Proč hrudník bolí po menstruaci

Omlastnost mléka týdně před menstruací a dokonce i během nich je považována za fyziologickou normou a nezpůsobuje úzkost od lékařů. Případy, kdy hrudník bolí po menstruaci, vidíte vážněji. Někdy je spojen s nadcházejícím těhotenstvím, ale častěji bolesti informuje po menstruaci je příznakem onemocnění.

Proč hrudník bolí po menstruaci

Proč po menstruaci bolí mléčné žlázy

Normálně, bolestivé pocity v prsních žlázách přechází na pokles současně se začátkem menstruace. Hormonální pozadí se vrací do ukazatelů odpovídajícím počátečnímu cyklu a tělo ukončuje přípravky pro možnou výrobu mléka. Ve vzácných případech hrudníku bolí ihned po menstruaci, protože příliš rozdrcená záblesková tkanina neměla čas vrátit se. Nicméně, nadměrná expanze je již indikací, že s hormonálním zůstatkem v těle není bezpečně bezpečně.

Na poznámku! Změny v kostních tkání mohou vést k porušení nervu.

Někdy hrudník pokračuje v zranění po menstruaci, protože to bylo označeno nebo kvůli osteochondróze. Porušení nervu v oblasti cervikální nebo hrudní páteře může vést obě bolesti v jejich rukou a velmi bolestivých pocitech v prsnících svalech. Scolióza může být také jedním z příčin nervového poškození.

Proč hrudník bolí po menstruaci

Jedinou výjimkou, která je považována za normou: bolestivost mamarchových žláz na začátku nového menstruačního cyklu, ještě nevytvořily dívky.

Když jsou bolestivé pocity normou

Normálně se hrudník nalil a stane se bolestivým před výskytem menstruace. To se děje z důvodu zvýšené úrovně estrogenu, který je zodpovědný za "porod". Pokud žena porodila a vydržela dítě, její mlékárenské žlázy by byly připraveny na výrobu mléka. Ale protože neexistoval žádný porod, hrudník se vrátí a stane se měkkým a bezbolestným. Proto norma onemocnění mléčných žláz je pouze před nebo během menstruace. Pokud měsíční prošel, a hrudní hrudník bolí, musíte jít na lékařskou zkoušku.

Proč hrudník bolí po menstruaci

Bolí hrudník týdně po menstruaci

Pokud je prsa nemocný týden po menstruaci, pro většinu žen je to špatné znamení. Protože s příznivou shodou okolností v týdnu po menstruaci, prsa bolí pouze během těhotenství. Pro ty ženy, jehož menstruační cyklus trvá pouze 21 dní. V důsledku změny stresu nebo klimatu může být cyklus srazen a trvat méně času než obvykle. Pak je výskyt těhotenství možné u žen s delším období.

Proč hrudník bolí po menstruaci

Obvykle, pokud hrudník nemocný týden po menstruaci je příznakem onemocnění:

  • mastitida;
  • mastopatie;
  • syfilis;
  • onkologie;
  • porušení hormonální rovnováhy;
  • onemocnění štítné žlázy;
  • Studený.

Někdy stejný seznam zahrnuje tažený hrudní sval. Ale bolest v poškozeném svalu je velmi odlišná od pocitů přímo v prsu. Obvykle je velmi obtížné zmást, ale také není možné také zanedbávat.

Pozornost! Někdy vznikají pocity podobné protahování prsní svalů v důsledku porušení nervu v páteři.

Dva týdny po měsíčních hrudi

Je-li 14 dní po měsíčních bolestrských žlázách zranění, dívka bude muset vyřešit věčnou filosofickou otázku: sklenice je napůl prázdná nebo polovina plná? Průměrná doba trvání menstruačního cyklu je 28 dní a prsa otoků před menstruací, a ne po nich. Otok hrudníku a vzhled bolestivých pocitů po dobu 7-14 dní před začátkem menstruačního krvácení - normou.

Proč hrudník bolí po menstruaci

Znepokojující jen těm, kteří mají stálý menstruační cyklus 35 dní. Důvody v tomto případě budou ty, které výše uvedené.

Zda prsa rostou po menstruaci

V stále tvořících dívky, mléčné žlázy rostou neustále, velmi rostoucí ve velikosti před měsícem. Kvůli růstu může hrudník zůstat citlivý a po menstruaci. Ale to se stane častěji kvůli již close-up podprsenku a "hormonových hrách" v rozvíjejícím se organismu.

