Proč hrudník bolí před měsícem

Jeden z známek blížící se menstruace - bolest na hrudi. Vzhledem k nepřesnostem výrazů, lidé někdy zaměňují různé typy bolestivých pocitů. Bolest uvnitř hrudníku nemá nic společného s měsícem a vzniká jak u žen, tak mužů. Příčiny bolesti hrudníku docela hodně a pro diagnózu budou vyžadovat lékař. A nepříjemné pocity a někdy bolestivost mamarchových žláz - obvykle důsledkem hormonálních změn v těle před zahájením menstruace. Změny nejsou nebezpečné, ale trpí bolestmi v prsních žlázách krátce před menstruací téměř všechny úžasné poloviny lidstva.

Proč hrudník bolí před měsícem

Čistota žláz přímo související s měsíčním cyklem ženy. Měsíční ženské tělo se připravuje na budoucí těhotenství. Pokud nedochází k hnojení, tělo je osvobozeno od vajíček připravených placencí, vedení druhu mikro-porod. Doba měsíčního cyklu "dělení" mezi sebou hormony zodpovědnými za zrání folikulu a přípravy dělohy k těhotenství. V těle ženy ve stejnou dobu existují všechny hormony, ale jejich procento proměnných v různých časech menstruačního cyklu:

  • progesteron;
  • Gestagen;
  • estrogen;
  • prolaktin.

Tyto "odpovědi" pro výrobu mléka, která bude muset krmit potenciální dítě. Nezáleží na tom, že tento měsíc nebudou žádné dítě.

Proč hrudník bolí před měsícem

Tělo o tom neví. Proto vliv hormonů začíná měnit mléčné žlázy, "příprava" k rozvoji mléka:

  • Hrudník před měsíčním bobtnami, protože železné tkáně v něm roste;
  • Krev uvízl v hrudi a krevní cévy stlačují mléčné duktury.

S non-těhotenství tkaniny tkaniny atrofie, hrudník se snižuje velikost a bolest prochází.

Hrudník bolí uprostřed cyklu

Tento fenomén se nazývá cyklický medián a je považován za normální pro zdravou ženu. Lhůty pro výskyt nepohodlných pocitů jsou individuální pro konkrétní tělo ženy. Některé hrudníku bolí 2 týdny před menstruací. Další prsní žlázy bolí týden před menstruací. Proto se předpokládá, že v průměru hrudní hrudník bolí 10 dní před měsícem.

Průměrná délka menstruačního cyklu je považována za 28 dní. Některé ženy mají měsíční chůzi za 21 dní, jiné za 30-35 dní. Ženy s "krátkým" obdobím, prsa často bolí uprostřed cyklu. To je normální, za předpokladu, že bolest v hrudníku před měsíčním mírným.

Proč hrudník bolí před měsícem

Známky cyklické medianty:

  • prsa před měsíčními bobtnáními se stává hustoujší než obvykle;
  • V důsledku zesíleného průtoku krve dochází k mírnému brnění;
  • V hrudníku před menu se objeví těsnění;
  • Citlivost bradavky a žlázy se zvyšuje;
  • Někdy mohou mléčné žlázy "hořet", ale projde s nástupem menstruace.

Všechny tyto značky jsou volitelnou normou a pokud nejsou kromě nich žádné jiné alarmující symptomy, neměli byste se obávat.

Někdy příčinou nemocí mléčných žláz před menstruací je příliš malá velikost podprsenky.

Žlázy před menstruací se zvyšují přibližně velikost a šálky ležérní podprsenky, které jsou malé. Když otoky prsa, je lepší nosit protahovací podprsenku, schopnou udržet formu hrudníku. Vnitřní povrch podprsenky se musí být dostatečně měkký, s výhodou bavlněné tkaniny.

Proč hrudník bolí před měsícem

Stává se však, že prsa před měsíčními bolí moc. Podle společné definice "dotek je nemožné". Takový fenomén může být způsoben jakýmikoliv patologiemi v těle nebo rozvíjení onemocnění.

Bolí hrudník týdně před měsícem

S cyklem 28 dnů to je perfektní možností všeho, co je možné, což indikuje vynikající rovnováhu všech hormonů. Normálně se žena nemůže otěhotnět týden před a během týdne po menstruaci. A bolest hruď týdně před menstruací ukazuje, že tělo je již "příprava na porod".

