Když bolest v hrudníku v menstruaci ukazuje na problém

Mnoho žen je obeznámeno s nepříjemnými pocity v oblasti prsu a bradavek, které se objevují dříve, během, a někdy po menstruaci. Takové nepohodlí je častěji spojeno se změnou v hormonálním pozadí během menstruačního cyklu. Podle většiny lékařů je normální, protože podle statistik asi 60% žen obeznámených s takovým projevem PMS. Ale co dělat, když hrudník bolí během měsíce a povaha bolesti je příliš silná, ostrá nebo jen atypická pro ženu? Jak nechynout symptomy, které mohou sloužit jako první signály pro přítomnost problémů spojených s onemocněním mléčných žláz u žen?

Přírodní příčiny nepohodlí v oblasti hrudníku během menstruace

Abychom pochopili, proč hrudník bolí během menstruace, měli byste si pamatovat, jaké postupy jsou doprovázeny menstruačním cyklem žen.

Bolest v hrudníku měsíčně a během ovulace - fenomén je zcela normální, protože tyto procesy jsou doprovázeny aktivním vývojem ženských pohlavních hormonů, včetně oxytocinu a prolaktinu. Oba hormony jsou zvýrazněny v hypofýze a jsou zodpovědné za aktivaci a přípravu marmárských žláz do možných hnojení a narození dítěte

To bylo během období ovulace bolesti v hrudi se může projevit zvláštním způsobem, protože veškerá pozornost a síly těla jsou zaměřeny na možný výskyt těhotenství. Příliv krve do mléčných žláz je posílen nasycení tkáně s nezbytnými užitečnými látkami. Vede také k růstu tlaku. Mléko železo může zvýšit 1,5-2 krát, bobtnání a kompaktní.

Když dojde k menstruaci, proces postupně ustupuje, úroveň hormonů přichází do normální a poprsí získává jejich obvyklé rozměry. Obvykle trvá 4 až 5 dní a bolest nemusí rušit ženu až do dalšího období ovulace.

Přečtěte si článek na odkaz, Měl by hruď nemocný před měsícem A jaké bolesti indikují porušení.

Bolest prsou v teenageru během menstruace

Bolest prsou může být také spojena s procesem puberty. Růst a tvorba prsu u dívek začíná od 8 let a pokračuje až do 20-21 let. Vrchol aktivity a růstu spadá po dobu 11-14 let, kdy začíná aktivní generace genitálních hormonů. V krvi dívky výrazně zvyšuje množství estrogenu - ženského pohlavního hormonu. Vyvolává růst a vývoj parenchymálních a stromálních tkání, z nichž jsou vytvořeny prsa. Ten tolerovatelná bolest a asymetrie mléčných žláz během tohoto období je také normou.

Začátek těhotenství

Tam jsou často případy, kdy žena nemusí mít podezření na jeho zajímavou pozici: krvácení v prvním měsíci těhotenství je často zaměňováno s předpisy a otokem a otokem a Mléčné žlázy po menstruaci nebo během nich žena prostě nemusí dělat velký význam. Ale pokud se bolest v poprasi objevuje mezi koncem menstruace a začátkem ovulace, pak koncepce není vyloučena. Takový příznak může sloužit jako signál, který potřebuje zaujmout těhotenský test.

Ale Proč prsní žlázy zranění, když neexistují žádná menstruace, a test je negativní? Zvažte další faktory vlivu na menstruaci a bolesti nemocí.

Další příčiny bolesti na hrudi

Příjem hormonálních drog nebo perorálních antikoncepce

Takové léky jsou často předepsány nejen, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství, ale také upravit hormonální pozadí a s menopauzou. Vzhledem k tomu, že jejich akce je zaměřena na změnu hladiny hormonů, může vzhled bolesti v mléčných žlázách naznačovat, že lék je vybrán nesprávně nebo jeho účinek nezpůsobí požadovaný účinek. O vzhledu takového symptomu jako bolesti v hrudi, je nutné informovat lékaře.

Zánětlivý proces v tkáních nebo mléčných brýlích

Modřina, supercooling, rána může způsobit poškození měkkých tkání v hrudníku a vznik zánětlivého procesu, který vyvolává bolest a otok.

Porucha hormonálního pozadí

Hormonální nerovnováha může být považována za příčinou symptomu, jestliže, kromě nepříjemných pocitů v poprsí, žena se zhoršuje blahobytu, změny vzhledu, existují problémy s reprodukčním systémem (neschopnost otěhotnět a vydržet dítě). Porušení hormonálního pozadí často vede k mastopatii, která může také způsobit bolest.

Mastopatie

Jedná se o benigní neoplazmu v mléčné žlázy, který je vytvořen v důsledku růstu pojivové tkáně. Známky mastopatie jsou hmatatelné těsnění v hrudi, vypouštění z bradavek.

Může se projevit z mnoha důvodů, mezi něž patří:

  • Porušení hormonálního pozadí;
  • stres;
  • odmítnutí kojení během laktace;
  • potrat;
  • Infekce urogenitálního systému;
  • Gynekologická onemocnění ženských pohlavních orgánů.

Mastopatie v raných fázích je léčena hormonálními léky. Více spuštěných případů může vyžadovat provozní zásah. Taková kardinálová opatření k odstranění nádoru jsou spojena s jeho možnou transformací z benigní v maligní, až k tvorbě nádoru rakoviny.

