Proč nejsi nejrůznější prsa?

Proč nejsi nejrůznější prsa?

Když prsa začnou růst?

Začátek růstu mléčných žláz je jedním z nejčasnějších známek puberty u dívek. První známky zvětšení prsu se zpravidla objeví na 10,5 - 11,5 let. Obvykle hrudník začne růst asi 2-3 roky před vznikem první Měsíční.

Kolik let prsa roste?

Celý proces růstu a vývoje mamarchových žláz bere od 3 do 5 let, ale některé dívky mohou jít do 10 let.

Je pravda, že když hrudník roste - to bolí?

Ano, je to pravda. Mnoho dívek může během svého růstu oslavovat bolest prsu. To je normální.

Kromě bolesti v hrudníku můžete také poznamenat, že kůže prsu periodicky svědění - to je způsobeno tím, že kůže je natažená pod "natius" rostoucí prsa "Natius".

Fázi mléka

Takže můžete určit, jak správně se vaše prsa včas vyvíjí včas, věnujte pozornost vlastnostem mléčných žláz, charakteristické pro každý věk:

Od narození do 9,5 - 10,5 roku: Mléčné žlázy jsou nerozvinuté, mají plochý tvar a neliší se od prsou u chlapců.

Od 10,5 do 11,5 let: První známky růstu mléčných žláz. Velmi často si dívky nevšimnou, že jejich prsa začala růst, protože tento proces je velmi pomalý. Hrudník stále může vypadat ploché a přesto, pokud se podíváte opatrně, všimnete si změn: Pole bradavka (tmavá kůže kolem bradavky) se stala širší než dříve, a oblast pod bradavkou vypadá trochu "otok".

Od 12,5 do 13 let: Mléčné žlázy pomalu, ale správně zvýšení velikosti. Za prvé, prsa mohou mít kuželovitý tvar (ve formě trojúhelníku, jehož vrchol je bradavka). Postupně, prsa získávají více zaoblený tvar. Areolas bradavka se stává trochu tmavší a oblast pod nimi může vypadat ještě více "otoky" než dříve. Bradavky mohou pít trochu ven, ale ne všechny dívky (někdy bradavka je plochá a nevyčnívá nad pokožkou).

Od 13 do 13,5 let: Mléčné žlázy pokračují v růstu a zvýšení objemu. Některé dívky v tomto věku mohou mít mírně neobvyklé (ale normální z pohledu medicíny!) Formulář ve formě kužele na kužel. To znamená, že na větším kuželu (samotné mléko) provádí druhý kužel menší (bobtnání oblasti oblasti s bradavkou).

Od 13.5 do 15 let: Hrudník dosáhne vrcholu svého růstu. Tvar prsu "kužel na kužel" a mléčné železo se stává homogenním, zaobleným tvarem s vyčnívajícím bradavím nahoře.

Pozor: Míra růstu mléčných žláz ve všech dívkách. Pokud vaše velikosti hrudníku neodpovídají vzoru pro váš věk, ještě nemluví o žádných odchylkách. Vyjasněte, zda se vaše hrudník vyvíjí správně, může jen lékař a pouze s okamžitou kontrolou.

Hrubý růst

Bude můj prsa růst?

V připomínkách k tomuto článku se často ptáte, zda bude hrudník růst. Nemůžeme odpovědět na tuto otázku, protože žádná osoba na světě nemůže předvídat, zda bude hrudník růst, a pokud ano, pak na jaké velikosti. Komentáře obsahující tento problém budou nyní vymazány.

Může prsa růst po 15 letech?

Obvykle růst mléčných žláz končí ve věku 15-16 let, ale některé dívky mají hrudník, aby rostl trochu až 18-24 let. Ale neměli byste očekávat, že po 15 letech se velikost prsu bude dramaticky měnit - s největší pravděpodobností se nestane.

Váš prsa však může výrazně růst během těhotenství a kojení.

