Spirála po porodu

Volba optimální metody postpartum antikoncepce je jedním z nejdůležitějších otázek pro mladou matku. Koneckonců, brzy re-těhotenství vede k zastavení laktace, a také často končí komplikacemi a předčasným narozením. Jednou z nejúčinnějších metod prevence re-těhotenství - nastavení intrauterinních spirálů (námořnictva). Na zvláštnostech této metody antikoncepce, druhy, o tom, kdy můžete dát spirála po porodu, pak v článku.

Výhody a nevýhody intrauterinních spirálů

Když žena staví intrauterine spirála po porodu, měla by vědět o všech funkcích této antikoncepce. Navy má řadu nepochybných výhod:

  • vysoká účinnost, která prakticky dosáhne 100%;
  • Schopnost otěhotnět ihned po odstranění šroubovice;
  • nedarkutuje koncentraci pohlavních hormonů v krvi, a proto nemá vliv na kojení;
  • Není třeba přísné přijetí drog podle harmonogramu, jako v případě antikoncepčních pilulek;

Další výhodou je dlouhá doba platnosti. Pokud je jednou, aby námořnictvo, bude účinné po dobu pěti let.

Spirála po porodu

Ale protože námořnictvo je cizí předmět, má několik nevýhod:

  • Možnost podráždění vnitřní vrstvy stěny dělohy a vývoj zánětu;
  • potřeba nepřetržitého sledování stavu genitálních orgánů v gynekologu (alespoň jednou za dva měsíce);
  • bolestivost menstruace;
  • prodloužení měsíční a zvyšování množství výboje.

Kontraindikace a možné vedlejší účinky

Když se rozhodne dát intrauterinní spirálii po porodu, měli byste se poradit s lékařem a zjistit, zda existují nějaké kontraindikace. Pokud je přítomen alespoň jeden z níže uvedených států, použi použití této metody antikoncepce by mělo být odmítnuto: t

  • Zánět vnitřku stěny dělohy - endometritidy;
  • jizvy nebo novotvary na čípku;
  • Benigní nebo maligní neoplazmy v děložní dutině;
  • Vrozené poruchy poruchy Malfur;
  • krvácení z dělohy, jejichž povaha není instalována;
  • Silné srdce a patologie plavidla;
  • Choroby jater, které vedly k selhání jater.
Varování! Polypy v děloze - jeden z kontraindikací.

Spirála po porodu

Když žena dala námořnictvo po porodu, existuje možnost jeho pádu, nebo vyjádření vědeckého jazyka, vyhoštění. Naštěstí se to stává zřídka. Pravděpodobnost náhlého vyhoštění je 7 - 15%.

Při instalaci spirálové po dodání musíte pamatovat na možný vzhled následujících vedlejších účinků:

  • akutní a chronický zánět v děloze kvůli bakteriím;
  • Významná ztráta krve a anemický syndrom v důsledku hojné menstruace;
  • Vývoj novotvarů v čípku;
  • Evoluční, nejčastěji trubka, těhotenství, což vzniká v důsledku skutečnosti, že ovocné vejce se nemůže připojit k dutině dělohy, ale nic nebrání tomu, aby byl implantován do vejcovody.

Fotka představuje cervicitid (zánět děložního čípku), jako jeden z komplikací při použití spirály.

Spirála po porodu

Důležité! Spirálové prostředí s minulým těhotenstvím je přísně zakázáno, protože porušuje vývoj dítěte v lůně.

Stojí za to spirála po porodu

Rozhodnutí o tom, zda je vhodné dát spirála po porodu, dívka se musí spojit s gynekologem. Jeho použití se doporučuje v následujících případech:

  1. Dívka v příštích několika letech nebude těhotná.
  2. Poslední bohy prošly bez komplikací, nejlépe - přirozeně.
  3. Dívka je v jeho sexuálním partnerovi naprosto přesvědčena, protože námořnictvo nebrání přenosu infekcí v sexuálním.
  4. Dívka bude na dlouhou dobu krmit prsa, protože pak je rozhodnutí o tom, že spirála je optimální.

Když můžete po porodu dát spirála

Čas nastavení námořnictva závisí na několika faktorech. Zásadního významu hraje způsob dodání a vlastnosti aktivního období porodu. Pokud žena porodila přirozenou cestu, nebylo žádné komplikace, námořnictvo lze instalovat co nejdříve.

Pokud bylo narození těžké, doporučuje se dát antikoncepci v asi 6 až 8 týdnech. Během tohoto období, postpartum vypuštění. V tomto případě před použitím námořnictva je nutné držet řadu průzkumů: ultrazvuk, divoká cytologie. Tato opatření nám umožňují vyloučit patologii genitálních orgánů a postup instalace je plně bezpečný.

Je možné okamžitě dát spirálu po porodu

Nosit spirály ihned po dodání je přípustné, pokud přirozeně prošly bez komplikací. Pak se postup provádí za dva dny po narození dítěte. Žena by měla souhlasit s lékařem o instalaci předem.

Je možné dát spirála po Cesarean Sections

Otázka proveditelnosti nastavení spirála po cesarean sekce je stále aktivně diskutována. Přítomnost pooperační jizvy v děloze zvyšuje riziko rozbití stěn tohoto orgánu, pokud je v něm nějaký cizí předmět, například námořnictvo.

Konečné rozhodnutí o tom, zda může být antikoncepce uvedena v konkrétním případě, dává kvalifikovaný odborník. Odhaduje zvláštnosti pooperační jizvy, kontroluje, zda existují kontraindikace.

Když můžete dát spirála po Cesareanovi

Instalace námořnictva je povolena nejméně 3 měsíce po Cesareanovi. 5 měsíců považováno za optimální období. Je po takovém období po pooperační ránu v děloze zcela léčí, a proto riziko porušení minima.

Která spirála je lepší dát po porodu

Přidělit dva typy námořnictva:

  • obsahující kov;
  • Hormonální.

Spirála po porodu

První pohled může být měď, stříbro a dokonce i zlato. V hormonálních spirálách, kromě základu plastu, existuje hormonální kapsle. Zdůrazňuje progesteron, který lokálně ovlivňuje stěnu dělohy. To dělá endometrium "nepřipravené", aby připevnil hnojené vejce.

Nejběžnější IUD a jejich funkce jsou uvedeny v tabulce.

Pohled na spirála

Funkce

"Multiload"

Kovové tekoucí zařízení sestávající z mědi. Lze jej použít maximálně 5 let.

"Nova t"

Obsahuje měď v jeho složení. Jeho výhody - bezbolestnost a jednoduchost instalace, která je zajištěna přítomností elastických "knírek". Maximální doba platnosti - 5 let.

Junon Bio-T

Má kombinovanou složení: stříbro a měď. Má další protizánětlivý účinek.

"Mirien"

Vztahuje se na skupinu hormonálních spirálů. Lepší než jiná zařízení, snižuje riziko ektopického těhotenství. Doba trvání - 5 let.

"Zlatý pil"

Má zlato v jeho složení. Je to mnohem více než jiné spirály. Má však nepochybnou výhodu - výrazný protizánětlivý účinek.

Volba námořnictva, která vyhovuje konkrétní ženě, závisí na mnoha faktorech. Pro některé náklady na zařízení jsou nejdůležitější a dívky s ektopickým těhotenstvím v historii se doporučují instalovat hormonální spirály podle typu "mír". Pokud je žena náchylná k zánětlivým onemocněním a alergickými reakcemi, stojí za to výdaje na spirálii "Gold Pil".

Spirála po porodu

Pozornost! Všechny výše uvedené abstrakty jsou poradenské v přírodě - konečným rozhodnutím, na kterém by to spirála dala, by měla mít gynekolog.

Je to bolestivé dát spirála po porodu

Koncept "bolestivé" je velmi relativně relativní, protože každá osoba má svůj vlastní prahovou hodnotu citlivosti. Ale s velkou přesností, lze říci, že se porodí ženy mnohem méně často zažívají bolestivé pocity než rozbité.

Zpravidla se všechny nepříjemné pocity objevují v důsledku vnitřního strachu. Proto je tedy dívka náchylná k panice, lékař může aplikovat lokální anestezii na "Lidokain" sprej nebo dát pacientovi tabletu "ketotifenu".

Závěr

Každá žena, která se stará o jeho zdraví a blahobyt dítěte, by se měla obtěžovat, když můžete dát spirála po porodu. Koneckonců, tento způsob účinně zabraňuje předčasným těhotenstvím. Hlavní věc, dodržovat doporučení lékařů a dodržovat pravidla osobní hygieny, pak pravděpodobnost vývoje komplikací je prakticky snížena na nulu.

Zpětná vazba ženy, které spirála, aby se po porodu

Markova Olga Olegovna, 28 let, g. Orel
Najednou byla vybrána metoda prevence a číst recenze těch, kteří po porodu spirála. V důsledku toho doktor doporučil dát námořnictvo. Neplánoval jsem další těhotenství v blízké budoucnosti, takže se ukázalo být vynikající možností. Několik let, o kterých jsem ji nosil, nedošlo k zánětu a další vedlejší účinky. Proto jsem spokojen.
Kalinkina Irina Stanislavovna, 30 let, g. Moskva
Dejte spirála po druhé rodině, která skončila cesarejovým průřezem. Doktor řekl, že potřebujete instalovat za šest měsíců. Tak jsem to udělal, takže všechno šlo pro mě dobře. Nosil jsem "Miren" po dobu 5 let, a žádné problémy vznikly.