Proč se hrudník zvyšuje před měsícem

Téměř každá žena cítí rozšíření prsu před měsícem. Tam je nějaká bolestivost žláz, citlivosti. Mění svůj tvar, barvu bradavek. Typicky takové transformace začínají asi týden před měsíčním krvácením. Ale proč se to stane a zda je indikátor normy? Proč prsa zraněnou a bobtnat před měsícem? Tyto a další otázky budou poskytovat odpovědi na náš článek.

Přírodní a nebezpečné důvody

Co se stane s prsou před měsícem? Ve druhé polovině cyklu v prsních žlázách začínají změny. Takový nárůst prsou může přinést ženu k myšlence, že kritické dny přijdou brzy.

Při ovulaci je také pozorována augmentace prsu.

Někdy otok mluví o výskytu těhotenství, velikost poprsí se stává více. Pokud během nastaveného času, měsíční nezačne, musíte si koupit test v lékárně.

Před menstruací se prsa zvyšují a vznáší podle přírodních důvodů. Obvykle během tohoto období se tělo začne akumulovat přebytečnou tekutinu, na pozadí, jaký se zvyšuje železo. A také zvýšení produkce hormonů (úroveň progesteronu se zvyšuje), což také ovlivňuje stav ženského těla.

zjistit Proč prsní žlázy bolí uprostřed cyklu Z odkazu na odkaz.

Možné patologické důvody

Po menstruaci končí, nalévání prsou se vrací do obvyklých velikostí, bradavky se nestanou tak citlivou, není pozorována vyšší bolest. V případě, že se to nestane, musíte se naléhavě zdát jako mammolog. A také důvodem k obavám by měly být následujícími příznaky:

  • přítomnost těsnění v jedné nebo jak mléčných žlázách před měsícem;
  • hnědé vrcholy od žláz před začátkem menstruace;
  • pocity, které způsobují nepohodlí.

Při prvních podezřelých podezřelých podezřelých známkách, že žena nebyla pozorována dříve, je nutná konzultovat se specialistou. Zejména když věk vstoupil přes 40 let.

Důvody patologického zvýšení mamarchových žláz mohou být mnoho. Nejčastější rizikové faktory se nazývají:

  1. Gynekologické onemocnění. Existuje mnoho z nich dost, pouze specialista by měl být diagnostikován, a nebude možné určit diagnózu.
  2. Tromboflebitis. Velmi nebezpečné, provokují patologii krevních cév a jejich expanzi.
  3. Problémy s vnitřní sekrecí. Nejčastěji se jedná o štítné žlázy a nadledvinky, které jsou zodpovědné za výrobu hormonů.
  4. Nová formace v mléčných brýlích. To může být nejen mastopatie, ale také různé cysty, abscesy atd.
  5. Zranění. Také může vést k modifikaci žláz.
  6. Benigní a onkologické nádory.

Výběr ze železa

Jsou normou? Obtížné odpovědět, protože každé tělo je individuální. Ale skutečnost, že krátce před menstruací, spolu s otokem a bolestivostí prsa, se často objevuje různé vypouštění, skutečnost. Normálně je jejich počet minimální a konzistence je transparentní.

Takové jevy se nemusí zastavit až do většiny období. Normální množství výboje v takovém období je také velmi kontroverzní otázkou. Při lisování na bradavcích je obvykle zaznamenán výběr dvojice kapalin kapalin. A jsou tam situace, kdy před měsícem, mléčné žlázy neovlivňují vůbec.

Gynekologové argumentují, že výtok před menstruací je poměrně normálním jevem, který indikuje normální průběh této fáze cyklu.

Diagnostické události

Pokud se dívka cítí nepohodlí v hrudníku před výskytem menstruace, která není po dlouhou dobu projít a nekončí s koncem menstruace, bude nabídnuta, aby předal řadu průzkumů, aby zjistil důvody odchylek.

Je třeba projít hormonální analýzu, pokud je to nutné - oncomarkers na obsah krevního proteinu v krvi pro detekci onkologie.

OMT Ultrazvukový průkaz (na 7 den menstruačního cyklu), mléčné žlázy. Podle výsledků analýz, lékař zjistí příčinu odchylek a nabídne adekvátní léčbu, recepci léků.