Proč prsa zraněnou před menstruací: Nemoci

Přísně řečeno, s onemocněním, zranili nejen před menstruací, ale lidské tělo se zvyklo na neustálou malou bolest a přestává si ji všimnout. Před krvácením, vzhledem k pěstování železné tkaniny, tlak na problémové oblasti se zvyšuje a bolest je zvýšena.

Pokud je malá nebo "známá" bolest na hrudi uprostřed cyklu normálním jevem, pak s patologiemi se může situace lišit. Pokud před měsícem nebo uprostřed cyklu, hrudníku, to může být znamení mastopatie.

Mastopatie

Tato nemoc u žen ve věku 30 až 50 let je nejčastější. Jedná se o fibrous-cystickou benigní vzdělávání. Když mastopatie v tkáních žláz, existují změny, které porušují rovnováhu mezi spojovacími a epiteliálními tkáněmi. Templesnost mamarchových žláz před volněmi, když se mastopatie mírně zvyšuje.

Prahová hodnota bolesti a postoj k bolesti každou ženu.

Proč hrudník bolí před měsícem

Při kontaktu s lékařem o intenzivní bolesti je nutné určit nejen "tvrdý hrudník bolí před menstruací" a že bolest zintenzívněno ve srovnání s tím, co se stalo dříve. V opačném případě se lékař rozhodne, že žena trpí obyčejným mediabilitou a bude psát maximum, bolestivá místo průzkumu.

Ženy a tak často věnují pozornost intenzivní bolesti, což umožňuje rozvíjet mastopatii. Zároveň, i když tato onemocnění není nepostradatelným prekurzorem rakoviny, ale v přítomnosti mastopatie se pravděpodobnost vývoje onkologického onemocnění zvýší o 3-5 krát.

Mastopatie je rozdělena do dvou typů:

  • šířit;
  • nodulární.

Difuzní - jeden z forem vláknité cystické mastopatie. S difuzním, železným, cystickým nebo vláknitým složkou převládá.

Proč hrudník bolí před měsícem

Známky fibrózního cystického tvaru:

  • bolest během otok prsu;
  • výtok z bradavek;
  • Obilí a předvrácení, které jsou stanoveny během palpace.

Vzhled těchto příznaků je důvodem pro konzultaci s lékařem. Druhá etapa rozvoj mastopatie - uzly. V této fázi v gland se objeví utěsnění velikosti hrášku na ořech. Kompaktní jsou trvalé a nezmenšené při spuštění menstruace. Všechny známky difuzního mastopatie jsou také uloženy. Vývojové uzliny mohou jak v jednom prsu, tak jak v obou. Kromě toho mohou být těsnění v singulární nebo více. Při tváření uzlů v jedné z žláz, bolest v ní může být silnější. Ale individuálně mléčné žlázy zranily nejen kvůli mastopatii.

Proč hrudník bolí před měsícem

Další důvody

Příčiny bolesti jedné žlázy mohou být:

  • mastitida;
  • rakovina;
  • mechanické poškození tkanin;
  • Intercostální neuralgie;
  • zápal plic;
  • zánět pohrudnice;
  • Degenerativní změny v páteři;
  • Další důvody.

V těchto případech to bolí vpravo nebo levé hrudi a ne před měsícem. Ačkoli citlivost v menstruaci se může zvýšit kvůli korálkům prsní tkáně.

Mastitida je nejen zánět kvůli stojatému mléku. Někdy infekční mastitida způsobená pronikáním mikroskopických mezer v bradavce patogenními bakteriemi. V tomto případě může ublížit pouze jeden železo. Infekční mastitida antibiotika je ošetřena. Když mastitida před menstruací, infikovaná hrudník bolí silnější než zdravé, protože konvenční otok mléčné žlázy je superponováno na zánětlivém látce.

Proč hrudník bolí před měsícem

Mastitida může mít dokonce muže.

Bolest od zranění je obtížně zaměňována s něčím jiným, takže důvodem je zde jasný. Určit bolestivý bod nebude také práce.

