Metody boje proti nespavosti při vyvrcholení

Climax - období charakterizované rozsáhlým změnami v činnosti těla. Tento proces závislý na hormonu se projevuje v každé slabé podlahové reprezentaci v různých stupních intenzity, ale je tam jen málo, pro které projde naprosto nepozorovanou. Jedním z nejčastějších stížností během menopauze je členění spánkového rytmu. Podívejme se na to, co je nespavost s vyvrcholením, než je nebezpečná, a jak to zvládnu.

Příčiny poruch spánku v menopauze

Všechno má svou příčinu a její vyšetřování. Takže vzhled problémů se spánkem v období menostázy nevznikne nikde a nechodí kdekoli. Co provokuje tuto podmínku u žen v této fázi života?

Všechny důvody pro vzhled tohoto problému lze rozdělit do tří skupin:

  1. Hormonální důvody, které přímo souvisejí s biologickými metamorfózami, které se vyskytují v hlubinách ženského organismu. Nerovnováha ženských pohlavních hormonů vyvolává hmotnost nepříjemných příznaků s přímým dopadem na kvalitu usínání: objeví se Útoky nočního přílivu, Pocení, epizody tepu. Snížení počtu estrogenů vyvolává vývoj chrápání, stává se často vzhledem krátkodobých útoků dýchacích cest - noční apnoe. Snížení úrovně progesteronu, jedním z funkcí, jejichž funkce je regulovat proces zaplavení, způsobuje vznik obtíží v této oblasti.
  2. Psychologické faktory jsou neoddělitelně spojeny s první skupinou. Žena nedobrovolně zažívá nástup menostázy. To je mučeno bezbranným odhalostí před náhodnými změnami, neschopnost zastavit své vlastní úsilí, myšlenky o blížící se stáří jsou nedobrovolně vyděšené, děsí příležitost ztratit atraktivní vzhled a tomatovskou zkušenost pro své vlastní zdraví. Všechny tyto negativní myšlenky mohou jít do druhého plánu během dne, ale v plné délce ticha dosáhnou obří velikosti, neumožňují plně uspokojivé.
  3. Další důvody, proč se insomnie rozvíjí během Climaxu, se může stát:
  • nadměrná tělesná hmotnost;
  • Škodlivé návyky (alkoholická a nikotinová závislost);
  • zneužívání kofeinu;
  • pasivní životní styl;
  • stres a zkušenosti;
  • Porušení práce a rekreace.

Než nebezpečný nedostatek menopauzy?

Psychologický faktor

První věc, kterou noční vigilia ohrožují, je negativní dopad na fungování nervového systému, který již zažívá zvýšené zatížení. Žena se stává ještě podrážděnější, nejpružnější, emocionálně nestabilní, zažívá nedostatek vnitřních rezerv na provést současné záležitosti. Vzhledem k tomu, že Menopauza, zpravidla přichází i v době, kdy práce práce ženy není dokončena, absence normální rekreace vyvolává pokles výkonnosti a koncentrace pozornosti. A pak začarovaný kruh: při práci složitosti - v noci oko není zavřeno a neexistuje žádný odpočinek - při práci negativní dynamika. Konečná etapa systematického nedostatku spánku, zhoršuje každodenní nevýhody, se stává Klimakterické depresivní státy.

Imunitní systém

Noční odpočinek podkopává imunitní ochranu, má tělo jen chybí síly, aby konfrontovaly negativní faktory, a koneckonců, Mritase - čas je docela nebezpečný v tom, že mnoho onemocnění závislých na hormonu "zvednout hlavu". V této době, více než kdy jindy je schopnost přirozené imunity důležité dát plnohodnotným.

Vegetativní projevy

Jen málo spaní lidé vydělávají problémy s kardiovaskulárním systémem. V důsledku toho existují porušení v práci srdce, vznikají arteriální hypertenze, vznikají křeče plavidla, je možné tahu.

Když je porušení kvality noční rekreace epizodické, pak není důvod mluvit o potenciální zdravotní hrozbě, protože mnoho faktorů může ovlivnit celkový stav. Pokud se však problém podnikne globální povahu, vzniká přirozená otázka: Co dělat s insomnianem, když vrchol?

Změna životního stylu jako způsob boje proti postižení spánku v menopacterním období

Pro zahájení cíleného proti chudému boji je nutné pečlivě prozkoumat podmínky pro rozvoj tohoto jevu, jeho vzory a významu nejdůležitějších faktorů. Je možné rozlišovat několik základních pravidel, což nepřímý nepřímý neutralizuje problémy s nočním probuzením.