Že jestliže prsa začala růst až 10 let?

Pokud nemáte 10 let, ale jste si již všimli známky zvyšování mamárských žláz, pak je to s největší pravděpodobností normální a nemluví o odchylkách. Některé dívky mají první známky růstu prsou se objevují ve věku od 8 do 10 let.

Pokud se růst mléčných žláz a dalších známek puberty (příchod měsíčního, vzhledu vlasů v podpaží a na pubis) se objevil až 8 let, pak se musíte konzultovat lékaře.

Co když hrudník nezačal roste za 10-11 let?

Pokud jste již 10-11 let starý, ale nevšimnete si známky růstu mléčných žláz, pak byste neměli být naštvaný. Některé zdravé dívky hrudníku může začít svou výšku za 12-13 let a je zcela normální. Takové dívky se neliší od jejich vrstevníků.

Pokud hrudník nezačal růst v 13, a stále máte Měsíční, Musíte navštívit lékaře.

Co závisí velikost prsou?

Velikost prsu je určena tím, kolik je položeno hodně tukové tkáně. To znamená, že mamarchové žlázy (které produkují mléko) mají stejnou velikost u všech žen, bez ohledu na velikost hrudníku.

To je, i když máte malou velikost prsou, můžete krmit své budoucí dítě není horší než žena, která má velké prsa - protože velikost mléčných žláz, které máte stejné.

Právě kvůli více tukové tkáni, v plných dívkách a ženách, hrudník, obvykle, má velké velikosti než tenké.

Proč moje malá hrudník?

Velikosti prsu jsou určeny několika různými faktory:

  • Dědičnost: Pokud všechny ženy ve vaší rodině měly malé prsa, pak můžete sotva pěstovat velké velikosti. Velikost prsou závisí na genech, které jste zdědili z mámy a babičky, a není možné opravit geny.

  • Úroveň ženských sex hormonů Estrogen v krvi. Estrogeny jsou zodpovědné za růst prsu v dospívání. Máte-li ve své krvi malý estrogen, pak prsa nemusí růst.

  • Úroveň hormonu štítné žlázy. Dívky se sníženými hladinami prsou hormonů štítné žlázy jsou obvykle menší.

  • Ostatní hormonální poruchy: Mnoho jiných hormonů může také narušit proces růstu mléčných žláz. Proto při kontaktu s lékařem o malém prsu, první věc doktor doporučí projít krevní test pro hormony.

  • Tvá váha. Jak jsme již souhlasili, velikost prsu závisí na tom, kolik tuku je kladeno. Pokud jste tenká, vaše váha je na dolní hranici normy nebo pod normou, pak jste nepravděpodobné, že pěstují velká prsa.

Jak zvětšit prsa sami?

Bohužel neexistují žádné vědecky založené metody vychyování prsu doma. Různá zařízení, tablety, biologicky aktivní přísady (dietní doplňky), masáže, cvičení, strava atd.D. Nepomáhej vám dramaticky změnit situaci.

Například speciální cvičení pro hrudník pomůže jen zvednout to trochu, ale to nepomůže zvýšit velikost prsu. Totéž lze říci o dietě: dobře známé zelí, jako ostatní jídlo, není schopno udělat hrudník růst. Ale tyto metody jsou alespoň bezpečné.

Dietní doplňky, prášky, masti pro prsa a další produkty neznámého původu mohou vážně poškodit vaše zdraví. Tyto fondy jsou zpravidla fungovat a během jejich přijetí se hrudník může poněkud zvýšit. To se děje v důsledku skutečnosti, že tyto prostředky obsahují nejvíce hormony, estrogeny, nutí prsa růst. Pouze zde je dávka estrogenu v takových prostředcích není obvykle známo, a to znamená, že jejich vliv na tělo může být také nepředvídatelný. Příjem těchto léčiv může způsobit krvácení dělohy, hormonální selhání a dokonce Uterine Cancer. Kromě toho se hrudník zvyšuje pouze pro recepci těchto fondů, ale vrací se do předchozích velikostí krátce po skončení této pochybné "léčby".

