Co dělat, pokud je úzká vagina

Mnoho zastánců žen pilně vyhýbá sexuálnímu kontaktu s mužem a těhotenstvím, tvrdí, že mají úzkou vaginu. Na internetu, v televizi a různé časopisy obsahuje mnoho informací o tom, jak důležitá je slučitelnost genitálních orgánů, ale odborníci v oblasti medicíny tvrdí, že takové příběhy jsou zdaleka pravdy.

A přesto ženy nepřestávají si stěžovat na úzkou vaginu a často nevědí, co s tím dělat. Dávají přednost hledání rady na fórách, kde většinou dávají radu, kteří nedají žádný lékař, takže je nejlepší konzultovat se specialistou, jak udělat.

Příčiny úzké vagíny

Šířka vagina

V medicíně není takový koncept jako "úzká vagina". V průměru je šířka pochvy schopna pojmout ne více než tři prsty samo o sobě, týká se virgins. Během pohlavního styku se šířka zvyšuje na 6-10 cm, velikost roste a během porodu.

Šířka pochvy je považována za opravdu úzkou pouze v jednom případě - s infantilismem sexuálního systému. Pro tuto patologii se nedostatečně rozvinutý stav reprodukčních těles charakterizuje v důsledku nedostatečného počtu růstových hormonů v těle. Onemocnění není považováno za běžné a je možné ji identifikovat v raném věku při návštěvě gynekologa. To je převážně nalezeno v dívkách tenké tělo. Infantilismus sexuálního systému je úspěšně léčen chirurgií.

A lékaři tvrdí, že šířka pochvy není příliš úzká, nebo příliš široká. Velikost genitálních orgánů není určena růstem nebo postavou ženy.

Vagina je dostatečně nezbytná, aby se snadno přizpůsobila jak sexuální péro a dítě během porodu bez jakéhokoliv zahraničního intervence.

Stížnosti na úzké vagíci nejsou vysvětleny na fyziologické rysy těla ženy a duševní problémy, a to jak v nevědomých a podvědomých úrovních. Strach vznikající při styku nebo lékařské vyšetření v gynekologu způsobuje, že stěny vaginy se stávají již.

Bolestivé pocity během pohlavního styku se mohou vyskytnout z jiných důvodů. Onemocnění genitálií mohou způsobit bolest při sexu. Patří mezi ně porušení v práci uretry, chirurgických operací a zranění během porodu, když má žena rozkrokové přestávky a jizvy, pozastavení vagíny.

Co dělat s úzkou vagínou?

Následující stížnosti na "úzké vagina" dávají ženám raději hledat radu na fórech, se bojí nebo plachý k návštěvě gynekologa, ale pouze on může poskytnout správnou pomoc v této situaci. Doporučuje se konzultovat s psychoterapeutem, zejména pokud je bolest v pochvě z důvodu psychologických zvláštností.

Pro nezávisle eliminovat nepříjemný pocit během pohlavního styku, specialisté poskytují několik doporučení pro ženy:

  1. Během sexu by vagina měla být dostatečně zvlhčena a vzrušená.
  2. Použijte maziva.
  3. Vyjednávat s partnerem, že nebude provádět ostré pohyby.
  4. Vyberte si nejpohodlnější pozice.
  5. Použijte hudbu a další techniky pro relaxaci.

Ale že výše uvedené tipy poskytují pozitivní výsledky, žena by měla být pozorována se sexopatologem nebo gynekologem. Odborníci pomohou naučit se odstranit stres během pohlavního styku a uvolnit svaly pochvy.

fyzická cvičení

Na fórech je obvyklé poradit fyzickou cvičení nebo používat nástroje, které vám umožní rozšířit vaginu bez pomoci lékaře. Je to tak nepřiměřené, protože v důsledku nespokojeného zásahu může žena ublížit i více škody a fyzické třídy nebudou přinést žádný účinek.

Pokud neexistují dostatek rozšířených problémů vagina během porodu, žena je jmenována epizotomie, aby se odstranila riziko rozkroku rozkroku. Během této operace je vagina rozšířena chirurgickou cestou a po porodu jsou vynalezeny škrty. Epsotomie se praktikuje dlouhou dobu, tedy po operaci, žena nevzniká komplikace.

závěry

Chcete-li se úspěšně rozhodnout zbavit se nepohodlí v pochvě, měla by být žena zkoumána gynekologem, aby se ujistil, že bolest není způsobena onemocněním genitálií. Psychoterapeut a sexolog pomůže zbavit se psychologických problémů, protože je nemožné vést aktivní sexuální život. Aby se zabránilo nevratným následkům, žena stojí za to vyhazovat pochybnosti a obavy a konzultovat se specialistou, jen tak, že bude schopna udržovat své vlastní zdraví a vztah s milovaným.