Způsoby antikoncepce po porodu a při kojení

Postpartum Converse

Předpokládá se, že ihned po doručení antikoncepce není nutná, protože pravděpodobnost, že se stane těhotným na nulu. Není to tak případ, možnost oplodnění závisí na tom, zda dítě krmí dětské prsa. Pokud ano, rizikoápění dítěte je pouze 2%.  Dále zvažujeme metody antikoncepce po porodu při kojení. V tomto případě mohou ženy používat několik možností ochrany a nepoškozují dítě.

Zajímavé je, že tvůrce vajec zraje o něco starší než první postpartum menstruace, takže když je laktace zastavena nebo zvýšení intervalu mezi krmením, je čas začít používat antikoncepce.

Pokud již více než 6 měsíců uplynulo od porodu, je nutné jej chránit nutné být chráněno nezávisle na kojení. Během tohoto období je tělo žen obnoveno a připraveno na novou koncepci.

Antikoncepce po porodu - Jedná se o komplex antikoncepčních opatření, která účinně chrání před nežádoucím těhotenstvím, ale zároveň nemají vliv na zdraví žen a dítěte během laktace.
Lékaři doporučují opustit použití hormonálních antikoncepčních pilulek, protože drogy této skupiny mohou negativně ovlivnit kvalitu mléka ženy, a v některých případech vedou k jeho úplné nepřítomnosti.

Hormonální přípravky obsahující progesteron a ethan nejsou oficiálně kontraindikovány při krmení, protože tyto látky spadají do mléka v minimálním množství, ale riziko poškození vývoje novorozence stále zůstává.

Metody antikoncepce při kojení

jeden. Sterilizace. Pouze pro ty ženy, které již nebudou porodit. Je považován za nejúčinnější antikoncepční metodou, ale vyžaduje operaci v nemocnici. Existují také věkové a legislativní omezení.

2. Intrauterine spirála (námořnictvo). Pokud kojení chybí, odborníci doporučují instalovat spirálu po 3-4 týdnech po dodání.

S esarským sekcí je intrauterinní spirála povolena po šesti měsících (v nepřítomnosti gynekologických problémů), i když jsou situace, kdy je námořnictvo nastaveno i během provozu.

3. Bariérové ​​antikoncepce. Nejprve to jsou kondomy a clony. Takové mechanické antikoncepce nepoškozují zdraví dítěte, protože nepatří do farmakologické skupiny a nevydávají látky v krvi matky.

Bez ohledu na metodu krmení, lékaři doporučují ženy začít používat antikoncepci na třetí týden po dodání. Nejúčinnějším nástrojem lze vybrat v první pozici gynekologa.