Top 5: vyberte intimní hygienické výrobky pro ženy

Prostředky intimní hygieny pro ženy se používají k péči o oblast pohlavních orgánů. Výběr produktů závisí na stavu vagíny, věku a individuálních preferencí. Pravidelné používání intimních nástrojů pomáhá udržovat optimální úroveň kyselého prostředí, které nelze dosáhnout při aplikaci běžných kosmetických prostředků.

Vlastnosti fondů pro intimní hygienu

Intimní kosmetika musí obsahovat samo o sobě množství pH, což se neliší od typu kyselosti pochvy (průměrný obsah pH - 5.0.. 7.0) Tento poměr přispívá k udržení normální vaginální mikroflóry a neumožňuje dysbiózu.

Použití konvenčních nástrojů pro intimní zónu není schopno poskytnout takovou ochranu sexuálním orgánům. Látky obsažené v jednoduché kosmetice, naopak, porušují bilanci kyseliny alkalinu vagíny. Základním požadavkem na všechny prostředky intimní hygieny je obsah ve složení fyziologické kyseliny (nejlepší ze všech mléka). Kromě toho musí být v kosmetice tohoto druhu biologicky účinné látky, které poskytují preventivní a antimikrobiální účinek.

Top 5: Vyberte intimní hygienické výrobky pro ženy
Důležité! Při nákupu prostředků na péči o intimní zónu musíte věnovat pozornost svému složení. Z akvizice kosmetiky stojí za to odmítnout, pokud obsahuje barviva, příchutě, mýdla a další alkalická přípojka.

Typy intimní hygieny

Intimní produkty péče o zónu jsou k dispozici v různých formách, které jsou snadno kombinovány s sebou:

  • Gel. Emulze zahrnuje kyselinu mléčnou a užitečné látky schopné udržet zdraví intimní zóny.
  • Mýdlo. Nástroj musí obsahovat kyselé a přírodní rostlinné složky, které jsou protizánětlivý účinek.
  • Mousse nebo Penka. Intimní hygienické objekty jsou určeny pro péči o velmi citlivou pokožku. Jejich použití přispívá k měkkému čisticímu prostředku, uchování normální okrajové mikroflóry a odstranění sucha.
  • Vlhké ubrousky. Pomozte čistit intimní zónu v těchto okamžicích, kdy není možnost se sprchovat. Ubrousky jsou impregnovány kapalinou, které zahrnují složky, které nezpůsobují podráždění.
  • Intimní krém. Zabraňuje podráždění a zklidňuje kůži. Nejčastěji se používají jako ochrana při koupání v otevřených nádržích nebo bazénech.
  • Deodorant. Parfémové prostředky pomáhá zbavit se nepříjemného zápachu pochvy, která vznikla kvůli přítomnosti onemocnění v sexuální sféře.
Top 5: Vyberte intimní hygienické výrobky pro ženy
Důležité! Výběr finančních prostředků závisí na věku ženy a stavu intimní zóny. V přítomnosti sexuálních onemocnění před použitím některého z fondů stojí za to poradit se specialistou.

Pravidla pro výběr prostředků pro intimní zónu

Všechny prostředky pro péči o intimní zónu musí být nejprve přirozené a vysoké kvality. Získat produkty pouze v lékárnách nebo specializovaných kosmetických obchodech. Při výběru péče o produkty pro speciální zónu postupujte podle pravidel:

  • Složení kosmetiky by mělo zahrnovat látky podporující optimální Kyselina střední vagina (kyselina mléčná).
  • S suchem pochvy pro péči o svou zónu musí být volba zastavena na neutrálních prostředcích (jejich pH by měl být 5.Pět).
  • Ženy s dysbakteriózou by měly být zakoupeny produkty, které zahrnují látky s antiseptickými účinky (například šalvějový extrakt, čajový olej, bisabol - látka, která je těžena z heřmánku extrakt). Jejich použití také pomůže udržet růst patogenní mikroflóry.

