Gymnastika po operaci oddělení dělohy

Některé ženy v svědectví lékaře potřebují úplné odstranění dělohy. Takový provozní zásah se provádí výhradně ve vzácných případech, kdy léčiva a fyzioterapeutická léčba nepřinesla pozitivní výsledek. Doba rehabilitace trvá dlouho, proto pacienti jsou přiděleni k recepci drog.A také ženy musí pravidelně provádět gymnastický a cvičení, které pomohou přivést svalové tkáně do normálního stavu. Před jejich implementací musíte konzultovat se svým lékařem, který poskytne všechna nezbytná doporučení a tipy. Ve většině případů po operaci a odstranění, ženy čelí problémům, jako je spontánní močení a defecation. Při provozu intervence doktor vyřízl svalovou vrstvu, která podporuje tělo dělohy. V tomto případě pomůže pouze gymnastika Kegel.

Funkce hysterektomie

Operace pro odstranění dělohy se provádějí s resekcí svalových tkání a četných vazů. Technika operačního zásahu závisí na diagnóze.

Přístup se provádí řezáním břišní stěny nebo několika punkcí. Po operaci, vnitřní orgány, které se nacházejí v malé pánvi, se mohou posunout. V důsledku tohoto dopadu pacient čelí následujícím otázkám:

  • spontánní močení;
  • zácpa;
  • bolest v dolní části břicha;
  • nepříjemné pocity během pohlavního styku.

Kromě těchto problémů mohou být pacienti v depresivní podmínce po dlouhou dobu. Po odstranění dělohy se často vytvářejí adhezivní procesy, kult vagíny a stěny močového měchýře, takže ženy mají spontánní inkontinenci močové chronické formy.

Ovirobysektomie

Během provozu jsou všechny vnitřní pánevní orgány vystaveny odstraněním - jedná se o vaječní, dělohy, trubice falopie, vazy a svaly. Nejčastějšími a běžnými komplikacemi zahrnují úplnou zastavení výroby ženských pohlavních hormonů. Takové hlavní změny v těle vedou k předčasnému nástupu Klimaků.

Po odstranění vaječníků se takové patologie vyskytují jako osteoporóza, srdeční frekvence je narušena a nadměrná suchost sliznice pochvy je pozorována i při pravidelném přijímání hormonálních léčiv.

Pokud nemáte zvlhčete stěny pochvy, pak začínají snadno zmenšit a praskliny se objevují během fyzického dopadu, stejně jako pohlavního styku. Pacienti jsou diagnostikováni chronickou formu podráždění a nadměrné svědění. V tomto případě je nutné pravidelně provádět cvičení Kegel, což pomůže vytvořit správnou sekreční funkci epiteliálních tkání.

Co potřebujete cvičení

Cross Svale pomáhají normálně funkci organismu ženského organismu. Jsou zodpovědní za práci vnitřních genitálních orgánů, gastrointestinálního traktu a močového měchýře. Z tohoto důvodu, že každá žena se musí postarat o tón perineálních svalů pomocí cvičení Kegel. Po operaci v děložině musí pacienti pravidelně provádět speciální cvičení Kegel. Pomáhají:

  • Na krátkou dobu, obnovit fyzický a psychický stav;
  • zvýšit tón a úroveň elasticity svalové tkáně, takže při sexuálním styku se vyhnout nepohodlí a bolesti;
  • Posílit svaly vaginální svalové tkáně.
Po komplexu cvičení Kegelu se ženy cítí zlepšené krevní oběh, správný provoz močového měchýře a gastrointestinální trakt je normalizován. Gymnastika zabraňuje mnoha zánětlivým procesům v malé pánvi.

Cvičení na co

Gymnastika po operaci oddělení dělohyZačátek provádění fyzického cvičení Kegelu pouze po konzultaci s účastnickým lékařem. Po operaci musí být nějaký čas pro úplné využití a rehabilitaci. Gymnastická cvičení mohou být prováděna v různých pozicích - ležící na zádech, sedí nebo stojící. Před zahájením tříd, odborníci doporučují zcela vyprázdnit močového měchýře, aby dosáhli maximálního výsledku.

Cvičení Kegel se skládají z několika hlavních kroků:

  • Periodická pomalá komprese svalů perineum;
  • postupná komprese a relaxace ve stejném časovém období;
  • tlačí;
  • Rychlé rytmické zkratky.

