Je bolest prsou normálně před měsícem

Od nepohodlí v oblasti poprsí s PMS trpí velkou polovinou pacientek. Odhalit, proč hrudník bolí před měsíčně, bez pečlivé diagnózy je téměř nemožné. Někdy se symptom odkazuje na důsledky normálních fyziologických procesů a v jiných případech se bolest objevuje v důsledku porušení. Abychom se ujistili, že nejsou žádné patologie, je lepší jít k lékaři.

Když se hrudník začne ublížit v normě

Mnozí mají zájem, kolik dní před příchodem měsíce začnou bolet mléčné žlázy. Odpověď není jednoznačná. Vzhled bolesti v hrudi se liší pod vlivem individuálního stavu těla ženy.

Někdy se příznak dochází přes 3 nebo 4 dny na první vypuštění. V ostatních případech pacient trpí bolestí během týdne před menstruací. Výskyt bolesti a prsní otok před měsícem V období od 1 do 14 dnů před výběrem není kritický.

Stabilní menstruační cyklus umožňuje určit, kdy prsa začíná před menu. S dříve netypikrátoristickou časovou a klinickou vlastností, lékaři doporučují diagnostiku.

Příčiny bolesti týdně před menstruací

Studie ukázaly, že pouze tři dívky z deseti v rámci prvního čtvrtého dne před zahájením nařízení nestanoví bolest a nádor. Některé příznaky má slabý, další nepohodlí zabraňuje obvyklému způsobu života.

Když hrudník bolí týden před menstruací - není to vždy patologie. Nejčastěji je pocit provokován žádnou nemocí, ale přirozenými změnami ženského organismu.

Sedm dní před prvními sekrecemi buněk epiteliálního typu tkáně expand. Hrudník označuje otok a zhutnění konstrukcí. Vypuknutí tkanin z bradavek. Když se palpace dojde bolest.

Pokud prsa zraní před zahájením menstruace, systémy se mohou připravit na proces laktace.

Další důvod, proč bradavky bolavé před měsícem - změny v koncentraci těchto hormonů, jako prolaktin, progesteron a estrogen během menstruačního cyklu. Posílit bolest schopnou stresujících situací, přepětí a vyčerpání v předvečer kritických dnů.

Patologické důvody zahrnují onemocnění vaječníků a porušování fungování sexuálního systému.

Proč prsa kopřivy po dobu 10 dnů a kritické dny nechodily

Často se žena spadá do situace, kdy mléčné žlázy bolí 10 dní před menstruací, ale výběr nechodí. Důvody nepohodlí v hrudi této postavy hodně:

Kojení

Po těhotenství je cyklus pokračován v období 6 měsíců do 2 let. To vše závisí na zvláštnostech ženského organismu a typu krmení. Během laktace se zvyšuje koncentrace prolaktinu. Hormon blokuje zrání vajec a interferuje s nástupem kritických dnů. Při přesunu na umělé nebo smíšené krmení koncentrace látky klesá, měsíční životopisy postupně. I když je přítomna bolest v žlázách, lze pozorovat zpoždění ve výskytu sekrencí.

Období puberty

Nemoci žláz a nepravidelnost menstruace jsou pozorovány u dívek 12-17 let (někdy - až 23 let, pokud busta stále roste). Hormonální rovnováha v těle v této době je tvořen pouze. Ze stejného důvodu mladiství nejen ženské teenageři trpí bolestí v oblasti hrudní kosti, ale také muž.

Těhotenství

Pokud tam Zpoždění měsíčně a bolí hrudník, mluvit o znamení těhotenství. Když je prsa otok a tlačí ho k bolestně držení testu. S negativním výsledkem neexistuje žádná koncepce ani jedna z patologií období gestace:

  1. Ofenzíva ektopického těhotenství. Hlavními příznaky: objeví se hrudník bolí, nevolnost a zvracení, často spřádání hlavy, hypertermie nastane.
  2. Ukončení těhotenství prostřednictvím spontánního potratu (potratu). Tělo zažívá dvojnásobný šok - nejprve na koncepci, pak při odstraňování plodu. Systémy nemají čas na restrukturalizaci, protože je známo nepravidelnost kritických dnů a zvýšení citlivosti.

Tvorba maligního nádoru

Pokud jedna prsa železo bolí před menstruací, a jeho proporce jsou zkresleny, musíte být okamžitě zkoumány na rakovinu.

