Hydratační krémy pro intimní hygienu během menopauzy

Nevyhnutelné příznak Klimaks je suchý v intimní zóně. To je určeno tím, že výroba estrogenu je mnohem snížena, protože vaječníky přestanou fungovat jako dříve. Hormon sám podporuje rozvoj tajemství v pochvě. S pomocí zvláštních prostředků, na které bude zapnuta, je možné provádět další zvlhčující, takže v pochvě neexistuje žádná dysbakterióza v pochvě, stejně jako infekce a rozvoj genitálních onemocnění a uretry, vývoj kandidózy. Zhoršující poloha může být silná svědění a spalování. Proto takový problém, jako je suchost vagíny, musíte rozhodně rozhodnout.

Jak odstranit suchost v pochvě?

Aby se uchýlil k recepci různých léků, můžete se zbavit problému dodržováním některých pravidel:

  • Pečlivě zvolte prostředky pro intimní hygienu (jakýkoliv druh) tak, aby nedošlo k alergické reakci.
  • Pít purifikovanou vodu a minerální voda je s výhodou vyloučena z použití vůbec.
  • Věnujte pozornost svému jídlu. Jezte více produktů obsahujících vitamíny a cukr a tuky musí být sníženy na minimum.
  • Pravidelně měnit spodní prádlo. Je žádoucí, aby byl vyroben z přírodních tkanin (bavlna a další.)
  • Pravidelný sex - jiný způsob, jak udržet dobré hydratační. Ale sexuální pohlavní styk by měl přinést potěšení, ne podráždění, bolest a nepohodlí. Aby se zabránilo těmto problémům, použijte speciální maziva - maziva. Je žádoucí, aby tento činidlo neobsahovaly barviva, příchutě a další přísady.

Je-li problém, vše také nadále ruší, pak neváhejte kontaktovat tuto otázku k lékaři za kompilaci komplexní léčby a výběr potřebných léčiv.

Nejčastějším plánem léčby je použití Hormonální hormonová terapie (dále - HGT). Drogy UGT eliminují nadměrnou suchu, obnovují hormonální pozadí, vraťte bývalý stav sliznice, která byla před menopauzou.

Patří mezi ně léky pro přijímání uvnitř (tablety) a léky pro lokální aplikaci (svíčky, gely, krémy a hormonální masti při vyvrcholení). S kategorickým zákazem hormonálních agentů nebo negativního postoje samotného ženy na ně může lékař předepsat fytopreparations a homeopatický.

Působení krémů pro intimní zónu

Krém suchost v intimní zóně během menopauzy je prostředek, který eliminuje pocity konstantního nepohodlí a zvlhčí sliznice intimní zóny.

Nástroj obsahuje potřebnou dávku hormonu estrogen, aby se normalizoval svalový tón pochvy a samotné mikroflóry. Když se používá, riziko pádu dělohy je výrazně sníženo a tkáně vrací pružnost a pružnost.

Před nákupem se poraďte se svým gynekologem a zkontrolujte absenci kontraindikací. Přirozeně musí být lék jmenován pouze lékařem. Aby byl zakoupený nástroj poskytl účinný výsledek, musíte přísně dodržovat všechna pravidla aplikace. Chcete-li to provést, přečtěte si pokyny, věnujte pozornost položky "kontraindikace" a "vedlejší účinky".

Jak používat podobné krémy?

Jasné kůže a sliznice - velmi důležitá a povinná položka přípravy před použitím. To znamená, že musíte být důkladně promytí gelem pro intimní hygienu, ale nepoužívejte obvyklé mýdlo - může kůži ještě více rozřezat. Nezapomeňte si umýt ruce. Poté, co se krém aplikuje na ruku a je rovnoměrně distribuován na intimní zóně - sexuální rty a rozkrok. Výše finančních prostředků na jeden postup je sjednán s lékařem.

Jaké krémy mohou být použity pro zvlhčování vagíny?

Níže je uveden seznam nejznámějších krémů pro péči o intimní zónu během vyvrcholení doporučeného lékaři:

  • "Vagizil". Krém zcela eliminuje nepohodlí, zatímco není léčivým přípravkem, což znamená, že může být volný v lékárně bez lékařského předpisu. Jeho působení spočívá ve tvorbě tenkého filmu, který bude chránit před nepříznivými faktory zvenčí, stejně jako v restaurování narušené mikroflóry reprodukčních orgánů.
  • "Feminel". Obrovská výhoda tohoto léku je hypoalergenicita. Skládá se z proteinů mléka a jejích kyselin, stejně jako olejové extrakty. Tento krém je zaměřen na intenzivní zvlhčování intimní zóny a sliznice membrán o vagíně, odstranění podráždění. "Feminel" se aplikuje na suchou a čistou kůži.
  • "Vagilak". Další intimní krémový krém, vyrobený na vodě, bez tuků. Zvyšuje pružnost příchutí pochvy a není pokryta filmem.

Nezapomeňte, že každý krém musí splňovat standardy kvality (věnovat pozornost tomu) a pak to může snadno a velmi účinně odstranit nepříjemný pocit sucha v pochvě.

Gely a masti pro intimní zóny

Gely pro zvlhčování intimní zóny mají mnohem jednodušší strukturu než krémy a jsou transparentní. Aplikován na vnější oblast pochvy a díky speciálním složkám gelů spadají dovnitř na sliznici.

