Výběr antikoncepce s dívkami a nenarodím ženám

antikoncepce pro mladé dívky

Farmaceutické společnosti nabízejí široký výběr antikoncepce. Je však obtížné rozhodnout, protože pro každou věkovou skupinu, gynekologové doporučují používat různé léky. Nejtěžším právem zvolit antikoncepci v mladém věku, kdy se reprodukční systém aktivně rozvíjí a nakonec není vytvořen. Dále vám řeknu, jaké antikoncepce pro dívky jsou považovány za nejlepší.

Při výběru antikoncepčních látek před mladým, kteří nenarodili, tam jsou tři úkoly najednou: aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství, chráněné před sexem infekcím a nepoškozuje zdraví, takže pokud si přejete v budoucnu, aby si představit dítě.

Na základě fyziologických prvků jsou mladé dívky extrémně nežádoucí používat hormonální antikoncepce. Pokud je reprodukční systém na tvorbě fáze, přijímací tablety mohou vést k hormonální nerovnováhu těla, která je plná problémy s plánovaným těhotenstvím v budoucnu.

Můžete si vzít perorální antikoncepci, když:

  • růst nejméně 160 cm;
  • Neexistují žádné problémy se srdcem, plavidly a nadváhou;
  • Protože první menstruace, více než 2 roky prošlo;
  • Pravidelný sexuální život probíhá s běžným partnerem.

Populární biologické antikoncepční metody, jako je přerušení pohlavního styku a kalendářní antikoncepce, nepoškozují zdraví a nevyžadují finanční náklady, ale zároveň je jejich účinnost velmi nízká. Kromě toho dívky, které nemají trvalé riziko partnera infikované sexuálními infekcemi.

Mladé ženy mohou používat pouze biologické metody antikoncepce za předpokladu, že těhotenství se nestane tragédií vyžadujících potrat. To je cesta ven pro ty páry, kteří chtějí několik měsíců oddálit koncepci dítěte a žít pro sebe.

Nejlepší antikoncepci pro dívky jsou bariéry, které zabraňují spermóně ve vejci, ale zde vše není tak jednoduché: antikoncepční účinnost závisí na správném použití a výběru.

Naučte ženu, aby správně zvládl takové bariéra antikoncepci, jako je membrána, cervikální čepice, ženský kondom, houba a další mohou jen gynekolog. Ale mladé dívky zřídka hledají pomoc odborníků, což výrazně snižuje účinnost těchto antikoncepce.

Existují situace, kdy na základě fyziologických charakteristik nemůže být bariérová antikoncepce použita například, je membrána kontraindikována, která nedává narození žen, takže konzultace s gynekologem je povinná.

S nepravidelným sexuálním životem a absencí pravidelného partnera, nejlepší antikoncepce pro dívky jsou obyčejné kondomy. Cena takových prostředků je nízká, s řádným použitím, jsou spolehlivě chráněny před sexuálními infekcemi a nežádoucím těhotenstvím. Také mohou být kondomy aplikovány bez konzultací s lékařem, což je hmotnostní výhoda oproti jiným antikoncepci.

Pro větší spolehlivost jsou kondomy kombinovány se spermicidy - speciální svíčky, těstoviny a gely, jejichž chemikálie zabila spermatozoa. To vám umožní poskytnout prakticky 100% ochranu a nepoškozovat zdraví.

Kondomy mají další důležitou výhodu - pokud je to žádoucí, žena se otěhotní, jen aby opustila jejich použití, reprodukční systém je plně připraven k koncepci. V případě hormonálních antikoncepce je nemožné, protože tělo vyžaduje alespoň několik měsíců na plně obnovení.