Poruchy v práci endokrinních struktur

Koncentrace hormonů se odchyluje od normy v důsledku diabetu, což snižuje funkčnost nadledvinek a jiných orgánů systému. V důsledku toho několik dní před tím, než nařízení bolí hrudník, ale neexistuje žádný výběr.

Fyzické poškození

Když tahové a jiné zranění nejsou prsa zpožděna. Nicméně, bolest se objevuje v neobvyklém čase cyklu, srazí ženu se smyslem.

Bolest prsu za 2 týdny a dříve

Mastopatie - nemoc, protože z nichž dva týdny před menstruací a mléčné žlázy dříve. Křeče mohou nastat ve třetím týdnu před menstruací, během období kritických dnů a po jejich konci. Patologie podléhají pacientům pacientům od 12 do 50 let. V různých zemích se procento přítelkyně trpící onemocněním mění od 50% do 90%. Onemocnění se týká benigní, nicméně, absence tepelné terapie je plná tvorbou maligních nádorů.

Symptomy onemocnění zahrnují teplo v oblasti poprsí. Hrudník je výrazně nalil a stává se citlivým.

Následující faktory mohou vyvolat vývoj patologie:

  • patologie štítné žlázy;
  • poruchy ve fungování jater;
  • Snížení koncentrace jednoho a zvyšování hladiny jiných hormonů způsobuje nerovnováhu;
  • poškození prsních tkání;
  • Časté napětí, konstantní napětí;
  • Přítomnost špatných návyků.

Ať už je hrudník nemocný před měsíční, když je Mastopatie, léčba je povinna být komplexní. Proto terapie zahrnuje dodržování diety a léků. Pacient potřebuje opustit:

  • ostré pokrmy;
  • tučná jídla;
  • uzený uzený
  • smažené výrobky;
  • marinované jídlo;
  • káva, kakao a silný čaj;
  • alkoholické nápoje;
  • Cukroví.

Léčivé přípravky jsou předepsány lékařem. Porušení hladin hormonu Eliminujte s hormonálními prostředky. Stejně jako diuretické léky, protizánětlivé léky, vitamínové komplexy. Někdy se používají homeopatické látky a fytoterapeutické přísady.

Proč je bolest prošla

Jak hrudník bolí s PMS, různé dívky jsou jiné. Úzkost způsobuje neobvyklé charakteristiky nepohodlí. Ale co dělat v situaci, kdy se obeznámený příznak premenstruruového syndromu přestal projevovat a hrudník před měsícem už neublíží?

Čtyři běžné příčiny vysazení bolesti:

  1. Pravidelnost sexuálních kontaktů.
  2. Těhotenství.
  3. Použití perorálních antikoncepčních typů.
  4. Eliminace příčin bolesti patologické povahy - mastopatie, důsledky poranění, hormonální selhání.

Ve většině případů je zastavení bolesti a nalévání příznivé. Chcete-li se opět starat, můžete vždy jít kontrolovat lékaře.

Když potřebujete kontaktovat lékaře

Prsa je orgán, který má být ošetřen extrémní opatrností. Bez ohledu na to, proč jsou mléčné žlázy zraněny před menstruací, poradenství lékařů nebude nadbytečný. Existují také situace, ve kterých je kampaň pro odborníky okamžitě přijata:

  1. Zvýšil se hrudník, bolest se rozlišuje ostrostí, křeče se čas od času projevují.
  2. Bolest je výraznější vpravo nebo na levé straně.
  3. Před menstruací nebyl žádný příznak, ale projevil se po ní.
  4. Na levé straně jsou bolestivé pocity výraznější, pokračující z oblasti hlubších tkání hrudníku (možná je patologie srdce).
  5. Vyděšené oblasti byly vytvořeny na kůži, objevily se tmavé skvrny, vředy nebo rány.
  6. Testování testu je negativní a kapalina nepřestane od bradavek (je to kritická, když je izolace hnisavý nebo krvácení).
  7. Vzniklo a spaluje v bustě, zdá se, že tahače, škrty nebo mačkání.
  8. Jeden z prsou směrem ven a zdá se, že ve srovnání s jiným.
  9. Symptom nepropustí dlouho (po dobu 14 dní a déle), pacient trpí zvýšenou tělesnou teplotou.
  10. Tam je hypertrofie lymfatických uzlin umístěných v podpaží.

