Gymnastika při pasážování dělohy

Ohýbání dělohy Zada ​​- Jedná se o poměrně společnou odchylku orgánu z normální polohy. Zároveň je vytvořen ostrý úhel mezi tělem a krkem dělohy, což zabraňuje normálnímu fungování orgánu, což způsobuje bolestivé pocity během menstruace a možných problémů s koncepcí dítěte. Chcete-li tento problém eliminovat, existuje několik způsobů, jak léčit, z nichž jeden je speciální sada cvičení nebo gymnastiky.

Příznaky a důvody

Před pokračováním do analýzy gymnastiky a cvičení, efektivní během bití Zatky, je důležité pochopit, jak a z jakých důvodů se tato anatomická funkce může objevit u ženy.

Typicky se ohyb steepleru postupuje asymptomatický, zejména ve světlé formě. Nicméně, některé změny ve fyziologii genitálních orgánů mohou být zaznamenány. Nejprve se jedná o poruchy gastrointestinálního traktu, projevené ve formě zácpy. To je způsobeno tím, že děloha během bití Zada ​​odchyluje a tlačí střeva.

Také charakteristické symptomy jsou bolestivé menstruace a obtíže s koncepcí dítěte. Druhým problémem se vztahuje k tvorbě akutního úhlu mezi dělohy a krkem, protože spermie je obtížné dostat se do vejce. Překročení prosperujícího hnojení se tedy několikrát snižují.

Ohýbání dělohy Zada ​​může být vrozený nebo získaný. V prvním případě se dívka již narodila s nějakou změnou ve stavu dělohy. Nejčastěji tato funkce struktury nezasahuje do normální koncepce a po dodání zmizí. V tomto případě je gymnastika nejlepším způsobem, jak vrátit dělohy v normální poloze.Získaným ohybem se vyvíjí v důsledku chronického zánětu reprodukčních systémů orgánů, pravidelnou nadměrnou fyzickou námahy, oslabení svalových vazů drží polohu dělohy v pánvi, stejně jako v přítomnosti jakýchkoliv nádorových formací v genitáliích.

Před jmenováním ošetření musí lékař vytvořit přesný důvod pro tvorbu beagy Zatka Zada. Kromě toho gynekolog může poradit nejúspěšnější možnosti posilovny, aby se tento problém odstranil.

Nejefektivnější cvičení

Gymnastika při zamlžení - to je jedna z efektivních způsobů, jak eliminovat tuto funkci. Současně jsou cvičení a gymnastika obecně zaměřena na posílení vazů a svalů peritoneum a pánevního dna. Stačí věnovat pouze 15 minut denně takovou gymnastiku.

Základní cvičení uvedené v bití Zatce Zada.

  1. Udělejte si pohodlnou polohu, posezení na podlaze. Narovnejte si záda a rozšiřte nohy co nejširší. Jemně proveďte svahy s pouzdrem, pak na druhou nohu, zatímco se snažíte dosáhnout prstů na špičku nohy.
  2. Cvičení "Příroda". Postavit se v stabilní poloze na všech čtyřech, na dechu, zatlačte zadní horní kolo, na výdech, za spodní stranou. Svaly rozkroku a tisk by měly být napjaté.
  3. Vezměte polohu kolena. Na dechu, spusťte pánev na podlahu, která má mezi stopami. Na výdechu se vraťte do původní polohy a ohněte zády do bederního oddělení. Svaly by měly být napjaté, lokty se neroztrhávají.
  4. Stojí na čtyřech, ruce přímo. Pomalu zvedněte narovnanou levou nohu a pravou ruku, napjaté všechny svaly. Zavřít po dobu 15 sekund a pak opakujte cvičení s pravou nohou a levou rukou.
  5. Zdrojová pozice - na všech čtyřech. Na dechu, narovnejte nohy, krok po stopách a dlaněch v podlaze, vraťte se do polohy, stojící na kolenou. Opakujte 5-7 krát.
  6. Stojí rovně, nohy jsou široce umístěny. Vydejte se do výdechu, naklonit se dopředu tak, aby dlaně dostaly podlahu, kolena jsou hladká. Opakujte 4-5 krát.
  7. Posaďte se na paty, vybledlé nohy pod sebe. Na dechu pomalu zvedněte ruce nahoru, namáhněte svaly tisku a rozkroku, v výdechu - nižší. Opakujte 3-7 krát.
  8. Stát na všech čtyřech. Zhluboka se nadechněte, na výdech klepněte na pravé koleno levého lokte, vraťte se do původní polohy. Opakovat na druhé straně.

Při provádění každého cvičení je důležité sledovat napětí svalů pánevního dna a lisování. Pokud existuje nepříjemný pocit, nepohodlí nebo bolest při provádění gymnastiky, když se dostane do dělohy, je nutné zastavit povolání.

Complex Kegel

Další účinný komplex, když pasáže pařezy cvičení Kegel jsou. Nejenže pomáhají vrátit dělohy v normální poloze, ale také obnovit pružnost vazů, posílit svaly pánevního dna a vagíny. Podobná gymnastika, když se celostátní dělohy mohou být použity jak ve spojení s jinými způsoby léčby a nezávisle.

Nejúčinnější cvičení Kegel.

  1. Střídavě snížit a uvolnit svaly dna malé pánve. Pro začátečníky se doporučuje provádět 8-10 snížení 3-4 krát denně, pokaždé, když můžete postupně zvýšit počet opakování.
  2. Cvičení "výtah". Střídavě napětí všech vaginálních oddělení, začíná pod a nahoru. Pak zpožďme několik sekund a uvolněte svaly v opačném směru.
  3. Cvičení "vlny". Tato volba vyžaduje péči a koncentraci. Podstatou spočívá v alternativní kontrakci svalů tvořících tři zatáčky: kolem análního otevření, pochvy a uretry.

Všechna tato gymnastika má několik variant. To může být provedeno stání, sedí, ležící, s ohnutými koleny nebo na všech čtyřech. Kromě toho se zvýšením počtu opakování lze provádět cvičení s delším svalovým napětím (10-15 sekund).

Gynekologická masáž

V některých případech nemusí být provedení gymnastiky během získaného průchodu dělohy dostačující. Například gynekologická masáž může být přiřazena do dělohy nebo zhoršené procesy. Na rozdíl od mnoha jiných způsobů, jak eliminovat tuto funkci struktury, masáž nevyžaduje žádné zásahy. Kromě toho nejen vrací dělohy v normální poloze, ale také obnovuje krevní oběh v orgánech malé pánve, zvyšuje tón svalů a eliminuje hroty.

Gynekologická masáž je prováděna pouze vysoce kvalifikovaným lékařem. S jakýmkoliv nepohodlím nebo bolestivými pocitem by měl pacient okamžitě hlásit gynekologa. Postup se provádí v infekčních a zánětlivých onemocněních, v erozi, během menstruace, stejně jako s vrozeným ohybem.

Masáž se provádí v gynekologickém křesle. Pacient má stejnou polohu jako v obvyklé inspekci. Doktor má jednu ruku na žaludku a druhý zavádí do vagíny. Provádí tedy masáž dělohy na obou stranách. Postup zpravidla trvá více než 5-8 minut. Ve vážnějších případech se masáže může zvýšit na 20 minut.

Prevence

Zdravý životní styl je nezbytný v úspěšné léčbě a prevenci ohybu Zatce Zatka. Mělo by se dodržovat pouze vyváženou a správnou výživu, aby se zapojila do fyzické aktivity a uvolněte dostatečné množství času. Preventivní opatření zahrnují také pravidelné návštěvy gynekologa (minimálně 1 čas ročně), dodržování intimní hygieny, eliminace zvedacích závaží a nadměrných nákladů.

Gymnastika nebo cvičení při průchodu Zatka Zada ​​jsou důležitá při eliminaci tohoto anatomického rysu ženy. Mohou působit jako nezávislý léčba a agregát s jinými metodami terapie. Je důležité dodržovat pravidelnost a správnost provádění takové gymnastiky.