Intrauterine spirála a perorální antikoncepce: klady a nevýhody

Otázka Ochrana těhotenství vždy relevantní pro ženy, které se pečlivě týkají svého zdraví. Gynekolog vyzvedne efektivní a bezpečný způsob antikoncepce s přihlédnutím k individuálním charakteristikám pacienta.

Mezi ženy ve věku dětí jsou nejžádanějšími metodami ochrany Perorální antikoncepce a Intrauterinní spirály. Každý z metod má pozitivní a negativní vliv na tělo.

Metoda antikoncepčních plusů
Navy (intrauterine spirála)· Účinnost 99%;

· Akce 3-5 let;

· Žádná interakce s drogami;

· Po vyjmutí systému je reprodukční funkce obnovena po chvíli.
· Pravděpodobnost ektopického těhotenství je skvělé;

· Je nutné kontaktovat specialistu za zavedení a odstranění spirály.

· Hojná menstruace v prvních měsících po instalaci, jiné nepříjemné příznaky.
OK (perorální antikoncepce)· Účinnost 91%;

· Univerzita;

· Finanční dostupnost;

· Po zrušení je reprodukční funkce téměř okamžitě obnovena;

· Neexistuje žádné riziko ektopických těhotenství
· Potřeba přísliže dodržování recepčního schématu (denně současně);

· Velký počet vedlejších účinků a kontraindikací

· Snížení účinnosti s paralelním vstupem antibiotik.

Funkce, pro a proti intrauterinní spirály

"Intrauterine spirála pro a proti" - s tímto dilematem je každá žena, která zvedne odpovídající těhotenství pro své tělo pro své tělo. Volba pomůže urychlit následující další funkce námořnictva:

  • Porodila to jen;
  • Vhodné pro období kojení, protože neovlivní proces laktace.

Jedná se o vynikající metodu pro postpartum antikoncepce. Spirála může být dána za šest měsíců po porodu, za předpokladu, že prošli bez komplikací. Gynekolog rozhoduje o proveditelnosti použití této metody.

Narozených žen helix se nehodí. To je ředění endometria. V budoucnu to vede k neinkurním těhotenství. V případě komplikací s takovým způsobem antikoncepce může mladá žena obecně ztratit schopnost důvěry.

Byly vyvinuty různé typy námořnictva, které se v zásadě liší:

  • Obyčejní spirály mají přerušený efekt. V přítomnosti cizího těla se děložní tkanina zhutňuje a zabraňuje pronikání a připevnění oplodněného vejce.
  • Další moderní měděné antikoncepce má spermicidový efekt. Obsahují malé množství hormonů, které činí cervikální tekutinu více viskózní a potlačuje aktivitu spermií.

Spirála staví specialistu do zdravotnické instituce.

Hormonální spirála antikoncepce

I s těmito podmínkami nejsou komplikace vyloučeny. Mezi nimi: zánět, krvácení, bolest, poruchy cyklu. S dlouhým zhoršením stavu spirály je třeba odstranit. Kontraindikace pro jeho instalaci:

  • vypouštění neznámého původu;
  • patologie těl reprodukčního systému;
  • Přítomnost nádorů.

Navy je velmi pohodlný, takže se doporučuje ženám aktivní, kteří mohou zapomenout, aby si příjmení tabletu. To je výborná volba pro pár, který vyroste dítě, ale v plánech za 3-5 let narození následující.

OK nežádoucí pacienti s onemocněním trávicího systému. Recepce hormonálních antikoncepcí způsobuje trvalé nežádoucí účinky z převodovky.

Funkce, profesionály a nevýhody

Složení perorálních antikoncepce zahrnuje ženské hormony. Jejich akce je zaměřena na poskytování několika fyziologických procesů, které činí pojetí nemožné:

  • Ovulační odvykání - Neexistuje žádné zralé vejce;
  • Zvýšení viskozity krčního hlenu - pohyb spermií je blokován;
  • Oslabení endometria (svalová vrstva dělohy) - ovocný vejce nemůže opravit.

OK je rozdělen do skupin obsahu hormonu:

  • Kombinovaný (COC) obsahují estradiol a progesterone;
  • Gestagin (nebo mini-pil) obsahují pouze progesteron.

KOK má velkou variabilitu výběru. Snadno se zvednou v souladu s věkem žen, mají terapeutický účinek. Spojené léky na koncentraci hormonů jsou rozděleny do tří skupin. Dávky účinných látek jsou vysoké, malé a mikroskopické. Tento typ antikoncepce je univerzální - může být přijata a rozbité ženyS.

Mini viděl - alternativa pro ženy, které jsou kontraindikovány. Tyto léky se doporučují pro pečovatelské ženy, neovlivňují laktaci, nepronikněte do mateřského mléka, takže žádné nebezpečí není pro dítě.

Pro dosažení maximálního antikoncepčního účinku nelze přijímat příjmu tablet. I s jediným porušením harmonogramu se zvyšuje riziko nežádoucího těhotenství. V prvních měsících recepce v polovině cyklu mohou nastat krvavé výboje. Mezi další negativní projevy patří: Snížení libido, bolesti hlavy, špatné nálady.

OK je kontraindikován v následujících chorobách a stavech:

  • onemocnění jater a ledvin;
  • Kardiovaskulární patologie;
  • vysoký krevní tlak;
  • kouření.

Navy a OK efektivní. Mají spoustu pozitivních vlastností. Je důležité vzít v úvahu jejich negativní strany, tak doporučit Jeden způsob může navštěvovat pouze lékaře. Obě metody antikoncepce nejsou chráněny před pohlavními chorobami. Doporučují se používat ženy, které mají stálý sexuální partner.