Kojení amenorrhea

Kojení amenorrheaKojení Amenorrhea je prvkem ženského organismu, ohromující ovulace během kojení. Ve starých časech byla tato metoda velmi běžná, naše dědečkové byli obvykle buď těhotné nebo ošetřovatelství. A když přestali krmení - rychle těhotná.

V současné době je metoda laktace Amenorrhea jednou z nejspolehlivějších metod antikoncepce. Jeho účinnost je 98%.

Co je tedy podstatou této metody?

S konstantou a aktivní sání dítěte mateřského mléka v těle ženy přestane vyvinout hormony, což způsobuje ovulaci. V důsledku toho nenastane obnovení menstruačního cyklu, a proto se těhotenství nedochází.

V následujících situacích Metoda laktace Amenorea Působí několik podmínek:

jeden. Musí existovat časté kojení kojení, nikoli režimem, ale na žádost dítěte. Během dne by nemělo být méně často než každých 4 hodiny a v noci - každých 6 hodin. V důsledku toho je metoda nejefektivnější pro matky, které mají problémy neklutné, často vyžadují prsa. Pravda, obvykle takové matky nejsou před sexem v té době, kdy je tato metoda použita.

2. Metoda platí pouze pro první šest měsíců po narození dítěte, protože je zavedena po půl roku, dítě začíná méně aktivně sání hrudníku. Od nynějška je maminka musí aplikovat jiné metody antikoncepce. Pokud dojde k podávání krmení dříve, snižuje se účinnost metody.

3. Kojení Amenorea je platná pouze v případě, že cyklus se neobnovil. S příchodem menstruace o tom, jak musíte zapomenout.

Stejně jako jakýkoli způsob antikoncepce, laktace Amenorea má své výhody a nevýhody. Nejprve výhody. Nejprve to je velmi účinná metoda (98%). Nespornou výhodou je, že metoda je primárně užitečná pro dítě, stejně jako žádné materiálové náklady nejsou vyžadovány a je poměrně snadné použití.

Nevýhodou způsobu je velký počet výše uvedených podmínek, za kterých metoda působí. Pokud alespoň jeden z podmínek není spokojen (časté kojení, absence prachu, nedostatku menstruace), je snížena účinnost způsobu laktace amenorrhea, a je nutné hledat další způsob antikoncepce.

Další mínus - metoda nechrání pohlavní nemoci. Takže je možné ji použít pouze v případě, že žena je v jeho partnerovi jistota.

Gynekolog o nejoblíbenějších metodách antikoncepce: