Recenze lékařů odborníků o spirálách míru v endometrióze

Intrauterine spirála byla rozšířená kvůli pohodlí použití. Eliminuje potřebu používat kondomy a užívat tablety. Výhody spirály zahrnují možnost instalace v endometrióze a úsporách hotovosti. Recenze spirála klidného v endometriose pozitivní. Pomáhá zastavit patologický proces rozšiřování buněk endometria.

Je možné během endometriózy spirála dát

Endometrióza je gynekologické onemocnění charakterizované růstem vnitřních vrstev dělohy mimo. Je doprovázen zvýšením úrovně estrogenu a nedostatkem progesteronu. Charakteristické symptomy zahrnují syndrom bolesti a atypické oddělení. Ve spuštěných případech se nemoc stává překážkou pojetí dítěte.

 Použijte hojení spirála během endometriózy není zakázáno. Vkládá se nejen zajistit antikoncepční účinek, ale také s cílem zabránit růstu endometria. Mirena obsahuje levonorgestrel sám o sobě, který snižuje citlivost endometria k estradiolu. Vzhledem k tomu, vrstva dělohy neroste na parametry nezbytné pro těhotenství.

Důležité! Instalace spirály se provádí pouze v lékařské instituci.

Recenze lékařů odborníků o spirálách míru v endometrióze

Výhody spirály míru pro endometriózu

Mírová spirála se výrazně rozlišuje na pozadí jiných antikoncepcí. Po instalaci může žena na 5 let zapomenout na opatření pro ochranu proti nežádoucímu těhotenství. Hlavní výhody klidných jsou:

  • nedostatek systémových účinků na tělo;
  • kontrola nad úrovní hormonů;
  • vysoký stupeň ochrany proti těhotenství;
  • Eliminace endometriózy;
  • Není třeba pít tablety a používat kondomy.

Kontraindikace a vedlejší účinky

V přítomnosti závažných onemocnění se doporučuje diskutovat o možnosti použití spirály s lékařem. V některých případech může instalace mírového poškození zdraví. V přítomnosti hypertenze, diabetu, srdečních onemocnění a závislosti na migrény se lék používá s opatrností. Kontraindikace zahrnují:

  • Non-pic struktura dělohy;
  • Individuální nesnášenlivost na složky léčiva;
  • maligní vzdělávání v děloze;
  • Cervicitis;
  • infekce sexuálního traktu;
  • podezřelý těhotenstvím;
  • Trombóza dolních končetin;
  • Zánětlivé procesy v malé pánvi;
  • Hmota dysplazie.

Recenze lékařů odborníků o spirálách míru v endometrióze

V prvních měsících po instalaci spirály některé ženy všimnou vzhledu vedlejších účinků. Jedná se o normální fyziologický proces. Proces přizpůsobení orgánu v průměru trvá 6 měsíců. Pokud se alarmující příznaky zobrazují později než šest měsíců, musíte se poradit s lékařem. Mezi nejčastější nežádoucí účinky se rozlišují:

  • Změna trvání cyklu;
  • zvýšená podrážděnost;
  • nevolnost a zvracení;
  • měnící se tělesná hmotnost;
  • pokles chuti k jídlu;
  • děložní krvácení;
  • akné.

Visan nebo Mirena: Co je lepší

Lékaři často nabízejí pacienty, kteří si vybrat několik metod prevence. Mirena je porovnána s tablety "Visann". Oba léky mají schopnost potlačit růst vnitřní interinové vrstvy, což je relevantní v endometrióze. Vzhledem k podobnosti akce, mnoho žen pochybuje o tom, že použití s ​​endometriózou: Miren nebo "Visannu". Antikoncepce vybraná individuálně.

Recenze lékařů odborníků o spirálách míru v endometrióze

Důležité! Zvaženo: Stage onemocnění, přítomnost kontraindikací a dalších faktorů.

Mirly je vhodnější použít. Tablety musí být užívány každý den za hodinu. Rozlišovacími rysy léku patří možnost exacerbace chronických onemocnění, otok prsu a sucha v očích.

Minimální hodnota "byzanna" je 3200 rublů. Cena klidných - 13000 rublů. Vzhledem k trvání použití spirály je to výhodnější.

Rada! Před použitím antikoncepčních látek je nutné podstoupit komplexní zkoumání těla.

Recenze lékařů odborníků o spirálách míru v endometrióze

Závěr

Recenze spirála klidu v endometrióze ukazují jeho výhody oproti jiným prostředkům ochrany. Navzdory tomu je důležité zvážit všechny výhody a nevýhody. Mělo by být také zapamatováno, že intrauterinní zařízení nechrání před sexuálními infekcemi.

Recenze Miren v endometrióze

Troitskaya Elena Fedorovna, 34 let, G. Moskva
Během endometriózy jsem použil námořnictvo Mireny. Recenze pro lék byly pozitivní, ale pochybnosti byly stále přítomny. Tělo se přizpůsobilo téměř okamžitě. První čas byl menší popíjení. Ale v budoucnu zmizelo vypouštěcí charakteristika endometriózy.
Emelyanova Oksana Ivanovna, 26 let, g. Novosibirsk
Dva roky používám mírovou spirálii. Po porodu, endometrióza. Rozhodl se kombinovat antikoncepci s léčbou. Měsíční ocel méně bolestivé a ne tak hojné jako dříve. Lék byl spokojen s přípravou. V případě potřeby budu znovu.

Recenze pacientů o spirálách míru v endometrióze a Mioma

Gurova Anna Vyacheslavovna, 29 let, g. Jekatěrinbursko
Byl jsem předepsán spirála, abych snížil myom. Antikoncepční efekt byl příjemný bonus. Můžu vzít cenu na významnou nevýhodu. Když utratíme na antikoncepci z případu případu, to nezasáhne kapsu. V období závislosti na drogu, bolest hlavy pravidelně vznikla. Ale v budoucnu se již neobjevila.
Kondratieva Svetlana Mikhailovna, 37 let, G. Serpukhov
Hormonální spirála Miren s endometriózou, recenze, o kterých mě obhajovali, pomohli mi snížit velikost myomu a jednotlivých ohnisek endometriózy. Menstruační cyklus se stal déle, ale bolestivé pocity zmizely. Pro mě to je hlavní výhoda. Brzy půjdu střílet spirála a dát nový. O výskytu vedlejších účinků po instalaci spirál by měly být informovány.

Recenze lékařů o spirálách míru pro endometriózu

Cadnikova Olga Nikolaevna, porodník-gynekolog, g. Orenburg
Intrauterine spirála Mirena se často předepisuje pacienty s endometriózou. Recenze příkazů kolegů ukazují, že prakticky nemá tendenci vypadnout. Existují stížnosti na nepříjemné pocity v dolní části břicha. Dynamika léčby endometriózy pozitivní.
Orlova Irina Viktorovna, gynekolog, g. Moskva
Pacienti, kteří si vyberou mírovou spirálii jako antikoncepci zřídka stěžují na vedlejší účinky. Nejčastěji se objevují v prvních 2 měsících po instalaci. Problémy s koncepcí po odstranění spirálů nevstraňují. Během 3 měsíců, menstruační cyklus a schopnost otěhotnět se plně normalizují.