Je možné jít do solária během menstruace: vše o opalování v kritických dnech

Menstruační výboj, aby žena opustila řadu tříd. S přístupem léta má zájem více a více pacientů, ať už je možné jít do solária během menstruace nebo opalování pod pravými paprsky. Specialisté poradí některým dívkám, aby opustili dopad ultrafioletu a jiní se více vážně připravují na opalování.

Solárium nebo přirozené opálení

Mnozí jsou přesvědčeni, že opálení v soláriu je méně nebezpečné než přijetí opalování pod přírodními paprsky slunce v důsledku možnosti výběru potřebné dávky záření. To je mýtus, který není podporován žádné skutečnosti. Není rozdíl v návštěvě solária nebo opalování u moře. Koneckonců, poškození ultrafialových paprsků bude v obou případech, tak pravděpodobnost negativních důsledků stejného během menstruace.

Pokud na dovolené není plánováno krvácení může být zachycen překvapením (ostré změny klimatu, stres), pak z postupů v soláriu můžete odmítnout. Není těžké navštívit salon v jiných dnech.

Některé dívky používají solárium ke snížení bolesti v menstruaci v důsledku vitaminu D. Ultrafialové záření opravdu zvyšuje syntézu hormonu potěšení a stabilizuje obecné hormonální pozadí. Samotný menstruační cyklus, nepříjemné pocity spojené s PMS. Ale opalování lépe před nástupem měsíčního krvácení. zjistit, Jak usnadnit PMS V referenčním článku.

Každý lékař, zodpovězení otázky, je možné navštěvovat solárium během menstruace, poradí svým pacientem, aby se zdržel ultrafialového.

Budete také zájem vědět, Je možné vytvořit gel lak během menstruace. Jděte na odkaz najít odpověď na tuto otázku.

Měsíční a sluneční dopad

Nyní musíte zjistit, proč je to nežádoucí na Sunbate, pokud jste šli měsíčně:

Přehřátí organismu

Není možné vzít dlouhé solární lázně pro menstruaci především kvůli rychlejšímu přehřátí těla. Výsledkem je, že počet výbuchů prudce zvyšuje.

Vliv na krev

Pod vlivem Slunce se krev zředí, a proto se zvyšuje riziko silného krvácení. Někdy by mohla potřebovat urgentní hospitalizaci.

Kůže

Vyrážky v měsíční obtěžování mnoha žen. Tam je mýtus, že ze slunce Akné z menstruace Stává se méně. Ve skutečnosti jít na solárium nebo na pláži s podrážděním kůže nebo akné nebezpečné.

Změny na kůži s menstruací jsou také nebezpečné pro jiné kosmetické postupy. zjistit, Je možné předcházet epilaci během menstruace A jaké jsou důsledky manipulace v těchto dnech.

Kvalita Sunburn

Hormonální změny na začátku cyklu neumožňují dostat požadovaný odstín kůže. Je však důležitější, že nízká výroba melaninu snižuje ochranné funkce kůže z škodlivých slunečních paprsků.

Vzhledem k individuálním charakteristikám těla mohou být některé ženy stále na slunci, ale ne dlouho. Přijmout konečné rozhodnutí pomůže druhé polovině článku.

Co musíte zvážit, než půjdete na pláž v kritických dnech

Chcete-li pochopit, zda je možné opalovat se s měsíční konkrétní osobou, je nutné vzít v úvahu následující faktory:

  1. Stáří. Starší žena, tím více kontrainderizace. To také zahrnuje problémy s pokožkou, metabolické procesy a ochranné funkce těla.
  2. Zdravotní stav. Pokud kritické dny normálně postupují, nejsou zde žádné gynekologické patologie, můžete strávit nějaký čas na slunci.
  3. Počet sekrencí. Pokud se objem menstruace překročí normou (80 ml), v minulosti byl pozorován menorage, pak jsou přímé sluneční paprsky a solárium nebezpečné.
  4. Počasí. Dlouhý pobyt pod vysoce spalujícím Slunce okamžitě vylučuje, na mírném teplotě vzduchu, můžete, ale ne dlouho.

