Vynikající a pád z pochvy a dělohy během vyvrcholení

Vynikající a pád z pochvy a dělohy během vyvrcholení

Jaké je opomenutí pochvy a dělohy?

Když je vagina vynechána, je tu zavěšení jednoho ze svých hradeb do lumenu pochvy. Vzhledem k tomu, že se močový měchýř nachází před vagínou, se měchýř začne také při močovém měchýře. Tato podmínka se nazývá cystocel. Je tu rovný střevo za vaginou, takže při vynechání zadní stěny pochvy je pozorována stěna konečníku nebo reprosů.

Při vynechání dělohy je pozorováno jeho posunutí a s výrazným vynecháním může děloha dokonce "vypadnout" z pochvy. Samozřejmě, když mluvíme o "pádu", neznamená, že v jednom okamžiku se děloha odtrhne od těla a padá na podlahu. Navzdory všem, děloha zůstává spolehlivě připojen k tělu, když je děloha věnována, začne se "dívat ven" z pochvy.

Proč je opomenutí vagíny a dělohy?

Normálně jsou malé pánevní orgány (vaječníky, děložní trubky, dělohy, vagina, močový měchýř a rovný střevo) podporovány v suspendovaných v důsledku svalů a vazů malého pánve, které jsou zase připojeny ke skeletu. Konstrukce je spokojený komplex a samostatná přednáška o anatomii může být věnována struktuře pánevního dna (struktura, která drží všechny uvedené orgány na místě). Ale nebudeme jít do detailů, stačí pochopit, že vagina a děloha zabírají místo, které jsou přiděleny přírodou, ne takhle, a díky svalům a vazům malé pánve.

S věkem je tesální boční svalový tón výrazně snížen a vazy se mohou protáhnout, takže když vyvrcholení často pozoroval opomenutí vagíny nebo dělohy. Mimo jiné snižují hladiny estrogenů v krvi, kdy Klimakse, Také přispívá k relaxaci a protahování vazy.

Kdo může rozvíjet opomenutí pochvy a dělohy?

Zvýšené riziko opomenutí genitálních orgánů během Climax je pozorováno, pokud:

  • Žena porodila mnohokrát nebo měla více těhotenství (dvojče, trojnásobek a t.D.)
  • Tam je nadváha nebo obezita.
  • Jsou pozorovány časté konstanty.
  • Tam je chronický kašel (chronická bronchitida, bronchiální astma).
  • Žena kouří.
  • Porušení jaterních prací s akumulací tekutiny v abdominální dutině (ascites).
  • Existuje výrazný nárůst sleziny.
  • Žena vyvolává gravitaci.

Vynechává bez příznaků?

Stává se a ještě více: Ve většině případů nejsou žádné příznaky v raných fázích opomenutí pochvy a dělohy. Není třeba pochybovat o správnosti diagnózy, pokud se gynekolog objevil vynalézat, a nemáte známky této nemoci.

Jak to dělá opomenutí pochvy a dělohy?

  • Pocit cizího těla v pochvě, jako by v hlubinách pochvy je malý míč.
  • Tupá bolest na dně břicha.
  • Pocit, jako by něco vypadl z pochvy.
  • Bolestivost při pohlavním styku.
  • Obtíže při chůzi.
  • Obtížnost při močení a defecation.

Když cystocele (lezení stěny močového měchýře), příznaky, jako je rychlá močení, močová inkontinence, nedobrovolná močení, zpoždění moči. Více informací o inkontinenci moči v kliknutí.

Pod recotetolem (Oldovace Russion) existují potíže s defecation, když je více úsilí vyprázdnit střeva než dříve.

Jaký je stupeň vynaložení?

1 Stupeň opomenutí dělohy: Cervix není nad vagínou, protože by mělo být normální, ale spadá do vagíny.

2 stupeň vynechání dělohy: Cervix jde dolů do vchodu do pochvy.

3 stupeň vynechání dělohy: Cervix "vypadá" z pochvy.

4 stupeň vynechání dělohy: celý děloha "vypadá z pochvy. Tato podmínka se také nazývá diplom.

Ollowing dělohy, pádu z dělohy, fáze

Jaké testy jsou potřebné?

Diagnóza opomenutí genitálních orgánů může být dodána během kontroly gynekologa. Lékař vás prozkoumá v lhaní pozici a ve stojaté poloze. Vzhledem k tomu, že se zvyšováním intra-břišního tlaku se opomenutí pochvy nebo dělohy stává výraznějším, doktor vás požádá, abyste zabili nebo ujistili.

