Intrauterinní zařízení

Chránit před nechtěným těhotenstvím a důležitým. Pro ženu, pravděpodobně je tato otázka akutnější. Je to ona, kdo bude muset mít velmi obtížné řešení - porodit nebo propletit? Poslední volba se negativně odráží na jeho zdraví a může způsobit komplikace. Moderní gynekologie má širokou škálu metod antikoncepce. Z četných antikoncepce různých mechanismů akce, gynekologové často doporučují Antikoncepční spirály.

Hormonální spirála - pravděpodobnost otěhotnění

Intrauterine spirála jako účinný způsob antikoncepce

Princip fungování spirály antikoncepce (nebo intrauterin) je jednoduchý a účinný. To je jeden z časných metod antikoncepce, které se začaly používat v gynekologii. Spolehlivost její ochrany proti nechtěnému těhotenství - až 98%. Typy spirál (nebo námořnictva) se liší:

  • ve formě;
  • o principu činnosti;
  • přítomností hormonů.

Antikoncepční spirála, Na rozdíl od jiných antikoncepce, založených na zrychleném průchodu vejce v navíjecích trubkách, což zabraňuje tomu, aby se nahromadil nezbytné látky pro implantaci v děloze. Pro další rozvoj je to první vážná překážka. Druhý je nedostatek prostoru pro implantaci, jak je obsazeno antikoncepcí. Třetí bariéra - látky, které zdůrazňují námořnictvo (jsou různé a závisí na Pohled Spirály).
Spirála proti těhotenství - Efektivní ochranný nástroj, Ale má pozitivní a negativní aplikace. Vyberte a nainstalujte námořnictvo individuálně, vzhledem k anatomickým vlastnostem těla ženy, její zdravotní stav, výsledky posledního lékařského vyšetření.

Druhy intrauterinních spirálů

Intrauterinní spirály
Nemá smysl mluvit o intreterinské spirálové spirále, protože by měl pomoci vybrat si svého gynekologa založeného na individuálních vlastnostech ženy. Existuje asi 50 odrůd, které lze rozdělit do dvou skupin:

  • inertní (vyrobeny z polymerních materiálů);
  • Lékařské (ve své kompozici obsahuje kovy - měď, stříbro, zlato a další).

Měď má příznivý vliv na tělo ženy, snižuje bolest, riziko krvácení, zajišťuje účinnou ochranu. Ženy o námořnictvu se stříbrnou reagují. Stříbro má silný antimikrobiální účinek, zabraňuje zánětlivým procesům v děloze.
Instalace zlaté spirály je považována za vylepšenou možností ochrany, protože tento kov není korozi, má biologickou kompatibilitu s tělem, nezpůsobuje alergické reakce, po použití nemá vliv na použití reprodukční funkce ženy. Intrauterine spirála zlatá Je vyroben z vzorků z drahých kovů 99.

Rozdíly hormonální spirály

Mechanismus toho, jak antikoncepční spirála, podobně, bez ohledu na jeho odrůdy a konstruktivní rysy. Hormonální se liší pouze přítomností biologicky aktivní látka. Vypadá to jako antikoncepce s hormonem jako písmeno t, jeho rozměry jsou 3-5 cm. Hormon LevonorgestRel je ve speciálním prostoru a dávku se podává v děloze.

Levonorgestrel je umělým analogem progesteronu těhotenství hormonu a ovlivňuje připevnění vejce. I v případě hnojení vejce se těhotenství nevyvíjí. Hormon ovlivňuje několik procesů okamžitě:

  • Růst epiteliální tkáně dělohy zpomaluje;
  • Tam je snížení sekrece sexuálních žláz;
  • Mucus v děložním čípku je zhutněn, protože vaječná buňka nemůže proniknout dovnitř a upevnit ji v děložní dutině.

Hormonová spirála 5 let zákonů, Spirála T je proto považována za jednu z nejspolehlivějších metod antikoncepce. Hormonální spirály spolehlivě chrání proti Nežádoucí těhotenství a snížení rizika komplikací při použití této metody antikoncepce.

Odrůdy hormonálních spirálů

Nejoblíbenější a poptávkou v gynekologické praxi jsou dva typy hormonálních námořnictva:

  • Mirena - vyrobená v Německu, je vznesena 5 let. V prvních letech se hormon přichází ve výši 20 μg denně, za pátého roku jeho počet snižuje na 10 μg. V průběhu použití je množství menstruační krvácení výrazně sníženo, až do úplného zmizení.
  • Levonova - vyrobená ve Finsku, má podobné vlastnosti s Mirenovou, doporučenou ženám, které jsou kontraindikované přijímání léků s estrogenem.

