Příčiny vaginální kandidózy

Jeden z nejčastěji diagnostikovaných infekčních zánětlivých onemocnění vulvy a vaginy je kandidóza. Ve struktuře patologií orgánů gynekologického traktu je podíl kandidátového vulvovaginitu 70-80% a neztrácí své postoje od roku na rok. Vysoká prevalence drozd s širokým prostorem důvodů, jeho iniciování. Vaginální kandidióza je registrována jak mezi dívkami, ženami reprodukčního věku, a mezi staršími dámami. Houby podobné kvasinám, které jsou zástupci podmíněně patogenní flóry sexuálního traktu, žijí v pochvě u všech žen bez výjimky, takže realizace onemocnění je možné v každém věku.

Příčina vaginální kandidózy u žen je nerovnováha mikroflóry a snížení místní imunity. Hlavní provokatéři jsou recepce antibiotik a hormonů, těhotenství, chronických infekcí reprodukčních cest, porušování osobních hygienických pravidel.

Stav vaginální mikroflóry je udržován rovnováhou výrobků sexuálních hormonů, ale také závisí na přítomnosti onemocnění gastrointestinálního traktu, jiných orgánů a systémů, které mohou ovlivnit rovnováhu mikrobiocenózy.

Bifido a Lactobacilli - zástupci normální flóry pochvy - Podporovat kyselé médium, destruktivní pro upřímnost. Houby je v nečinném stavu, jsou zaoblené mikroorganismy, ale jakmile jsou vytvořeny příznivé podmínky, kvasinkové formy micelles - houbové nitě schopné patologické akce. Ovlivnit počet bakterií kyseliny mléčné a somatické a infekční onemocnění, jakož i recepci léčiv, chyby intimní hygieny mohou způsobit příčinu kandidózy.

Dívky, dívky, dívky a ženy jsou obydleny určitým složením mikroorganismů, které se liší v závislosti na úrovni hormonů. Ale jednotlivé kvasinkové buňky jsou přítomny vůbec. Proto je vaginální kandidióza diagnostikována jak mezi dětmi, tak mezi dospělými.

Některé ženy, drozd je zhoršen před menstruací, což není norma, vyžaduje diagnostiku a léčbu.

Imunita a stres

Pro udržení normální vaginální biocenózy je nutná správná úroveň imunitního aktivity. S řadou nemocí oslabuje lokální imunita a zajišťuje růst podmíněně patogenní flóry, včetně upřímnosti.

Důvody pro vaginální kandidóza mohou být následující patologie, které snižují odolnost těla:

  • virová hepatitida;
  • tuberkulóza;
  • Infekce HIV;
  • chronická onemocnění močového systému (cystitida, pyelonefritida);
  • Nemoci GCT (dysbakterióza, kolitida).

Strese se může stát jedním z provokujících faktorů drozd. Kůra nadledvinek během emocionálního stresu hodí do krve velké množství adrenalinu a kortizolu - hormony, které jsou navrženy tak, aby měly represivní účinek na imunitu. S vzácnými napětím imunosuprese nedochází. Chronická neuróza však vede k přebytku kortizolu a přispívají k rozvoji různých onemocnění na pozadí potlačování imunity. Jedním z příčin candidiózy jsou stálými stresovými situacemi.

Doprovodné nemoci

Vyberte řadu nemocí, které mohou vakinální kandidióza doprovázet. Takže jeden z známek diabetu u žen je častým drozdem. Je to způsobeno tím, že moč u těchto pacientů obsahuje cukr, který do značné míry porušuje normální složení vaginální flóry ve prospěch podmíněně patogenního.

Příčinou vaginální kandidózy je často střevní dysbióza, zejména takový problém se obává holky. Anatomická blízkost análního otevření a vagíny vede k sektoru genitálií střevních kandidů. Také v malých dívkách se Candidiasis může vyskytnout na pozadí glisted invaze, zejména enterobióza.

Přijetí antibiotik a hormonů

Intervence v imunitní, hormonální a bakteriální homeostázy drog může způsobit kandidální vulvivaginitidu.

Vyvolání drozd:

  • antibiotika;
  • glukokortikoidy;
  • perorální antikoncepce;
  • Prostředky pro léčbu maligních nádorů.

Po skončení jakékoli antibakteriální terapie vyžaduje léčbu kurzové práce s probiotikami a antifungálními léky. Hormonální činidla musí být jmenována skutečnou nerovnováhou diagnostikovanou krevními testy. Často recepce OK "slepě" výrazně narušuje fungování sexuálního systému.

Sexuální kontakty

Jedním z důvodů vaginálního kandididu je implementace sexuální přenosové cesty.

Mnoho dívek zažívá pochybnosti, pokud se objeví příznaky drozd po sexuálním vztahu, a věří, že sexuální partner je neplatný pro infekci, protože upřímní jsou přirozený obyvatelé pochvy. Ve skutečnosti je projev vaginálního kandididu možné po obdržení ženy vysoké infekční dávky. Pokud má sexuální partner značné množství kvasinních buněk v pohlavních cestách, pak by mohla mít masivní vicénka ženská vagina způsobit nemoc.

Léčba by měla učinit jak sexuální partnery. Po dokončení terapie, v případě jeho nízké účinnosti, je možné opakovat infekci a recidivu kandidální vulvovaginitidy.

Častý Stis, stejně jako chronická urogenitá chlamydie, dysbakterióza, perzistence HPV a jednoduchý virus herpes má významný dopad na opakující se drozd.

