Příčiny bolesti na hrudi uprostřed cyklu a způsobů léčby

Mnoho žen, přibližně 12-15 dnů cyklu, všimněte si změn v mléčných žlázách. Někteří pozorují teplo, augmentaci prsu a otok bradavku během tohoto období. Všechny uvedené procesy mohou být doprovázeny jak malým nepohodlím a poměrně silnou bolestí. Pro některé dívky jsou takové projevy normou a pro ostatní - překvapení a důvod k obavám. Co dělat, když hrudník bolí uprostřed cyklu? Jak může člověk nezávisle určit patologii a konzultaci s jakýmkoliv specialistou, jak se dostat do tohoto případu? Odpovědi na všechny otázky, hledat v tomto článku.

Proč bolavé hrudní žlázy a bradavky uprostřed menstruačního cyklu

Přírodní příčiny bolestivosti mléčných žláz uprostřed cyklu není tolik. První a základní je změnit koncentraci hormonů v krvi. Peak bolest obvykle spadá na dobu ovulace. Pokud je ovulace brzy, pak Prsa budou téměř bezprostředně po menstruaci. To je způsobeno zvýšením počtu prolaktinu a estrogenu. Oba hormony jsou zaměřeny na přípravu ženy na možné hnojení a narození dítěte. Prolaktin, zase odpovídá za přípravu mléčných žláz k potřebě kojení, pokud dojde k těhotenství po ovulaci. Pod jeho vlivem dochází k růstu železné tkaniny, který klade tlak na spojovací tkáně, cévy a nervové zakončení. Je to tento tlak, který vyvolává pokles zásoby krve, způsobuje bolest, otok, nakládání a zlepšování citlivosti hrudních žláz uprostřed ženského cyklu. Zjistěte článek o odkazu Kolik dní před měsíčním prsou bobtnání pokuta.

Stejně jako během těhotenství, bradavky bolí uprostřed menstruačního cyklu pro zvýšení šancí na počet. Jak to funguje? Během stimulace bradavek se sníží stěny dělohy, což zabraňuje upevnění oplodněného vejce. S bolestnými bradavkami je stimulovat obtížné, někdy je to dokonce nemožné. To eliminuje extra tón v děloze a zvyšuje šance na výskyt těhotenství.

Po skončení ovulačního období je úroveň hormonů obnovena a nepříjemné pocity zmizí. Normálně, hrudník bolí uprostřed cyklu, to je 14-15. den cyklu, pokud to trvá 28 - 30 dnů. Bolest je přítomna od jednoho do pěti dnů a pak postupně ustupuje. Pokračování bolesti v mléčných žlázách po ovulaci a před začátkem menstruace může signalizovat porušování v práci těla. V tomto případě musí žena okamžitě kontaktovat lékaře.

Bolest na hrudi při menstruaci a těhotenství

Bolest prsou je normální reakce organismu pro období menstruace a těhotenství v důsledku změn v hormonálním pozadím ženy. Všechny stejné změny estrogenu, prolaktinu a progesteronu může vyvolat vzhled bolesti hrudníku v těchto obdobích. A pokud během menstruace, pro zmírnění bolesti, můžete si vzít analgetika, pak během těhotenství, tato technika se nehodí, protože jakékoli bolestivé léky mohou poškodit plod. V tomto případě teplý prostor a pohodlný, měkký podprsenka. A můžete také použít speciální masti, jejichž použití musí zaregistrovat lékaře.

Zvětšení prsou a citlivost mamarchových žláz - znamení těhotenství.

Jiné příčiny bolesti hrudníku a otoky žen

Teď víme, jaký den začíná cyklus zranit hrudník ze zdravé ženy a povahu jejího výskytu. Ale co takové bolesti se objeví bez ohledu na den cyklu? Co dělat, když uprostřed menstruačního cyklu hrudní hrudníku bolí příliš mnoho, otok a zvyšuje objem? Co vzít, když je kapalina nebo krev uvolněna z bradavek? Zda by se povaha těchto symptomů mělo znepokojovat a?

