Co dělat, když neexistuje žádná menstruace a hrudníku bolí

Když se to stane v kritickém cyklu, je vždy nervózní. A co když je zpoždění menstruace doprovázeno pocitem bolesti na hrudi? Tyto dvě symptomy mohou být důsledkem obou těhotenství i nádorů nebo dokonce banálního stresu ... jak zjistit, které možnosti jsou věrné a co dělat, čelí jim, řekne stránky v tomto článku.

Proč může hrudník hrudník

Ve středu měsíčního menstruačního cyklu se převážná většina žen cítí změnu hrudníku. Někdo bradavky se stává citlivější, někdo bude bobtnat nebo mírně změnit tvar prsu, může se zdát, že se objeví. Jedná se o normální a přirozený proces. Na 10-15. den cyklu v krvi, úroveň hormonů, která pomáhá při přípravě ženy na hnojení. Pod jejich vlivem se zvyšuje clearance cév. Nepohodlí tohoto druhu není příliš patrný a rychle přechází, jak se tělo přizpůsobí úrovni hormonů.

Přímo Před menstruací bolí prsa, Může to být znamení jak hormonální nerovnováhy, tak řadou onemocnění.

Ale proč prsní žlázy zranění, ale žádná menstruace? Tam je také několik možností zde.

Pokud hrudník bolí a tam je zpoždění 4 nebo 5 dní, pak je to jistý znamení těhotenství. Je čas kontaktovat gynekologa. A před tímto použijte těhotenský test. Na samém počátku těhotenství mohou zvýšit hladiny estrogenů - tělo je přestavěno pod novými potřebami. Výsledkem je poměrně přirozený - nalil hruď a citlivé bradavky a nemůžete čekat na kritičtější dny.

Důležité! Pokud během těhotenství, v prvních čtyřech měsících jsou prsa oteklé a bolí, táhne dno břicha, existují alokace - okamžitě konzultovat lékaře. Jakékoliv ostré bolesti, krvácení a náhlé změny stavu během těhotenství musí být ve vysoké pozornosti.

Ale co dělat, pokud nejzřejmější a přirozenější příčinou takových příznaků, jako je těhotenství není vhodné? Pokud hrudník bolí a je zde zpoždění i za 2 nebo 3 dny, pak je nejzřejmějším důvodem porušení vnitřních orgánů. Teď nejsou nutně kritičtí a nebezpeční, ale mohou v blízké budoucnosti moc. Proto, tím dříve žena apeluje na lékaře a začne léčbu, tím menší důsledky.

Důvody, proč jsou prsní žlázy nemocné, když neexistují žádný měsíční, a negativní těhotenský test může být rozdělen do dvou velkých skupin - neklinický charakter a klinický. První nevyžadují speciální léky a potřebují pouze při úpravě každodenního života. Druhý může znamenat vážné následky. Každý z nich však vyžaduje radu s lékařem. Nezávisle diagnostikovat a předepisovat léčbu - neefektivní a nebezpečné pro zdraví.

Příčiny neklinického charakteru

Coless v hrudi je často spojena s cestou života ženy.

Stres

Téměř všechny nemoci, tak či onak, jsou spojeny se stresem. Jsou zřídka hlavním důvodem, ale často zhoršují problém nebo vytvoří úrodnou půdu. A to vše kvůli skutečnosti, že dlouhé a pravidelné napětí vedou k hormonu nerovnováhy. Nejsou produkovány "podle harmonogramu" nebo v nesprávné částce. To platí i pro estrogen a další "ženské" hormony. Výsledkem je, že cyklus je narušen, rytmus tréninku těla je zaklepán na koncepci a těhotenství. Symptomy zahrnují bolest v hrudi a nepřítomnost měsíčních dnů.

Stres - častá příčina Zpoždění měsíčně po prvním sexu.

Přebytek nebo nedostatek hmotnosti

Malá hmotnostní sada nebo jeho lehký schodek zřídka vede k kritickým důsledkům. Ale jestliže hmotnostní výkyvy po dobu několika měsíců dosáhne 15-20 kilogramů a ještě více - to je již závažný důvod k "rebel". Takové změny vnímá jako hrozbu pro zdraví a život. Co je důvod, proč jde do úsporného režimu, odříznutí některých funkcí (reprodukce - pouze jeden z nich). Protože to, žaludek a hrudník bolí, ale už ne měsíční.

Tělesné cvičení

Ženský organismus je vytrvalý a silný, je určen a přežil, udržuje funkčnost, a dokonce zajistit přežití potomků. Ale taková síla je limity. Otok v hrudníku a nepříjemných pocitech může být banální důsledek svalové poškození a menstruační zpoždění - reakce na příliš velké váhy na činkách. V tomto případě, dva symptomy dohromady - jen neúspěšná náhoda.

Zranění

Poranění hrudníku a následné zpracování poškození může způsobit vzhled bolesti a zpoždění.

Tablety a hormonální antikoncepce

Na bočních vlastnostech různých léků by měly varovat jak jejich výrobce, tak lékaře, jejich předepisování. Ale ne každý může vzít v úvahu, a reakce v každé ženě na jejich obsahu může být odlišná. V důsledku toho, jak recepce, tak konec recepce určitých tablet (zejména těch, které obsahují hormonální složku), mohou vést k ostrému emisi estrogenu.

Aklimatizace

Ostré změny klimatu nebo jednoduše živé podmínky mohou mít i zcela zdravý organismus z rovnováhy. Nejsou vždy projeveny těmito příznaky, ale také se stane.

