Co se stane, kdybych vynechal 1 antikoncepční tabletu?

Hormonální přípravky s antikoncepčními vlastnostmi jsou rozpoznány jako nejúčinnější způsob prevence nežádoucího těhotenství. Právo užívání antikoncepčních tablet podle pokynů výrobce poskytuje účinek v 98% případů. Ale co dělat v případě, že jsem vynechal 1 antikoncepční tabletu?

Stupeň snížení účinnosti antikoncepce závisí na počtu ztracených časů. Pokud žena zapomněla vzít antikoncepční tabletu, pak správný roztok bude lokální použití bariérových metod antikoncepce po dobu až 7 dní. Další taktika bude záviset na den menstruačního cyklu. Nouzová opatření jsou považovány za výjimku z pravidel.

Den cykluCo dělat?Další metody antikoncepce
První týden (1-7 den)Vezměte si zmeškanou tablet co nejdříve. Vezměte si následující tabletu z balení v normálním čase, i když budete muset pít dvě tablety najednouPoužijte kondomy nebo spermicidy po dobu 7 dnů
Druhý týden (7-14 dní)Vezměte si zmeškaný tabletu. Vezměte následující tabletu z obalu najednouDalší metody antikoncepce nejsou nutné při průchodu 1 tablet a nezbytné, pokud byly vynechány 2 tablety a více (do 7 dnů)
První týden (14-21 dní)Vezměte chybějící tabletu a dále pít lék obvyklým schématem. Nové balení začít bez 7-denní přestávky. Nebo přestat přijímat tablety z aktuálního obalu a po 7 dní přestávku startovat tablety pití z dalšího baleníDalší antikoncepční opatření nejsou nutná, pokud za posledních 7 dní žena nenechala ujít příjmu tablet. Použití kondomů nebo spermicidů po dobu 7 dní je nutné, pokud byl minulý týden poruchy v recepci léčiva
Čtvrtý týden, aktivní tablety (21-24 dny) - pouze pro KOK obsahující 28 tablet
Čtvrtý týden, placebo tablety (24-28 den) - pouze pro KOK, obsahující 28 tabletHodit zmeškaný tablet. Vezměte jinou tabletu v normálním časeDalší metody antikoncepce nejsou vyžadovány

Mechanismus působení hormonálních antikoncepce

antikoncepční tabletaJednorázové léky založené na progesteronu jsou užívány ve stejnou dobu. Pokud se z nějakého důvodu žena nevyčerpala lék, pak je převzata v příštích 12 hodinách. Mnoho gynekologů nedoporučuje pít dávky bubnu hormony po krátkou dobu kvůli pravděpodobnosti vzhledu vedlejších účinků ve formě:

  • Poruchy jater;
  • Funkční porucha trávicího systému;
  • vzhled intermentovaného krvácení nebo amenorrhea;
  • vývoj trombózy;
  • Poruchy mikrobiální krajiny vaginy;
  • zvýšit tlak;
  • zvýšit tělesnou hmotnost;
  • migréna;
  • depresivní stav;
  • nepříjemné pocity v mléčných žlázách.

Vysoká dávka hormonu obsaženého v jedné pilulce neposkytuje jeho opětovné použití před nastaveným časem.

vysoký tlakMonofázové antikoncepce obsahují stejné množství estrogenu a gestagenu, který zůstává během používání beze změny. Tyto léky zahrnují pravidelný, zhinin, femoden, silueta, generál, Logest, Riguevidon, Miniziston, Yarina, Jes. Tyto prostředky jsou přijímány od prvního dne menstruačního cyklu. Pokud byla zmeškaná alespoň jedna tableta, pak lékaři doporučují přepnout na spermie nebo kondomy na další 7 dní. Nový obalový nápoj od 1 do 21 dnů menstruačního cyklu. Po sedmidenní přestávce pokračujte v pít monofrazic agenta, i když se měsíční nezastaví.

Akce při průchodu tabletu jsou uvedeny v tabulce:

stůl 1

Zvláštní pozornost si zaslouží perorální antikoncepce, mezi něž patří přírodní estrogen (estradiol Valearat). Ve farmakologickém trhu je tato skupina hormonálních prostředků Clayra. Taktika při průchodu jedné tablety léku v tomto případě je jiná.

Tabulka 2

Předávání příjmu antikoncepční tablety vyžaduje použití dodatečné ochrany proti nechtěnému těhotenství ve formě neuronů místní antikoncepce. V takových případech se doporučuje používat cervic cap spolu s spermcidálním gelem, kondomem nebo intravaginálním svíčkami PharmAxe, Benatex.

Depresivní stavDvoufázové antikoncepce sestávající z estrogenu a gestagenu jsou široce používány mezi ženami různého věku (Fermoston, Anteovin, Bindoriol, Secillar). V takových léčivech je dávka estrogenů stejná ve všech pilulkách a dávka gestagenových změn v prvním a druhém období cyklu. Tablety by měly být opilé od 1 do 28 dní cyklu.

Je-li z nějakého důvodu, byla žena dovolena projít medicíně (ztracená nebo vzala přestávku), nepochopitelná tableta potřebná k pití co nejdříve po dobu 12 hodin. Pokud chybí 2-3 dny recepce, je účinnost antikoncepčních prostředků výrazně snížena. Není to však důvod, proč odmítnout používat léčivo. Lék je i nadále podniknuta, aby se zabránilo předčasnému zahájení menstruace. Spermicidové přípravky se používají lokálně s cílem prevence sexuálních kontaktů během tohoto období (PatentTex, ovál).

