Při lisování z pěchoty

První alarmující symptom, který indikuje možné onemocnění - izolaci z prsu, vyskytující se při lisování a nezávisle.

Příčiny sekrecí jsou:

  • Fyziologický: Při narození - hořící žlázy s pólem, období těhotenství a krmení, když železo produkuje mléko, zbytkový výtok po skončení krmení.
  • Patologický- Hormonální poruchy v těle, věkových změnách, zánětlivých onemocnění hrudních žláz, nádorů.

Fyziologický výtok

  1. Při výskytu těhotenství již v období 2-3 týdnů je možné malé přidělování brosses z bradavek. Začíná kojení hormonální přípravy. Celé období laktace a nějaký čas po dokončení až 2-3 roky, mléko vyniká z hrudníku.
  2. Malý transparentní výboj z mamarchových žláz může proudit z ne-rafinovaného v nepřítomnosti onemocnění - jedná se o sterilní kapalinu tvořenou železem a ven. Normálně, to je bezbarvé bezbarvé bez zápachu. Z několika důvodů:
  3. při stírání bradavek;
  4. těžká fyzická námaha;
  5. nosit úzkou podprsenku;
  6. před začátkem menstruačního cyklu;
  7. Při příjmu perorálních antikoncepce.

Takové vypouštění nenese patologickou povahu, to znamená, že neuvádějí přítomnost onemocnění, ale nejsou normou v obvyklém porozumění - jejich vzhled mluví o porušení zdravého životního stylu nebo vibrací hormonálního pozadí.

Lékařské vyšetření mléčných žláz - Dotography - zajišťuje zavedení kontrastního činidla, které po postupu je odlišen od bradavek.

Známky patologie

Vzhled prvků z hrudníku v nepřítomnosti těhotenství a ne-hbitých žen hovoří o vývoji patologie. Tyto funkce jsou jako barva, vůně, hojnost, tloušťka.

Stojí za to věnovat pozornost ostatním symptomům: hořící, bolest, změna barvy a tvar bradavek a obklopující oblastí, zarudnutí kůže hrudníku, změna tvaru žlázy. Jeden nebo více známek ukazuje nemoc a potřeba urgentní průzkumu.

Zranění hrudníku

Při lisování z pěchotyKdyž poranění hrudníku (poranění, ostré mačkání), tam je kapalina z bradavky při lisování, někdy s příměsí krve. Důsledek zranění může být tvorba abscesu - shluky hnisavého obsahu.

Extasace mléčných kanálů

S nástupem období menopauzy, poměr tuku a pojivové tkáně v prsou se změní, mohou kanály rozšířit a deformovat. Extasace (dotekvenace) mléčného kanálu, který se nazývá další plazmová mastitida. Výběr sliznic s greeny nebo příměsí černé. Bolestivé pocity nemusí být.

Příčina vývoje je také převedena hnisavární mastitida, post-traumatický zánět. Nadměrná generace mléka během laktace. Navzdory skutečnosti, že Etheasia sama o sobě není vážnou nemocí, může naznačovat začátek onkologického procesu a vyžaduje důkladné vyšetření a léčbu.

Diagnostika existence Kromě běžné mamografie a ultrazvuku stanoví cytologickou studii výboje na téma zhoubného znovuzrození.

Ošetření ectacinace ve většině případů, terapeutické: jmenování antibiotik, protizánětlivých fondů, imunomodulátory, korekce hormonálního pozadí, stlačení. Pokud se stav nezlepší, je přiřazena odvětvová resekce - postižený potrubí se odstraní chirurgicky.

Intrapetický papillom (cystadeopapillom)

Při lisování z pěchotyZ různých důvodů (v důsledku poranění, s hormonální nerovnováhou), erune ve tvaru houby - papilloma se může tvořit uvnitř mléčného potrubí. Jedná se o benigní nádor, který produkuje tekuté tajemství, který je odlišen od potrubí.

Nezácený papillom bolestivých pocitů nedodává, zřejmé známky - viskózní krvácení z prsu. V pronikání infekce je možný zánět - nádor se stává pevným na dotek, je to dobré odpuštění, charakteristické vypouštění ve stejnou dobu - žlutou, s příměsí puss.

Cystadeopapilom je precancerózní onemocnění, pokud je objevena, nejen obecná průzkumy - mamografie a dolografie, ale také klíště z punkce z nádoru, aby určila jeho možná malignita. Léčba Pouze provozní - provádějící odvětvová resekce, nádor a část mléčného krytu jsou odstraněny. Hrudník je zachována.

Fibrozno-cystická mastopatie (fibrocistóza)

Při lisování z pěchotyZpůsobené vibracemi hormonálního pozadí. V prsní tkaninách jsou vytvořeny naplněné tekutými cysty. V tomto případě je nemoc obvykle hnědá nebo nazelenala. Kromě výboje jsou symptomy mastopatie otoky, zahušťování žláz, pocit řezání, zejména před měsícem.

FibroCistróza vyžaduje terapeutické ošetření a kontinuální monitorování. S příznivým průběhem mastopatie, cystická tkanina se postupně absorbuje, maligní znovuzrození je vzácné.

Mastitis

Tento zánět prsní tkáně je způsobeno pronikáním stafylokokové infekce a je hnilentní, nejčastěji se vyvíjí v ošetřovatelských matkách. Uvnitř žlázy, hnisavé ohniska jsou vytvořeny - abscesy, jejich obsah je zvýrazněn bradavkami. Může zhoršit celkovou pohodu, teplotu stoupání. Při léčbě mastitidy aplikujte antibiotika. V závažných případech, pokud je výběr z hrudníku hojný, operace odstranit hnisavý obsah.