Pokud nepohodlí v hrudi není spojeno s jakoukoliv dobu cyklu (ovulace, menstruace nebo včasný těhotenství), pak pro ženu existuje riziko přítomnosti patologií, které vyžadují povinné lékařské zásahy. Nejčastější poruchy, které jsou schopny způsobit bolest, jsou:

  1. Mastopatie. Jedná se o benigní útvary v tkáních mamarchových žláz. Dnes jsou její známky pozorovány téměř polovinu žen. Mastopatie vzniká v důsledku pěstování křižovatky tkáně a bolest může být rušena bez ohledu na dobu cyklu. Může být distribuován nezávisle, s pravidelným řešením. Provozní onemocnění vyžaduje provozní zásah.
  2. Porušení těžby hormonů v ženě může vést nejen na skutečnost, že prsní žláza bude v polovině cyklu bobtna, ale také na jeho metamorfózu v dalším období období: na silné bolesti, na skutečnost, že to bude citlivější a oteklý. Pro příčiny selhání patří: přítomnost parazitů, nádorů, infekce, namáhání, příjmu antikoncepčních nebo hormonálních léčiv.
  3. Tahy, mačkání, supercooling nebo jiné mechanické a teplotní faktory.
  4. Fibroenom (cyst). Je to benigní neoplazma ve formě kapsle. Má jasné obrysy. Doprovázená bolestí, nepříjemným výbojem z bradavek. To je ošetřeno pomocí chirurgického zásahu a zřídka vyvolává tvorbu nádoru rakoviny.
  5. Maligní neoplasms. To je nejhorší a nebezpečné onemocnění. Je to nejběžnější typ onkologie u žen. Globální léčba léčby rakoviny prsu ukazuje, že časná detekce nádoru umožňuje odstranit ji s nejmenšími riziky a důsledky. Proto je velmi důležité zúčastnit se lékaře dvakrát ročně za plánovanou inspekci. Pokud žena objevila jakékoli pečeť nebo nečistotní bolest - to je důvod jít okamžitě do odborníka.
  6. Rozvrh doby. Kromě hormonální perestrojiky, která může způsobit bolestivost v hrudi, menopauza je doprovázena neustálou depresí, dekurální síly, přejídání i ke snížení imunity, provést selhání pracovat a provokovat nepohodlí v hrudi.
  7. Mastalgia. Jedná se o kolektivní koncept senzorů nepohodlí v hrudi. Častěji pozorován, když pohlaví dospívajících dívek (16-18 let). Ve zralém věku může takové onemocnění nepříznivě ovlivnit sexuální aktivitu ženy, aby způsobil mastopatii. Aby se zabránilo komplikacím, je nutné pravidelně provádět samo-vyšetření (řešení) hrudníku a axilárních lymfatických uzlin a navštěvovat doktor dvakrát ročně za plánovanou inspekci.
  8. Ostatní důvody, z nichž lze rozlišovat zánět, artritidy, infekční nebo pohlavní onemocnění urogenitálního systému.

K čemu potřebujete kontaktovat

Když prsa vzrostla uprostřed menstruačního cyklu a dotyčné příčiny těchto změn - je nutné zjistit. Podle jeho výsledků může lékař poslat k mammologovi nebo endokrinologovi.
V následujících případech je nutná naléhavá návštěva lékaře:

  • Příliš silný nárůst velikosti prsou;
  • Bolest není snížena, ale pouze rostoucí;
  • Změna barvy kůže (zarudnutí, zkreslení), přítomnost hnisavé nebo krevní výboje ze vsuvek;
  • během palpace ukázaly těsnění v hrudi (provenaňování);
  • Existují další příznaky (bolest v dolní části břicha, závratě, zvracení);
  • Pokud nepohodlí zasahuje se známým podnikáním, na sobě ležérní oblečení;
  • Pozorované teplo na pozadí syndroma bolesti.

Co vám pomůže zmírnit bolest

Pokud bolesti hrudníku nemají patologickou povahu, ale i nadále rušit ženu, můžete jít na postupy, které mohou pomoci odstranit bolestivé pocity:

  1. Masáž zaměřená na zlepšení krevního oběhu a eliminace edém hrudníku.
  2. Příjem vitamínových komplexů nebo biologicky aktivních přísad (BAA). To pomůže udržet rychlost hormonů a rozbočovače.
  3. Provádění léčby hormonálními léky (před zahájením léčby je vyžadována doporučením lékaře).
  4. Použití teplých obkladů.
  5. Přijímací analgetické léky.

Organismu signály a jejich zdraví by mělo být velmi opatrné. S sebemenšími podezřeními na porušení musí žena okamžitě konzultovat lékaře. A také by neměly být opomíjeny ročními kontrolními mamologem. Je to jednoduchá, ale velmi důležitá prevence, která pomůže udržet zdraví.