Prevence vaginální kandidózy

Léčba a prevence drozd v ženách by se měly doplňovat a projít sdílenou formou, mají komplexní charakter. Vaginální kandidóza je infekční sexuální onemocnění, které často trvá chronický opakovaný charakter. Preventivní činnosti by měly tvořit silný základ, protože léčba bez preventivních opatření nebude mít očekávaný účinek.

Kauzativní činidlo vaginální kandidózy - mikroorganismy podobných kvasinkům rodu Candida - jsou považovány za zástupce podmíněně patogenní flóry a neustále žijí v genitálních cestách dívek, dívek a žen. Není možné se zbavit hub, léčba a prevence drozd je zaměřen na tvorbu saprofistické formy Candidadu - speciálního stavu, když nemají patogenní vlastnosti a nejsou schopni invaze. Terapeutická jednotka zahrnuje příjem antifungálních pilulek, svíček a krémů a preventivní opatření jsou předepsána léčba a neumožňují houby přeměnit na patogenní formu - nití mycelia.

Sexuální ženy jsou harmonickým prostředkem existence velkého počtu mikroorganismů určených k ochraně dělohy z infekcí. Normální flóra - bakterie mléčné kyseliny - tvoří biologickou bariérou, destruktivně ovlivňující patogenní bakterie pronikající do vagíny. Ale Lacto a Bifidobacteria jsou schopni násobit a existovat pouze na pozadí normální hormonální regulace cyklu, což znamená jeho dvoufázová. To zajišťuje požadované množství estrogenu v první fázi a progesteronu - ve druhé. Vzhledem k tomu buňky vícevrstvé plochého epitelu vagíny jsou rozděleny, dozrávají, aktualizované rytmicky a poskytují bakterie mléčné kyseliny s glykogenem - substrátem pro metabolismus, což má za následek peroxid a kyseliny, které poskytují vaginální prostředí potřebnou kyselost.

V pohlavních cestách žen neustále pronikají patogenních a podmíněných patogenních mikroorganismů. Zdroj je infikování partneři, když je infekce přenášena během sexuálních kontaktů, jakož i střev, v důsledku anatomické blízkosti proti vaginálním očekáváním. S výhradou plného fungování vaječníků, normální složení mikroflóry, onemocnění se nemoci rozvíjet. Vagina obsahuje určitý počet podmíněně patogenních mikrobů: střevní hole, enterokoky, stafilo a streptokokcal, mykoplasmy, včetně upřímnosti. Ale zdravá žena má pár a nezpůsobuje patologii. Totéž platí pro patogenní flóru. Když se dostane do genitálně, kyselý vaginální prostředí je destruktivní účinek na bakterie a viry.

Kromě užitečných bakterií, místní leukocyty produkují imunoglobulin a hrají důležitou roli v imunitní reakci. Enzym a baktericidní vlastnosti cervikálního hlenu tvoří spolehlivou bariéru pro patogenní bakterie a viry. V rozporu se integritou vaginální mikrobiocenózy je postupně ovlivněna ochranná schopnost krční hlenů.

Candidiasis do značné míry potlačuje místní vaginální imunitu, když se kombinuje s Chlamydia, genitální herpes, bakteriální vaginóza, papilomavirus je pozorován stálý tendencí tvořit chronické infekce.

Vaginální biocenóza je křehký systém, součástí obecné imunity ženy, která je velmi citlivá na jakékoli oscilace interní homeostázy. Candidiasis přinejmenším jakmile je každá žena nemocná. V patogenezi drozd, klíčovou roli hraje snížení imunity, časté pohlaví infekce, onemocnění střev, antiky a onemocnění hormonu, těhotenství. Proto se prevence drozd by měl pokrývat provokativní faktory a vyloučit je. Vzhledem k tomu, že kandidáty jsou trvalé obyvatelé pochvy a kdykoli mohou vyvolat nemoc, hlavní důraz na gynekologové dělá přesně preventivní opatření vakinální kandidózy. Ošetření by mělo být plné a adekvátní.

Vaginální kandidióza existuje v několika odrůdách:

  • Dopravce, který znamená absenci kliniky, ale výsledky pozitivního testu;
  • akutní infekce;
  • chronický drozd (recidivy v množství nejméně 4krát ročně);
  • perzistentní (neustálá klinika s vlnitým proudem).

