrointestinálního. Stojí za to zastavit tento typ jídla, čekání na menstruy - nejlepší dát preferenci čerstvé zeleniny a ovoce.

Rada! V přítomnosti střevních poruch, to nestojí za přetížení žaludku: měli byste pít čistější vodu a tam jsou nízkotučné, slané pokrmy.

Přečtěte si více o důvodech, proč žaludek bolí s menstruací, můžete se naučit z videa:

Důvody, proč žaludek bolí před měsícem

Různé v délce a intenzitě bolesti v žaludku během menstruace a před nimi lze identifikovat s premenstruačním syndromem. On je také doprovázen otokem prsu, bolestí v bradavkách, nepohodlí v dolních zadních a střevních poruchách. Pokud je bolestivý syndrom v hrudi a na dně břicha považován za normou, pak se z těchto důvodů vyskytuje nepohodlí v žaludku v předvečer menstruace:

  1. Nestandardní umístění dělohy. U některých žen se děloha nachází netradiční, takže může dát tlak na nervová vlákna, což způsobuje, že žaludek bolí.
  2. Fyziologie těla. Jednotlivé fyziologické znaky, například umístění nervových zakončení v abdominální dutině může také dávat nepohodlí.
  3. Zánětlivý proces sexuálního systému. U žen v historii, z nichž nejsou žádné gynekologické onemocnění, tento příznak nebude vzniknout. Ale při zánětu, nepohodlí, předvídání, může dát žaludek.

Žaludek bolí během menstruace

Častý důvod je dospívající věk mladých dívek. Když je zřízen menstruační cyklus, vzniká hormonální nerovnováha, provokující bolest v žaludku. Sekundární dysmenorrhea - další důvod pro bolest v žaludku. V tomto případě získává pravidelný charakter a vyskytuje se v děložním tónu. Během tohoto období, žena nechce jíst, apatie a únava se objeví.

Jak eliminovat bolest

Nejúčinnější způsob odstranění problému, když žaludek bolí během menstruace, je normalizace výživy a fyzické aktivity. Respirační gymnastika a jóga jsou vhodné pro vykládání nervových svorek a relaxace. Pokud přímo s výskytem menstruace udělat jednoduché nabíjení, bude bolest narušena méně často a brzy budou zcela jít.

Žaludek bolí během menstruace

Léků proti bolesti v očekávání menstruace pomoci:

  • "But-Shp";
  • "Almagel" pomáhá v případě, že pálení žáhy je také přítomen;
  • "Omeprazol" - chránit žaludek během projevy gastritidy.

Různé léky jako "Nurofen" nebo "ibuprofen" jsou také vhodné - mají další protizánětlivý účinek. Od lidových léků dokonale modřiny Bolest Deconction Heřmánek. 1 sklenice vroucí vody bude potřebovat 2 lžíce sušených heřmánků květin. Květiny se nalijí vařící vodou, hmotnost je vložena na vodní lázeň a vaří 15 minut, po které trvají pod víkem. Před jídlem za 10 minut.

Diagnostika a léčba bolesti

Pokud žaludek bolí, když má být měsíční zpoždění testováno na těhotenství. K tomu je nutné se zaregistrovat po konzultaci s gynekologem. Lékař jmenuje analýzu analýzy HCG, stejně jako provádět ultrazvuk, který vám umožní diagnostikovat těhotenství v časném vyjádření. Pokud neexistují žádné zpoždění v menstruaci, ale bolest se vyznačuje svou intenzitou, provádějí takovou diagnózu:

  • Pro testy pro hormony;
  • Konzultace s gastroenterologem;
  • Je nutné přijmout radu od neuropatologa;
  • Doporučené odvolání k gynekologovi za účelem drog, pokud problém spočívá v poruchách gastrointestinálního.

Žaludek bolí během menstruace

Léčba je vyrobena podle zavedeného důvodu pro bolest v žaludku před měsícem. Pokud vznikla vzhledem k patologiím gastrointestinálního traktu, je vhodná léčba předepsána různými léky. V patologii nebo zánětu genitálních orgánů může lékař jmenovat metodu hormonálních prostředků, jakož i různé postupy.

Pozornost! Neuropatolog bude psát pacienta na lék, který má relaxační účinek na tělo, takže bolesti jsou jednodušší.

Prevence

Pro snížení bolesti v žaludku před měsícem se doporučuje provádět řadu preventivních opatření. Jedním z hlavních podmínek není snížit tělo nadměrnou fyzickou námahou a stresem. Je nutné provádět speciální dýchací cvičení denně, která pomůže zažít bolest.

Žaludek bolí během menstruace

Prevence bolesti před měsícem zahrnuje následující akce:

  • odmítnutí alkoholu a nikotinu;
  • Dlouhodobý výkon na čerstvém vzduchu;
  • Spotřeba komplexů vitamínů a minerálů;
  • zvýšení počtu pozitivních emocí;
  • Normalizace stravy;
  • zvýšení spotřeby tekutiny - nejméně 30 ml na 1 kg tělesné hmotnosti denně;
  • Vedení ranní gymnastiky.

Když žaludek silně bolí, doporučuje se aplikovat teplou výšku do dolní části zad, stejně jako využít léků proti bolesti. Dietní potrava během premenstruačního syndromu zahrnuje spotřebu čerstvé zeleniny, ovoce, rager šípky.

Rada! Pro snížení bolesti můžete zdvihnout břicho ve směru hodinových ručiček s úhlednými kruhovými pohyby.

Závěr

Když žaludek bolí před měsíčně, ženy začínají porazit alarm: nedostávají se do paniky, aniž by se stanovily skutečnou příčinu bolesti. Fyziologické rysy těla mohou dát takový příznak, který nenese negativní důsledky. Pokud jsou poruchy bolesti často intenzivní - existuje důvod se obrátit na gynekolog, který pošle pacienta na diagnózu. Při užívání spojení bude gastroenterologist vybrání vhodné ošetření, což usnadňuje průběh menstruace a ovlivnění příčiny nepohodlí.