Formace Neof

Pokud hrudník hodně bolí, bolest není spojena s nástupem jedné nebo jiné doby cyklu, periodicky ostříhat a nepřijme během měsíce - žena musí naléhavě zdát jako lékař. Tyto příznaky někdy naznačují dostupnost maligních neoplazmů - rakoviny.

Další důvody

  1. Svalové poškození, hrudník, kloub.
  2. Výsledný cyst. V těchto případech není bolest v mléčné žlázy v žádném případě spojena s porušením ve své práci.
  3. Nedostatek živin a nasycených mastných kyselin mohou také vést k bolesti na hrudi. Symptom se objeví v případě přísné Monody ženy.
  4. Nepravidelné sexuální kontakty mohou také sloužit jako bolest v prsou. Ačkoli příčina bude stejné porušování výroby hormonů.

Jaká bolest vyžaduje okamžitou návštěvu lékaře

Důsledky ignorování bolesti v hrudi mohou být velmi nebezpečné, takže je důležité správně analyzovat pocity a naučit se odlišit charakter bolesti. Bolest může být rozdělena do:

Cyklický

Tato bolest, která přichází v určitém období cyklu (během menstruace nebo během ovulace), má dobrý charakter, tolerantní bez použití bolestivých léků. Začíná a zastavuje zároveň s přibližně stejným intervalem. Pro kompetentní sledování, s výjimkou menstruačního kalendáře, žena stojí za zmínku a projevy bolesti na hrudi. V moderním světě to nebude moc obtížnosti, pokud zvažujete velký počet speciálních aplikací, které lze instalovat přímo na telefonu.

Necyklický

Výskyt bolesti se vyskytuje chaotické a není vázáno do doby cyklu. Bolest válcování vln, má výrazný charakter, stává se tak silnou, že vyžaduje přijetí léků proti bolesti. Pokud žena pozoruje tak více než dva měsíce - to je důvod pro naléhavou návštěvu v nemocnici.

Jak mohu snížit cyklickou bolest v hrudníku

Aby se snížila bolest v mléčných žlázách během menstruace, můžete použít několik nekomplikovaných pravidel:

  1. Nosit pohodlné přírodní spodní prádlo. Už bylo řečeno, že v období menstruace se busta zvyšuje, takže obvyklá podprsenka se stává malým a mačkám. Změna obvyklého prádla na volnějším může pomoci odstranit nebo snížit bolest.
  2. Teplá sprcha také pomáhá naučit bolest prsu během menstruace. Pokud dívka netrpí zánětlivými chorobami, pak je taková technika dobrá.
  3. Odstranění otoků a snížení bolesti přispěje k nastavení výkonu. Odmítnutí ostrých, solných jídel, kofeinu a alkoholu snižuje zpoždění tekutiny v těle těla, což pomáhá snížit bolest v hrudi, a také zlepšit celkový stav těla.
  4. Vyhněte se overcoolingu. Ostré kapky teploty během menstruace negativně ovlivňují nejen pocity v hrudi, ale také na obecném stavu těla.

Onkologické onemocnění

Důvody, proč jsou prsní žlázy nemocná během menstruace, může být mnoho. Ale nejzávažnější mezi ostatními zůstává riziko rakoviny prsu. To je nejběžnější typ rakoviny mezi ženami na světě, ale tato diagnóza nebude věta, pokud je odhalena v raných fázích. Chcete-li to provést, je nutné provést pravidelnou self-inu a předat profesionální průzkum dvakrát ročně na doktorovi mammologa.

Pokud žena identifikovala podezřelé těsnění v oblasti prsu nebo axilárních lymfatických uzlin, měla by okamžitě kontaktovat specialistu.

Existuje několik technik pro určení přítomnosti rakovinných buněk:

  • MRI (magnetická rezonance) hrudníku;
  • Dotography s kontrastem - snímek hrudníku zajišťuje zavedení kontrastního činidla;
  • OnComarker - speciální analýza, která určuje přítomnost proteinových sloučenin, které se zobrazují pouze v případě potřeby
  • nádory;
  • Přenos prsní punkce je analýza nádorového materiálu, který je získán zadáním jehly k těsnění a
  • Biomateriál;
  • Mamografie - ultrazvuk prsu;
  • Dodávka analýzy na histologii - analýza tkání neoplazmy.

Všechny jsou účinné a ověřené. Většina z nich je bezbolestná, a proto nebude způsobit zvláštní nepohodlí, ale poskytne klid a důvěru ve svém vlastním zdraví.

Bolestivé pocity v hrudi, tažení bolesti, bobtnání bradavek - to vše jsou normální procesy pro období ovulace, menstruace, těhotenství a porodu, během laktace. Všichni jsou doprovázeni aktivní hormonální permutací ženského organismu a dovoluje lékaři. Je však důležité, aby úroveň bolestivých pocitů v některém z těchto období měla být tolerantní a nezpůsobila některé zvláštní nepohodlí. A je také normou, pokud hrudník bolí během menstruace, ale ne po dokončení. Pokud bolest nepůjde nebo jeho úroveň je příliš intenzivní - to je první znamení potřeby ženy navštívit doktor mammologa.