Příčiny pivovarnictví mléčných žláz

Nepříjemné pocity v hormonálních změnách hrudníku v ženském organismu v různých obdobích života. Nejčastěji, teplo a pocit nepohodlí prsní žlázy se přesně vyskytují právě z tohoto důvodu. Ale tento příznak může znamenat vážné onemocnění. Je třeba vzít v úvahu v jakém bodu menstruačního cyklu existují takové pocity, stejně jako v jakém věku a stavu zdraví.

Struktura prsu

Otok prsních žláz v zdravém těle se vyskytuje v následujících případech:

  • během puberty;
  • v určitém dni menstruačního cyklu (ve druhé fázi a bezprostředně před menstruací);
  • během těhotenství;
  • Po porodu.

Otok se chová jako příznak následujících patologických podmínek:

  • mastitis,
  • Mastopatie,
  • cysty,
  • nádory.

Struktura prsu

Struktura prsu

Mléko železo - dvojicí těleso skládající se z 15-20 frakcí. Akcie jsou obklopeny tukovou tkání a odděleny spojovacím hadříkem. Uvnitř každého akciru prochází kanálem, který je blíže k bradavce rozšiřuje. Toto rozšíření je určeno pro hromadění mléka během laktace. Mateřské mléko je tvořeno v tkáni prsu, která okamžitě po implantaci fetálního vejce začne růst, a na konci dětského krmení, reverzní vývoj podléhá prsu. Tyto procesy jsou regulovány hormony hypofýzy a hypotalamu - prolaktinu a oxytocinu.

Jak se kluzé chovají v dospívajícím období

Období puberty

V dívkách vstupujících do období zrání mohou mléčné žlázy vyvíjet nerovnoměrně, a to jak ve vzhledu, tak na úrovni bolesti a otoky.

Tyto procesy se střídají z jednoho prsu jinému. Ale jako udržitelný hormonální pozadí dívky je generováno, obě prsa mají stejný tvar a velikost, přestanou rušit bolest a otok. V budoucnu se objevují pouze v premenstrijním období.

Hrudník během menstruačního cyklu

Podobné pocity se objeví a v závislosti na den menstruačního cyklu. V první fázi se estrogen vyvíjí pod vlivem, který lepidlo tukové tkáně dochází, a ve druhé fázi převažuje hormonální progesteron, provokující růst železné tkáně. To způsobuje takový příznak jako zatížení mléčných žláz před menstruací, což dává některé ženy hodně nepříjemností. Spolu s otokem a citlivostí, v hrudi jsou bolestivé pocity různých stupňů.

Změny v těhotenství a po dodání

laktace

Pocit otoků v hrudi může začít 7-10 dní po oplodnění, protože začíná vyvinout glandulární tkaninu od nynějška, množství alveolů a jejich zvýšení jejich velikosti - příprava na laktaci. Ve druhé polovině těhotenství začíná sekrece kolostrum, a po narození dítěte se objeví zralé mateřské mléko po dobu tří dnů. V první den po porodu z prsou vyniká kolostrum.

V závislosti na množství mléka generovaného a krmivového režimu mohou prsa velmi dobře nabobtnat, takže se doporučuje přivést dítě v čase, stejně jako alternativní levé prsa s právem zajistit možnost jednotného odtoku, ne umožnující perorální odtok Přetečení a stagnaci mléka.

V takovém případě se mastitida vyvíjí

Broušení mateřského mléka

Pokud má nová maminka problémy s včasným krmením, spojeným s chorobou dítěte nebo samotnou matkou, a také kvůli oddělení matky a dítěte z nějakého jiného důvodu, je nutné broudit mléko v přibližně stejném rytmu v konvenčním krmení. Je nutné to udělat opatrně, vyzkoušet prsa po celou dobu obvodu, jako by tlačila nahromaděné mléko ve směru bradavky. Pokud je stmívání nesprávně provedeno, pak mateřské mléko zůstane uvnitř žlázy, postupně se hromadí a míchá se. Došlo k laktostázy - stagnaci mléka v hrudi. V budoucnu se s nedodržením pravidel krmení infikuje tvorba trhlin bradavky, se v hrudníku objeví těsnění - infiltrát. Lactostasis jde do mastitis.