Gynekolog může také přiřadit následující testy:

  • Ultrazvuk Uterus
  • Pokud existuje porušení močového měchýře, doktor jmenuje ultrazvuk nebo rentgen ledviny
  • Obecná analýza moči

Co dělat, když vynecháte vaginu nebo dělohy?

Vynechání vagíny nebo dělohy nemusí být vždy léčeno. Pokud necítíte žádné příznaky, neobtěžujete vás, a gynekolog objevil drobné nebo mírné vynechání, léčba není jmenována. Gynekolog vám doporučí několik cvičení, které posilují svaly a vazy malého pánve, a doporučují přijít na opakovanou zkoušku po 6-12 měsících.

Pokud máte příznaky opomenutí, budete potřebovat léčbu: něco může být děláno doma sami, a něco může udělat váš záchranář.

Co lze udělat doma

Pokud jste našli vynechání stěn vagíny nebo dělohy, poslouchat následující gynekologové:

  • Vyhněte se dlouhému stání na nohách. Pokud je to nevyhnutelné (například musíte stát otočit), je lepší vzít si procházku nebo sedět.
  • Než se dostanete z křesle nebo něco zvýšit, dýchejte, dýchejte pánevní svaly (jako by se snažil zpozdit plyny), lehce zatáhněte žaludek a pomalu vyčerpávejte provést správnou akci.
  • Vyhnout se zácpy. Pokud máte častou zácpu, poraďte se s gastroenterologem: Zatímco se nezbavíte zácpy, opomenutí pochvy nebo dělohy nebude schopno léčit.
  • Během defecation je nemožné houževnat nebo míchat. Máte-li potíže s defecation, na výdechu "nafouknutí" žaludku tak, že se stane kulatým a říká "shshsh", ale zároveň nezdržujte dech. Udělejte si čas na návštěvu záchodu dost času na hluk kdekoli, ale neměli byste provádět toaletu více než 15 minut. Pokud do 15 minut nemůžete vyprázdnit střeva, zkuste to znovu později.
  • Pokud máte nadváhu, musíte se ho zbavit.
  • Proveďte cvičení Kegel. Více informací o cvičeních Kegel.

Co může lékař

Při vynechání pochvy nebo dělohy, konzervativní léčba může být jmenována (pesaria a léčba hormonální hormonu) nebo chirurgická operace.

Pesary

Gynekolog může doporučit, abyste nést speciální zařízení, které podporuje dělohy a nedává jej spadnout pod určitou úroveň. Taková zařízení se nazývají "pessari", nebo jednoduše děložní kroužky (i když existují i ​​jiné formy pesaris, a to nejen ve formě prstenů).

Smýšlející prsten (pesary)Pokud bude gynekolog považován za to, že můžete samostatně extrahovat a nainstalovat pesary, pak vás naučí, jak to udělat správně. V některých případech musí být pesary neustále nosit, v jiných případech, kdy bude muset být odstraněna před spaním. S drobnou opomenutí pochvy nebo záležitosti, pesare bude muset být instalován pouze před dlouhodobými procházkami, fyzickou námah a t.D.

Pesary neochvěje opomenutí dělohy, ale pomáhá eliminovat příznaky tohoto stavu a výrazně zmírnit svůj život.

Náhradní hormonální terapie estrogenů

Vedoucí příčinou opomenutí pochvy nebo dělohy během vyvrcholení je nedostatek estrogenových hormonů v krvi. Substituční léčba estrogen může být účinným způsobem zpevnění svalů a vazů malé pánve. Obvykle se estrogeny používají ve tvorbě genitálních orgánů ve formě vaginálních krémů nebo svíček, které je třeba podávat přímo k vagíně. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Hormonální náhradní hormonální terapie.

Provoz při vynechání vaginy a dělohy

Pokud konzervativní léčba nepomůže, nebo dochází k opomenutí dělohy 3-4 stupňů, pak je přiřazena operace. Operace může být provedena přes řezaný na břiše nebo v vagíně.

Během provozu může lékař vytvořit speciální implantát - strukturu, která bude držet malé pánevní orgány, kde by měly být normální. V některých případech může gynekolog doporučit odstranit dělohy. Na našich stránkách tam Samostatný článek o operacích odstraňování dělohy.

Po operaci nemůžete zvýšit závažnost nejméně 6 týdnů, a další 3 měsíce by se mělo vyhnout jakýmkoliv situacím, ve kterých se zvyšuje opomenutí genitálních orgánů: zácpa, kašel, kouření, přírůstek hmotnosti.

Jak zabránit opomenutí pochvy a dělohy během kliknutí?

  • Podporujte normální hmotnost pro váš růst.
  • Doprava, aby se zabránilo zácpy.
  • Dogel cvičení.
  • Nezvyšujte gravitaci (více než 5 kg).