Intrauterinní spirály

Intrauterinní spirályCo je intrauterinní antikoncepce a jak jednat

Intrauterinní antikoncepci jsou zařízení, která jsou vložena do děložní dutiny, aby se zabránilo těhotenství. Mezi ně patří spirály a hormonální kapsle.

Pozdrav největší distribuce Intrauterine spirála (námořnictvo). Spirály jsou drogy a non-drogy. V současné době používají pouze lanovky, obsahují měď a stříbro a mají kombinovaný antikoncepční účinek. Externě intrauterinní spirála je měděný drát zabalený kolem elastické tyče 3-4 cm dlouhé s nylonovými nití. Pouze lékař může vstoupit do šroubovice v děložní dutině. Navy zabraňuje těhotenství v důsledku hledání cizího těla v děložní dutině a díky spermicidním vlastnostem mědi. Redukce dělohy a děložních trubek je také zvýšeno, je způsoben speciální "aseptický" zánět v děloze, a nepříznivé podmínky pro těhotenství.

Hormonální intrauterinní antikoncepci jsou zařízení, ve kterých jsou obsaženy hormonální kapsle. Tyto kapsle se pomalu uvolňují do děložní dutiny po dobu 5 let a hormonální léky působí lokálně na stěnách dělohy, děložních trubek a cervikální sliznice.

Kdo je doporučeno intrauterinní spirály?

Námořnictvo jsou skvělé pro ty, kteří z nějakého důvodu nemohou vzít hormonální antikoncepční pilulky. Také tento typ antikoncepce je vhodný pro ženaté ženy žijící pravidelné sex. Je třeba si pamatovat, že spirála činí tělo obzvláště zranitelným pro sexuální onemocnění, tak přední sexuální život s stálým partnerem. Spirála přichází pouze na prakticky zdravé ženy, zejména zdravé v gynekologii.

Kontraindikace pro intrauterinní spirály

Povinná podmínka pro aplikaci námořnictva - absolutní zdraví pro gynekologii. Nemůžete použít spirála, pokud do 10-12 měsíců před tím, než jste byli nemocní s pohlavním onemocněním.

Relativní kontraindikace pro použití spirál patří zánětlivá onemocnění ženských pohlavních orgánů po posledním těhotenství, dříve ektopické těhotenství. Je také nežádoucí aplikovat námořnictvo, pokud má žena srdeční onemocnění, poruchy koagulace krve, menstruační poruchy, stejně jako bolestivá a hojná menstruace. Je nebezpečné používat spirály na vysoké riziko pro infekce pohlavních onemocnění, a pokud existují chronické onemocnění, které nepříznivě ovlivňují imunitní systém nebo ohromující (diabetes, použití kortikosteroidů).

Absolutní kontraindikace pro použití námořnictva jsou akutní a chronická zánětlivá onemocnění ženských pohlavních orgánů, těhotenství, onkologických onemocnění ženských pohlavních orgánů, děložního krvácení nejasných etiologií, patologie ženských pohlavních orgánů, které zabraňují zavedení a účinnému použití námořnictva.

Jaký průzkum je potřeba před zavedením intrauterinního spirály

Především je nutné eliminovat infekční zánětlivé onemocnění. Pro to doktor žádostí ženy podrobně o stavu jejího zdraví, směřuje ho ke krevnímu testu a moči, bere speciální vzorky tkanin a bakteriologické tahy. Pro určení požadované velikosti a modelu šroubovice se provádí ultrazvukové vyšetření dělohy.

Jak a kdy je spirála zavedena

Schéma zavedení intrauterinních spirálůTento postup se provádí pouze v lékařské instituci. Spirála je zabalena ve sterilním obalu se speciálními zařízeními, takže v gynekologickém křesle je zavést do děložní dutiny po dobu 2-3 minut. Cervix je předem ošetřen dezinfekčním prostředkem a lékem proti bolesti. Spirála zavedla přísnou pozorování sterility. Téměř všechny ženy vydrží tento postup snadno a bezbolestně, někteří mají malou bolest, nevolnost a závratě. Ve vzácných případech, krátkodobá silná bolest, která může způsobit omdlévání. Ale všechny pocity rychle zmizí. Ideální čas pro výrobu intrauterinních spirálů - poslední dny menstruace, během prvních 6 týdnů po porodu, a můžete také zavést spirála v procesu lékařského potratu.