Symptomy mastitidy:

  • bolest na hrudi,
  • Těsnění,
  • Zarudnutí kůže nad zánětem,
  • Zvýšit teplotu těla,
  • Serózní nebo hnisavý oddělený od bradavky.

Léčba zahrnuje antibiotickou terapii, další stížnosti, lokálně studené. S komplikací ve formě abscesu se chirurgická léčba provádí otevřením a vypuštěním.

Co je mastopatie

Produkty obsahující kávuPocit otok prsu může dojít k závažnějšímu důvodu - přítomnost vláknité cystické mastopatie. Toto onemocnění vyplývající z porušení hormonálního pozadí charakterizovaného růstem pojivové tkáně a tvorbou cystu. Když je palpace detekována těsněním, které může dosáhnout velikosti ořechu, a prázdnota je roztržena kolem něj.

Žádná specifická léčba mastopatie. Měsíční pečlivé pozorování je nezbytné, aby nemohlo vynechat tvorbu rakoviny a proliferace - reprodukce buněk. Podle svědectví se používají hormonální léky. Distribuci jsou předepsány bolestí.

Nádory mléčných žláz

Nejnebezpečnější onemocnění prsu je maligní nádor. Může být vizuálně detekován, pokud má bolestivé prsa asymetrický tvar, kůže na místě nádoru je hyperemická, existuje příznak slupky. Kromě otoků se žena cítí nepohodlí a ve více spuštěných případech - bolest. Stejně jako jakýkoli jiný typ, rakovina prsu vyžaduje včasnou diagnózu, aby se zabránilo dalšímu rozvoji a metastáz. Diagnostika je povinná mamografie a biopsie, nejčastěji pro získání materiálu pro studii, použije se metoda propíchnutí.

Introspekce

Samo-vyšetření mléčných žláz

Ve zvyku moderních žen, kariéry a pozorování vlastního zdraví, ale stále velké procento těch, kteří zapomínají navštívit lékaře, pokud jde o prevenci zůstává. Přidejte se jen v okamžiku, kdy se cítí velmi špatně.

Aby bylo možné rozšířit svůj život, stejně jako si ho vychutnat, je nutné dodržovat pouze několik pravidel:

  1. Zúčastnit se lékaře - gynekologa.
  2. Proveďte průzkumy prsu na vlastní pěst.
  3. Vést zdravý životní styl.

Hrudník se nachází v snadnou dostupnost, takže každá žena ji nebude obtížné zkoumat nezávisle.

Self-vyšetření leží ve vizuální kontrole prsních žláz v zrcadle a pocit je také před zrcadlem. Nejprve musíte zvednout jednu ruku přes hlavu a pomalu, v kruhu, Palprate hrudník a pak podpaží, kontrolu lymfatických uzlin. Také zkontrolujte druhé prsa. V případě inspekce věnujte pozornost tvaru a symetrii obou žláz, stav kůže. Tento průzkum se koná 1 čas měsíčně o 5-12 měsíců menstruace.

Samo-vyšetření mléčných žláz

Chcete-li zachovat zdraví a krásu prsu, je důležité si vybrat správné spodní prádlo, nemělo by to stlačit, ale také hodně svobodných, nestojí za nákup. Podprsenka je zvolena přesně ve velikosti - množství hrudníku je zohledněna. Při vybavení podprsenky je nutné narovnat hrudník, takže žádné detaily nejsou stlačeny, a kost se nepadla na žlázu.

Pokud by alespoň malé pečeť, pocit nepřirozeného otoku, nepohodlí nebo bolesti, by měl být okamžitě aplikován na specialistu a projít plným průzkumem.