Menopauza

Existuje další důvod, proč tělo může znít tak zrušit - vyvrcholení. Když se žena vychází z reprodukčního věku, tělo se začíná měnit. Změní hormonální pozadí, některé orgány přestanou fungovat "v normálním režimu". Všechny tyto restrukturalizace ovlivňují fyzickou kondici a pohodu, což způsobuje nepohodlí a někdy pravidelnou bolest. To znamená, že pokud hrudník bolí, zpoždění a těhotenský test je negativní a věk již dosáhl 50-55 let, je pravděpodobné, že se jedná o další projevy Klimaků. To je věk, Když ženy mají měsíční konec navždy. Zvláště pokud se symptomy opakují druhý nebo dokonce potřetí, a nevyžádané bolesti v cyklu se stal normou.

Těhotenství

Plus bolest plus Zvýšit tělesnou teplotu před měsícem až 37 stupňů může znamenat těhotenství.

Jakékoliv pocity, které vypadnou z normy, vyžadují diagnózu profesionála.

Jaké patologie nebo zdravotní problémy způsobují tyto příznaky

Existuje také řada patologických problémů, které organismus uvádí takové projevy.

Jeden z nejkrásnějších možností - potrat. Na začátku termínu může žena vědět o těhotenství a bolesti a skutečnost, že kritické dny byly zpožděny, vnímat v důsledku přebytečného stresu nebo posunu antikoncepce. To je hlavní nebezpečí. Hrudník a skutečnost, že menstruace nepřijela včas - pouze první signál, ke kterému musíte pečlivě poslouchat.

Dále - hojné alokace (které jsou někdy zaměňovány s nejkritičtějšími dny, které byly zvýšeny), řezání v břiše a mužských tkaninách. Nebude jen rady specialisty, ale ambulance.

Přerušení těhotenství lze také vnímat tělem jako potrat, který bude znamenat zjevné následky.

Ektopické těhotenství s řádnou a včasnou diagnózou může dělat bez vážných důsledků pro zdraví žen. Bolest v hrudi - pouze jeden z příznaků. V tomto případě jsou ostré a hmatatelné.

Problémy s endokrinním systémem jsou způsobeny nejen stresem nebo drogami, ale také dědičnými nebo získanými chorobami.

Záněty tkání nebo zánětlivých onemocnění reprodukčního systému mohou být také vykonávány. Můžete je získat jak z SuperCooling a od nechráněných sexuálních aktů. Zvláště pokud mluvíme o zánětu prsu.

Mastopatie a rakovina prsu mohou ovlivnit jeho citlivost. Při palpaci se cítí jako zhutněné oblasti. V tomto případě je skutečnost, že bolest se vyskytuje, je již jeden z nejjasnějších, daleko od prvních symptomů. Jak v případě benigních a maligních nádorů.

Určení nezávisle nikdo z těchto problémů je téměř nemožné. V některých případech se již zmíněné symptomy, krvácení je spojeno, bolest v dolní části břicha, řezání, teploty, zvracení, výběr bradavek.

Jak zabránit bolesti hrudníku se zpožděním

Existuje řada doporučení, která se vyhne vzniku bolesti a poruch v cyklu:

  1. Neužívejte hormonální drogy, předem konzultované s lékařem. Nemají v nich nic strašného, ​​ale jejich dopad na tělo může být nepředvídatelný a jejich recepce musí být řízena. Proto nestojí za to takové prostředky nebo antikoncepce metodou zkoušky a chyby.
  2. Minimalizovat duševní zatížení. Neudělat bez stresu, ale stále stojí za to bojovat. Jejich důsledky mohou přispět k rozvoji nejen nemocí endokrinního nebo reprodukčního systému, ale také pro celé tělo. Pozitivně ovlivnit zdraví meditace, relaxační masáže a dokonce i jen tiché večery s vaší oblíbenou knihou ve vašich rukou.
  3. Pečlivě sledujte zatížení a využijte služby profesionálního trenéra. Zdravý životní styl - slib zdraví. Ale přehánět v hale příliš jednoduché, a to jak na samém počátku pravidelného školení, a let praxe. Z toho vyplývá pod velkou pozorností zkušeného učitele (se základním lékařským nebo biologickým vzděláním - ideálně) a na pečlivě registrovaném programu. To se vyhne neúspěchem v těle, přetížení a bolesti.
  4. Odmítnout extrémní diety. Jídlo musí být vyvážené a kvalitní. Žádná extrémně tuhá strava nedává spolehlivé, dlouhodobé a bezpečné výsledky. Ale negativně ovlivnit tělo může snadno.

Maximum, které si může dovolit - vykládání dnů jednou za tři týdny (ještě lépe - natáhnout až pět týdnů, časté použití této metody může také ublížit). A je lepší si vybrat období uprostřed cyklu, a ne pár dní před dokončením nebo po startovi.

Co dělat

Pokud mléko železo bolí a oteklé a zpoždění menstruace trvá delší pár dní - musíte jít do gynekologa. Je důležité určit problém co nejdříve a spuštění. I když se ukázalo, že vína všeho přepracování a stresu. Když tělo tak naléhavě naznačuje, že existují některé nepříznivé změny, je nemožné je to ignorovat a dokonce nebezpečné.

V takových situacích musíte jednat rychle. Je důležité provést všechny potřebné analýzy, dokončit kompletní diagnózu a ukázat všechny tyto výsledky gynekologa - vytvořit diagnózu a pokračovat na léčbu onemocnění, namísto znepokojování v neznámém stavu.