Pozitivní aspekty použití hormonálních spirálů

Obecně pozitivní charakteristiky tohoto způsobu antikoncepce zahrnují:

  • Ochrana proti nechtěnému těhotenství 99,9%;
  • Rychlá a pohodlná instalace-
  • místní hormonální akce;
  • V průběhu použití se hmotnost těla ženy nemění;
  • dlouhá životnost;
  • Během intimního blízkostí, partneři nevytvářejí nepříjemné pocity;
  • V MOMA se projevuje terapeutický účinek.

Hormonální spirála antikoncepce

Wikipedia - Statistika antikoncepce v angličtině

Negativní strany používání hormonálních spirálů

S velkým počtem pozitivních aspektů použití hormonálních námořnictva, praxe použití jejich použití popisuje obě negativní strany:

  • projev vedlejších účinků (zejména nejprve po instalaci);
  • Existuje riziko infekcí v děložní dutině (riziko infekcí je sníženo, pokud dojde k helixu ušlechtilých kovů v konstrukci);
  • Můžete použít pouze porod pro ženy (existuje výjimka pro ženy, které nemají děti, pro lékařské svědectví;
  • Vysoké náklady na antikoncepci;
  • čas je nezbytný pro závislost;
  • Kontraindikace může být některá onemocnění;
  • Bez konzultací nemůže lékař brát hormonální drogy;
  • Schopnost dětí je obnovena 6-12 měsíců po extrakci;
  • nejsou chráněny před pohlavními chorobami.

Instalace hormonální spirála po porodu

Během restaurování ženy po generikách, měsíční nepravidelné, tak se zaměřuje na cyklus s cílem Ochrana proti nechtěnému těhotenství nespolehlivá, Během laktace chybí menstruační krvácení. Celkové období zdravotnictví po dodání trvá až 9 měsíců.
Často jsou případy, kdy mladé matky, absorbované obavy o dítě, pociťují známky nového těhotenství již ve značném časování. Pro účely ochrany se gynekologové doporučují po 6 týdnech po porodu dát hormonální námořnictvo. To neovlivňuje kojení, nemění složení mateřského mléka.

Instalace intrauterinních hormonálních spirálů

Pro jednoduchý a krátký postup pro instalaci hormonálního námořnictva je nutná předběžná příprava:

  • Výzkumný stěr;
  • Obecná analýza krve a moči;
  • Uzi Malé pánevní orgány.

V některých individuálních vlastnostech mohou být zapotřebí další výzkum a konzultace úzkých specialistů.
Hormonální spirály snižují množství menstruačních sekrecí, zabraňují rozvoji fibrommatických uzlů. Jsou založeny tím, že porodíme ženám, kvůli anatomicky: dutina dělohy je menší a krk je delší.

Zařízení ve středu cyklu je zavedeno: v této době má hlen cervikál nejvyšší antibakteriální účinek, který snižuje riziko odmítnutí a zánětu. Povrch dělixu zpracovává gelem pro lokální anestezii. Častěji jsou bolesti podobně jako Premenstrual.

Po instalaci šroubovice musíte na chvíli lehnout. V tento den není možné provést těžkou fyzickou práci, hrát sporty, mají sexuální kontakty. Během období závislosti je pozorována těžkost v dolní části břicha, krvácení.

Odstranění hormonální spirály

Intrauterine spirála v ruce

Antikoncepce se odstraní v podmínkách polyclinic v nepřítomnosti komplikací. Proces odstraňování je nepříjemnější než bolestivý. Žena může mít křeče, bolest, malé krvácení - všechny tyto projevy jsou krátkodobé. Gynekolog Vstupuje do extenderu do děložního čípku, zpracovává ji antiseptickým a speciálním kleštěm extrahuje zařízení z děložní dutiny.

Hormonální intrauterine spirála - moderní spolehlivá antikoncepce. Je navržen tak, aby chránil ty, kteří porodili nežádoucí těhotenství. Postup instalace Simple, Ale žena dostane spolehlivou ochranu po dobu 5 let. Před rozhodnutím o instalaci hormonálních spirál je nutné analyzovat pozitivní a negativní aspekty jeho použití.