Kontraindikace

Záporná odpověď na otázku, zda ženy mohou okamžitě přijímat ženy s následujícími problémy okamžitě získat:

  • jakékoli neoplazmy, včetně benigní;
  • flebeurysm;
  • Crazoz;
  • Myom dělohy;
  • polypy;
  • cervikální erozi;
  • Hyperplazie endometria;
  • cysty na vaječnících;
  • přítomnost infekce;
  • zánětlivé procesy v orgánech malé pánve;
  • Choroby genitourinary.

Hlavním důvodem pro odložení návštěvy solária a pláže - vysoké riziko nových komplikací onemocnění kvůli pobytu na slunci. Nedoporučuje se používat tampony a s těsněním budou nepříjemné. Další pravidlo se týká obvyklých dnů cyklu, takže kontakt s ultrafialovým problémem s takovými zdravotními problémy je lépe minimalizován.

Přečtěte si také proč Udělejte tetování obočí během menstruace Nedoporučeno.

Relativní kontraindikace

Existuje řada případů, kdy dočasné zákazy dochází při menstruaci na solárních lázních:

  • zvýšená únava nebo ospalost;
  • Silná bolest na dně břicha a v úvěrovém prostoru;
  • hojný krvácení;
  • riziko krvácení v důsledku přehřátí;
  • vyrážka, zarudnutí kůže a popáleniny;
  • Špatná pohoda (závratě, slabost).

V takových situacích potřebujete opustit nějaké opálení. Někdy se tento zdravotní stav oslavuje v prvních dnech menstruace, a pak je vše normalizováno. Už pak dovolil minimální pobyt pod sluncem, ale pouze za určitých podmínek.

Možné důsledky návštěvy solária během menstruace

Když žena požádá gynekologa, pokud je možné opalovat se v soláriu během menstruace, dostane negativní odpověď a stále nebere v úvahu doporučení specialisty, rizika trpět:

  • silná ztráta krve (krvácení není vyloučeno);
  • vysoká pravděpodobnost ztráty vědomí;
  • podráždění kůže a vyrážka;
  • Spatřené opálení;
  • zhoršení gynekologického onemocnění;
  • Zdravotní problémy v budoucnu.

Během menstruace, ženského těla a tak převádí určitý stres. Návštěva kosmetického salonu nebo dlouhého pobytu na slunci je dále zhoršena situací. Mimochodem, mnoho z materiálů salonu ve speciálních dnech žen se nedoporučuje. Například, Prodloužení řas během menstruace také může vést k množství nepříjemných následků.

Základní pravidla opalování během menstruace

I v nepřítomnosti kontraindikací a stabilních cyklů je důležité dodržovat některá pravidla opalování během menstruačního výboje:

  1. Bezpečně opálen až 11 hodin a po obědě, když slunce není tak spalující.
  2. Můžete být na pláži ne více než hodinu pod deštníkem nebo v přirozeném odstínu stromu.
  3. Velké množství pitné kapaliny sníží riziko silného přehřátí těla.
  4. Sluneční krém se vztahuje na tělo lépe na pláž, výběr dostatečnou úroveň ochrany.
  5. Nepoužívejte tampony, protože teplo je nejpříznivějším obdobím pro chovné patogeny.
  6. Pokud je ráno slabost, doporučuje se vůbec, aby se v tomto dni nedoporučovala.
  7. Je žádoucí být na živých plážích, odmítnutí divokého pobřeží.

Solárium během menstruace by mělo být okamžitě odstraněno. Nechte se pohybovat těžší, takže stačí dodržovat doporučení a zabránit přehřátí těla. Je třeba vzít v úvahu kontraindikace, v přítomnosti, na které je opalování nejnebezpečnější pro zdraví.