Kinetin v kosmetice: prospěšné vlastnosti a kontraindikace

Kinetin (kinetin) je rostlinný hormonální a buněčný divizní stimulátor. Látka je široce používána v kosmetice, zpomaluje stárnutí kůže.

Kinetin v kosmetice je určen k boji proti známkám stárnutí - malé vrásky, rozšířené krevní cévy, nerovnoměrná pigmentace. Někdy se beautici spojují s retinolem palmitátem (vitamin a).

Kinetin a Zeatin proti vráskám

Kinetin (on je furfurilanin) působí jako růstový hormon, stimulační diferenciace a růst buněk. Výrobci kosmetiky zajišťují, že je schopen kompenzovat změny související s věkem v kožních buňkách, ale tato prohlášení nejsou podporována klinickými údaji.

Jeden z populárních produktů - Kineráza (Kineráza), omlazující krém a krém s koncentrací kinetinu 0,1%.

Co je cytokininy?

Zeleninové cytokininové hormony regulovat buněčné dělení (cytokiny). První cytokin byl objeven v kokosovém mléku, a to nebylo vůbec v kosmetice. Úžasný hormon vzal přijetí vědců, aby rostl rychlejší bylinné buňky pro experimenty.

Od té doby cytokininy, včetně furfuryleninu, se naučili z levných zdrojů, až do kukuřičné klasy. V padesátých letech začali syntetizovat v laboratoři, odmítli rostlinné suroviny.

Užitečné vlastnosti kinetinu

Podle vědců kinetinu působí nejen na rostliny, ale také na lidských buňkách. Neutralizuje volné radikály a chrání tělo před oxidačními procesy, čímž se rozšiřuje naše mládeže.

Tam jsou ti, kteří volají kinetin Elixir mládeže a umístí obrovské naděje na hormon. V roce 1995 vědci z Indie zjistili, že prodlužuje život ovoce mouchy, ale nebyly žádné podobné experimenty na zvířatech a lidech.

Vliv kinetinu na kůži
Zlepšení pigmentace kůže po 12 týdnech použití smetany s 0,1% kinetinem: (A) před a (b) po 12 týdnech

Nepotvrzené vědecké svědectví kinetinu:

• krém: změkčení povlakové kůže, vyhlazování malých vrásek, eliminace vaskulárního vzoru a nerovnoměrné pigmentace.
• Injekce: Experimentální léčba Menierské nemoci, která se projevuje poklesem slyšení, zvonění u uších a závratě.

Kontraindikace a vedlejší účinky kinetinu

Výrobce tvrdí, že jejich kosmetika téměř nezpůsobuje podráždění kůže, není to tenké. Produkt je považován za hypoalergenní a ne-comdogenní.

Kontraindikace kinetinu:

• Těhotenství a kojení: Údaje o bezpečnosti cytokininů během těhotenství a kojení chybí.
• poruchy koagulace krve: hormon zvyšuje dobu krvácení, takže se nedoporučuje při poruše koagulace.
• Chirurgické operace: Vzhledem k hrozbě krvácení by látka neměla být použita v předvečer chirurgie, stejně jako po dobu dvou týdnů po převedeném provozu.

Kinetinova interakce s jinou kosmetikou a léky nejsou známy.