Zrušit nebo přeskočit příjem antikoncepčních tablet

Antikoncepční pilulky jsou orální antikoncepci varování nežádoucího těhotenství. Pro dosažení účinku je nutné užívat lék pravidelně současně bez přeskakování.

Je dovoleno se rozbít v recepci antikoncepčních pilulek do 7 dnů. Během této doby je vrstva děložní sliznice zamítnuta a rozvíjí se menstruační reakce.

Antikoncepční účinek léku je uložen v čase přerušení - za předpokladu, že prášky byly dříve přijaty správně.

Instrukce při průchodu antikoncepčních pilulek

Schéma akce závisí na vybraném léku a den cyklu, ve kterém žena zapomněla vzít antikoncepce.

CoC založený na ethinylestradiolu

Pokud se přestávka v recepci léku činil méně než 12 hodin, Je třeba vzít zmeškanou tabletu tak ihned, protože ji žena si pamatuje. Konkrétní účinek je zachována, další ochranná opatření z nežádoucího těhotenství nejsou nutná.

Pokud je přestávka na recepci COC činil více než 12 hodin, Měli byste použít pokyny pro předávání tablety připojené k léčeni. Antikoncepční účinek se snižuje, případně neplánovaný těhotenství.

Hormonální pilulky z těhotenství

Akční schéma:

  • První týden. Je třeba vzít zmeškanou tabletu najednou, jak to bude možné, i když musíte pít dvě tablety. Další tablet musí pít v normálním čase podle pokynů. Kromě toho se doporučuje používat kondom nebo jiné prostředky bariéry antikoncepce v průběhu příštích 7 dnů.
  • Druhý týden. Je třeba okamžitě vydat chybějící tabletu, jak si o ní pamatuje žena. Další antikoncepce není zobrazena, ale pouze za předpokladu, že až do tohoto bodu, žena vzala lék správně a bez přeskakování. Pokud byly chyby, měli byste použít kondom 7 dní.
  • Třetí týden. Jsou možné dvě možnosti: 1) Vezměte si zmeškanou tabletu, použijte 7 dní s kondomem, spusťte nové balení bez 7-denní přestávky - 2) Udělejte 7denní přestávku a poté, co začne přijímat tablety z nového balení. V některém z těchto situací může být pozorován intermentovaný krvácení z sexuálního traktu.

Důležité aspekty:

  • Pro dosažení antikoncepce vyžaduje alespoň 7 dní.
  • Přestávka mezi příjmem tablet by neměl být delší než 7 dní.
  • Čím blíže zmeškaná tableta na 7-denní přestávku při přípravě léčiva, tím vyšší je pravděpodobnost nežádoucího těhotenství.
  • Ve zvracení nebo průjmu po dobu 4 hodin po přijetí absorpce tabletu bude neúplná. Měli byste se zaměřit na schéma navržené při průchodu tabletu.

COB na základě přírodního estrogenu

Akce při průchodu tabletu jsou zvažovány příkladem přípravku Cilar. Zahrnuje Estradiol Valerat - Přírodní analog estrogen. Pokud žena přijímá jinou antikoncepci na základě účinné látky, doporučuje se dodržovat pokyny vložené do obalu na léčivo.

Pokud průchod v recepci léčiva činil méně než 12 hodin, jeho činnost se nesnižuje. Další opatření nejsou zobrazena.

Pokud Skip činil více než 12 hodin, musíte jednat podle schématu:

  • 1-17. den. Přeskakování tmavě žluté, růžové nebo světle žluté pilulky. Doporučuje se co nejdříve přijmout zapomenutou tabletu. Dále, během 9 dnů, použijte další prostředky antikoncepce (kondom).
  • 18-24. den. Průchod světle žlutých tablet. Měli byste hodit aktuální balení léku a začít přijímat tablety z nového balení bez přeskaků. Nezapomeňte na další antikoncepci v průběhu následujících 9 dnů.
  • 25-26. den. Průchod červených tablet. Okamžitě vezměte chybějící tabletu. Další léky nejsou zobrazeny.
  • 27-28. den. Přeskočit bílé tablety - placebo. Doporučuje se odhodit zapomenutou tabletu a pokračovat v přípravě léku obvyklým schématem. Bariérová antikoncepce není nutná.

Antikoncepční pilulky - pravděpodobnost otěhotnění

Mini-pila

Antikoncepční působení čistých gestaginových přípravků přetrvává až 36 hodin.

