Co je to tampony? Vlastnosti použití

Je nepravděpodobné, že existuje osoba v moderním světě, který alespoň jednou neslyšel slovo "tampon". Díky médiím se úroveň osvěžnosti obyvatelstva všech pohlaví a věků v této delikátní otázce významně zvýšila. To je však jen na prvním pohledu, že se zdá, že zástupci slabé podlahy vědí vše o tamponech. Bohužel, mnoho žen, a zejména mladých dívek, mají dostatečně omezené informace o tomto hygienickém zařízení, což často vede k jeho nesprávnému použití, nepohodlí a neefektivní ochraně.

Promluvme si o tom, co je tampon aplikovat, jak si vybrat optimální zobrazení tohoto hygienického nástroje, aby se zabránilo zklamání.


Je možné použít dívky k použití tamponu? >

Je možné ztratit své panenství tampon? >

Jak jít na záchod s tamponem? >

Co je tampon?

Tampony byly po dlouhou dobu známy. Více starověkých Římanů aplikovali rozbité plátky vlny během menstruačních dnů. A již v Xviii století se objevují první odkazy na progenitor moderních prostředků - zařízení ve formě válce s lanem z absorpčního materiálu.

Moderní Tampon - perfektnější design, který používá ženy během menstruačního krvácení. V podstatě se jedná o malý váleček o délce asi 5 cm a průměrem 1,5-2 cm., Který je vložen do vagíny během menstruačních sekrecí. Materiál tvořící základ tohoto zařízení může být jiný: vlna, viskóza. V každém případě je pevně lisován do kompaktní trubky a jeho vrstvy jsou hustě propojeny. Pro pohodlnou extrakci má válec kabel, který je bezpečně šitý ve své bázi.

Co potřebují tyto hygieny?

Proč potřebujete tampony, protože tam jsou také hygienická vložka - více známého nástroje ženské hygieny? Některé ženy mají jen podložky, jiní jen tampony, jiní - kombinují obě možnosti nebo Použijte menstruační misky. To je otázka preferencí, pohodlí, temperamentu, nuancí situace.

Díky Tamponu může žena vést známý životní styl bez ohledu na kritické dny. Použití těchto zařízení vám umožní hrát sport, navštívit bazén, tanec, nosit lehké oblečení, ne obávám se o váš vzhled. Hygienické tampony, na rozdíl od podložek, absolutně neviditelné pod oblečením. Pokud je velikost zvolena správně, výrobek nezpůsobuje nepohodlí. A pokud správně zvolíte stupeň absorpce, pak se nemůžete starat o tok.

Jít Test pro datum prvního měsíce, Následující odkaz.

Klasifikace produktu

Klasifikovat tato hygienická zařízení mohou být klasifikována dvěma funkcemi:
Podle konstruktivních funkcí. V této souvislosti mohou být reprezentovány dvěma druhy:

  • prostředky s aplikátorem;
  • prostředky bez aplikátoru.

Podle stupně absorpce. V této kategorii existují následující typy hygienických výrobků:

  • Mini (Lites) - Používá se se škodlivými menstruačními výboje, stejně jako v dospívání;
  • Pravidelné (normální) - zařízení pro sekrece střední intenzity;
  • Super - ideální pro ženy, jejichž přidělení je bohaté;
  • Super Plus - Používají se s intenzivní menstruací.

Jak si vybrat správné tampony?

Žena Výběr optimálního pohledu na tento hygienický výrobek by měla být zaměřena na své vlastní pocity a poskytování optimální ochrany.

Hlavním ukazatelem pro výběr je množství menstruačního výboje. Pokud jsou zpočátku nějaké pochybnosti, pak spusťte experiment je lepší z varianty s průměrným stupněm absorpce (normální) a poté vyberte typ produktu v závislosti na vlastních pocitech.

Tampony by neměly být po úvodu cítit po zavedení, a také povinen ochránit proti tokům - jedná se o hlavní kritéria výběru.

Na začátku a na konci menstruace, kdy jsou alokace méně intenzivní, výrobky by měly být aplikovány s nižším stupněm ochrany.

Výběr hygienického nástroje pro velmi mladé dívky, je nutné dát preferenci pouze na minimální velikosti (mini).

Jak vstoupit do tamponu?

Mluvit o techniku ​​správy je žádoucí rozlišovat mezi používáním finančních prostředků s aplikátorem a bez něj. Nezapomeňte sledovat video přímo, jasně ukázal, jak vložit a odebrat produkt.

S aplikátorem

Produkty s aplikátorem jsou uvedeny následovně:

  1. Hygienická hygiena a intimní zóna.
  2. Produkt se uvolní z individuálního balíčku.
  3. Vezměte si pohodlnou pozici (optimálně to stojí, uvedení jednu nohu na exaltaci).
  4. Tampon trvá pro střední (místo, kde jsou obě složky uzavřeny) a stavidla aplikátoru se zavádí do pochvy do hloubky 4-5 cm, směrem do spodní části.
  5. Na druhou stranu pomalu stlačuje dno trubky, čímž by podpora těla umístěného uvnitř aplikátoru.
  6. Jemně odstraňte aplikátor.

Ve skutečnosti se princip podávání připomíná činnost injekční stříkačky (viz. Animace a video níže).

Použití takových návrhů je pohodlnější, stejně jako hygienický, protože kontakt rukou a sliznice genitálií se sníží na minimum. Na výletu nebo v práci může být tato výhoda rozhodující při výběru hygienických tamponů žen

Bez aplikátoru

Žádné aplikátorové produkty nejsou zavedeny podobně:

Hygienické postupy rukou a intimní oblasti;

Produkt se dostává z jednotlivých obalů;

Najít pohodlnou polohu pro postup a genticky zavádí předmět hygieny do pochvy do hloubky 7-8 cm s prsty, opouštět výfukový kabel venku.

Před zavedením produktu bez aplikátoru vyžaduje mnohem důkladnější hygienu rukou a intimní zónu nezbytné k tomu, aby se zabránilo infekci zabránit a distribuovat infekci.

Z produktu se používá k zbavení zabaleného v balení nebo papíru.

Omezení pro použití tamponů

  • Postorum období. V tomto případě mohou tampony zasahovat do přírodního odlivu Lohi (krevní výtok po porodu), jakož i přispět k vzniku zánětlivých procesů.
  • Vlastnosti struktury reprodukčních těl, které brání pohodlí prostředků.
  • Zánětlivé procesy a pohlavní infekce.
  • Vznik předchozích známek syndromu toxického šoku.
  • Alergická reakce na materiály, ze kterých je výrobek vyroben.
  • Dětský věk (k první menstruaci).

Vedlejší efekty

STS (toxický syndrom šoku) je nejnebezpečnější vedlejší účinek, který lze očekávat od použití této hygieny. Stav ženy během jeho rozvoje se podobá chřipkové horečce, která je doprovázena zimem, až 40 gramů., Slabost, závratě, prudký pokles krevního tlaku, křeče, vyrážka, často lokalizovaných na dlaních a podrážkách nohou. Sts nastane zřídka, ale představuje skutečnou hrozbu nejen pro zdraví, ale i ženský život.

Recenze lékařských odborníků ukazují, že tampony jsou schopni vyvolat vývoj patogenní mikroflóry. S STSH v krevním řečišti (přes mikro-zařízení) klesají bakterie a toxiny, což způsobuje patologický stav. Zvláště povýšen velkým množstvím produktů (Super a Super Plus).

Podráždění a zánět, včetně kandidózy (drozd), může být nazýván jako alergická reakce a stejná reprodukce mikroorganismů.

Tampony a panenství: ano nebo ne?

Pro většinu žen je otázka, zda Použijte Tampons Mladé dívky, které nevedou sexuální život má negativní odpověď. Je to však opravdu? Chcete-li odpovědět, měli byste si pamatovat, co je panenský pól, a jak může interferovat s použitím těchto prostředků.

Virginská souprava je druh pojivové tkáně bariéry, která precrese vchod do pochvy. To je druh prstenu, který má otvor ve svém středu, určený pro odtok menstruační krve. Tato díra v dospívající dívce má průměr asi 1,5-2 cm. Co umožňuje snadno zavést tampon uvnitř pochvy, aniž by poškodila integritu panenské sply.

Mladé dívky jsou lepší používat tampony s mini značkami nebo speciálními druhy vytvořenými pro panny. Tak pozitivní zpětná vazba si zasloužila Kotex Young a Tampony Ola Teens. Poskytují spolehlivou ochranu při menstruaci, s přihlédnutím k fyziologickým vlastnostem dospívající dívky.

V souladu s velikostí, řádným úvodem a včasným nahrazením předmětu hygieny mohou mladé dívky snadno využít podobné produkty, nepřijímají jejich vzhled. A maminky mohou nosit dceru bez alarmujícího v lehkém oblečení, stejně jako nechat ji jít do lekce tělesné výchovy. Hlavní věc, učí mladou ženu, aby řádně používali toto hygienické zařízení.

Vyberte si hygienické tampony

Na dnešním trhu pro intimní hygienu je prezentována obrovská odrůda: různé cenové kategorie, návrhy a vlastnosti. Ne všechny z nich si zaslouží důvěru. Co je to tampony lepší nákup?

Následující ochranné známky získaly největší popularitu a nejlepší doporučení:

Obětín

Ó.B. - produkty, které vyhrály uznání a chvályhodné zpětné vazby pravidelně používat jejich ženy. Výrobce zlepšil toto hygienické zařízení s podélnými drážkami, které poskytují pohodlnější úvod a zlepšenou ochranu proti.

Trampax

Tampax - Nejznámější značka, která se jedna z prvních objevila v naší zemi. Je to výrobky TampAx umožnily ruským ženám pochopit, jak dobré tampony s aplikátorem. Pohodlí a spolehlivost produktů této značky potvrzují recenze obrovského počtu skutečných žen.

Kotek

Kotex - kompaktní tamponery v pozitivním provedení, také získal pozitivní zpětnou vazbu od spotřebitele. Navzdory zábavnému designu, tato značka získala dlouhou důvěru obrovského počtu žen, což potvrzuje jejich poptávka na trhu hygieny.

Pravidla příslušné žádosti

  1. Použijte tampony pouze v případech, kdy je to opravdu nutné.
  2. Vyberte si tampony v závislosti na intenzitě výběru.
  3. Pokud je výrobek vybrán a zadán správně, pak je jeho přítomnost neuvádí.
  4. Jak zjistit, zda změnit tampon? Jemně zatáhněte pro kabel, a pokud je výrobek snadný podlehnout tomuto pohybu, je čas jej nahradit. Pokud Tampon reaguje na dopad odolnosti, pak můžete počkat s posunem.
  5. Změňte tampon alespoň po 4 hodinách. Pro opuštění tamponu je nežádoucí, i když není zcela impregnovaný.
  6. Noc spát s podobnou hygieny - ne nejlepší nápad.
  7. Sledujte pravidla hygieny rukou a oboru genitálních orgánů. Vyčistěte klíč k intimním zdraví.
  8. Po každé návštěvě toalety není třeba měnit hygienický produkt.