Kvalitativní intimní prostředky obsahuje minimální počet konzervačních látek a příchutě. Ve formě výstupu by mělo být jasně uvedeno:

  • Složení složky;
  • Datum vydání;
  • skladovatelnost;
  • výrobu země;
  • firma, která uvolnila;
  • kód produktu.
Top 5: Vyberte intimní hygienické výrobky pro ženy
Důležité! Pokud je na výrobku příliš mnoho doby použitelnosti (více než jeden rok), pak kupovat takový fond je nutné odmítnout, protože to naznačuje přítomnost konzervačních látek v kompozici produktu.

Poškození pro intimní hygienu

Navzdory tomu, že použití intimních hygienických produktů pro péči o speciální zónu je považováno za kvalitní a bezpečné, jejich použití může vést k:

  • Intenzivní purifikace intimní zóny je schopna narušit rovnováhu v mikroflóře pochvy, a to zase vede k dysbakterióze, změnou kyselosti a růstu škodlivých mikroorganismů.
  • Příliš časté mytí intimní zóny může způsobit nepříjemný zápach. Zdá se, že v důsledku dysbakteriózy.

Proto se používají intimní hygienické výrobky denně. Chcete-li se uchýlit k nim, není častěji 1-2 krát týdně.

Hlavní pravidla intimní hygieny

Správná péče o intimní zónu:

  • Intimní zóna se promyje pouze obyčejnou vodou, která neobsahuje alkalické sloučeniny (příchutě, barviva a t.E);
  • Mýdlo používat speciální pro intimní zóny, které neobsahují dráždivé složky pro vaginální mikroflóru;
  • Vodní procedury se drží dvakrát denně: ráno a večer;
  • Po záchodě a sexuálním činu, čistě vodou nebo mokrým ubrouskem bez příchutí;
  • Hygienická těsnění při menstruaci se mění každé 3-4 hodiny, tampony - po 2 hodinách;
  • Směr proudu při mytí vagíny by měl být na přední straně, aby se zabránilo infekcím z zadního průchodu;
  • Promývací plochy kolem análního otvoru se provádí obvyklým toaletním mýdlem, protože intimní prostředky pro tuto zónu neposkytují potřebnou dezinfekci.
Top 5: Vyberte intimní hygienické výrobky pro ženy
Důležité! Vývoj embrya v děloze přímo závisí na čistotě intimní zóny. Pravidelná péče o genitální tělo pomůže vyhnout se vzniku a reprodukci patogenních virů, které mohou vést k sexuálním infekcím.

Přehled populárních kosmetických prostředků

Jméno společnostiVýroba zeměVlastnosti produktůPopulární fondy
Laktacyd feminaFrancieProdukty zahrnují kyselinu mléčnou, což pomáhá udržovat kyselé médium vagíny. Gel neobsahuje mýdlo, díky kterému po jeho použití není prakticky žádný podrážděníIntimní gel, pěna, ubrousky pro intimní hygienu
Zelená lékárnaSlovinskoVýrobek obsahuje extrakt čajovny a provitamin B5. Tyto látky mají protizánětlivé a baktericidní účinkyIntimní SOAP
TiandeČínaProdukty zahrnují extrakty aloe vera, heřmánek, šalvěj, melissa a vitamíny A, D, C, E, B12. Správné využívání finančních prostředků přispívá k prevenci suchosti kůže a sliznic, stejně jako eliminovat nepříjemný zápachIntimní gel
BezstarostnýItálieFondy neobsahují alkohol, mýdlo a chemikálie. Jejich kompozice zahrnuje aloe extrakt, který přispívá ke zmírnění a hydrataciGel, intimní ubrousky
Intimní od niveaNěmeckoKosmetika pro intimní zónu této série obsahuje mléčnou kyselinu a heřmánkový extrakt, vzhledem k tomu, že pravidelné používání finančních prostředků přispívá k zvlhčování pokožky a nemá na něj dráždivý účinekGel, intimní ubrousky