Příčinou vaginální kandidiózy je exacerbating více než 4krát ročně, může být pomalý, skryté pohlavní infekce. V takových případech je nutná prodloužená, důkladná diagnóza a plná léčba všech onemocnění. Jinak může být tok kandidátového vulvovaginitu těžký.

Těhotenství

Jednou z období v životě ženy, když je tělo podrobeno vážným testům, je těhotenství. Aby se rozvíjel embryo, aby nebyly zamítnuty vlastními imunokompetentními buňkami, hormonální restrukturalizace vede k přirozenému snížení aktivity imunitní reakce. Důvodem je odůvodnění genetického materiálu plodu.

Zdravá těhotná žena má vaginální kandidóza - vzácný jev. Navzdory fyziologické imunosupresi zůstává vagina chráněna vysokou úrovní estrogenu. Vícevrstvý plochý epitel intenzivně proléčuje, poskytuje granule lacto a bifidobacterium glykogenu. Metabolická aktivita normální mikroflóry implementuje konstantní, destruktivní pro kandidátské, kyselé médium.

Přítomnost skrytých, chronických nebo pomalých infekcí genitálií je jedním z důvodů pro vaginální kandidóza u těhotných žen. Chlamydia, mykoplazmóza, genitální herpes, papilomavirová infekce, která nebyla identifikována a ošetřena těhotenství vést k vaginální dysbakterióze a kandidózy. Opakování drozd je oslavován více než 4krát pro období těhotenství.

Existuje řada provokujících faktorů, které přispívají k růstu hub. Příčiny vaginální kandidózy během těhotenství mohou být:

  • Přítomnost porodního pestary;
  • Příjem velkých detrů progesteronu;
  • Použití médií potlačující imunitu, zejména imunoglobulinů v ECO.

Změna kyselosti sexuálního traktu je považována za jednu z předních příčin vaginální kandidózy. Když je objevena, místní léčba se vždy provádí pomocí antifungálních čípků.

Vaginální kandidóza během těhotenství může způsobit další infekce sexuálního traktu. Na pozadí drozd, další podmíněně patogenní flóra je chovná hůlka, inestinální hůlka, enterokoky, stafylokokové a hůlka kina. Tyto mikroorganismy jsou způsobeny intrauterinním fetální infekcí.

Intimní hygienické chyby

Stabilita protestních vlastností vagíny je do značné míry určena dopadem vnějších faktorů chemické a fyzické povahy. Jedním z mnoha důvodů vaginální kandidózy je porušením pravidel osobní hygieny intimní zóny, a to:

  • Použijte pro uspořádání vnějších genitálních orgánů mýdla s ostrým alkalickým pH, přítomností vůní a barviv, parabeny;
  • zneužití hygienického tamponu absorbovat menstruační krev;
  • přítomnost alergické reakce na prostředky pro paže a některá těsnění (nejčastěji s mesh);
  • používání vaginálního douchingu po dlouhou dobu;
  • Konstantní na sobě syntetické spodní prádlo.

Ve zdravé ženě, zpravidla, výše uvedené faktory nevedou k drozd. Příčinou vaginální kandidózy v rozporu s hygieny genitálních orgánů se stává přítomností predispozičních podmínek: časté stíry, dysbióza, diabetes, těhotenství, alergie, chronická infekční onemocnění.

Pro intimní hygienu by měly být použity specializované finanční prostředky, například serla gel, epigenové mýdlo nebo kosmetiku, bez vůní, barviva, která mají neutrální pH. To nedovolí nerušit poměr užitečných a podmíněně patogenních flóru, udržovat kyselé vaginální médium. Příliš časté použití tamponů může také způsobit opakující se drozd. Tampon vytváří anaerobní podmínky v pochvě, což vyvolává růst patogenní flóry, narušuje kyselost a dává šanci reprodukovat upřímnost.

Ženy trpícími alergickými reakcemi by měly pečlivě vybrat nástroj pro. Měli byste dát preferenci prokázat známky s poznámkou "hypoalergenicky" (Vichy, Avenue, La Roche-pozice) nebo používat vysoce kvalitní dětskou kosmetiku, například kaše.

Příčina vaginální kandidózy během alergií je často porušením produktů místních ochranných imunoglobulinů. Jak víte, nespecifická imunita sliznice membrány hrají prvořadoucí roli ve formování překážkových infekcí. Perverze imunitní reakce při alergiích porušuje produkty sekreční imunoglobulinu A, což oslabuje ochranu.

Některé dívky, které se vyhýbají včasným návštěvám gynekologa, preferují různé metody sebeúsparování, uchýbejte se k písem. Vagina zdravé ženy nevyžaduje mytí. Je obdařena přirozenými schopnostmi samočisticí. Normální hladina estrogenu poskytuje rychlou změnu vrstev epitelu a obědových buněk, které opouštějí vagín s sliznicemi. Často různé patologické příznaky infekcí sexuálního traktu vedou ženu k dumpingu pití sodovkových roztoků, která má alkalický pH. Vaginální mycí soda více než 10 dní může způsobit upřímnost, navzdory skutečnosti, že tento agent používá k léčbě. Kromě toho dysfunkce bylin po dobu 15-20 dnů také provokují porušení mikroflóny.

Včasná diagnostika a pečlivé ošetření drozd, souběžné pohlavní infekce a udržování imunity na správné úrovni nám umožňují vyloučit recidivující Candidia z patologií.