Spirála mirena: recenze a důsledky

Spirála Mirena

Medicína stále stojí, s každým dnem je farmaceutický trh doplněn s nejnovějšími léky. Antikoncepci nejsou výjimkou. Navzdory novým lékům různých forem vydání, většina žen si vybrala intrauterinní spirála, která se poprvé objevila v minulém století. V tomto článku se podíváme na recenze a důsledky použití spirála.

Intrauterinní spirála Mirena je malý systém, jejichž rozměry nepřesahují 3 cm. Každý den zdůrazňuje minimální počet hormonů - levonorgestrel. Především je tento nástroj určen k tomu, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství.

Intrauterine spirála působí následovně:

  1. Cervikální hlen se stává silným, v důsledku toho oplodnění se stává nemožným.
  2. Spirála zdůrazňuje hormon, v důsledku toho spermií se stává méně pohyblivými.

Indikace pro instalaci spirál

  • První ze všech, spirála je určena pro antikoncepci.
  • Specialisté také doporučují instalovat tento systém ženám, kteří mají bohatou menstruaci.
  • Miren se používá jako terapie s endometriální, ovaredektomií, stejně jako s obtížným vrcholem.

Možné důsledky použití spirála míru

Navzdory vysoké účinnosti a některých výhodách s využitím tohoto antikoncepčního agenta, některé komplikace jsou vyvinuty:

Spirála Mirena: DůsledkyCharakteristický
Vzhled cyst na vaječnícíchJe nejčastější komplikací. Pokud věříte statistikám, každá 10 žen se objeví tuto patologii. Zvláštní příznaky nejsou pozorovány, v některých případech má žena nepohodlí během pohlavního styku nebo bolestivou bolest v dolní části břicha.
Zánětlivé onemocnění

Tato komplikace vzniká mnohem méně. Zánětlivá nebo infekční onemocnění malých pánevních orgánů se vyskytují hlavně během prvních týdnů po instalaci míru.

Vysoké riziko vzniku této patologie u žen, které často mění sexuální partnery.

Vývoj těhotenství mimo dělohaPathology se děje velmi zřídka, vyžaduje naléhavé chirurgické intervenci. Příznaky ektopického těhotenství jsou zpožděním menstruace, bolesti v dolní části břicha, slabosti a nevolnost.
Exulpress Mair

Stává se to velmi často, v podstatě spinací spirály z dělohy dochází během menstruace. Aby se zabránilo tomuto potížům, důrazně doporučují kontrolovat přítomnost nití spirály po menstruačním krvácení.

Symptomy vyhoštění jsou hojné měsíčně, které začínají před určeným termínem.

Perforace dělohy

Spřádání nebo povrchové poškození dělohy se děje poměrně zřídka, hlavně se špatnou instalací šroubovice.

V tomto případě musíte odstranit IUD, protože se stává neúčinným.

AmenorrheaAbsence menstruačního krvácení je obvykle pozorována v polovině použití intrauterinní spirály. Cyklus je obnoven po odstranění klidu.

Vedlejší efekty

Nejčastěji ženy vznikají následující vedlejší účinky:

  • Migréna.
  • Apatie.
  • Deprese
  • Nervozita.
  • Bolesti v dolní části břicha.
  • Nevolnost.
  • Akné.
  • Kandidóza.
  • Výběr krve Bez ohledu na menstruační cyklus.

Zřídka se vyskytují vedlejší účinky:

  • Edy.
  • Vyrážka.
  • Ekzém.
  • Sova břicha.
  • Ztráta vlasů.

Spirála pro různé nemoci

Kromě účinné antikoncepce se spirála prospívá ženu s různými faktory a nemocí.

Při použitíCharakteristický
Miraen s MomouIntrauterine spirála má pozitivní vliv na průběh této patologie. Mirien zabraňuje rozvoji růstu MOMA a je prevence vývoje maligních útvarů. Pokud má Moma malé velikosti, je možné díky Mirenu, dojde k úplnému oživení a chirurgický zásah nebude potřebovat.
Miren s endometriózouNěkteré formy endometriózy jsou úspěšné (včetně hyperplazie hypeometrium) mohou být zpracovány intrauterinní spirály. Díky denní dávce hormonů, které jsou přidělovány v minimálním množství, spirála zabraňuje růstu endometria.
Miraen v KlimakseJako pravidlo, během premanopauzy, ženský orgán zažívá vážné změny, které se odrážejí v zdraví žen. Miraen během Klimakse zabraňuje předčasnému stárnutí a zabraňuje rozvoji ženských patologií.

Intrauterine spirála Mirena: recenze lékařů

V lékařské praxi se tyto prostředky antikoncepce používají poměrně dlouhé. Na rozdíl od jiných intrauterinních spirálů se Mirena dokonale osvědčila. Ve srovnání s jinými spirály má méně nežádoucích účinků, je vysoce účinný a má léčivé vlastnosti.

Lékaři se domnívají, že Mirena je jedním z nejlepších prostředků ochrany proti nechtěnému těhotenství. Navzdory řadě výhod, odborníci důrazně doporučují seznámit se seznamem kontraindikací a vedlejších účinků.

Upozorňujeme, že instalace šroubovice by měla být prováděna výhradně kvalifikovaným gynekologem.

Intrauterine Spiral Mirena: Recenze žen

Recenze o intrauterinových spirálech Mirena byly rozděleny. Z pozitivních okamžiků si všimnou příznivé hodnoty (z výpočtu 5 let) a ochranu před možným vývojem vážných patologií. Na základě zpětné vazby lze dospět k závěru, že mírová spirála je většinou používána ženami po 40 letech.

Ženy si všimnou, že díky intrauterinním spirálům se dobou vyvrcholení pohybuje mnohem snazší:

  • Žádná nálada klesá,
  • Sexuální atrakce nezmizí,
  • Spirála nemá vliv na zisk hmotnosti.

Významnou výhodou je, že žádná žena nezmínila o rozvoj těhotenství. Lze konstatovat, že spirála provádí své antikoncepční funkce o 100%.

Ženy, které měly negativní dojem ze spirál, říkají, že ihned po instalaci antikoncepčního činidla, nepohodlí a krvácení bylo pozorováno. 10% žen zaznamenalo ztrátu spirál z děložní dutiny. Často na pozadí mírových žen si stěžují na neustálé bolesti v dolní části břicha.