Tyto prostředky jsou rozšířené a nejúčinnější:

  • "Dermaster" je založen na estrilu. Aplikování nápravy pro vagínu, účinné složky okamžitě regenerují epitel této zóny a zvlhčete ji.
  • "Divigel". Hlavní složkou je také estrilla, která, jak je uvedeno výše, zvlhčuje a obnovuje. Aplikován na povrch vulvy.
  • Klimatická omítka - lék, který zlepšuje práci krevního oběhu a krevního zásobení v tkáních pochvy, která přímo působí ke zlepšení výběru tajemství.
  • "Ovestin", který zahrnuje estriol, a chlorhexidin, a mléčné kyseliny, má nejúčinnější komplexní restaurování sliznice membrány vagíny. Nepohodlí zmizí a doprovázejí to svědění a spalování.

Gely se používají denně během vodních postupů před spaním. Po měsíci pravidelného užívání je nutné snížit dávku (v týdnu zavést 2-3 krát).

Upozorňujeme, že každý z výše uvedených gelů obsahuje malé dávky hormonů. Pokud jste zakázán používat hormonální drogy z takových důvodů, jako jsou žíly trombózy, diabetes, onemocnění jater, onemocnění ledvin, špatná absorpce tuků, nádorů dělohy a vaječníky, pak mohou být zakoupeny homeopatické gely:

  • "Montavit". Nástroj neobnoví výrobu přírodního tajemství, ale nahrazuje. Kompozice zahrnuje chlorhexidin, který provádí funkci antiseptika.
  • "Ginokomfort". Změkčuje a obnovuje sliznici.

Také z suchosti v pochvě vám může zachránit nějaké oleje, konkrétně - kokos, rakytník a olivový.

Další přípravky pro léčbu suchem

Léky, jako jsou svíčky - rychlé a dlouho zachránily jejich účinek. Jsou zavedeny přímo do pochvy a rozpouštějí se, působí na čípku a kontaktovat ji.

Mnoho žen se bojí používat svíčky, aby nepoškozovaly endometriální, protože estrogen obsažený v tomto přípravku zvyšuje svůj růst. Ale obavy jsou neopodstatněné: Jakýkoliv lék tohoto typu nebude v žádném případě zranit práci sliznice. Nejúčinnější lékaři považují za svíčky:

  • Estrocard. Jeho základna je estrill, která působí na obnovu sliznice a ne tloušťky, stejně jako zvýšení alokace tajemství.
  • Ovrestin ve formě svíček nebo smetany. Kompozice je stejný estriol spolu s dalšími složkami. Působí na obnovu hormonální rovnováhy a mikroflóry v pochvě. Díky jemu je nutná kyselost udržována v pochvě.
  • Orto ginest. Tento lék vám umožňuje vytvářet tajemství obou stěn vaginy a děložního čípku. Kontraindikace pro takový lék: těhotenství, krvácení dělohy, přecitlivělost, trombóza, maligní vzdělávání.
  • Lék estrilla se také snaží vstřikování do vagíny. Stimuluje vývoj hlenu v intimní zóně a odstraňuje pocit sucha, stejně jako silný Svědění a vypalování s menopauzou.

Během prvního měsíce léčby vás lékař jmenoval, takové svíčky jsou zadávány jednou denně. Poté, co je vaginální příprava přijat jednou týdně. Všechny uvedené svíčky obsahují hormony samy o sobě a pokud je pro vás kategoricky zakázáno, používá se k obnovení komfortu v intimní zóně ženy používající svíčky na zeleninovém základě. Zahrnují přírodní bylinky a extrakty, které obnovují sliznicí membránu. Tyto zahrnují:

  • Bag na bázi měsíčku. Drogem je alergen, před použitím stojí za to zkoumat celou složení a indikaci pro použití. Podráždění se může objevit v intimní zóně. Používá se uvnitř (před zavedením, zvlhčování svíčky samotnou vodou, nejlépe vařenou) až třikrát denně.
  • Tsicatridin. Základem tohoto léku používá komponenty kyseliny hyaluronové a zeleniny: Aloe Vera, Calendula a Tea Tree. Lék přispívá ke zlepšení pružnosti příchutí pochvelnosti a eliminuje suchost. Stejně jako "vagical" může vyvolat alergickou reakci. Možná, že návykové tělo k léku. Aplikován jednou noc.

Jak si vybrat vysoce kvalitní prostředky pro zvlhčování intimní zóny?

Výše uvedené gely, svíčky, masti a krémy poskytují svou činnost nejen pro odstranění sucha, ale také snížit riziko vzhledu bakteriálních onemocnění a opomenutí vaginálních stěn. Proto je prostě nutné zvolit správnou volbu.

Dnes, trh ukazuje obrovskou škálu zboží, jejich cenová politika se značně liší v závislosti na složení a výrobce. Nezapomeňte také konzultovat svého osobního gynekologa, to vám pomůže vypracovat kompetentní léčbu, vyzvednout vhodné drogy a nakonec odstranit problém. Ale při nákupu, uvědomte si pozornost na složení péče o intimní zónu. V ideálním případě musí nástroj v souladu s takovými odstavce:

  1. Jeden z hlavních složek by mělo být kyselina monobloková, která podporuje bilanci mikroflóry.
  2. Obsahují extrakty přírodních olejů a bylin.
  3. V prostředku by měly být naprosto nepřítomné vonné vůně a příchutě. Nezapomeňte: pouze přírodní složky, které dávají světlo, téměř nepostřehnutelné, aroma.
  4. Být hypoalergenický.
  5. Obsahovat vitamin E.
  6. Obsahovat určité množství tuků.
  7. Barviva nejsou vítána. Nekupují zboží, které je obsahují.
  8. Pokud je vaše kůže velmi citlivá, vyberte ty nástroje, které obsahují extrakt aloe vera.

Nyní chápete, že to nestojí za vydržet konstantní nepohodlí, zejména pokud jsou k dispozici a účinné prostředky. S tím musíte vypořádat.