Každý den musíte vykonávat jedno cvičení. V čase jsou intimní svaly napjaté, takže pracují lépe a provádějí své hlavní funkce. Po odečtení a kompresi potřebujete relaxovat svaly. Všechny tyto akce vyžadují posloupnost.

Po operaci, když byla žena odstraněna děložkem a vaječníky, by měla projít nejméně dva měsíce. To platí pro abdominální přístup do dělohy. Po odstranění dělohy jsou cvičení Kegel prováděny pouze po dohodě s účastnickým lékařem. Pokud byl chirurgický zákrok proveden laparoskopickou metodou, pak doba regenerace je nejméně dva týdny.

Vraťte se do fyzické námahy, dokonce i menší, potřebujete přesněji. Odborníci doporučují pozorně sledovat jejich stav a pocity. Pokud se při provádění cvičení po odstranění dělohy, ženy pociťují nepohodlí nebo bolestivost, pak stojí za to opustit třídy a konzultovat se svým lékařem. Je důležité věnovat pozornost následujícím příznakům:

  • tahání bolesti v dolní části břicha;
  • Vznik hojného množství vaginálního výboje;
  • nepříjemné pocity v malé pánvi;
  • Vaginální krvácení.

Indikace pro realizaci

Často po operaci odstranit dělohy a přívěsky, ženy mohou čelit různým problémům. K dispozici je poškození a oslabení vazů, stejně jako svalová tkáň pánevní membrány, vnitřní orgány se posunou a sliznická membrána není dostatečně navlhčena. Všechny tyto problémy pomohou vyřešit systematický výkon cvičení na Kegel.

Hlavní indikace zahrnují:

  • dlouhá a obtížná hojení ran po operaci;
  • tvorba adhezivních procesů;
  • zácpa;
  • výskyt hemoroidů;
  • trombus;
  • bolestivost a nepříjemné pocity během pohlavního styku;
  • spontánní močení a defecation.
Pokud pacienti pokračují v provádění tréninku, pak se svaly pánevních spodních svalů vytáhnou a zotavují. Tak zvednou močový měchýř a konečník, takže se vracejí do původní anatomické polohy.

Zranění se začínají rychle léčit, je zabráněno vzniku závažných komplikací, objevují se jizvy a adhezivní procesy. Po operaci odstranit dělohy a orgány malých pelet, cue cvičení pomáhá normalizovat krevní oběh, takže nevznikají. Mohou způsobit křečové žíly a krvácení po operaci.

Kontraindikace

Cvičení Kegel se vyznačují jejich specifikami a technologiemi, které musí být přísně dodržovány a dodržují všechna pravidla. V první fázi se pacienti musí učit správným dechem. Jsou-li ženy silně kmenové svaly během tříd, může dojít k intra-břišní tlak.

Dýchání by mělo být dokonce a měřeno. Cvičení na Kegel nejsou prováděna v diagnostice jakýchkoliv zánětlivých procesů, zejména pokud jsou ohniska umístěna v močovém systému. A také stojí za to opustit třídy v období exacerbace kardiovaskulárních onemocnění a v posledních fázích pánevního prolapsu. Po operaci odstranit těla dělohy a jejích přívěsků je nutné podstoupit dobu rehabilitace, aby se zabránilo závažným komplikacím.

Jak dělat cvičení

Po operaci, poprvé by měl pacient pečlivě sledovat svůj stav.

Gymnastika po operaci oddělení dělohyV počáteční fázi cvičení se provádějí s marginální opatrností, aby se zabránilo silné únavě. Třídy vyžadují systematické provedení, takže je přísně zakázáno přeskočit ani jedno sezení. Odborníci doporučují za pár minut za pár minut po celý den.

Pokud ženy nemají žádné dovednosti k vlaku vaginálních svalů, pak se můžete pokusit o jejich zastavení močení. Existují situace, kdy svalové tkáně jsou silně oslabeny, takže taková akce je dána s velkými obtížemi.

Pokud pravidelně provádíte cvičení po dobu dvou měsíců, pak svaly získávají bývalou pružnost a sílu. Ženy mohou samostatně ovládat práci močového měchýře.