Pod Pleurite - komplikace po bronchitidě nebo pneumonii se bolest vyskytuje nejprve na pravé straně hrudníku. Ale tady není nutné zaměňovat pocity, když jsou hrudní žlázy nemocné před menu, a když je bolest lokalizována v hrudníku. Dost, aby se mléčné žlázy pochopili, že zdroj bolesti není. Kromě toho, když pliváte, hrudník neublíží před menstruací, ale kdykoliv.

Proč hrudník bolí před měsícem

Při výměně páteře se může vyskytnout v nervu. V tomto případě hraje život loterii. Není známo, jaký nerv bude. Barvy z imbred nervu nejsou lokalizovány v místě protiprávního jednání, ale jsou dále přenášeny. Zdá se, že člověk má nohu bolí, hlavu, ruku nebo jiný orgán. Ve skutečnosti problému vznikl v oblasti páteře.

Proč hrudník bolí před měsícem

Nádor rakoviny je nebezpečný v tom, že v prvních fázích se vyvíjí asymptomatický a začátek onkologického onemocnění je snadno chybět. Důvody pro rozvoj rakovinných onemocnění nejsou dosud významně známy, ale předpokládané faktory jsou zvažovány:

  • mastopatie;
  • nedostatek práce;
  • Nedostatek přírodního pražtu krmení mateřským mlékem;
  • obezita;
  • kouření;
  • velmi brzy první menstruace (až 12 let);
  • Další faktory stejně "odpovědné" nejen pro vývoj rakoviny prsu, ale i jiné typy maligních nádorů.

Ve skutečnosti i onkologové sami mohou pochopit důvody, které způsobují onkologické onemocnění a neexistuje důvěra, že alespoň jeden z uvedených faktorů může skutečně vést k rakovině.

Pro prevenci onemocnění prsu, mamolog pochází jednou ročně.

Proč hrudník bolí před měsícem

Při kontaktu se svého lékaře

Pokud prsa "hladce" bolí před měsícem nebo během těhotenství, jedná se o normální fenomén, který nevyžaduje intervenci lékaře. Během těhotenství potřebujete projít běžnými inspekce v konzultaci žen. Dokonce i během těhotenství, mléčné žlázy někdy bolí týden před menstruací nebo uprostřed cyklu. Důvody, proč prsa železo bolí uprostřed neexistujícího cyklu, dosud nebrácené pro těhotenské hormony. Do druhého měsíce, tento jev obvykle zmizí.

Následující znaky mohou být věnovány lékaři:

  • Vzhled akutenze akutní bolesti před menstruací;
  • Silná bolest se objevuje při kontaktu s oblečením s prsy;
  • bolest v jedné z hrudních žláz;
  • bolest, která neprochází po výskytu menstruace nebo vznikající bez ohledu na fázi menstruačního cyklu;
  • Změna struktury kůže a barvy prsu.

Každý z těchto znaků může být příznakem startovní choroby.

Proč hrudník bolí před měsícem

Proč přestal hruď před měsícem

Ženy, které chtějí otěhotnět, se někdy mohou dozvědět o těhotenství 5 dní po koncepci i bez testovacích testů. Možnost, kdy hrudník zastavil nemocný před měsícem, může znamenat těhotenství po dobu neznámých dnů. Tělo přestal "připravit" zavřít "porod" a začal přestavět k dětskému nástroji. Hormony přestaly být vyrobeny, zodpovědné za vzhled mléka. Budou o několik měsíců později.

Ale těhotenství není jediným důvodem pro zastavení bolesti. Někdy důvod, proč hrudníku bolí před menstruací, je nedostatek pravidelného sexuálního života. Při vytváření osobního života a bolesti.

Bolest může projít a po mastopatii. Pokud příčinou bolesti žláz byly dlouhodobou mastopatií, kterou žena vnímala jako normou, po léčbě, bolest zmizí nebo sníží.

Nejnebezpečnější z hlediska porodu je zmizení obvyklé bolesti kvůli poklesu progesteronu. Tento hormon "odpovědi" pro ovulaci, bez které se koncepce nestane.

Závěr

I když hlavní příčinou bolesti žláz před menstruací je poměrně přirozená a fyziologická, ale pro důvěru v neexistenci problémů, které je nutné každý rok podstoupit lékařskou prohlídku. V průběhu roku můžete udělat palp a samostatně.