Principy prevence

Zdravá žena, která nemá problémy s imunitou, chronickou infekční onemocnění jak genitálního traktu, tak jiných orgánů, čelí kandidózy relativně zřídka. Jednotlivé epizody porušení osobních hygienických pravidel, krátkodobé recepci antibiotik nebo neporušujících kurzů COC nebude způsobit vaginální kandidóza. Vzhledem k údajům moderních statistik, které ukazují rostoucí frekvenci chronických infekcí reprodukčních orgánů, imunodeficience, hormonální nerovnováhy, ženy podléhají značnému riziku vyvíjení chronické vaginální kandidózy.

Všechna preventivní opatření proti drozdům jsou rozdělena do:

  • primární - eliminovat onemocnění;
  • Sekundární - zaměřená na opakující se.

Principy prevence vaginální kandidózy se sníží na následující:

  • Pečlivá diagnóza kandidózy a souběžné pohlavní infekce s následnou kombinační léčbou;
  • restaurování normální mikroflóry pochvy a střev po antibakteriální terapii pro prevenci vývoje drozd;
  • Recepce perorálních antikoncepčních látek by mělo být prováděno pouze po analýze krve na pohlavní hormony, aby se zabránilo hyper estrogenaci;
  • Léčba s antibakteriálními činidly musí být doprovázena přijetí antifungálních činidel ve formě tablet pro prevenci vaginální kandidózy;
  • Intimní hygiena by měla vyloučit použití hrubých prostředků a mýdlo, což výrazně mění pH vagíny;
  • Je třeba se vyvarovat konstantní nošení úzkého syntetického prádla a kalhotek typu "Thong", aby se zabránilo vytvoření anaerobního prostředí a skleníkového účinku, stejně jako umělá dráha pro pronikající bakterie a houby do pochvy ze zadního průchodu ;
  • Nedoporučuje se používat těsnění denně, stejně jako hygienické tampony během menstruace;
  • Ženy s diabetes mellitus musí pozorovat dietu s nízkou carbem a sledovat hladinu cukru pro prevenci uvolňování glukózy s močí a vývojem vaginální kandidózy.
Prevence drozd je založen na restaurování imunitních funkcí, stejně jako rovnováhu mikrobiokenózy vagíny a střev.

Gigien Pravidla genitálních orgánů

Prevence drozd je nemožná bez provádění řádné intimní hygieny. Prostředky pro mytí genitálních orgánů by neměly významně měnit pH, aby měly dráždivé účinek, způsobit alergické reakce, aby se zhoršil do normální mikroflóry vagíny.

Léčba vaginální kandidózy musí být komplexní, pokrývají všechny kameny patogeneze a mají silnou profylaktickou jednotku. Hygiena genitálních orgánů ženy trpící častými exacerbace drozdku zaujímá zvláštní místo v terapii. K dnešnímu dni bylo vyvinuto řada finančních prostředků pro intimní hygienu obsahující nezbytné složky pro udržení zdravého prostředí v pochvě.

Hygienické emulze, jako je femenin, laktacid, serla, uriage neporušují pH genitálních orgánů, neobsahují parabeny, vůně, barviva a hrubé chemické sloučeniny, podle jejich kompozice jsou považovány za hypoalergenní. Epigen gel má antivirový a imunostimulační účinek. Kromě toho mohou ženy používat vysoce kvalitní dětskou kosmetiku, například Mustela.

Terapeutická a profylaktická suspenze, například, Themivit obsahuje tučné suspenze mléčné kyseliny lakto a bifidobakterie, působící antagonisticky na kvasinkách a neovlivňuje jejich vlastní normální mikroflóru. Pro prevenci vaginální kandidózy mohou být tyto suspenze použity u těhotných žen.

Sprinting

Samoúprava ve formě douchingu by mělo být vyloučeno. Prevence vaginální kandidózy je stálost kyselého prostředí ve vagíně. Příroda poskytuje nezávislé purifikaci vagíny, která je možná na normální úrovni estrogenu. Vícevrstvý plochý epitel je uveden a opouští vagín spolu s výběrem. V případě infekčních onemocnění sexuálního traktu je porušen hormonální nerovnováha, proces čistícího prostředku, který vyžaduje nejen Písmo, ale také kombinovanou léčbu. Lékař může být jmenován vaginální dysfunkcí po dobu 7-10 dnů - takový kurz bude optimální v aspektu prevence kandidózy. Delší mytí povede ke změně pH a smrti normální mikroflóry, která vytvoří příznivé podmínky pro reprodukci houby. Nedoporučuje se vypustit řešení sody, manganu, by měly být přednostně k bylinám.

Je třeba se vyvarovat časté vaginální dynamiky jak chemických řešení a bylinné pro uchování pH pohlavních orgánů.