Jaké komplikace jsou možné při použití spirály

Docela často spád spirály děložní dutiny. To se obvykle děje v prvních hodinách po úvodu a v prvních 3 měsících. Pokud během tohoto pojmu zůstává spirála na místě, pak lékaři říkají, že "prošla". Výpadek spirály není nebezpečný, je třeba si to všimnout včas a poradit se s lékařem a lékařem si vybere vhodnější velikost a model námořnictva.

V průběhu 3-8 měsíců se tělo "dostane do spirály. Někdy v tomto období existují komplikace: exacerbace zánětlivých onemocnění genitálních orgánů, projevů skrytých infekcí močových cest. Pokud si všimnete vzhledu těchto příznaků jako svědění a vypalování vagíny, bolesti v dolní části břicha a v dolní části zad, malátnost, chalm, teplota - naléhavě kontaktujte lékaře pro léčbu onemocnění. Často po zavedení šroubovice začíná děložní krvácení různých povahy: od menšího výboje mezi menstruací k hojnému krvácení během menstruace. V tomto případě je nutná individuální léčba, a pokud to není účinné, a krvácení se stane konstantní, pak musíte odstranit spirála. Kontraindikace pro zavedení intrauterinního spirálu je nadměrná bolest a obtížnost se zavedením spirály.

Velmi vzácné a velmi nebezpečné komplikace - propíchnutí spirály dělohy. Stává se to jeden z pěti tisíc žen, ale je velmi důležité o této komplikaci vědět, zda se rozhodnete dát námořnictvo. Nejčastěji se to děje, když je spirála zavedena nebo extrahuje, a v tomto případě se žena objevuje, což pomáhá vyhnout se komplikacím

Nebezpečí, pokud se to stane v jiných podmínkách. Důvody, pro které se to stane, není zatím známo. Je důležité, abyste znali příznaky propíchnutí dělohy:

  • Bolest v žaludku odlišného charakteru: od slabých nepříjemných pocitů k ostré bolesti. Lokalizace bolesti odlišná: v dolní části zad, v oblasti pánve, v oblasti močového měchýře a na jiných místech.
  • Zdá se slabost, závratě, bledost, puls je student - to jsou známky vnitřního krvácení vyplývajícího z propíchnutí dělohy.

Když se tyto příznaky zobrazí, musíte naléhavě poradit se s lékařem.

Výhody a nevýhody intrauterinních spirálů

Nejprve výhody:

  • Vysoká účinnost - 98%;
  • Dlouhodobé použití - od 2 do 5 let;
  • Během používání spirál je vyžadován speciální lékařský dohled;
  • Poskytuje se pouze místní akce bez ovlivnění celého těla;
  • Po odstranění šroubovice je schopnost otěhotnět, je obnovena přes 1-2 menstruační cykly;
  • Vhodné pro ženy starší 35 let a pro ty, kteří jsou kontraindikovaní hormonální pilulky;
  • Dostupná v ceně, výroba spirálie nebere moc času.

Nevýhody:

  • Intrauterine spirála je méně účinná než použití antikoncepčních tablet. 2-3 ženy z 100 těhotenství během roku aplikace námořnictva, navzdory skutečnosti, že spirála proběhla dobře;
  • Žádná ochrana proti pohlavním onemocněním;
  • Možná ztráta spirál.

Jak být, pokud přijde těhotenství, a spirála je v děloze dutiny

Těhotenství, ke kterým došlo během použití námořnictva, obvykle končí spontánním potratem, během kterého může vypadnout a spirála. Pokud spirála nespadla, musí být odstraněna. Pokud se potrat nestane, a žena nechce udržet těhotenství, je vyrobeno lékařský potrat, během kterého je spirála odstraněna.

Obtížnější, pokud žena bude porodit dítě. Domácí gynekologové doporučují, aby těhotenství přerušilo, a Western sie, že ovoce lze vyjmout. Je velmi důležité odstranit spirála. Pokud "UGINGS" přetrvává na spirálách, snadno se odstraní z dělohy a těhotenství probíhá bez komplikací spojených s použitím intrauterinní antikoncepce. Pokud nemohla být intrauterinní spirála odstraněna, pak takové těhotenství probíhá pod dohledem lékaře. Účinky na ovoce a stav dělohy námořnictva nemají, ale může provokovat potrat ve druhé třetině těhotenství.

Může spirála poškodit partnerské orgány během pohlavního styku?

To není možné, i když je spirála spadána během pohlavního styku (takové případy jsou označeny jednotkami). Helix má zaoblenou a zjednodušenou formu, díky kterému nemůže poškodit orgány.

Gynekolog o intrauterinních spirálech: