Prolaps ženské tělo, že to? Příčiny a symptomy opomenutí vaginálních stěn, léčebných metod

Orgány v nižším podílu peritonejových žen (močový měchýř, uretr, jemný střevo a rovný střevo) nemají tuhou formu a udržují normální polohu v důsledku určité podpory. Svazky, fascia, svaly vytvářejí pohyblivý rám, připomínající zavěšený most, kde porušení na jednom místě vede k nenastanci celého designu. Klenutý tvar vagíny s děložkem v horním bodě opravuje všechny svazky, které poskytují vzájemné posunutí orgánů k provádění různých funkcí.

V důsledku zranění, oslabení svalů, pružnost pružnosti vazu vyvolává opomenutí stěn vagíny, příčiny onemocnění bude analyzována léčba a prevence této patologie.

Rizikové faktory

Odstranění stěn vagíny je diagnostikována téměř polovina žen po výskytu Klimaků. Důvodem je zejména změny související s věkem: přirozené oslabení svalů pánevního dna, peritoneum, snížení hladiny estrogenu v menopauze, protahování vazů.

Ženy nad 30 takovým porušením je pozorováno méně často a je spojeno s komplexním porodem nebo velkou fyzickou námahy (jak trvalé, tak jednorázové).

Dívky a ne rodující ženy podléhají nemoci méně. Vynechání vagíny v prenatálním období je způsobeno dědičnými faktory nebo vrozenými poruchami ve struktuře pojivové tkáně.
obezita
Moderní gynekologie poukazuje na řadu důvodů, které přispívají k rozvoji patologie:

  • chronická onemocnění, která způsobují významný nárůst intra-břišního tlaku (s bronchitidou, astma, zácpa);
  • Dlouhý traumatický porod, nesprávné reliéfy během epizotomie nebo přestávek, mechanická poranění perineum;
  • Narození každého dalšího dítěte (po druhém) zvyšuje pravděpodobnost opomenutí pochvy;
  • obezita, stejně jako jakákoliv prudká změna hmotnosti;
  • nádory genitálních orgánů (maligní a benigní);
  • Nestabilní hormonální pozadí, nedostatek estrogenu během menopauzy;
  • Malá mobilita, sedací práce - v trénovaných ženách, vývoj onemocnění onemocnění je extrémně vzácný.

Pravděpodobnost opomenutí pochvy a děložní prolaps je mnohem vyšší s zatíženou dědičností. Kdyby byly v rodině případy onemocnění, gynekolog by měl být navštíven nejméně půl roku, pečlivě upozornit všechny příznaky opomenutí vnitřních orgánů.

Typy a stádia onemocnění

Čípek
Vynechání stěn dělohy a ještě více tak prolaps (ztráta) ženských genitálií nedochází náhle. Proces se rozvíjí v průběhu let. S náležitou pozorností jeho zdraví může být zjištěna včas a odstraněna v raných fázích. V nepřítomnosti léčby je nemoc zhoršena a zrychlena. Diagnostikovat tuto patologii ve čtyřech stupních dle mezinárodní klasifikace:

  1. Menší opomenutí přední stěny pochvy nebo jeho zadní stěny, méně často - celá vagina. Anatomická vada ještě není patrná, děloha je částečně přemístěna.
  2. Onemocnění postupuje: Cervix je snížen na úroveň zárodečka, vagina je vyčnívají ve spodní třetině.
  3. Vagina spadá na polovinu své délky. Pokud děložní kompenzuje prolaps, v této fázi děložního čípku jde za hranice vagíny.
  4. Kompletní vaginální prolaps, často doprovázený spadem celého těla dělohy.

Vaginální prolapse
Cvičení gynekologů si užívá zjednodušené klasifikace, protože menší opomenutí, které nejsou zatíženy vynálezem, je snadno opravena bez chirurgie.

Podle typu léze rozlišovat:

  • Když přední stěna pochvy, močový močový měchýř a močový kanál - cystocele odpovídajícím způsobem;
  • Pokud se zadní stěna klesne a konečník klesne směrem k vagíně - Rektorzel;
  • Děložní prolaps - ureterocele;
  • Kopule a všechna vagina.

Přední stěna vagíny je nejčastěji deformována, která nevyhnutelně vede k vynechání, tání nebo ztrátě močového měchýře u žen. Urňans je obtížné, když je smáče nebezpečí infekcí.

Odstranění dělohyProtahování zadní stěny vede k tomu, že přes oslabující fascie je linka částečně vyčnívající směrem k vagíně, tvořící kapsu. To porušuje normální proces defekace. V obtížných případech je vyprazdňování možné pouze po střevě.

Ve většině případů se opomenutí dělohy vyskytuje současně s recalo nebo cystocele. Ztráta kopulí vagina je možná pouze po hysterektomii (úplné odstranění dělohy), pokud není vyrobena odpovídající upevnění horní části vaginy.

Dokonce i úplné vynechání dělohy není bezpodmínečnou indikací odstranit. Rozpracovává se různé chirurgické metody upevnění pánevních orgánů, když jsou oddaní. Žádný děloha je obtížné dále upevnit vagínu, protože je ztracen horní bod napětí stěn. Odstranění je znázorněno pouze s dalšími svědectvím a komplikacemi.

Jak rozpoznat nemoc

V raných fázích, opomenutí pochvy a mírná změna v poloze čípku nezpůsobuje žádné konkrétní symptomy. Stěžoval si stížnosti v tomto období - ztráta citlivosti pochvy, pocit jeho "expanze", nemožnost dosažení orgasmu během pohlaví. Periodické spastické bolesti v dolní části břicha, pas ženy mají tendenci přisuzovat charakteristiky měsíčního cyklu.

Když onemocnění postupuje, je zjištěno, že se zjištění (non-lock) sexuálního slotu zaznamenává v důsledku zvýšeného tlaku na stěnách vagíny. Tato podmínka významně zvyšuje riziko infekce, doprovázené únikem moči při jakémkoliv napětí. Závažnost, bolest v Wulva (vnější genitální orgány) se stává trvalým, pohlavním stykem způsobuje bolest. Stěny vagíny vysychají, sliznice hypertrofie membrán a přestávají provádět jejich ochranné funkce. Zánětlivé procesy vyvíjejí, vředy, polypy, erozi se objeví.
Odstranění dělohy
V závislosti na typu ztráty vagíny se další příznaky liší: symptomy cystitidy, urethritidy, během příjemce - zácpa, zánět příhodu. Charakteristickým rysem, že to bylo posunutí nebo opomenutí dělohy, pánevní orgány byla příčinou všech uvedených stížností - pocit cizího těla uvnitř pochvy, slaví většinou žen.

Diagnóza onemocnění se neliší v obtížích. Pravidelné gynekologické techniky mohou určit přítomnost procesu v raných fázích. Pozdní stupně jsou určeny vizuálně s vaginální inspekcí. Ale proč začal opomenutí orgánů, zjistit důkladnou zkoušku, včetně konzultace urologa a nutně proctologa. Dokonce i chirurgický odpalovač s vagínovými stěnami, aniž by se eliminoval příčiny onemocnění, činí léčbu krátkodobého života a relapsy jsou nebezpečné.

Léčba: konzervativní a provozní

Při vynechání stěn vagíny je nutné najít příčinu takového stavu. Znalost příčiny onemocnění určuje léčbu. Pokud oslabení svalového tónu vedlo k patologii, aktivním životním stylem a speciálním tréninkem pomůže. Přítomnost chronických onemocnění vyžaduje vážný integrovaný přístup. Na 3-4 fázích bez pomoci chirurgu již nemůže dělat.

V počátečních stadiích jsou cvičení předepsána, účinná při vynechání stěn vagíny. Zatím proces určil a postupuje pomalu, je realistický zastavit s pomocí konvenčního tělesného vzdělávání.