Někdy provokoval problém, možná může být nemoci bez busta. Protože ignorující symptom nebo self-zdraví je nebezpečné pro zdraví.

Diagnostické postupy

Včas identifikovat příčinu bolesti a pravidelných markerů k gynekologovi a mammologovi pomůže zabránit komplikacím. A žena by měla být schopna zkoumat mléčné žlázy a provádět postup měsíčně.

Během kontroly se prsa cítí, udržují se ze dna jednou rukou. Další dlaň je prováděna palpa žlázy, pohybující se ze základny do vsuvky.

Pokud během postupu se detekují zahušťování struktur, jejich zvýšení nebo z hrudníku se rozlišuje jakoukoliv kapalinou, musíte naléhavě podrobit průzkumu v mammologovi. Pokud nebyly deformace detekovány, a prsa stále bolí, potřebujete návštěvu gynekologa. Terapie závisí na příčině symptomu a je významně odlišná pro různá onemocnění.

Nezbytná diagnostická opatření:

  1. Laboratorní analýza krve na koncentraci prolaktinu a hormonů štítné žlázy.
  2. Ultrazvukové vyšetření dělohy a vaječníků.
  3. Kontrola krve do oncomarkerů potvrzení nebo vyvrátit přítomnost maligního nádoru.
  4. Ultrazvukové vyšetření hrudníku.

Jak se zbavit bolesti

Ačkoli otázka by měla být hrudník před menstruací, rád bych slyšel negativní odpověď, symptom s PMS je velmi běžný. Pokud je důvodem procesy, které jsou regulovány cyklem, a ne patologii, není třeba léčbu.

S významnou bolestí, která zabraňuje obvyklému způsobu života, doktor může předepsat:

  1. Nsaid. Kromě bolesti, bránit otoky mléčných žláz.
  2. Léky s anestetickým efektem. Eliminovat bolest nejen v oblasti busty, ale také na dně břišní dutiny. V extrémních případech s obzvláště silnými křečemi.
  3. Léčivé byliny. Nemá vliv na koncentraci hormonů. Zahrnují Sabelnik, kopřivy, pampelišky a sérii.
  4. Hořčík. Zobrazeno 14 dní před výběrem. Pomáhá učinit minimální pravděpodobnost bolesti s otokem a dalšími příznaky PMS.

Pokud důvod spočívá v patologii, léčba je předepsána v závislosti na onemocnění. Brát nezávisle vybrané drogy nebezpečné.

Preventivní opatření

Nejlepší patologická prevence - pravidelná vyšetření na mammologa a gynekologa. Pokud prsa bolí před menstruací v důsledku PMS, je možné snížit intenzitu nepříjemného pocitu pomocí jednoduchých pravidel:

  1. Držet se dietu během druhé fáze cyklu. Je zakázáno pít solené pokrmy - je lepší opustit "koření". Přínos přinese produkty proteinů a zeleniny. Lepší limit. Nemůžete používat alkoholické nápoje, kofein a kouření.
  2. Na sobě pohodlnou podprsenku, nequeezing busta, ale také podporovat.
  3. S povolením lékaře provádět krátké kurzy terapie OK nebo fyto dodávky pro normalizaci úrovně hormonů v těle.
  4. Před nástupem měsíčního pití čaje a vařit odvzdušnění na základě léčebných sedativních a protizánětlivých rostlin.
  5. Vyhněte se stresujícím situacím a nervovým šokům. Pravidelně chodí na čerstvém vzduchu, proveďte nabíjení nebo cvičení v jemných sportech.
  6. Sledujte teplotní režim, vyhnout se návrům a supercoolingu.

Každá dívka, kterou potřebujete vědět, kolik dní před měsíčním bobtnatím hrudníku a jaké faktory vyvolávají netypické projevy bolesti. Za normálních okolností, pokud bolest odkazuje na známky PMS a nastane 1-14 dní před menstruací.

Patologie, při které jsou prsa velmi bolí před menstruací, zahrnují onemocnění vaječníků, změny v hormonálním pozadí, gynekologické poruchy. Pokud jsou křeče ostré, dříve nebyly pozorovány, neprošly po výběru, doprovázené teplotou nebo tkáňovým těsněním, naléhavým odvoláním na lékaře.