Cvičení kegel

Cvičení Kegel

Proč potřebujete Kegel cvičení?

  • Cvičení Kegel jsou zaměřeny na tréninkové svaly, které podporují močový měchýř, urethra, Make-up, vagina, přímý střevo.
  • Pomáhají při léčbě a prevenci únik moči, který se schází v 70% žen během těhotenství a v prvních měsících po porodu, stejně jako u některých žen starších než 45-50 let.
  • Cvičení snižují riziko inkontinence Cala, která se také nachází u některých žen během těhotenství a po dodání.
  • Zlepšit krevní oběh v malých pánevních cévách, což urychluje oživení vagíny po porodu, zejména pokud jste škrty v rozkroku (epizotomie).
  • Zlepšit krevní oběh v rektálních cév, což zabraňuje vývoji hemoroidů během těhotenství nebo zabraňuje vývoji již existujících hemoroidů.
  • Svaly vagíny jsou vyškoleny, což je užší a zlepšuje váš pocit během sexu.

Jak dělat Khegel cvičení?

Tato cvičení lze provést v libovolné poloze: stojící, sedí, ležící na zadní straně nebo na straně. Pokud je močový měchýř plný, napište před zahájením cvičení.

Představte si, že se snažíte současně zastavit močení a odstranění plynů ze střeva. Pocity z toho, jako kdyby jste stlačili svaly pánve a zvedněte je.

Na samém počátku našeho školení nemusíte cítit, že svaly opravdu stiskly. Takový pocit je obzvláště často nalezen v těch, kteří nedávno porodili. Je normální a čase projde.

Aby bylo možné zkontrolovat, zda byly svaly stlačeny, můžete vstoupit do prstu do pochvy (nezapomeňte si před ním umýt ruce). Svaly Vagina musí "sponou" prstem.

Ujistěte se, že během cvičení pracovaly pouze svaly pánevního spodku. Zároveň by měly být hýždě uvolněně, nohy a žaludek nejsou také napjaté. Udržujte normální dýchání, nemusíte ho oddálit při dechu nebo výdechu.

Svaly spodního břicha jsou obzvláště těžké opustit uvolněné během cvičení. Dejte dlaň na žaludek pod pupek a ujistěte se, že svaly by měly být v ruce uvolněny.

Poprvé bude těžké vynutit pouze "nezbytné" svaly, ale přichází se zkušenostmi.

Pokud právě začínáte dělat Ceegel cvičení, pak doba trvání fáze svalového napětí není více než 2-3 sekundy. Po relaxaci se počítají na 3 a znovu utáhněte svaly. Postupem času budou pánevní svaly silnější a napětí můžete uložit do 10 sekund. Zároveň by měl být také 10 sekund.

Pokud trpíte močovou inkontinencí, pak během kýchání nebo kašel kmene svaly pánevního dna, stejně jako během cvičení. Všimnete si, že to pomáhá udržet moč.

Jak často potřebujete dělat Ceegel cvičení?

Začněte provádět cvičení Kegel z několika "přístupů" během dne. Můžete si je nepozorovat pro ostatní, například při sledování televize nebo v práci. Když se vaše svaly silnější, můžete cvičit častěji a zvýšit dobu trvání každého cvičení. Pokuste se zadat tyto cvičení. Optimální frekvence kegelových cvičení - 3-4 přístupy během dne.

Nezoufejte

I když začíná běžným tréninkem, nevšimnete si efekt, nezastavujte třídy. Téměř všechny ženy praktikující cvičení s kegelem jsou s nimi velmi spokojeny. Možná budete potřebovat až 6 týdnů pravidelných sezení, abyste si všimli účinku.

Kdy je třeba zastavit cvičení Kegela?

Není třeba přestat provádět tyto cvičení až do stáří! Ano, a stát se babičkou, nezapomeňte na ně. Pravidelné školení jsou nejlepší metodou profylaxe Vagina a děloha spad Ženy nad 55-60 let. Udělejte si Ceegel cvičení s jejich zvyk pro život.