Podstatou menopauzálního syndromu

Překračování hranice 40. výročí, možná každý zástupce slabšího pohlaví nedobrovolně myslí, že připravuje ji blízko budoucnosti. A samozřejmě se přístup menopauzy stává jedním z hlavních důvodů výskytu takových myšlenek. Tento jev způsobuje vzrušení a zkušenosti také proto, že se docela často projevuje dost a dodává spoustu nepříjemných pocitů. Toto je tzv. Klimakterický syndrom žen u žen.
Podívejme se na to, jak tento jev je, jaký je jeho nebezpečí a jak může být tento nebezpečí vyrovnán.

Příčiny patologie

Výskyt menopauzy se nevyskytuje vždy rychle, poměrně velký počet žen zažívá tento životní fázi bez komplikací, udržování pohody. Nicméně, to se nestane. V některých případech jsou projevy menopauzálního syndromu velmi intenzivní. A důvodem toho může být mnoho faktorů, zejména:

  • dědičná predispozice;
  • Přenesené infekce, provozní intervence;
  • Přítomnost současní onemocnění, často zhoršuje během tohoto období;
  • přítomnost destruktivních zvyklostí;
  • sedavý životní styl;
  • nadměrná tělesná hmotnost;
  • nesprávná výživa;
  • intoxikace, škodlivé pracovní podmínky;
  • Přítomnost onemocnění CNS;
  • Systematické přepracování, nedostatek spánku, stres.

Nástup menopauzy zahrnuje několik etap, z nichž každý je charakterizován vlastními charakteristickými rysy.

První známky climaxu aproximace Může vypadat asi 45 let. Toto je období premanopauzy, která může trvat několik let (přibližně 4). Dalším krokem v tomto procesu je přímo menopauza, vyznačující se tím, že ukončení menstruace a nejvýraznějším příznakem. Stává se to asi 50-52 let. Úplně na kompetenci Klimaks říká po posledním menstruačním krvácení, v roce vypršela. Pak Postmenopausa přichází. Pokračuje až na konec života.

Důvodem změn charakteristických období menopauzy se stává dokončení reprodukčních činností, což je způsobeno především skutečností, že práce vaječníků se radikálně mění. Snižují počet zrání folikulů, ovulace začíná nastat více a méně často, a v důsledku menstruace se postupně zastaví. Místo folikulů je pokryto spojovacím tkaninou, objemy a strukturou orgánů malé změny pánve, vystavené atrofii.

Tyto procesy jsou doprovázeny turbulentní hormonální perestrojikou. Množství progesteronu a estrogenových pádů - nejdůležitějších ženských pohlavních hormonů, což je nejdůležitější příčinou negativních příznaků.

Vegetativní známky menopauzálního syndromu

Projekty symptomů této skupiny menopacteric porušování je obvykle nejintenzivnější. To je snadno vysvětleno tím, že hormonální procesy přímo ovlivňují činnost vegetativního nervového systému, takže když množství změn estrogenu a progesteronu, to určitě ovlivňuje nervové poruchy a psychologické nepohodlí.

Hlavní vegetativní příznak Klimaks - jízda. Tento fenomén je známý téměř polovině žen, které se srazily patologickou menostázou. Flipy jsou útoky náhlé vlny podobné teplu, které je lokalizováno v horní části těla a způsobuje zarudnutí hrudníku, krku a polí obličeje. Pak vlna přílivu ustoupí, žena hodí do ledového potu. Útok může být doprovázen ostrými kapkami krevního tlaku, slabosti, závratě a dokonce ztrátě vědomí.

Epizodicky nýty mohou vzniknout, ne příliš narušenou ženu, ale někdy jejich projev dosahuje patologických hodnot, pak se dějí více než 20krát denně a pokračují velmi intenzivně.

Kromě přílivů může žena narušit následující vegetativní projevy Klimaks:

Další příznaky patologického vyvrcholení

Psycho-emocionální projevy syndromu menopauzy také odkazují na velmi běžné symptomy. Nervový systém se stává lépe, který je charakterizován zvýšenou emoconalitou, podrážděností, citlivostí, nebo naopak, vzhled známek deprese, lhostejnost k tomu, co se děje kolem událostí, apatie.

Částečně podobné poruchy jsou způsobeny hormonální nerovnováhou, a částečně těmito zkušenostmi, které ženu zažívá kvůli nástupu menopauzy. Úzkost a nečinnost jsou přitěžující faktory a situaci zhoršují.

Urogenitální znaky nejsou méně nepříjemné. Mohou se projevit pocit suchosti sliznic sliznic pohlavních orgánů, doprovázených nepohodlí, když sex. Možný Problémy s močením v menopauze (Inkontinence, zvýšená frekvence vyzvánků).

Porušení metabolických procesů v těle ohrožuje vývoj obezity, stejně jako takové závažné onemocnění jako osteoporóza. Oba tyto nemoci jsou závislé na hormonu, takže pokles hladiny estrogenu při výskytu menostázy se často stává impulsem pro jejich vývoj.

Negativní trendy ve vzhledu jsou vyděšeny krásnými dámami, možná ještě více než všechny ostatní příznaky společně. Snadno je vysvětleno přirozenou touhou krásné poloviny lidstva, aby zachovala svou krásu a přinesla ji beze změny přes hranol let. Ale hormonální přerušení neprochází bez trase pro vzhled. Postupně snižuje syntézu kožních buněk vlastního kolagenu a elastinu, což způsobuje ztrátu pružnosti epidermis, vzhled hlubokých vrásek, změnit obrys obličeje. Podmínka zhoršuje vlasy: zvýšit jejich ztrátu, Struktura je ztenčena, zvyšující se přestávky. Pod vlivem vrcholu se mění silueta ženy. Změny kostní tkáně, kloubů, ztráta svalového tónu a zvýšení tělesné hmotnosti nepřidávají atraktivitu.

Možná jste nevěděli, ale na silné polovině lidstva, stádium menopauzy také začíná. Muž Climax: Co to je A jak se ošetřuje, budete se naučit kliknutím na odkaz.

Metody léčby a prevence menopauzálního syndromu

Hlavní směr Prevence poruch menopauzy je zdravý životní styl, včetně:

  • Vyvážená výživa, doplněná příjemem vitamínu a minerálních komplexů;
  • Pravidelná fyzická námaha středního charakteru;
  • odmítnutí špatných návyků;
  • optimální odchod do důchodu práce a odpočinku;
  • plný sexuální život;
  • Zajímavý volný čas;
  • Pravidelné průzkumy v lékařské instituci.

Léčba patologického syndromu je zaměřen především, aby se přizpůsobila úroveň hormonů. Za tímto účelem může být terapie použita fytopreparacemi na bázi rostlinného estrogenu a ve zvláště závažných případech - náhradní hormonální terapie (HRT).

Fytoestrogens

Přípravky založené na rostlinném estrogenu vám umožní jemně ovlivnit vyvrcholení, vyhlazování symptomů. Díky nim se sníží frekvence a intenzita přílivu, spánek je obnoven, emocionální stav je stabilizován, projevy kardiovaskulárních neúspěchů jsou minimalizovány, to znamená, že lze říci, že obecný stav ženy je zarovnána. Kromě toho jsou tyto fondy často doplňovány vitamínem a minerálními přísadami, což pomáhá podporovat optimální úroveň energie a vitalitu. Fytoestrogeny jsou ještě dobré tím, že nemají vedlejší účinky, které jsou charakteristické pro UGT.

Příkladem takovýchto fondů může být: Cliadinon, Mensha, Qi-Klimad, Přestane, Estrovale, Menopais atd. Veškeré mohou být prodány bez lékařského předpisu, ale stále je rozumnější konzultovat se specialistou k určení, které léky mohou být nejvhodnější v konkrétním případě.

Ugt

UGT, stejně jako mnoho jevů, má dvě strany. V některých situacích je schopen zachránit životy a udržet zdraví, například ve vývoji intenzivního krvácení, vyvolaného hormonální nerovnováhy a některými chorobami, nebo během vývoje na pozadí menostázy těžkého srdečního onemocnění. Ale na druhé straně dokonce oficiální lék uznává, že dlouhodobá léčba hormonálního léky během klimakteria vyvolává vývoj rakoviny. Použití této taktiky léčby by proto mělo být odůvodněno a přísně kontrolováno specializovanou zaslouženou důvěrou.

Pro menopauzální období se nestane těžkým testem, mělo by být pečlivě poslouchat své tělo a jeho signály a neignorovat základy zdravého životního stylu, který se může stát spolehlivou podporou v boji proti změnám souvisejícím s věkem a ne pouze při zachování fyzického zdraví, ale také při zachování pozitivního vnímání událostí. Aktivní životní pozice je vždy více vytěsněji než pasivní pohyb směrem k řece řeky.