Akční schéma:

  • Pokud jedna tableta chybí po dobu delší než 12 hodin, měla by být užívána další dávka léčiva. Je zachována antikoncepční účinek, další ochrana není nutná.
  • Je-li přestávka v příjmu tablet více než 12 hodin, musíte používat bariérovou antikoncepci do 7 dnů příští dny.
  • Pokud byla tableta vynechána v prvním týdnu v rámci derivace, těhotenství by mělo vyloučit.

Storno pravidla Zrušení tablety

Indikace pro zrušení antikoncepce:

  • Plánování těhotenství.
  • Léčba nekompatibilní s. T recepce hormonální antikoncepce (Provoz, imobilizace atd.).
  • Změna antikoncepce.
  • Nechtěné ženy pokračovat v léku.
  • Vznik nežádoucích vedlejších účinků, nebezpečných pro zdraví a život.
  • Těhotenství na pozadí léku.

Ve všech situacích, kromě posledních dvou, se zrušení antikoncepce dojde až po dokončení příjmu všech balení tablet. Nelze přerušit kurz. Doporučuje se převzít všechny tablety obalů podle pokynů, nezměří. Ostré zrušení léku ohrožuje hormonální selhání a vývoj krvácení dělohy.

Nouzové zrušení léčiva je povoleno, pokud je to nežádoucí vedlejší účinky, nebezpečné ženské zdraví. Měli byste přestat přijmout antikoncepci a naléhavě poradit se s lékařem.

Při výskytu těhotenství proti pozadí léku se musíte nejprve dostat na konzultaci s gynekologem a teprve poté, co přestat užívat lék. Doktor může přiřadit jiné hormonální prostředky k zachování těhotenství.

V těhotenství se nepoužívají antikoncepce, ale náhodný příjem léku není pro plod nebezpečný, nevede k vzniku malformací a není indikací pro potrat.

Přestávky v recepci léků se nedoporučuje. Zdravá žena může mít drogu tak dlouho, jak to potřebuje. Není třeba provést přestávku na 1-3 měsíce každý rok nebo každých pět let. Pro tak krátkou dobu můžete získat pouze hormonální selhání a neplánované těhotenství.

Ovulace po zrušení antikoncepčních tablet

Po vysazení léčiva se vyvíjí menstruační reakce. Antikoncepční efekt je zachován až 7 dní. Je-li po přestávce, žena neobnoví příjmu léku, jeho působení na těle klesá. Hormonální restrukturalizace se vyvíjí na zrání folikulů a spuštění ovulace. V průměru se výstup vejce z vaječníku dochází po 14-18 dnech po zrušení léčiva.

Většina žen se podaří otěhotnět dítě po dobu 1-6 měsíců po zrušení antikoncepce. Čím starší žena, tím méně často v vaječnících je ovulace a delší doba využití. Pokud pro rok sexuálního života bez použití antikoncepčního těhotenství nedochází, musíte konzultovat lékaře.

Storno zrušení antikoncepčních pilulek

Po zastavení příjmu antikoncepčních tablet v těle ženy se vyskytují určité změny:

  • Obnovuje hormonální pozadí.
  • Zahájení zrajících folikulů.
  • Ovulace nastane.
  • Endometrium je připraveno pro možné implantaci fetálního vejce.
  • Snižuje viskozitu krčního hlenu.

Možné problémy:

  • Menstruační zpoždění. Zaznamenáno až 35-40 dní, méně často do 2-3 měsíců.
  • Retzing Premenstruační syndrom.
  • Zhoršení kůže a vlasů.
  • Změna nálady.

Všechny tyto příznaky jsou dočasné a obvykle stav ženy se stabilizuje po dobu 3-6 měsíců. Zvláštní zacházení není nutné. S Amenorrhea, více než 2 měsíce ukazuje konzultaci gynekologa.

V průměru, obnovení menstruačního cyklu vyžaduje 1-3 měsíce. Během tohoto období se významně zvyšuje pravděpodobnost pojetí dítěte. V lékařství se takový fenomén nazývá rebound efekt. Superolution vzniká, a často se vyskytuje zrání dvou nebo více vajec. Možné více těhotenství.

Rebaund efekt se používá v gynekologii pro léčbu některých forem neplodnosti endokrinní neplodnosti. Jmenování COC po dobu 3 měsíců, s následným zrušením drogy přispívá k těhotenství. Nejvíce zdravých žen je schopna pochopit dítě již v prvním spontánním cyklu po zastavení KOK. Pokud je těhotenství nežádoucí, měli byste se postarat Spolehlivá antikoncepce.