Galere

Současně je stav bradavek přidělování kolostrum - tlustý nebo kapalný bílý tajný, připomínající mléko. Splňuje prázdné, rozbité ženy, muže a dokonce i děti. Nezávislé onemocnění Galathery není - to je příznak zvýšené produkce prolaktinu (mléčný hormon). Selhání v těle způsobuje porušení funkcí štítné žlázy, které ve zdravém stavu "inhibuje" výrobu mléka. Nemoci hypofýzy a hypotalamus - mozkové oddělení regulační práce hormonálního systému mohou vést k galaktori.

Patologie je ošetřena odstraněním důvodů: Po vyloučení možného těhotenství se krev provádí na přítomnosti hormonů štítné žlázy, pohlavních hormonů, magnetická rezonanční tomografie hypofyzární a hypotalamu tomografie, je jmenován průběh hormonální terapie. Když jsou nalezeny mozek nebo tumory štítné žlázy, může být vyžadována chirurgie.

Rakovina prsu

Intravertokaya papillomS maligním nádorem v prsu je zvýraznění poměrně vzácné a možné ve dvou případech:

  • Intraduktální rakovina - umístěná v mlékárně;
  • v pozdním spuštěním rakovinových fází;
  • alokace jsou pouze z jedné žlázy postižené nádorem.

Odnímatelná kapalina krví, žlutá nebo příměs pusy. Když je rakovina, dochází ke změně tvaru a barvy vsuvky, jeho tažení, je možné změnit velikost a tvar žlázy, čímž se zvyšuje axilární lymfatický uzel, pevné těsnění může být testováno v hrudníku.

Diagnostický rakovina prsu Ve většině případů během nezávislé inspekce, mammolog. Objevený pečeť je zkoumána pomocí mamografie, ultrazvuku, MRI, biopsie.

Maligní nádor, který nemá metastázy, lze odstranit odvětvovou resekcí, v takovém případě je možné udržet prsa. Ve velkých velikostech nádoru tráví mastektomii - všechny železo a přilehlé postižené tkaniny jsou odstraněny.

Rakovina je jen asi 5% všech identifikovaných neoplazmů, ale tahání k lékaři, hledání podivných značek, je to nemožné. Jakýkoli patologický proces může podněcovat k rozvoji rakoviny.

Samo-vyšetření hrudníku

Aby bylo možné "chytit" nemoc v čase, je užitečné provádět periodické vyšetření prsou na vlastní pěst. Je to snadné a není třeba hodně času.

Kontrola se provádí v první polovině měsíčního cyklu po skončení měsíčního.

  1. Zastavení na pás, musíte vstát před zrcadlem. Drží ruce dolů, pečlivě zkontrolujte prsa - je tam nějaká zarudnutí, otok, změny žláz. Zvedněte ruce za hlavou, zkontrolujte hrudník v této poloze.
  2. Pečlivě stlačující bradavky v areálu, zkontrolujte, zda není žádný výtok.
  3. Držte jednu ruku pro hlavy, měkké kruhové pohyby, které zkoumají každou žlázu z bradavek do axilární deprese. Opakujte vyšetření v poloze zadní strany na zadní straně.

Normálně by neměly být ztvrdlé a otoky v hrudi. Upozornění by měly jakékoli zvláštnosti - zvýraznění, balené bradavky, vyboulení, změny barev kůže.

Průzkum hrudníku nezávisle trvá každé 3-4 měsíce, to vám umožní všimnout jakýchkoliv změn včas.

Při detekci těsnění z mamarchových žláz, je nezbytné okamžitě konzultovat lékaře. Panika a strach nepotřebují. Drtivá většina případů vrcholů od žláz - ne rakovina. Mezi lékaři patří termín "karcherofobie" běžný, tak silný mezi pacienty strach z této nemoci. Včasná diagnostika a léčba zabrání rozvoji komplikací.

Druhy sekrecí, důvody

Typ vybitíMožné důvodyDiagnostikaLéčba
Při stisknutí průhledných kapekFyziologické důvody, nosit stísněné prádlo, těžké mačkání bradavekPreventivní inspekce mammologaNení požadováno
Bílá tlustá, s mléčným pachemGalerePřehled štítné žlázy a mozkuRegenerační hormonální terapie
Nazelenalý, černý, sliznatý, lepkavý, špatný zápachExtasace mléčných kanálůMamografie, ultrazvuk, cytologické vyšetřeníNáhradní hormonální terapie, léčivé komprese, provoz
Žlutá, blátivé, hnisavéMastitida, zranění, mastopatieVizuální kontrola, mamografie, ultrazvukAntibiotika, protizánětlivé léky, lidové prostředky, v závažných případech
Krev, tmavá, s příměsí hnisu, z jedné žlázyIntravertok papillom, rakovina prsuSamo-vyšetření, mamografie, ultrazvuk, MRI, biopsieProvoz, v případě rakoviny chemoterapie, radiační terapie

závěry

Příslušný přístup k určení onemocnění bude nutně zabránit vážným důsledkům a udrží zdraví. Řezání dohromady hlavní příčiny výboje z prsu mohou být přiděleny hlavní věc:

  • Jakékoliv vypouštění, které se objevují z bradavek kromě mléka u těhotných a kojících žen, naznačují porušení v těle a vyžadují diagnostiku.
  • Můžete identifikovat patologii v čase, pravidelně kontrolovat prsa a návštěvu mamologů.
  • Nemůžete se zapojit do sebe-medikace - diagnóza musí být instalována lékaře.