Spodní prádlo a těsnění

Při výběru spodního prádla musí být upřednostňovány přírodními tkáněmi a syntetické kalhotky se snaží občas nosit a nepoužívat je pro trvalé denní nošení. Každý ví, že řemínky poskytují, tzv. Trať tvoří cestu pro bakterie z zadního průchodu na vagínu. Ve střevní dysbakterióze je gastrointestinální trakt v hojnosti naplněn patogenní flórou a houbami, které mohou vyprovokovat časté exacerbace vaginální kandidózy. Prevence drozd a jeho relapsy by měly vyloučit použití tohoto typu prádla.

Zdravá žena, která nemá sexuálně infekční onemocnění a dysbakteriózu, "necítí" jeho vypouštění a nemá potřebu použití denních těsnění. Taková hygiena by měla být aplikována v posledních dnech menstruace během ovulace. Pokud žena cítí potřebu každodenní těsnění, velký počet pokynů, měli byste kontaktovat gynekologa diagnostikovat sex infekce a dysbakteriózu, která často proudí v vymazané formě. Prevence Candidias také znamená vyloučení používání hygienických tamponů, aby absorboval menstruační krev. Doporučuje se také poskytnout preferenci těsnění bez sítě na povrchu, což často způsobuje alergie.

Účinek drog

Pro prevenci nechtěného těhotenství jsou ženy často předepisovány perorální antikoncepce s dlouhou dobu. Tyto schůzky jsou často drženy na oku, s výjimkou skutečné úrovně produktů genitálního hormonu. V důsledku přijetí hormonů, několik měsíců se hyperstroy rozvíjí proti pozadí nedostatku progesteronu, který narušuje zrání vrstev plochého epitelu vagíny, a proto snižuje množství glykogenu - substrátu pro bakterie kyseliny mléčné. Ženy oslavují periodické exacerbace vaginální kandidózy.

Aby se zabránilo procesu procesu, doporučuje se zastavit příjmu OK a obnovení hormonální antikoncepce se provádí pouze po podrobném vyšetření o koncentraci genitálních hormonů.

Terapie různých těžkých onemocnění je často prováděna kortikosteroidy, která je doprovázena vaginální kandidózou u žen. Pro prevenci exacerbace se doporučují preventivní antifungální kurzy ve formě tablet.

Léčba infekčních onemocnění Antibiotika zahrnuje prevenci vaginální kandidózy tím, že odešlete antifungální tablety na výběr:

  • Lék minerakonazolu (neongal, teknazol) je 200 mg 2krát denně po dobu jednoho dne nebo 200 mg 1 čas denně po dobu 3 dnů;
  • Příprava flukonazolu (diflucan, diphluzol) 150 mg najednou.

Tyto prostředky provádějí prevenci kandidózy a před měsíčně v chronické infekci.

Prevence drozd není prováděna místními prostředky.

Lékařské profylaxe

Vaginální kandidióza vyžaduje nejen antifungální terapii, ale také přijímající prostředky na udržení imunity jak společné, tak místní.

Prevence kandidózy zahrnuje následující komplexy drog:

  • Probiotika pro gastrointestinální trakt a sexuální koule;
  • vitamíny;
  • Imunomodulátory.

Stav biocenózy gastrointestinálního traktu se přímo odráží na kvantitativní a kvalitativní vlastnosti vaginální flóry. Prevence exacerbace, stejně jako konečná fáze léčby vaginální kandidózy, by měla zahrnovat probiotika systémových účinků - prostředky obsahující představitele normální střevní flóry. Enterosermina, LineX, Primaofilus, Normobactic, BIOJA, jsou považovány za nejoblíbenější. 2-4 týdenní příjem probiotik. Po léčbě antibiotikem jsou probiotické léky považovány za povinné k použití.

Mezi vitaminovými komplexy mají vitamíny A, E, C a skupiny v polynenasycených mastných kyselin významný vliv na odolnost karoserie na infekce. V případě chronické vaginální kandidiózy by měl být navštíven imunolog, aby se analyzoval imunitní reakci podáním krve, po které jsou předepsány léky na imunocorrection. Prevence exacerbací chronické vaginální kandidózy se provádí interferonem - genteronem, cykloferonem, isoprosinem, kagocelem.

Prevence drozd zahrnuje povinné vyšetření sexuálního partnera a jeho následné zacházení. Ženy během období Premanopauzy s suchostem vagíny by měly používat maziva na vodní základnu pro prevenci podráždění sliznice, která může vést k kandidózy.

Dodržování preventivních opatření v vaginální kandidiózy se vyhýbá chronické infekci.