Gymnastika Kegel

Trénink leží v alternativním tlaku a kompletní relaxaci všech svalů rozkroků. Kruhové svaly sfinkteru a svalů jsou současně posíleny, poskytují podporu pro všechny orgány v pánevní oblasti.

Hlavní cvičení:

  • Maximalizovat nakreslit sebe a blíže svalů rozkroku (nezapomeňte napjaté anus), pak si odpočinout. Opakujte až 15krát v jednom jít. S dostatečným tréninkem můžete začít zvýšit postupnou sílu, každá komprese je vyrobena s větší silou a držet nejdelší.
  • Dožní dobu močení několikrát v jednom vyprazdňování močového měchýře. Postupně přiveďte čas jednoho uzavření svalů na 20 sekund.
  • Alternativní mačkání rozkroku s malou kondici, snaha o postupně zvyšovat postupně během školení.

Můžete dělat cvičení kdykoliv den: stojící, sedí, ležící, dokonce i na cestách. Postupně se vstupuje do zvyku, je školení přeměněno na nízkou životnost a účinnou každodenní prevenci ztráty genitálií, střev, močového měchýře u žen. Je užitečné pro takovou gymnastiku a pro muže za prevenci hemoroidů a zlepšování dodávky krve do malé pánve.

Silné svaly pánevního dna dělají celý svalový-vazník kostry peritoneum a zabraňuje přemístění jiných orgánů u žen: všudypřítomnost vaječníků, tenkého střeva, žaludku, interinových trubek. Zlepšuje se krevní zásobení vagíny, zvyšuje se jeho citlivost.

Fyzioterapie

Pro posílení vnitřního svalového rámu, existuje několik silných svalů intimní zóny, další cvičení budou muset udržet tón svalů lisu a peritoneum. Cvičení lze rozdělit do takových skupin:

  • Maximální nohy na stranu, vpřed, zpět v různých polohách: stojící, lhaní, na všech čtyřech s podporou pro ruce;
  • Posílení svalů horního a dolního lisu: vzestup přímých nebo ohnutých nohou ležící na zadní straně (počáteční verze je paže podél těla, s dalším tréninkem - ruce za hlavou);
  • Kombinace konvenčních cvičení s táborovým tréninkem: při napínání nebo napětí, tisk stojí za utahování a relaxaci také svalů, zavírání vstupu vagíny a anus.

Počet opakování každého cvičení nejprve může být libovolný, nepřijatelně přetížit svaly, když alespoň menší opomenutí pochvy nebo děložního posunu. Postupně přinášejí počet opakování z několika do 10.

Pesary Rings

Konzervativní (bez chirurgie) metod pro upevnění normálního stavu dělohy zahrnují pesary - speciální kroužky zavedené do vagíny. Jsou vyrobeny ze syntetických materiálů a vybraných individuálně. Kroužky drží dělohu ve správné poloze pouze v případě, že svaly jsou dostatečně silné. Jinak, vyzvednutí pesary většího průměru pokaždé, existuje riziko natažení vagíny, která ji ještě oslabí.

Se slabými svaly vagíny používají hysterofor - zařízení z vaginálního kruhu s obvazem. Obvaz, zatímco na pás. Dlouhé nošení obvazu je nemožné pro hygienické důvody.

Gynekologické kroužky - prostředek krátkodobého a ne léčebně v doslovném smyslu, je to pouze dočasná podpora vysídlené autority. Uchýbejte se zřídka, když nemohou být použity chirurgické metody. Pesary způsobuje mnoho vedlejších účinků a komplikací:

  • Rozpouštění vagina a ulcerace;
  • edém a zánět sliznice;
  • Otáčení pesary v tkanině s dlouhým vkladem v pochvě;
  • Potřeba denních písem.

Jediným účinným způsobem, jak vyléčit ze ztráty pochvy v posledních dvou fázích onemocnění je provozní zásah.

Provozní cesta

Provozní zásah
V chirurgické praxi se desítky typů operací používají k posílení vnitřního rámu ženských orgánů. V každém případě je vyžadován speciální přístup k výběru technik.

Druh přístupu je rozlišován:

  • Operace vyráběné přes břišní dutinu (klasika nebo použití laparoskopie);
  • Chirurgická intervenční transvaginální (přes vagina).

Druhá možnost je aplikována častěji, je méně traumatická a listy viditelné pooperační jizvy. Způsob provádění operace je volen lékařem na základě závažnosti onemocnění, stavu spojovacích tkání, věku a zdraví každé ženy individuálně.

Pro posílení stěn vagíny v tradiční chirurgii, jejich vlastní tkaniny se používají: natažená fascia se shromažďuje v záhybech a aplikují švy na nich. Vzhledem k velkému počtu opakování (asi 50%) nemůže být tato obecně přijímaná metoda nazývána účinná. Doporučeno pro mladé ženy, s výhradou pro použití paralelně s jinými korekčními metodami.

Typy kolipoplastiky (reliéfní vaginální stěny):

  1. ColorPohy (přední, zadní) - restaurování normální polohy orgánů, když je močový měchýř vynechán nebo vystavení konečníku do prostoru pochvy, odstraněním natažených tkání a přinést je.
  2. Střední Kohlpopia Provádí se ženami staršími než reprodukčním věkem s plným remberingem dělohy.
  3. ColpopherineaUrafia - vkládat zadní stěnu pochvy po porodu, s svalovými podvazky držet konečníku v normální anatomické poloze.

Pokud je příčinou vaginální deformace spadou dělohy, operace se provádějí na jeho upevnění na vrcholu vagíny se zachováním orgánu, částečnou amputací ("Manchester") nebo plné odstranění.

Moderní protetická chirurgie používá speciální síťové materiály k nápravě opomenutí vnitřních orgánů. S jejich pomocí posílení oslabených vazů, poškozená fascie nahradit. Tento typ operací po relapsech je znázorněno a udává nejvyšší (až 95%) indikátor výkonu.

Progresivní metoda v chirurgii - kombinace syntetických endoprothéz a vlastních tkání pro rekonstrukci tvaru vagíny, vyžaduje chirurg velkých zkušeností a dovedností. Po dobře provedené operaci se materiál umělého oka stává základem pro fascinující s vlastními tkaninami a může kompletně rekonstruovat nosné vaginální aparát.

Opomenutí vagíny během těhotenství

Vzhledem k tomu, že plod roste, je stále větší tlak na stěnách pochvy a pánve. Dokonce i zdravé silné svaly a vazy mohou podléhat deformaci. A pokud je děloha vynechán před těhotenstvím, prolaps proudí rychle.

Co dělat v tomto případě rozhoduje o gynekologu, protože takový stav je nebezpečný, děloha do posledního trimestru může spadnout na lumen rozkroku. Přírodní práce v tomto případě je kontraindikováno.
Odstranění dělohy
Pokud se opomenutí dělohy nebo pochvy během těhotenství v počátečním stádiu mohou vaginální kroužky pomoci, nosit obvaz, speciální gymnastiku. Školení rozkrokových svalů usnadní porod, zabrání opomenutí močové bubliny a intestinální oddělení v budoucnu.

Co ohrožuje ženy nepozorování na vlastní blahobyt a touha překonat nepříjemné příznaky vyplývající z genitálních orgánů? Podmínka, která je snadno opravena v raných fázích, se v průběhu let v průběhu nemoci, zbavuje mateřské štěstí nebo dokonce ohrožující život. Chcete-li tomu vyhnout, měli byste včas navštívit pouze gynekolog. Včasná identifikace opomenutí stěn vagíny, příčiny onemocnění, její léčba moderními a tradičními metodami vám umožní vrátit zdraví žen, efektivitu, maximalizovat kvalitu života na hluboký stáří.