Třífázové perorální antikoncepce se vyznačují trojnásobnou změnou dávky hormonů během menstruačního cyklu (tříletý, tři mersi, trizistone). Tablety pro snadné použití namalované v různých barvách. Každá skupina pít jednou denně 1 pilulku (od 1 do 28 dnů). Když je příští tablet uplynulo, bere to do 12 hodin, aby se zabránilo ztrátě antikoncepce.

menstruační cyklus

Stojí za zmínku, že maximální riziko je přítomno v prvním týdnu používání antikoncepce.

Zvláštní pozornost by měla být věnována kombinacím kontraceptiv s jinými léky pro léčbu systémových onemocnění. Jejich současná recepce snižuje účinnost antikoncepce. To platí pro následující léky:

  • barbituráty;
  • Anti-tuberkulóza;
  • antibakteriální;
  • antifungální;
  • Spasmolitics;
  • projímadlo;
  • Sorbenty.

Co dělat v nouzových případech?

Pokud žena vynechala recepci antikoncepční tablety několik hodin (do 12), pak účinnost hormonálních efektů není označena. V tomto případě se nemůžete starat o důsledky a pít další pilulku co nejdříve. Jeden zmeškaný čas příjmu do 12 hodin nehraje velkou roli. Doporučení Při průchodu 1-2 tablet jsou uvedeny výše.

Ale co dělat, pokud průchod recepce významně překračuje přípustný časový interval a je více než 2 dny? V tomto případě přicházejí hormonální prostředky pro nouzové prostředky (Escapel, Postinor) do záchrany.

Nouzová antikoncepční opatření se používají po nechráněném pohlavním styku, stejně jako v případě, že je podezření na neefektivnost antikoncepčních prostředků.

Medicína pít v prvních 72 hodinách po sociii. Pokud během tohoto období zvracel, je nutné pít re-pilulku. Dřívější výživa tablety, znatelný účinek. Tato okolnost je vysvětlena tím, že ne-obhajovaná vaječná buňka, která vyšla z folikulu, je životaschopná až 24 hodin. Syntetické hormony, kteří vstoupili do těla zabránit procesu hnojení a upevnění oplodněného vejce v vejcovice. Pánská cum má jiný stupeň činnosti (mobilita) spermií, takže přísné dodržování pokyny přispívá k dosažení očekávaného výsledku.

Nouzové antikoncepce jsou užívány během menstruačního cyklu na každý den. Finanční prostředky místní ochrany jsou povinné s pravidelným pohlavím kontaktů před nástupem následujících menstrukcí. Přebytečná dávka hormonů přísně kontraindikováno v důsledku vysoké pravděpodobnosti krvácení.

Když menstruace zpoždění, více než 7 dní nebo změna povahy krvavého výběru vyžaduje další konzultaci gynekologa, aby se eliminovaly těhotenství. Silné bolesti v dolní části břicha, nevolnost, zvracení, mdloby může znamenat vývoj ektopického těhotenství.

Kontraindikace

epilepsieUžívání antikoncepčních pilulek s vysokým obsahem hormonu, je nutné pochopit míru rizika pro tělo. Ostrá změna v hormonálním pozadí negativně ovlivňuje všechny orgány a systémy.

Zvláště citlivá na hormonální nerovnováhu ženy s existujícími systémovými onemocněním endokrinního systému, urogenitálního systému (játra a onemocnění ledvin, žlučového traktu, Crohnova choroba).

Absolutní kontraindikace pro použití nouzových antikoncepčních opatření je následující faktory:

  • Spáchané těhotenství;
  • období laktace;
  • Stávající choroby krve (narušení koagulace, trombózy, krvácení nevysvětlené etiologie);
  • těžké onemocnění jater;
  • epilepsie;
  • Individuální nesnášenlivost na lék;
  • diabetes (těžké);

Přítomnost alespoň jednoho provokujícího faktoru vytváří předpoklady pro další konzultaci s navštěvujícím se lékařem.

Rozbité, jakmile je přirozená úroveň hormonů následně obnovena. Pro obnovu normálních fyziologických ukazatelů může trvat měsíce a ještě roky.

Snížení účinnosti je zaznamenána funkčními poruchami trávicího systému (Crohnova choroba).

Memo

Včasné přijaté antikoncepční prostředky systému systémů zabraňuje neplánovanému těhotenství. Antikoncepce používané lokálně snižují pravděpodobnost hnojení v nepřítomnosti systémové terapie. Rozhodováním o opatřeních na mimořádných prevenci je nutné skutečně posoudit riziko komplikací v důsledku ostré změny v hormonálním pozadí. Konzultace gynekologa bude nejlepší volbou pro povolení takové situace.

Recenze

Alina

Chci připomenout ženám k ošetřování, že první užívající léky by neměly být dříve než 21 dní po dodání (před hojením povrchu rány). Ale pokud byl sexuální kontakt stále, antikoncepce je pořízena se začátkem nového menstruačního cyklu (v nepřítomnosti kojení). Pokud došlo k přechodu na začátku cyklu po dobu několika dnů, je nutné aplikovat další antikoncepční opatření (metody bariéry).

Zhenya

Pokud chcete změnit antikoncepci, nemusíte si přestat na recepci. Po dokončení pití jednoho léku, druhý den můžete začít pít nový, nezažít o důsledcích.

Larisa

Chci sdílet své zkušenosti. Měl jsem tuto situaci, kdy bylo nutné odložit měsíčně. Lékař doporučil používání tabletových desek s novým obalem, aniž by držel přestávku za 7 dní. Rozvíjející se průlom krvácení absolutně neovlivnilo antikoncepční účinek.

přístav

Nouzové kontraceptivy nesmírně negativně ovlivňují tělo. Po uplatňování příspěvku jsem musel obnovit menstruační cyklus na půl roku. Možná, že některé dívky si myslí, že je lepší než zranění při potratu. Ale to je kontroverzní otázka, která je lepší diskutovat s osobním gynekologem.