Co dělat, když se kondom zlomil

Situace, kdy se kondom vypukl, je docela často nalezen. Při narušení integrity výrobku je nezbytná nejen ochrana proti nežádoucímu těhotenství, ale také prevence genitálních infekcí.

Co dělat, když se kondom zlomil

Může kondom zlomit

Kondom se vyznačuje vysokou antikoncepcí účinností, což je 90%. Nástroj se používá k zabránění neplánovanému těhotenství a infekci s různými infekcími, které mohou být přenášeny sexuálně. Gynekologové se doporučují být chráněni kondomem s nepravidelným pohlavním stykem a kontakty s různými partnery.

Kondom se může odtrhnout během intimní blízkosti. Lékaři si všimnou, že pokud byl vnitrozemí kondom, ve většině případů nebyla splněna základní pravidla pro používání výrobku.

Proč jsou kondomy roztrhané

Několik důvodů, které mohou vysvětlit, proč bylo použité antikoncepce přerušeno:

  1. Vypršela produkt. Před nákupem antikoncepce věnujte pozornost specifikovaném datu výroby.
  2. Aktivní sexuální zákon. Je známo, že ochranný prostředek prochází přísným zkouškou kvality a pevnosti. Při použití kondomu by však mělo být zabráněno nadměrné činnosti, což může vést k porušení jeho integrity.
  3. Vadný výrobek. Tento důvod není běžný a je asi 2%. Je třeba připomenout, že existuje vždy riziko nákupu zboží nevhodnou kvalitu.
  4. Nedostatečný výběr velikosti. Pokud se do boku rozpadl kondom, obvykle označuje jeho malou velikost. Značná pravděpodobnost prasknutí má výrobky s olejem, což snižuje potřebnou pevnost latexu. Specialisté doporučit kupovat antikoncepční prostředky, které se liší ve vodě.
  5. Porušení pravidel užívání. Aby se neporušilo v procesu pohlavního styku, měl by být přesně odstraněn z obalu.

Co dělat, když se kondom zlomil

Některé antikoncepce obsahují spermicid, který se přidává do maziva. Tato látka má destruktivní účinek na proteiny spermií. Obvykle se na takové produkty aplikuje "dvojitá ochrana" (dvojitá ochrana).

Co dělat, že během pohlavního styku neporušilo kondom

Pokud by se kondom rozbil během pohlavního styku, je třeba poznamenat pravděpodobnost neplánovaného pojetí a infekce nebezpečných onemocnění. Aby se zabránilo porušení integrity výrobku, musíte dodržovat základní pravidla pro jeho použití:

  • získat pouze vysoce kvalitní antikoncepce s odpovídající velikostí a trvanlivou životností;
  • Vyhněte se experimentech při intimní blízkosti;
  • Jemně odstraňte výrobek z obalu a vložte jej přímo před sexuální kontakt.

Co dělat, když se kondom zlomil

Důležité! Můžete se vyhnout vyhoštění obsahu, pokud držíte antikoncepční prsty po sexuálním kontaktu.

Jak pochopit, že kondom zlomil: odpověď lékaře

Poruchy integrity ochrany prostředků může zůstat nepozorovanými partnery. Pokud kondom praskne, můžete slyšet charakteristický zvuk.

Ve většině případů to není úplná prasknutí produktu, ale tvorba mikroskopických trhlin. Chcete-li zkontrolovat prostředky pro integritu, po intimní blízkosti by měl být naplněn vodou.

Co potřebujete naléhavě udělat, když se kondom zlomil

Lámání latexového zařízení je nebezpečné pro výskyt neplánovaného těhotenství a riziko infekce. Správný algoritmus akcí však může minimalizovat důsledky nechráněného pohlavního styku.

Co dělat, když se kondom zlomil

Co dělat muže, pokud se zlomil kondom

Mužské a ženské reprodukční orgány mají jinou strukturu. Nedostatek adekvátní antikoncepce však představuje stejné nebezpečí, a to jak pro muže, tak pro ženy.

Pokud partneři podezřívají porušení integrity prostředků ochrany, je nutné okamžitě zastavit sexuální kontakt. Muž potřebuje vyprázdnit močový měchýř, aby očistil uretru z patogenní flóry, která by mohla proniknout region urethra. Pak jsou ruce důkladně promyté mýdlem.

Sexuální člen se doporučuje být ošetřen bavlněným kotoučem, navlhčeným roztokem chlorhexidinu (mirismin). Aby se zabránilo infekci 2-3 ml léku vstřikovaného do uretry. Lék má antibakteriální aktivitu a ničí většinu zástupců patogenní flóry.

Co dělat, když se kondom zlomil

Jak ne otěťovat, pokud se kondom rozbil do pochvy

Během prvních hodin nechráněného pohlavního styku můžete zabránit neplánovanému pojetí. Lékaři věnují pozornost tomu, že některé populární ochranné metody nejsou nejen neúčinné, ale také vedou k vážným důsledkům. Mezi tyto metody jsou přiděleny:

  • výpočet "nebezpečných" dnů;
  • potopení kyselého roztoku;
  • Úvod do tablet vagina aspirin, plátky citronu.

Je známo, že mírné procento žen má běžný cyklus, který umožňuje použití metody kalendáře pro prevenci. Většina zástupců Tato metoda není vhodný v důsledku rizika posunutí doby ovulace. Sexuální akt je po potvrzené ovulaci považován za relativně bezpečný. Použití lidových činidel často vede k podráždění sliznicí membrány vaginy.

Aby se zabránilo infekci, vnější genitálie se zpracují s roztokem chlorhexidinu. S pomocí 5-10 ml léku by měla být zavedena do pochvy nejpozději 2 hodiny po intimní blízkosti.

Nouzové pilulky, pokud se zlomil kondom

Existují nouzové antikoncepční přípravky, které je třeba použít během 24-72 hodin po nechráněném sexuálním kontaktu:

  • Escapel;
  • Postinor;
  • Model 11;
  • Etkinor F.
Důležité! Použijte léky na nouzovou antikoncepci není častěji 2krát ročně kvůli jejich negativnímu dopadu na hormonální pozadí.

Co dělat, když se kondom zlomil

Jaké kondomy se nerozlomí

Síla výrobku závisí tolik od výrobce společnosti, kolik dodržovat pravidla použití. Antikoncepce, vybraná, která není velikost, také má větší šanci na lámání. Je třeba mít na paměti, že ochranné prostředky jsou určeny pouze pro jeden pohlavní styk.

odkaz! Podle statistik jsou ultra-tenké kondomy okradeny. Snižte riziko poruch integrity pomocí antikoncepce z lékařského polyuretanu. Tento materiál je silnější a tenčí než latex.

Jsou považovány za nejlepší známky antikoncepce:

  • CONTEX;
  • Durex;
  • SICO;
  • Vizit;
  • Masculan.

Protokolování se doporučuje nakupovat v lékárnách.

Co dělat, když se kondom zlomil

Závěr

Pokud se kondom zlomil, neměli byste paniku. S pomocí moderních léků léků se můžete vyhnout negativním důsledkům nechráněného pohlaví.