Intrauterine zlatá a stříbrná spirála

Podle statistických údajů, na území Ruské federace, přibližně 75 milionů se používá v intrauterinní spirále. ženy. To je způsobeno vysokou spolehlivostí metody antikoncepce. Spirály jsou vyrobeny z mědi, stříbra a zlata. V závislosti na materiálu, náklady na antikoncepci. Zlatá spirála se vyznačuje hypoalergenií a protizánětlivým účinkem. Stejně jako jiné prostředky prevence, má výhody a nevýhody.

Intrauterine spirála se zlatem

Intrauterinní spirála je považována za vynikající alternativu k perorální antikoncepci a kondomům. Externě se podobá smyčce nebo písmeno t. Princip provozu je založen na obsahu látek, které mají destruktivní vliv na spermie. Působí také jako mechanická překážka na oplodněném vajíčku. Antikoncepci zahustí cervikální hlen a způsobuje tón dělohy, poskytnutím emisí prostaglandinů.

Intrauterine zlatá a stříbrná spirála

Na rozdíl od mědi není zlatá spirála nakloněna oxidaci. Vzhledem k absolutní kompatibilitě s lidským tělem není tělem odmítnuta a nezpůsobuje alergickou reakci. Instalace je vyrobena ve stěnách lékařské instituce. Doporučuje se dát design v období od 4 do 8 dnů cyklů.

Rada! Výběr antikoncepce znamená, že je vhodné provést s účastnickým lékařem.

Výhody a nevýhody

Hlavní nevýhodou zlaté spirály je vysoká cena. Ale kompenzuje vynikající kvalitu výrobku. Oblast zlatého povlaku je 93,62 mm². Hlavní výhody antikoncepčních činidel zahrnují:

  • dlouhá životnost (až 7 let);
  • nedostatek koroze;
  • protizánětlivý účinek;
  • Snižování rizika příznaků alergie;
  • Rychlé zotavení po odstranění.

Intrauterine zlatá a stříbrná spirála

Indikace a kontraindikace

Před instalací jakéhokoliv druhu intrauterinního zařízení musí žena projít komplexní vyšetření těla. To je nezbytné pro odstranění možných kontraindikací. Tyto zahrnují:

  • Uterin krvácení v historii;
  • infekční onemocnění genitálních orgánů;
  • Přítomnost maligního nádoru v malé pánvi;
  • tuberkulóza kostí malé pánve;
  • těhotenství;
  • Hojná menstruace.

Hlavní indikací pro použití zlaté spirály je potřeba chránit před nechtěným těhotenstvím. Je vložen, když jiné prostředky antikoncepce pro ženy nejsou vhodné. Zlatý materiál je výhodnější v případě vysokého rizika alergické reakce na cizí předmět.

Důležité! Zlatá spirála je dovoleno instalovat v období po porodu (6-8 týdnů po dodání).

Intrauterine zlatá a stříbrná spirála

Cena zlata intrauterine spirála

Nejdražší verze antikoncepce je považována za spirála se zlatým sprejem. Cena zdravotnického produktu se liší od 5 000 do 17 000 rublů. Záleží na výrobci, jako je model a místo, ve kterém je instalace vyrobena. Na soukromých klinikách jsou náklady na instalaci řádově dražší než ve veřejné instituci.

Recenze Intrauterine Gold Spirály

Ivanova larisa Nikolaevna, 28 let, g. Khabarovsk
Měl jsem zlatou spirálu více než pět let. Pravidelně kontrolován u gynekologa. Odmítnutí a vedlejší účinky nebyly. Cyklus byl pravidelný. Nedávno ji odstranil, jak plánujeme těhotenství. Spolehlivá a kvalitní. Pokud jsem dal do budoucnosti, pak jen zlato.
Perhetova Sofia Alekseevna, 34 let, g. Ufa
Vybral jsem si model zlata lilie. Po 7 let můžete zapomenout na otázku ochrany. Během instalace proběhlo nepohodlí, ale není to kritické. Dříve byl cyklus chaotický, a teď plně normalizoval. Doufám, že tyto komplikace nebudou vzniknout.

Intrauterine zlatá a stříbrná spirála

Silver Helix Intrauterine

Stříbrný antikoncepční zařízení používá speciální poptávku kvůli dostupným nákladům. Existují vzorky, které kombinují stříbro s mědí. Jsou považovány za méně spolehlivé, protože měď má tendenci o oxidaci. Stříbrný design spolehlivě chráněn před poškozením. Stupeň její ochrany je 98%. Přidělit následující odrůdy produktu:

  • T-ve tvaru;
  • Semi-voštiny;
  • půlkruhový nebo kolo.

T-tvarovaný intrauterinní spirála se stříbrem - nejčastějším typem antikoncepce. Je snadno instalován a nezpůsobuje nepohodlí u ženy během nošení. Souple ve tvaru poddruhů. Tato volba je vhodná pro mladé rozbité dívky. Kulatá antikoncepce se opakovaně porodila ženy.

Pozornost! Při výběru typu antikoncepčního produktu je zohledněno: délka krku, množství práce a struktury dělohy.

Intrauterine zlatá a stříbrná spirála

Výhody a nevýhody spirál se stříbrem

Spirála ve tvaru písmene T má mnoho výhod oproti měděné antikoncepce. Je více odolná proti opotřebení, ale ne tak drahé jako zlaté. Mezi hlavní výhody patří:

  • antibakteriální účinek;
  • vysoká úroveň ochrany;
  • přijatelná hodnota.

Nevýhody zahrnují vysoké riziko spontánního vyhoštění (odmítnutí). To je nejvíce nakloněná variace ve tvaru písmene T. Malé procento žen vyvíjí alergickou reakci na cizí předmět.

Indikace a kontraindikace

Silver intrauterinní zařízení poskytuje dlouhodobou ochranu proti nechtěnému pojetí. Je instalován na žádost ženy. Kulatá spirála se Silverem doporučujeme dát v případě, že těhotenství již není plánováno. V ostatních případech, T-ve tvaru písmene T nebo semi-forem. Kontraindikace zahrnují:

  • endometrióza;
  • anémie;
  • Zánětlivé procesy v malé pánvi;
  • patologie endokrinního systému;
  • Ektopické těhotenství v historii;
  • Atypická struktura dělohy.
Varování! V prvních 2 dnech po instalaci jsou možná snap-ve tvaru bolesti v dolní části břicha.

Intrauterine zlatá a stříbrná spirála

Cena intrauterine stříbrné spirály

Split ceny pro stříbrné antikoncepci. Náklady se liší od 800 do 5000 rublů. Nejčastěji na prodejních vzorcích pro 1500-2000 rublů. Opakovaná konzultace u lékaře, včetně stažení spirály, je placena samostatně.

Recenze spirála Intrauterine se stříbrným

Popova Victoria Igorevna, 30 let, G. Yaroslavl
Mám spirála pomalu. Zpočátku byl nepohodlí a krvácení. Ale v čase, všechno zmizelo. Nyní nelituji instalaci. Velmi pohodlný a spolehlivý. Užíval jsem si OK, je něco s porovnáním.
Merkulova Lyubov Gennadievě, 39 let, G. Voronezh
Nejoptimálnější možností jsem se zdála stříbrná kulatá spirála. Za rameny. V budoucnu nemám v plánu porodit. Instalace je dostatečně rychlá. Poprvé tam bylo menší natáčení, jako během menstruace.
Cherepanova Julia Vladimirovna, 27 let, g. Penza
Před instalací dlouhodobé pochybnosti o tom, jaký materiál. Rozhodl jsem se ušetřit trochu. Životnost je dnes 2 roky. Vedlejší účinky nebyly zjištěny. Měsíčně, překvapivě, začal jít na hodiny.

Intrauterine zlatá a stříbrná spirála

Závěr

Zlatá spirála - jedna z nejlepších prostředků ochrany. Aby se zabránilo nechtěným důsledkům, doporučuje se pečlivě studovat nuance instalace a nosit design. Dodržování bezpečnostních pravidel zajistí dlouhou a spolehlivou ochranu těhotenství.