Postcoaltal antikoncepce - nouzová opatření po nechráněném pohlaví

Nouzové postkaltální antikoncepce

Nouzová postcoalita antikoncepce Někteří lékaři gynekologů ani patří k tradiční ochraně proti nechtěnému těhotenství. Problém je, že tato metoda nebrání koncepci, ale prostě nedává oplodněné vejce, aby se rozvíjely. Jinými slovy, to je mikro potrat, provokující potrat v těle ženy. Existují však situace, ve kterých bez postcoality antikoncepce nemohou dělat. Diskutujeme o výhodách a nevýhodech takové ochrany.

Postcoaltal antikoncepce - Jedná se o skupinu nežádoucích těhotenství v počátcích s hormonálními léky (Postinor, Hyneprovon, žena, Escapel a DR.).

Největší nevýhodou nouzových (naléhavých) antikoncepce - tyto prostředky nejsou chráněny před sexuálně přenosnými chorobami. Proto je rozsah použití naléhavých antikoncepčních léčiv omezen.

Postcoital antikoncepce se používají v následujících situacích:

  • Byl nastal nechráněný sexuální akt;
  • Během intimní blízkosti skluzu nebo rozbitého kondomu;
  • Perfektní znásilnění.

Po obdržení léků postco-buněk musí žena kontaktovat gynekologa, protože hrozí nebezpečí infekce se sexuálními infekcemi. Kromě toho tyto hormonální agenti nemusí fungovat nebo negativně ovlivnit zdraví. Tyto problémy jsou lépe diagnostikovány v raných fázích. Pokud se po použití nouzových antikoncepčních látek nepřerušuje těhotenství, lékaři doporučují výrobě léčivých potratů.

Kontraindikace pro příjem porostuptu Postco-Cell:

  • věk starší 35 let;
  • kouření po mnoho let (velký zážitek);
  • migrény (záchvaty bolesti hlavy);
  • Chronická onemocnění jater;
  • Děložní krvácení.

Možné nežádoucí účinky nouzové antikoncepce:

  • bolest hlavy;
  • nevolnost a zvracení;
  • trombóza;
  • Poruchy menstruačního cyklu;
  • Bolest v mléčných žlázách a žaludku.

Typicky negativní důsledky přestanou být pociťována žena do 2 dnů po vstupu, ale konkrétní období závisí na jednotlivých vlastnostech a reakci těla na silné hormonální léky.

Účinnost nouzových léčivých léčiv přímo závisí na počtu sexuálních akcí, se zvýšením počtu, z nichž kvalita ochrany výrazně klesne. V tomto případě je lepší aplikovat bariérovou antikoncepci, které prokázaly vysokou spolehlivost ochrany proti pohlavím infekcím a nežádoucím těhotenství.

Přípravy z postcoality antikoncepce

Ginepreston (agest, stěna) - Moderní efektivní nástroj, který může být použit během 72 hodin po nechráněném pohlaví.

Escapel - Používá se po dobu 96 hodin po pohlavním styku, dřívější léčivo je přijato, tím vyšší je účinnost.

Mifepristone (Mifhegin) - Moderní léky, s nimiž můžete přerušit těhotenství v období 1 dny až 8 týdnů, neexistuje žádný volný prodej tohoto léku, používá pouze gynekologové se speciální licencí.

Postinární - Zastaralý lék nouzové antikoncepce, vysoký obsah hormonů v prostředku negativně ovlivňuje práci vaječníků a může způsobit narušení menstruačního cyklu. Postinor doporučuje používat ne více než dvakrát ročně. Agent je kontraindikován dívkám mladším 18 let, protože hormonální bilance mladého organismu není ještě stabilní.

Intrauterinní zařízení - používá se v prvních 5 dnech po pohlavním styku, je podáván pouze zkušeným lékařem po přijetí gynekologického rozmazání. Považovány za nejefektivnější způsob nouzového postcoalitu antikoncepce. Ale složitost instalace a časté individuální intolerance činí intrauterinní spirála nejoblíbenějším nástrojem.

Nakonec stojí za zmínku, že všechny post-buněčné antikoncepce se doporučuje pouze pro jednorázové použití, nepřetržité používání prudce snižuje účinnost a může způsobit mnoho nemocí, a to nejen pohlavně přenosným, ale také hormonálním.