Proč hrudník bolí po menstruaci

V podobě ženy na konci menstruace se prsa vrátí do předchozích velikostí. Pokud po měsíčních prsou zaoblených a stala se těžkou, stojí za to koupit těhotenský test v lékárně.

Na poznámku! Ne vždy přítomnost menstruace znamená nedostatek těhotenství.

Neexistují žádné případy, kdy menstruace jde "přes" těhotenství, ale hormonální restrukturalizace těla již začala. O příšerném těhotenství v tomto případě svědčí o tom, že po měsíčním hrudníku, a ne opál.

Po menstruaci bolí břicho a hrudník

Nejčastěji se podobné bolesti nejsou nalezeny. A s největší pravděpodobností důvodem, že současně břišní a hrudník bolí po menstruaci, je porušením hormonální rovnováhy. Ale samotná hormonální zůstatek neporušuje. To vyžaduje určité podmínky. Poruchy hormonální rovnováhy mohou nastat s onemocněním vnitřních orgánů a jiných faktorů:

  • Změny související s věkem (Climax);
  • pohlavní nemoci;
  • Příjem hormonálních drog (nejsou jen kontraceptive);
  • parazitární invaze;
  • degenerativní změny v páteři;
  • Stres.

Kromě toho může být bolest v dolní části břicha způsobena urolitiázou nebo problémy gastrointestinálního traktu. S vnitřní bolestí je často obtížné rozpoznat pozornost porážky.

Proč hrudník bolí po menstruaci

Když stojí za to poradit se lékařem

Pokud se mléčné žlázy a dno břicha zraní po menstruaci, to je vážný důvod, proč se nenávidět návštěvu lékaře. K lékaři, musíte jít okamžitě, pokud existují některé z následujících značek:

  • Hrudník se nesnáší, ale po skončení menstruačního krvácení se zvýšil a kapalina se odlišuje od bradavek;
  • Krevní tahy na spodním prádle se objevují mezi mency;
  • nepříjemný zápach z genitálií;
  • Teplota zůstala zvýšená a udržuje tak několik dní;
  • Břicho nejenže bolí uvnitř, ale také citlivost kůže venku.

Ty mohou být příznaky onemocnění reprodukčního systému z zánětlivých procesů na onkologické onemocnění.

Proč hrudník bolí po menstruaci

Pozornost! Jeden z příznaků endometritidy - bolest v dělohy a nahnědlé sliznice.

Možná patologie

Pokud hrudník bolí a po skončení měsíce, s největší pravděpodobností je to příznak mastopatie. Mastopatie - benigní vzdělávání a ne vždy vede k rozvoji rakoviny. Ale u žen s mastopatií, šance na získání rakoviny 3krát vyšší. Kromě mastopatie mohou být další důvody bolesti u prsních žláz mezi menstruací:

  • zranění;
  • zánět nervu;
  • mastitida;
  • Endometrióza.

Mastitida může být infekční nebo vzniklá kvůli mechanickému poškození hrudníku. Pokud hrudník bolí moc po menstruaci, nemůžete se zapojit do sebevědomí.

Proč hrudník bolí po menstruaci

Na poznámku! V případě endometriózy se symptomy táhnou bolest v dolní části břicha. Onemocnění má hormonální příčiny.

Proč hrudník bolí po menstruaci

Použití různých způsobů, jak zmírnit bolest, žena jen zpochybňuje problém uvnitř.

Co dělat s bolestí prsou

Pokud je bolest hrudníku po menstruaci fyziologická, to znamená, že prsa bolí buď v mladé dívce nebo v těhotné ženě, můžete použít stejné prostředky pro změkčení bolestivých pocitů jako během menstruace:

  • vyzvednout podprsenku ve velikosti;
  • vezměte si teplou koupel nebo sprchu;
  • revidovat dietu;
  • Snížit kouření.

Pokud bolest neprochází dlouho, můžete použít netsteroidní lék proti bolesti, ale musíte je vybrat s lékařem.

Prevence bolesti

Hlavní prevence není patologická bolest v hrudních žlázách leží ve fyzické aktivitě a správné dietě. Menstruace je mnohem jednodušší tolerovaná, pokud dívka vede aktivní životní styl. Aby se zabránilo nadměrnému otoku, můžete opustit produkty zpožděnou vodu v těle. To platí pro slané pokrmy.

Závěr

Pokud hrudník bolí po menstruaci, nejprve se musíte ujistit, že neexistuje žádná nemoc. Návštěva mammologa nikdy neublíží, ale lékař bude schopen předepsat léky, které snižují bolest.