Jak eliminovat nepříjemné pocity

Mysleli jsme, proč hrudník před měsíčním bobtnami. Od nepříjemných pocitů, pokud oteklá prsa, je možné se zbavit, pozorování některých jednoduchých doporučení. Ale pamatujte si, že samostatná léčba, zejména lékařské přípravky, je nebezpečné pro zdraví, takže před použitím jakékoli metody musíte konzultovat s vaším gynekologem. Situace můžete samostatně opravit takto:

  1. Mastný. Těžké potraviny komplikuje práci srdce, přispívá k souboru nadměrné hmotnosti, nepříznivě ovlivňuje stav všech orgánů a žláz.
  2. Pokud je hrudník nalil používání kávy, čaje a čokolády.
  3. Po dobu 10 dnů k jídlu méně solných a solených produktů. Sůl zvyšuje zpoždění tekutin.
  4. Udělejte poplatek, sníží se teplo žláz.
  5. Omezit podprsenku. To neznamená, že stojí za to odmítnout. Ale neměli byste ho nosit doma. ALE
  6. V závěru může být sportovní top - to výrazně podporuje hrudník, pokud zaplavila, a nebude to stlačit.
  7. Použijte komprese. Pokud je nepohodlí silný a hrudník se velmi zvýšil, vyznačuje se otoky, který usnadňuje stát, který pomůže. Ale nemohou být aplikovány přímo na hrudi, lepší - přes ručník.
  8. Vzít anesthetia. Pokud je bolest silná, a nepohodlí je nesnesitelné, pít pilulku ibuprofenu nebo aspirinu. Ale nenechte se unese s léky, přinášejí pouze dočasnou úlevu.
  9. Provádět dýchací cvičení, které snižují stres.
  10. Vykoupat se. Uvolní tělo. Pozitivní efekt a turistika.
  11. Zvýšit přírodní diuretikum. Tento efekt je poskytován mnoha potravinami - okurky, petržel a t. D. Jejich použití pomůže zbavit se nadbytečné tekutiny, odstranit otoky a nadměrné nalévání a nepřítomnost ve stravě zhorší situaci.

Všechny ženy musí pečlivě léčit své tělo a reagovat i na sebemenší změny v něm. Prsní otok před menstruací - žádná výjimka. Sledujte intenzitu bolestivých projevů, jehož velikost zvyšuje hrudník, čas, kdy je nepříjemný pocit komerčně, označte vše, co se stalo.

Každý měsíc se doporučuje provádět sebe-vyšetření hrudníku, to nepomůže vynechat vývoj patologických procesů, těsnění a t. D. S jakýmkoliv změnám okamžitě kontaktujte lékaře.

A dokonce i v případě, že změny nejsou pozorovány, zapamatujte si potřebu profylaktických inspekcí mammologem, navštívit alespoň jednou ročně, a po 40 - každých šest měsíců.

Jak zabránit bolesti

Vědět, proč mlékárenské žlázy bobtna před menstruací, je vhodné pokračovat v boji proti symptomu. Stává se to, že hrudník bobtne brzy, 2 týdny před krvácením. Existují malé triky, uchylující se, ke kterému můžete zabránit otok prsu a vzhled bolestivých pocitů.

  1. Pokud vezmete antispasmodikum při prvních příznakech otoku, bude možné varovat silnou bolestivost.
  2. Týden před očekávaným měsícem se doporučuje používat protein, který sníží bolest v prsou.
  3. Odstranění nepříjemných příznaků pomůže použití malého množství čokolády.
  4. O několik dní před nařízením, vyloučit nebo maximálně omezit používání pekařských výrobků, eliminuje infuzi tkaniny žlázy.

Prsní otok před měsíčním - přirozeným procesem, který se týká každé ženy. Pokud jiné nepříjemné příznaky nedochází po menstruaci, prsa přichází do normálních podmínek, neexistují žádné důvody. Riziko patologií a onemocnění se zvyšuje pouze v případě, že se v tomto případě objeví specifické příznaky, naléhavě konzultovat lékař.