Lékaři důrazně doporučují uchýlit se k těmto prostředkem ke zvýšení prsu doma.

Co může lékař?

Pokud jste již 15-16 let starý, a prsa se nevyrostla, pak potřebujete navštívit lékaře (gynekolog, endokrinologa nebo mammolog). V první řadě bude lékař zkoumat vaši hrudník a objasnit, zda je skutečně obavy o obavy. Pokud hrudník opravdu vypadá za nedostatečně rozvinutí, pak budete jmenováni seznam průzkumů, abyste objasnili důvody:

  • Ultrazvuk dělohy a vaječníků

  • Ultrazvuk mléčných žláz

  • Krevní test pro hormony

  • Ultrazvuková štítná žláza

Seznam průzkumů se může lišit v závislosti na údajích, které lékař obdrží během inspekce.

"Léčba" malých prsu

Samozřejmě, že malé prsa není nemoc, a slovo "léčba" je záměrně přijata v uvozovkách. Nicméně existuje několik vědecky založených a bezpečných způsobů, jak zvýšit velikost hrudníku, budeme o nich hovořit.

Pokud krevní test k hormonům ukáže, že nedostanete nějaký hormon ve své krvi (estrogen, hormony štítné žlázy atd.D.), pak vám lékař může doporučit hormonální léky.

Tak například během recepce antikoncepční tablety hrudník se může poněkud zvýšit, ale tento efekt nebude dlouhý. Ihned po zastavení recepce antikoncepčních pilulek, hrudník, zpravidla "vrací" k bývalým velikostem.

Při poněkud různých věcech dělají s hormony štítné žlázy: Pokud jste našli nedostatek těchto hormonů, a začnete náš léčba v čase, pak hrudník může zvýšit trochu velikosti a zůstat "rozšířený" a po skončení léčby.

To vše je individuálně, takže se zeptejte svého navštěvujícího lékaře, jak odolný bude efekt léčby jmenován.

Pouze operace zvětšení prsou může zaručit trvalý účinek, který nebude zmizet za několik měsíců nebo let. Takové operace obvykle dělají dívky a ženy starší 18 let, pokud průzkumy ukázaly, že prsa nebude růst nezávisle.

Zvýšení prsou s pomocí operace není kontraindikováno, pokud jste nešli. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Operace zvětšení prsou.

Proč je malý hrudník dobrý?

Mnoho žen všech světů s malými prsy je s touto skutečností velmi spokojen a nesnaží se zvýšit jejich velikosti. Opravdu, malé prsa má několik výhod:

  • Malé prsa téměř vždy má krásnou formu a mnohem méně často šetří

  • Mnoho mužů považuje malá prsa esteticky atraktivnější

  • Malé velikosti busty nezasahují do sportu, nevyžadují tak důkladný výběr podpůrných podprsenek

  • Mnohem snazší najít krásné sexy spodní prádlo pro ženy s malými prsy. Totéž lze říci o plavkách.

  • Mnozí si všimli, že ženy s malým prsou vypadají mladší než jejich vrstevníky, držitelé svěží formy

  • Žena s malými prsy může vždy "upravit" jeho velikosti mírně, pokud to chce: různé obložení, push-AP podprsenky a další zařízení pomohou na chvíli, aby se stala lepší krásou, a pak bezbolestně se vrátit k vašim vhodným rozměrům. Na rozdíl od držitelů svěží formy, které "Skrýt" prsa je mnohem problematičtější.

Samozřejmě, že se rozhodnete, jak se pohodlně cítíte s parametry "přirozené". Pokud jste spokojeni se svým malým prsou a žijete v souladu s vámi, pak je to jen nádherné. Pokud si všimnete, že malá prsa se stala složitým pro vás, můžete ji vždy opravit kontaktováním zkušeného lékaře.