  • Věnujte pozornost teplotním režimu místnosti. Je to dlouho známo, že osoba je nejlépe spát pouze v chladném a dobře větraném pokoji.
  • Eliminovat faktory, dráždivé vidění a sluch. Kapající jeřáb, indikátor blikání na zvukovém zobrazení, lampu, vodicí světlo přímo do okna a mnoho dalších provokujících momentů jsou schopny provést tak, aby Drema "jako ruka odstraní". Ale když je vyvrcholení, tento problém je stále posílen občas a bez provokace zvenčí.
  • Večer neovšejte. Dejte přednost lehkým potravinám, které se rychle vstřebává. Fermentační procesy, gravitace z mastných potravin zasahují do přírodního procesu volného času.
  • Jděte do postele. Den dne je schopen odstranit problém nebo usnadnit zmírnění, zejména v případech.
  • Věnujte pozornost fyzické aktivitě. Jakýkoliv druh mírného zatížení je dobré. To by však nemělo být praktikováno ve večerních hodinách, aby se zabránilo nadměrnému odhození nervového systému. Jedinou výjimkou může být klidná turistika.
  • Snižte spotřebu alkoholu, nikotin, zkuste méně pitné kávy. Tyto tři závislosti odstraňují nervový systém z rovnováhy, což způsobuje jeho nadměrnost.
  • Vyhněte se nejen fyzickému, ale také emocionální přetížení před spaním. Trestní zprávy, spousta filmů, nadměrně emocionální rozhovory - klíč k tomu, že jste špatný spánek.
  • Uchýlit se k relaxačním večerní rituály: uklidňující čajový bída, teplý (v žádném případě horké)!) koupel, několik stránek vaší oblíbené práce nebo poslechu audioknihy s klidným pozemkem může někdy fungovat zázraky.

Pokud všechny tyto události nepomohou, pak by metody léčby insomnie měly být zvažovány během Klimakse více hluboce. Rozhodnutí se může stát jak terapií farmaceutiky, tak pomoc lidových prostředků.

Zbavte se problémů se spánkem pomocí folkových nápravných prostředků

Lidové prostředky z nespavosti na Klimaks - nejvýhodnější krok při řešení nedostatku spánku, který ještě není nadměrný. V takových případech jsou bylinné poplatky na základě nejznámějších uklidňujících vlastností rostlin vynikající,. Tyto bylinky pomáhají snížit nervové napětí, odstraňovat svalové křeče a klipy, pomáhají relaxovat po těžkém dni.

Další slavný nástroj určený k léčbě porušení nočního nedostatku spánku může být nazýván výrobcem polštáře naplněného stejným uklidňujícím poplatkem. Její vůně bude prospěšná k ovlivnění činnosti nervového systému, odstranění napětí a zajištění plnohodnotné dovolené.

Vynikající volba může být relaxační vany s bylinnými popíjejícími nebo přidáním aromatických olejů, jako je levandule, rozmarýn nebo santalový olej.

Někdy sklenice teplého mléka s lžící medu, převzato přes noc, je také schopna zlepšit kvalitu rekreace v noci.

Léčba noční porušení spánku s menopausis s lékařskými léky

Je třeba říci, že odvolání na lékové řešení by mělo být ponecháno na extrémní případ a samo-léky nelze zapojit v žádném případě.

Pouze dohodnuté s navštěvujícím lékařem akce může být správný a efektivní. Určené léky mohou být směrovány:

  1. Nejprve, na úpravě hormonálních změn pomocí kombinovaných léčiv, které kombinují jak směs požadovaných vitamínů a minerálů a rostlinných složek, pozitivně ovlivňující syntézu pohlavních hormonů (pánských, klimadinon, qi-Klim, ortomol femin a dr.).Ve zvláště těžkých případech stabilizovat hormonální pozadí a obnovit mír, budete muset vzít hormonální drogy.
  2. Za druhé, jako prostředky, které by pomohly překonat chronické poruchy nočního odpočinku, lékaři zapisují sedativa. Pomáhají uklidnit nervový systém a plně spát. Od nejběžnějších drog můžete přidělit Phenibut, afobazol, Roser, Zopiklon. Silnější drogy, konkrétně spací zařízení, účinně působící po 15-20 minutách, lze zakoupit striktně podle lékařského předpisu. Jejich jmenování a recepce musí být přísně kontrolována odborníkem, protože podobné mohou být návykové, stejně jako mít vedlejší účinky na tělo.

Často, pouze soubor událostí pomáhá navázat noční rekreační režim během období změny. Důležitým bodem v boji proti tomuto problému je pozitivní postoj. To by nemělo být příliš upevněno na tomto problému zpočátku tak, aby nepřenese na chronické onemocnění. Musíte se pokusit žít plný život s pochopením, že všechny tyto časové procesy. Pokud nemoc neumožňuje normálně žít, pak nejvzenější bude hledání pomoci odborníka.